You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Thee en boeken. 2 dingen die all time favorite zijn bij mij. 2 dingen die écht bij me horen en waar ik van hou. Hoe kan het dat ik nooit een combi heb gemaakt van deze 2 favoriete dingen vroeg ik me af? Bij deze wilde ik een artikeltje maken met mijn favoriete thee smaakjes en favoriete boeken. Want het zijn pareltjes.

Camilla Läckberg met Leeuwentemmer / Pickwick Herfst storm

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Leeuwentemmer, tot nu mijn favoriete boek wat ik heb gelezen in 2015. Ze behoort echt tot mijn favo schrijvers en heb dan ook al haar gruwelijk, gweledige boeken in mijn kast staan. Lees hier mijn recensie. & het is eindelijk weer herfst! Dat betekend de heerlijke herfst storm thee van Pickwick.

Jo Nesbo met De Sneeuwman / Twinings honing&vanille

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Jo Nesbo, weer een Scandinavische schrijver waar ik dol op ben. Hij heeft erg ingewikkelde en doordachte boeken. De Sneeuwman is mijn favoriet door het lugubere verhaal en de uitkomst ervan. Zeker een boek die ik opnieuw wil ga lezen! Lees hier mijn recensie. Twinings heeft heerlijke thee, waarvan ik deze al een tijdje zocht. Nergens te krijgen tot mijn moeder hem vond in een theewinkeltje. Super fijne thee met een zachte smaak.

Karin Slaughter met Genesis / Pickwick English tea

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Elke thriller liefhebber kent volgens mij deze schrijfster wel: Slaughter. Nog steeds vind ik haar een toffe schrijver maar wel een beetje overrated aangezien ik andere schrijvers veel beter vindt. Ze schrijft wel erg gedetailleerd en maakt dat je de (hoofd)personen uit het boek goed leert kennen. Genesis is mijn favoriete boek door het verhaal. Lees hier over de Karin Slaughter boeken. Tevens een favoriet theetje van Pickwick: de engelse variant. Onder het motto ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg‘ is dit een heerlijk normale thee zonder enige poespas. Ook wel eens lekker.

Simon Beckett met De Geur Van Sterfelijkheid / Clipper thee naturel&earl gray

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Een schrijver waar ik ook bijna alle boeken van heb staan, echter is de ene beter dan de andere. Maar 3 boeken, waaronder De geur van sterfelijkheid vind ik erg goed geschreven. Dit boek begint met de uitleg over ontbinding, en ook deze schrijver is heerlijk gedetailleerd. Iets waar je zeker wel tegen moet kunnen anders is dit geen boek voor jou. Lees hier mijn recensie. Clipper thee, een thee die ik eigenlijk pas heb ontdekt.. Ik heb 3 doosjes staan en vind deze Earl Gray toch de lekkerste. Het zijn losse zakjes zonder labeltje en trekken erg fijn in met de thee.

Sebastian Fitzek met De ogenverzamelaar & Wijd Open / Typhoo Engelse thee

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Samen met Läckberg op de gedeelde nummer 1 positie van favoriete schrijvers. Wat een heerlijke boeken maakt deze schrijver, en telkens weer met een totaal andere insteek. Deze 2 boeken De ogenverzamelaar en Wijd open zijn eigenlijk een vervolg van elkaar (maar kunnen ook makkelijk apart gelezen worden). Het gaat over ee chirurg die inderdaad, ogen verwijderd. Een meeslepend en goed opgebouwd verhaal. Lees hier beide recensies van deze boeken. Typhoo, de thee die ik haalde in het Engelse winkeltje en nog steeds super blij mee ben. Echte engelse thee, die ik in ons verblijf in Londen ook dronk. Het is een soort Earl Gray thee en bestaat uit pads die je in de thee moet laten zitten. Ben erg blij met deze XXl doos met vele pads erin. Of ik weer in Londen ben!

Wat is jou favoriete boek en favoriete thee?

35 reacties op “You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me

 1. Haha 🙂 Ik moet toch even een kanttekening maken bij je titel hoor. Eén hele grote kop thee is helemaal niet handig. Je hebt dan helemaal geen tijd om alles op te drinken terwijl het op de goede temperatuur is! Ik heb vandaag 2x mijn thee per ongeluk te lang laten staan, dan is een normale mok ineens heel groot. Niet lekker. Steeds opnieuw zetten is dus toch beter 🙂 (vind ik)

 2. Wat leuk dat je dit zo combineert! Ik drink eigenlijk maar twee theesoorten: Forest Fruits en Original English, beide van Pickwick.

 3. Twinings, echte thee en dus geen kruidenthee (is geen thee imo 😛 ) Heb recent weer een mooie voorraad Lapsang soochong, en man, dat is echt mijn favo thee. Gaat heel goed samen met iets … aziatisch… zoals Ha Jin, misschien?

 4. Wat leuk die combinatie zo! Slaughter is ook één van mijn favorieten, maar ik vind wel dat de boeken de laatste tijd wat minder worden. Ik lees ze graag, maar soms hoopte ik op meer of bleef het wat vlak. Jo Nesbo staat (vanwege Scandinavië, obviously) heeeel hoog op mijn lijstje. Ben daar zo benieuwd naar! 😀

 5. Wat een leuk idee 🙂 . Ik hou ook van thee en boeken. Van Karin Slaugther heb ik ook nog boeken liggen die ik echt moet gaan lezen 🙂 .

 6. Twinnings is echt een van mijn favoriete theemerken, alleen kun je hier in de buurt maar een paar smaken vinden. Hier worden ze ook verkocht bij de Tuinen, daar hebben ze nog wel eens andere smaken, maar die jij daar hebt heb ik alleen gezien in Londen. Waar ze trouwens een superschattig inimini Twinnings winkel/museum hebben.

  1. Ik heb heel lang naar deze smaak gezocht van Twinnings, echter vond mijn moeder hem eindelijk in een nieuw winkeltje bij mijn werk dichtbij. Nog steeds is er een smaak van een ander merk die NERGENS meer te krijgen is en die ook echt favoriet was. Erg jammer (en ik blijf zoeken haha)

 7. Ohh thee en boeken. Ik ben voor het eerst op je blog, maar dit maakt me zo enthousiast dat ik morgen je blog verder uitgebreid ga doornemen (:

 8. Ik ken beide schrijvers niet, dat laatste boek zag er wel goed uit. Hoeveel boeken lees je in één maand? (Als ik dat mag vragen)

  1. Dit jaar heb ik niet heel veel boeken gelezen, echter wel heel veel boeken in 1 of 2 dagen geheel uitgelezen, iets waar ik normaal langer over doe. Vorig jaar las ik erg veel en kwam op 31 boeken uit. Ik hoop dit jaar, nog wat boeken bij het magere lijstje van 16 boeken te krijgen… Ik hoop wat meer tijd te maken, aangezien het de rest van het jaar zo veel bewogen was dat mijn hoofd/lichaam met andere dingen bezig waren. Ik denk dat ik nu op 1 of 2 boeken gemiddeld per maand zit.

 9. Leuk idee dit zo te combineren! Herfst storm is ook hier favoriet. Helemaal met de nieuwste Tess Gerritisen haha

 10. Tussen de middag drink ik meestal Engelse of Ceylon thee en laat in de avond drink ik groene thee mee met zoonlief in de koude maanden. Een gezellig boek erbij is wel heel leuk bedacht Sas 🙂
  Ik lees graag verschillende boeken maar het liefst een historische roman. Jouw boekentips heb ik in mijn verlanglijstje van de bibliotheek gezet. Nu nog meer tijd vinden om te lezen 😉

 11. Oei. Niet één maar twee moeilijke vragen. Aan een favoriet boek ga ik me niet wagen. De thee is al moeilijk genoeg. Ik merk echter dat ik de laatste tijd veel makkelijker naar een thee met ‘warmere’ smaken zal grijpen. Bosvruchten, herfstthee, gekarameliseerde peer, …

 12. wat een heerlijke blogpost! Thee en boeken samen, je verzint het maar! En ook allemaal theeen en boeken die ik nog niet ken. Ik drink wel veel Clipper thee de laatste tijd, die zijn heerlijk.

 13. Wat een leuk stukje zo! Mijn favoriete boeken zijn vooral fantasy. Denk aan Anne Rice, Laurell K Hamilton, Charlaine Harris en momenteel drink ik ook graag de Herfst thee van Pickwick. Wel grappig eigenlijk, want ik drink alleen de herft- en winterthee van hun en voor de rest drink ik alleen losse thee en lipton.

 14. Wat een heerlijke combinaties. Ik ben liefhebber van beiden, maar drink niet per sé een bepaalde thee bij een bepaald boekengenre.

 15. De herfstthee kreeg ik van Tessa, heb hem uitgeprobeerd maar dat is niet helemaal mijn ding, ik ben meer van de gember/ginger soorten of lekker met munt/mint, lemon gaat ook nog wel, en de lavendelthee van Marks & Spencer, heb lavendelthee puur nog niet van andere merken kunnen vinden helaas…

  X

 16. Wat leuk zeg!
  Op dit moment ben ik bezig in de boeken van Karen Rose, maar ik neem te weinig tijd om te lezen, heel slecht.

  Maar superthanks voor de tips!
  Lfs.x

 17. Wat leuk bedacht dit. En mijn favoriete thee is toch nog steeds wel minty morocco en qua boek… Euhm, ik ben een echte chicklit fan, dus daar zit ik eigenlijk altijd wel goed mee, maar de shopeholic serie blijft toch nog steeds een grote favoriet.

 18. Ha, wat leuk en vernieuwend om hier een combi van te maken. Boeken en thee gaan natuurlijk perfect samen! Fijn weekend! 🙂

 19. Thee en boeken, een goede combinatie! De boeken die je deelt kende ik nog niet! Ik drink het liefste koffie bij een goed boek, of warme chocolademelk!

 20. Wat een leuk idee! Ik ben erg benieuwd waar je de vanille/honing thee gevonden hebt. Ik maak de combi wel eens zelf door honing in mijn vanillethee te doen, maar omdat ik verder helemaal niet van honing hou koop ik het eigenlijk nooit, dus zo vaak drink ik het niet. De combinatie in een theezakje klinkt ideaal!

 21. Ontzettend leuk artikel! Hier nog een thee- en boekenliefhebber. 😉 Dat laatste komt de laatste tijd wat minder voor vanwege drukte. Boeee! Haha. Ik heb heel veel favoriete theetjes. Op dit moment drink ik veel sterrenmunt, maar losse theetjes vind ik ook heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *