Crime series die ik wekelijks opneem

Ik kijk eigenlijk altijd dezelfde series. Crime series zijn mijn favoriet (afgezien van The Big Bang Theory en Lachen om Homevideo’s waar ik ook elke week wel naar kijk). Er zijn 6 series die ik wekelijks opneem om heerlijk in het weekend onder het genot van een kopje thee inclusief fleece deken & poes te kijken. Zo kan ik alles lekker achter elkaar zien en doorspoelen, zonder te wachten. Benieuwd welke series dit zijn?

*NOTE: Dit zijn dus géén series van Netflix, maar series die ik van tv opneem op onze decoder.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Without a Trace

Een serie waar ik pas mee ben begonnen. Een hoop series heb ik alle afleveringen al van gezien dus het leek me fijn weer eens iets nieuws te kijken. Personen die vermist raken en die dan opgespoord moeten worden. Het is geen super spannende serie maar zeker vermakelijk om te kijken.

Hun foutmarge is bijzonder klein en elk onderzoek is een wedren tegen de tijd. Agent Jack Malone en de leden van de Afdeling Vermiste Personen van de FBI gebruiken geavanceerde daderprofileringstechnieken om langzaam maar zeker de laagjes van iemands bestaan weg te halen. Geen enkele leugen, bedrog of andere vorm van manipulatie is bestand tegen hun kritische arendsblik. Alles komen ze te weten. Want door elk feitje uit het leven van een vermist persoon tegen het licht te houden, kunnen ze uitvissen waar die persoon zich bevindt. Ontdek wie ze zijn, en je ontdekt waar ze zijn. Maar ruimte voor missers is er niet, want de klok tikt en na 48 uren zijn de meeste vermisten onherroepelijk verdwenen.

Castle

Een serie die ik al jaren volg. Een serie vol humor en toch een vleugje mysterie door een moord die elke aflevering wordt gepleegd. De verhaallijn spreekt me erg aan en de chemie tussen Beckett en Castle is erg leuk. Tevens in de eerste seizoenen zeker spannend wie de moeder van Beckett heeft vermoord en hoe dit in elkaar steekt.

Rick Castle is een wereldberoemde misdaadromanschrijver wiens verhalen tot leven komen wanneer een moordenaar al zijn misdaadverhalen nabootst. Castle wordt ingeschakeld om de politie van New York te helpen de moordenaar een stap voor te blijven. Hij realiseert zich dat de politie hem ook kan voorzien van massa’s ideeën voor zijn volgende boek. De relatie wordt wat ingewikkelder, maar ook veel leuker, wanneer hij moet gaan samenwerken met de aantrekkelijke rechercheur Beckett, die de ongebruikelijke methodes van Castle niet kan waarderen.

Criminal Minds

Mijn favoriete serie EVER. Dit zit zo ontzettend goed in elkaar, qua verhalen en personages. Niet elke aflevering is even goed maar 9 van de 10 keer zit ik op het puntje van mijn stoel. Deze serie richt zich op hoe een moordenaar denkt en waarom hij dingen doet…

FBI-agent Aaron Hotchner staat aan het hoofd van het beste gedragsanalyse-team van de FBI, een team met experts in het analyseren van de gedachtegang van criminelen. Alle teamleden hebben hun eigen specialiteit. Bij elke verbluffende zaak zetten ze hun leven op het spel als ze het opnemen tegen ‘s werelds meest meedogenloze criminelen.

Rizzoli & Isles

Nog zo’n fijne crime serie met een stukje humor erin. Te vergelijken met Castle, de moorden zijn elke keer weer anders en de verhaallijn van Jane Rizzoli en Maura Isles is erg verrassend. Ik kijk deze serie altijd met veel plezier en heb de boeken (de serie is gebaseerd op de schrijfster Tess Gerritsen) ook bijna allemaal gelezen.

Stoer & slim. Scherp & grappig. Rizzoli & Isles. Angie Harmon en Sasha Alexander spelen de strijdlustige detective Jane Rizzoli en de koele forensisch onderzoeker Dr. Maura Isles in deze spannende politieserie met een interessante inslag die is gebaseerd op de boekenreeks van bestsellerauteur Tess Gerritsen. De twee vrouwen lossen samen de meest gecompliceerde misdaadzaken van Boston op; van de dure wijken tot aan de afgelegen steegjes.

CSI Cyber

Een spin-off van CSI die zich richt op computercriminaliteit. Weer net even wat anders en zeker in dit computertijdperk erg realistisch. Je gaat er toch even 2 keer over nadenken. Zeker een vermakelijke serie, maar meer ook niet.

CSI: Cyber is een Amerikaanse politieserie over een forensisch onderzoeksteam in computercriminaliteit met hun hoofdkwartier in Quantico. De serie is een spin-off van de serie CSI: Crime Scene Investigation en de vierde serie in de CSI-franchise. De serie werd geïntroduceerd via een speciale aflevering van CSI: Crime Scene Investigation.

Het FBI-team belast met het onderzoek naar computercriminaliteit, onder leiding van special agent Avery Ryan (Patricia Arquette), werkt aan zaken die verband houden met het dark net en deep web. Avery, een gerenommeerde gedragspsycholoog, heeft de leiding over de Cyber Crime Division bij FBI Quantico. Het team, dat ondere bestaat uit alleenstaande vader en voormalig marinier senior special agent Elijah Mundo, hackingsavant Daniel Krumitz, ex-black hats Raven Ramirez en Brody Nelson, en adjunct-directeur Simon Sifter, hebben de taak om internetgerelateerde moorden, cyberdiefstal, hacken, zedendelicten, chantage, en andere cybercriminaliteit binnen de jurisdictie van de FBI aan te pakken.

CSI

Vorige week was de laatste aflevering van CSI. Nieuwe afleveringen kan ik dus helaas niet meer opnemen, maar in het weekend blijven de oude afleveringen doorgaan. Deze serie heeft meer te maken met de sporen die een moordenaar achter laat en aan de hand daarvan proberen ze hem op te sporen. Soms een beetje doorzichtig en daarom is de spanning er voor mij vaak af.

Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Las Vegas is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen.

Welke series kijk jij wekelijks? Neem je ze op of kijk je ze gelijk?

16 reacties op “Crime series die ik wekelijks opneem

 1. Ik neem niets op, maar kijk wel met enige regelmatig afleveringen van de series hierboven. Alleen aan CSI Cyber kan ik maar niet wennen, vind de cast gewoon niet zo fijn. Ik kijk ook graag NCIS 🙂

  1. Moet zeggen het is meer dat het vernieuwend is, aangezien ik van de andere series álles al heb gezien dus alleen herhalingen kijk. Vind het wel grappig dan James van der Beek van Dawson’s Creek erin zit… Ik kan hem dan ook als agent niet helemaal serieus nemen haha. Vermakelijke serie, meer niet.

 2. Criminal minds en Missing without a trace zijn mijn ‘badseries’. Die kijk ik op mijn iPadje als ik bad zit. Verder kijk ik niet veel. Opnemen is ook geen succes; ik kijk nooit iets terug. Ben trouwens groot fan van Lewis; die heeft vriendje-lief laatst voor me opgenomen. Maar zelfs die kijk ik niet terug. Geen idee waarom niet, eigenlijk.

 3. Castle is de serie waar ik op wacht tot er een goedkope boxset voorbij komt. Nathan Fillion, altijd leuk. Maar op een of andere manier lukt het ons nooit om een serie (en dan zeker een crime serie) te volgen. De andere series zijn dan ook niet aan mij besteed 🙁
  CSI kan ik helaas niet meer serieus nemen 🙂 Te vaak op youtube stukjes gezien over ‘enhance that section of the image’ en ‘computer hacking’ die me deden rollen over de vloer. … tenminste, ik denk dat het CSI was, want al die series lijken op elkaar voor mij 😛
  Maar Castle, dat is bijzonder.

 4. CSI zette wel de trend van crime series. Ik vind het ook de beste in dat genre. Bij CSI cyber word ik teveel afgeleid door het gezicht van Patricia Arquette. Wat heeft die er aan zitten knutselen. Zonde!

 5. Ik kijk geen van je lijstje, maar wel die van Vlaamse makelij. ‘k Denk bv aan Aspe, Vermist, Flikken, Zone Stad, Code 37,.. Ik heb geen idee of die evenaren aan de Amerikaanse versies, but I like them 😉 Die komen 1x/week op tv & op een treffelijk uur dat ‘k ze rechtstreeks kan bekijken. Een andere Australische serie Home And Away, neem ‘k wel elke dag op & in ’t weekend is ’t dan Home And Away-marathon 😉 Deze serie hoort niet in ’t misdaad-lijstje, maar wel in m’n marathon 😉

 6. Oh I LOVEEE Castle!! <3
  De rest vind ik niet zo leuk, ik mis dan de humor van Castle 😛

 7. Ik ben ook helemaal van de crime series! Leuk om te zien dat jij daar ook van houdt! I love without a trace en criminal minds!! alleen ik wil alleen alles op goede volgorde kijken en niet alles tegelijk. Ik ben nu bezig met NCIS en NCIS Los angeles. Deze staan standaard ingesteld voor op te nemen en die kijk ik dan wanneer ik lekker op bank zit en tijd ervoor heb!

 8. Ik neem nooit series op. Mijn man en ik kijken eigenlijk elke avond 1 episode van een serie, momenteel is dat Suits. Als dat op is beginnen we aan een andere serie, maar nooit veel achter elkaar, daarvoor houden we te weinig van voor de tv zitten 😛 Maar ik heb uit je post wel ideeen opgedaan wat de volgende serie zou knnen zijn! (Castle)

 9. Ik neem alles op altijd, en al enige tijd lang, zodat ik kan kijken wanneer ik er tijd voor heb en vooral zin in heb.

  CSI Cyber, jaaaaaa prachtige serie, Rizolli & Isles ook, helaas een stop nu. Forever, heb je die al eens gezien? Ook prachtig! Castle neem ik nog wel op, maar begint mij te vervelen nu, dus gooi ik ze vaker weg ook direct.

  NCIS nog steeds, en die andere ook nu, eindelijk voor mij nieuwe afleveringen. Downton Abbey, en ook Big Bang. Verder? Vast nog wel iets, maar weet ik niet zo uit mijn hoofd, hahaha

  X

 10. Van dit rijtje ken ik alleen CSI redelijk omdat ik dat jaren terug keek. Nu kijk ik seizoen 3 van de spannende serie The Bridge, Narcos en The Big Bang Theory.

  1. Van The Bridge ben ik nu halverwege seizoen 2 op Netflix, ook maar weer eens gaan oppakken. Maar eerst wil ik graag beginnen met The Following.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *