Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Herfst, herfst.. Wat heb je te koop?

De Herfst is al een tijdje aangebroken. Ik moet altijd gelijk aan het liedje Herfst, herfst, wat heb je te koop? Hoewel ik bij veel bloggers lees dat ze de Herfst niet zo vinden, kan ik er echt intens van genieten. Waarom? Nou om de volgende redenen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dikke truien en dikke sokken weer
Ik vind dat dus heerlijk he? Warme truien en dikke sokken weer. Ik heb mijn kledingkast alweer geheel omgedraaid qua kleding. Al mijn fijne dikke truien hangen er te wachten om gedragen te worden.

Pantoffels
Pasgeleden heb ik hele fijne en warme pantoffels gekocht. Heerlijk om in huis te dragen. Ik heb het altijd snel koud maar met deze pantoffels heb ik toch altijd warme voetjes.

Thee, thee en nog meer thee
Oke. Eigenlijk hoort dit voor mij niet bij de herfst, aangezien ik thee het hele jaar door drink. Wel vind ik Herfst storm echt een overheerlijke thee net als Winterglow. Gelukkig liggen deze weer volop in de schappen dus kan ik er weer intens van gaan genieten.

Het donkere weer / kaarsjes tijd
Het donker weer vind ik altijd zo gezellig. Jeej nu kunnen de kaarsjes weer aan! Ik heb er een hoop in huis staan als decoratie. Echter kunnen ze dus nu weer gebruikt worden. Geeft ‘s avonds altijd zo’n gezellig en knus gevoel.

Onder een dekentje
Dekentijd! Heerlijk om onder een dekentje een serie te kijken met een poes over me heen. En natuurlijk een grote mok thee. Of heerlijk in een boek wegdromen of bloggen met een deken over mijn schoot.

De natuur
Is echt op zijn mooist in de Herfst! Ik bedoel, de mooie kleuren, bladeren, diertjes… Sowieso ben ik erg fan van de natuur maar de herfst heeft toch een speciaal plaatsje waar ik altijd naar uitkijk. Spinnenwebben met regendruppels, vogels eten zoeken.

Wintertijd
Een uur langer slapen. Need to say more? Ik merk zeker dat ik wat meer ‘opgeladen’ ben als ik wakker wordt, een gevoel wat ik in de zomertijd meestal niet heb.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Shoot met al mijn vriendinnen Oktober 2015

Heb jij meer met de zomermaanden dan de wintermaanden? Of is de Herfst ook jou favoriete seizoen?

1
Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

31 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  22/11/2015 at 14:48

  De herfst heeft his moments. Ik houd vooral van storm. Maar de lente is toch echt mijn favoriete seizoen. Met lammetjes en baby-eendjes. Bloemetjes en de eerste zonnestralen. Ik kijk er nu al naar uit!

 • Reply
  Jenn
  17/11/2015 at 14:46

  Ieder seizoen heeft wel iets vind ik, ook de herfst, maar als ik moet kiezen hou ik toch echt meer van de zomermaanden. Ik heb dan ook juist meer energie.

 • Reply
  Anneleen
  07/11/2015 at 18:52

  De donkere dagen, regen, wind, … vind ik ontzettend lastig. Daardoor kan ik me soms echt down voelen. Maar de herfst heeft inderdaad ook heel mooie lichtpuntjes 🙂 je kan het zo gezellig maken in huis en de blaadjes aan de bomen zijn zo mooi!

 • Reply
  Zef
  07/11/2015 at 10:40

  ik zat laatst te denken waarom ik zo geniet van herfst en winter en ik denk dat het komt omdat ik ongegeneerd een dag binnen kan blijven met een boekje zonder dat ik me ‘schuldig’ voel dat ik niet van het mooie weer heb genoten.

 • Reply
  Wendy
  06/11/2015 at 23:57

  Ik heb meer met de zomer dan met de herst, maar de dingen die jij noemt zijn ook zeker wel hele fijne kanten van de herfst. Alleen het feit dat het eerder en langer donker is, doet mij echt niet zo goed. Als het winter wordt, gaat sneeuwen en er weer overal kerstbomen staan, dan knap ik weer een beetje op en word ik een stuk vrolijker. 😉

 • Reply
  Michelle
  06/11/2015 at 13:27

  Dat de natuur nu zo mooi is, is voor mij de grootste reden waarom ik zo gek ben op de herfst. De kou en de regen vind ik dan weer wat minder. Voornamelijk door mijn rugproblemen. Maar ach, op dit soort dagen zit ik ook liever binnen onder een plaidje met een kop thee/chocomelk met een laptop op schoot of kijkend naar mijn favoriete series.

 • Reply
  zwartraafje
  06/11/2015 at 09:56

  Ik vind de herfst één van de mooiste seizoenen. Michelle’s (Kersenbloesems) foto’s vormen daar het levende bewijs van. Alleen is het voor mij wel jammer dat het ook mijn slechtste seizoen is. Door de omschakeling van het weer heb ik veel meer last van mijn aandoeningen.

  • Reply
   Michelle
   06/11/2015 at 13:28

   Wat lief ♥ dankje Zwartraafje!

 • Reply
  Renske
  06/11/2015 at 08:43

  Ik ben ook niet iemand die een hekel heeft aan de herfst. Sterker nog, ik vind ieder seizoen zo zijn (of is het een haar, haha) charmes hebben. De natuur vind ik in de herfst en lente echt prachtig!

 • Reply
  Wanda
  05/11/2015 at 22:04

  Op zich vind ik de herfst heel erg mooi, vooral als het droog is en we lekker de natuur in kunnen en dus kunnen genieten van al die prachtige herfstkleuren. En ja, thuis vind ik het ook een stuk sfeervoller en met een lekkere thee en goed boek onder mijn dekentje op de bank te zitten, vind ik ook erg fijn!

 • Reply
  Bente
  05/11/2015 at 21:39

  Oooh dat liedje.. dat blijft altijd zo dramatisch lang in mijn hoofd zitten 😉

  Ik vind elk seizoen wel wat hebben en zo ook de herfst. Wat je zegt: de natuur is werkelijk prachtig in de herfst. En met een dekentje op de bank, kachel aan, kaarsjes aan, kopje thee… Heerlijk!

 • Reply
  Anne-Sterre
  05/11/2015 at 20:48

  Ik heb geen favoriet seizoen, vind het allemaal mooi en fijn op het moment dat het seizoen er is.

 • Reply
  My cup of latte
  05/11/2015 at 20:43

  Mm ja deels eens, maar die kou en donkere dagen vind ik dus echt minder. Ipv meer energie, krijg ik er juist minder van doordat het donkerder is. Deze week leek wel of ik nog aan het verzetten van de tijd moest wennen, daar ik vorige week nog vakantie had. DOe mij maar zomer. De maand waarin ik ben geboren! Alhoewel, die gele en oranje bladeren aan de bomen vervelen nooit (net kunstwerken)!

  • Reply
   SAS
   06/11/2015 at 11:10

   Ik heb dus (dit jaar) totaal geen last gehad van het verzetten van de tijd. Ik voel me juist meer uitgerust en opgeladen.

 • Reply
  Simone
  05/11/2015 at 19:49

  De herfst is niet zo erg als het lijkt. En voor alsnog valt het ook enorm mee. We hebben best goed weer gehad! Het is alleen jammer dat ik vanaf de herfst meer klachten heb, waardoor ik de herfst niet zo makkelijk kan waarderen 😛

 • Reply
  Saskia
  05/11/2015 at 19:07

  Ik vind de herfst ook een mooi seizoen. Vooral op de bank onder een dekentje, warme truien, dikke sokken en lange wandelingen door het bos met alle mooie kleuren van de bomen.. daar kan ik echt van genieten. En dan weer thuis opwarmen met een kopje thee. De herfst en de lente zijn mijn favoriete seizoenen.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  05/11/2015 at 17:24

  Ik kan wat zon wel waarderen, maar ook de herfst heeft zijn charmes. Lekker met een dekentje op de bank, kaartjes, theetje <3 Ik vermaak me wel.

 • Reply
  Billy
  05/11/2015 at 17:21

  voor mij is de herfst tijd om te wandelen en te genieten van al die mooie warme kleuren!

 • Reply
  Esther - simpelleven.nl
  05/11/2015 at 17:17

  Heerlijk al die herfst dingetjes! Ik word wel blij van je artikel 😀

 • Reply
  Inge
  05/11/2015 at 17:12

  Ik heb niet echt een lievelings seizoen, elk seizoen heeft wel wat! 🙂 Oh en note to self: meer thee drinken!

 • Reply
  Marushi
  05/11/2015 at 11:25

  Ik ben het eens met al jouw punten! Het enige wat ik minder vind is als ik buiten door de regen moet! 🙁 Daar hou ik totaal niet van!

 • Reply
  annouska
  05/11/2015 at 11:23

  Er zijn ook absoluut wel pluspunten zoals jij beschrijft. Maar de regen en kou als negatieve punten overheersen voor mij zoveel dat ik liever een ander warm seizoen heb 😛

 • Reply
  Veerlez
  05/11/2015 at 10:49

  Ik geniet er ook zeker van, maar ik heb een koud huis, dus ook in de zomer zit ik het liefst onder een dekentje en draag ik pantoffels 😉

 • Reply
  Ilse
  05/11/2015 at 10:47

  Ik kan ook intens genieten van de herfst. Al de redenen die jij je hebt genoemd, zijn ook mijn redenen waarom ik dol ben op de herfst. Leuk om te lezen 🙂

 • Reply
  Lizzy
  05/11/2015 at 10:46

  Ik hou zo erg van dikke truien! Het zit zo fijn! 🙂 En ik vind het ook gezellig als het ‘s avonds zo snel donker is! Ik krijg dan zo’n knus gevoel! Super leuk en herkenbaar artikel!

 • Reply
  Morgaine
  05/11/2015 at 10:45

  Elk seizoen heeft zijn voors en tegens en als ik heel eerlijk ben, vind ik de tussen seizoenen, lente en herfst het mooist en fijnste 😀

  X

 • Reply
  sammie
  05/11/2015 at 09:48

  Doe mij de zomermaanden maar 😉 Thee drinken doe ik toch wel het hele jaar door net als op pantoffels lopen thuis 🙂

  • Reply
   SAS
   06/11/2015 at 11:03

   Dat doe ik sowieso ook het hele jaar door 😉

 • Reply
  jeapiebel
  05/11/2015 at 09:40

  Herfst is zeker mijn favoriete seizoen. Omdat ik dan alijd mijn kracht kan testen in deze periode. Ik ga niet overkopen, want ik wil veel te veel.

 • Reply
  Aukje
  05/11/2015 at 09:28

  De herfst vind ik erg fijn, vooral ook door de mooie kleuren en het mooie licht. En de sjaals kunnen weer uit de kast, heerlijk!

 • Reply
  Olga
  05/11/2015 at 08:41

  Het is niet m’n favoriete seizoen, naar ik vind wel dat de herfst ook z’n charmes heeft. En het is gelukkig nog niet de hele tijd zo koud en dat vind ik ook wel prettig.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png