10x dingen die ik doe op een vrije dag

Als ik weet dat ik een vrije dag heb, heb ik hem eigenlijk altijd al zo goed als ingevuld. Maar wat doe ik dan precies op zo’n vrije dag? Mijn vrije dagen bestaan uit Zaterdag & Zondag, het weekend dus. Op Vrijdag heb ik altijd wel een soort van ‘vrije dag’ aangezien ik alleen in de ochtend werk. Echter, als dit blogje online komt moet ik nog 1 dag (morgen) werken en dan… eindelijk de welverdiende vakantie. Zeeรซn van vrije tijd die ik dus ga krijgen (met daarbij nog een aantal dagen op m’n kont in Centerparcs) I luvvvvv it.

 photo IMG_20150522_085140_zpsjnejzgiw.jpg


De ochtend beginnen met thee

Elke vrije ochtend begin ik met thee. Op werkdagen heb ik hier gewoonweg geen tijd voor (of ik moet een half uur eerder opstaan, en daar ligt mijn bed veelte lekker voor) Op werk neem ik dus ‘s ochtends ook altijd een kopje thee. Op een 1 of andere manier kan ik dan pas geheel wakker worden.

Op tijd opstaan

Op een vrije dag sta ik ook altijd bij tijds op. Nou moet ik zeggen, lukt dit eigenlijk altijd omdat ik door mijn werk in een ritme ben. Ik heb dus een interne ingebouwde wekker die maakt dat ik altijd wakker wordt op een bepaald tijdstip. Soms blijf ik even liggen maar ga er na een niet al te lange tijd uit. Voordeel: je hebt de gehele dag nog voor je.

Lezen

Ik vind lezen altijd heerlijk om te doen. Even verstand op 0 en geheel in een boek zitten. De ‘echte’ wereld om me heen vergeet ik dan even.

Series/films kijken

Ook zo’n fijne bezigheid. De meeste neem ik door de weeks op, om heerlijk in het weekend op de bank te ploffen. Sommige heb ik al gezien en kijk ik gewoon nogmaals, of ik kijk een filmpje.

Het huis schoonmaken/opruimen

Iets wat ik altijd een fijne bezigheid vind is het huis schoonmaken. Ze zeggen wel eens een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Voor mij is dit zeker van toepassing. Ik vind het echt heerlijk om schoon te maken en op te ruimen. Meestal gaat dit gepaard met een muziekje en keihard meeblรฉre.

Skaten

Heerlijk om deze sport te beoefenen. Meestal ga ik heerlijk een rit maken in de ochtend. Zonder muziek, zonder enige gedachten. Gewoon de wind in mijn haar en soms een zonnetje op mijn huid. Ben zo blij dat ik in 2012 dit heb ontdekt om te doen.

 photo IMG_20150809_090301_zpsq4xr3mar.jpg

Bloggen

Bloggen, mijn favoriete hobby doe ik zeker vaak in mijn vrije tijd. Zowel blogjes bedenken, uittypen als bij lezen en ontdekken. Ik ben altijd lekker aan het knutselen aan mijn layout en inspiratie aan het opdoen voor nieuwe blogs en artikelen. Super leuk om mee bezig te zijn. Zelfs nog na al deze jaren bloggen blijft dit toch echt een deel van mijn leven. Een fijn deel.

Dagdromen

Dagdromen kan altijd vind ik. de laatste tijd zijn er ontwikkelingen gaande (wat ik nu nog even in het midden laat – anders is het de goden verzoeken) en ik kan daar zeker over dagdromen. Ik vraag me soms ook af als ik 30 ben (over 3 jaar) waar ik dan in het leven zou staan. Mooi om over na te denken en deze dromen te koesteren.

Met vriendinnen afspreken of iets leuks doen met M.

Ook zo’n leuk iets: gezellig shoppen of lunchen met vriendinnen. Even bijkletsen en vooral samen lachen. Ik vind het altijd fijn om mijn vriendinnen weer te hebben gezien. Staan ook weer 2 dates voor de komende maanden op de planning en heb nog wat leuke losse afspraken staan. Ook is het quality time voor mij en M. Door de weeks zien we elkaar natuurlijk alleen na werk.

 photo IMG_20150813_135103_zpsd5ezetlk.jpg

Me-time

Eigenlijk zijn alle bovenstaande dingen me-time maar met deze me-time bedoel ik een extra lange douche, heerlijk zitten op de bank met mijn ogen dicht of heerlijk naar buiten kijkend. Even helemaal niks

En wat doe jij het liefste op een vrije dag?

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

66 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png
 • Reply
  Vivian
  10/09/2015 at 19:23

  O wat een fijn lijstje! Ik heb ontdekt dat ik het in mijn vrije tijd vooral fijn vind om gewoon te doen waar ik zin in heb, of dat nou bloggen is of lekker een boek lezen of naar buiten gaan.

 • Reply
  Anneleen
  05/09/2015 at 19:13

  Leuk om te lezen en sommige dingen zijn best herkenbaar ๐Ÿ™‚ ik word ook goed wakker met een kop thee, maar sluit de dag ook af met een lekkere kop thee ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  03/09/2015 at 20:26

  Wat een leuk lijstje! Toen ik nog op de hogeschool zat, genoot ik er altijd van om op een vrije dag lekker uit te rusten en daarna de stad in te trekken ๐Ÿ™‚ En een zondag bracht ik al hangend op de bank door ๐Ÿ™‚ Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  30/08/2015 at 17:04

  Beetje uitslapen, lekker ontbijten (met koffie!) en dan op pad, iets leuks doen (kan vanalles zijn). Boekje lezen, lekker koken en eten en ‘s avonds een boekje. Zalig! Fijne vakantie!

 • Reply
  Laura
  29/08/2015 at 08:25

  Wat leuk! Ik ga meestal schoonmaken/opruimen op vrije dagen en ik spreek af met vrienden die ik al een tijdje niet heb gezien!

 • Reply
  Tamarah
  28/08/2015 at 21:36

  Wat een fijne dingen! Heel herkenbaar ook. Ik houd ook van vroeg opstaan zodat je veel uit je dag kan halen!

 • Reply
  Rowan I My Pink Fairytale
  27/08/2015 at 23:13

  Wat leuk dat je skate! Op een vrije dag sta ik ook altijd vroeg op, gewoon omdat je dan lekker veel aan je dag hebt. ๐Ÿ™‚ Ik lees meestal, werk aan mijn blog of kijk series.

 • Reply
  Mirella
  27/08/2015 at 21:41

  Heerlijk om te lezen, mag ik hem van je overnemen?

  Je site is trouwens gaaf geworden, als je zin en tijd hebt mag je je weleens uitleven op mijn blog hihi

  • Reply
   SAS
   28/08/2015 at 10:27

   Leuk dat je hem wil overnemen. Ben erg benieuwd naar jou antwoorden ๐Ÿ™‚
   Haha ik ben geen hele goede ontwerper hoor, ik verbouw meer bestaande layouts. Daar kan ik dan wel weer erg goed mee overweg ๐Ÿ˜‰

   • Reply
    Mirella
    28/08/2015 at 14:26

    Het wil mij de laatste tijd helemaal niet lukken met een leuke layout, zo vervelend haha.
    Ik wil wel graag wat anders

    • Reply
     SAS
     29/08/2015 at 09:26

     Wat zoek je dan precies? Ik kan je wel helpen met het verbouwen van het thema..

 • Reply
  Bibiane
  26/08/2015 at 23:14

  Wat ik het liefst doe op een vrije dag ziet er wel een beetje uit zoals jouw dag. Alleen begin ik liever met koffie ๐Ÿ™‚

 • Reply
  zwartraafje
  26/08/2015 at 19:49

  Mijn vrije momenten gaan voornamelijk naar lezen, knutselen, bloggen รฉn leuke afspraakjes met vriendinnen en/of echtgenoot. Eigenlijk vrijwel hetzelfde als bij jou.

 • Reply
  Wanda
  26/08/2015 at 19:34

  Eigenlijk een beetje dezelfde invulling behalve dat ik er ook graag op uit trek om foto’s te maken en naar een welnesscentrum te gaan…

 • Reply
  Regina
  26/08/2015 at 19:02

  Ik kom al in een ontspannen mode wanneer ik dit alleen al lees ๐Ÿ™‚ Een goede mix van dingen om je bij te ontspannen. Mijn lijstje verschilt er niet zoveel van!

 • Reply
  sanne
  26/08/2015 at 15:39

  Wat een fijne dingen om op een vrije dag te doen! Het zijn zo’n beetje dezelfde dingen die ik doe op een dag.

  Mijn vakantie is bijna op z’n einde en dat betekent dat ik weer aan de slag moet. Wel heb ik maar 1 vak deze periode, dus nog genoeg vrije dag om lekker te genieten!

 • Reply
  Daphne
  26/08/2015 at 11:42

  Ik probeer ook altijd vroeg op te staan, zodat mijn vrije dag zo lang mogelijk duurt. En dan doe ik alle klusjes waar ik anders niet aan toe kom, ik lees een beetje, kook wat uitgebreider en ga dan ook vaak skaten of met mijn vriendje iets leuks doen.

 • Reply
  onderdeblauweregen
  26/08/2015 at 11:39

  Schoonmaken vind ik nou niks aan om te doen op een vrije dag, wel het resultaat overigens ๐Ÿ˜‰
  Want wat je zegt klopt wel; opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd; helpt erg mee inderdaad! ๐Ÿ˜€

 • Reply
  debby
  26/08/2015 at 07:14

  Ik ben eigenlijk altijd โ€˜vrijโ€™ en doe bijna hetzelfde wat jij doen. Vooral vroeg opstaan doe ik iedere dag en genieten van koffie

 • Reply
  Paul
  26/08/2015 at 06:16

  In het weekend doe ik zoveel mogelijk leuke dingen. Mijn roostervrije maandag bestaat uit klusjes zoals schoonmaken, de was doen, en de boodschappen in huis halen. Een mix van rust en regeldingen dus.

 • Reply
  Annelies
  25/08/2015 at 23:18

  Op het skaten na, komt dit lijstje me heel bekend voor! Ik doe zo’n beetje hetzelfde op een vrije dag. Grappig. Lekker relaxt een beetje je dingetjes doen. X

 • Reply
  Evelyne
  25/08/2015 at 23:08

  Mijn vakantie zit er helaas al op. Maar op een vrije dag hou ‘k mij bezig met m’n fotografie. Ofwel plan ‘k een dagje op pad met m’n camera, ofwel is er hier of daar een optreden, .. Die dan nadien bewerken, vind ‘k heerlijk (ondanks de stress die ‘t soms met zich meebrengt).

 • Reply
  Miriam
  25/08/2015 at 21:51

  Zรณ lekker is dat om dat allemaal op een vrije dag te doen! Ik doe ook het meeste, alleen skaten niet ;p Ik werk fulltime dus veel vrije dagen heb ik niet, maar ik geniet altijd erg van het weekend ๐Ÿ˜€

 • Reply
  Cindy
  25/08/2015 at 20:55

  Wat een fijn lijstje. Ik slaap dan weer het liefste uit en ik ga ook graag lunchen met vriendinnen of met mijn vriend en een wandeling maken door het bos. Alhoewel dat laatste al weer te lang geleden is, hopelijk dit weekend!

 • Reply
  Michelle
  25/08/2015 at 20:32

  Wat een fijne hobby’s heb je! Als ik een vrije dag heb dan vul ik deze het liefste met handwerken, bloggen, de natuur in gaan om foto’s maken en natuurlijk tijd samen doorbrengen met mijn hondje en/of man ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Marieke
  25/08/2015 at 20:07

  Haha, ik ben ook altijd ontzettend vroeg wakker op mijn vrije dagen omdat ik doordeweeks standaard tussen 6 en half 7 opsta om bijtijds op mijn werk te kunnen zijn (en ook bijtijds weer naar huis te mogen), dat is echt heel herkenbaar! Ik vind het zo fijn om gewoon rond een uurtje of half 8 mijn bed uit te klimmen en dan echt een hele lange dag waarin niets moet voor de boeg te hebben! ๐Ÿ˜€

  Op mijn vrije dagen ben ik ook vooral bezig met dingen als lezen, ontspannend, lekker wandelen (in mijn eentje met m’n hondjes of met vrienden) en ik spreek graag met vrienden af om leuke dingen te doen. Meestal plan ik zoiets wel maar op รฉรฉn van mijn twee vrije dagen in, omdat ik ook heel erg veel waarde aan mijn “me time” hecht. ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Billy
  25/08/2015 at 18:55

  fietsen, uit eten gaan, bloggen en blogs lezen, biertje drinken

  ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Kim
  25/08/2015 at 18:43

  Ik zet altijd de waterkoker aan en doe vervolgens andere dingen, op die manier neemt thee drinken helemaal niet veel tijd in beslag ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Sofie Katelijne
  25/08/2015 at 18:38

  Wat een leuk artikel! En die bagel ziet er hemels uit!

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  25/08/2015 at 18:00

  wat een heerlijk vooruitzicht! geniet ervan! en als je huis schoon is, maar je nog steeds zin hebt, heb ik ook nog een huis beschikbaar ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Linda
  25/08/2015 at 17:57

  Ik kan me eigenlijk hier wel in vinden ๐Ÿ™‚ Ik ben nรฉt begonnen op mijn stageschool (volgende week op de hogeschool) en dus ben ik nog gewend aan (te)veel vrije tijd, gelukkig gaat dat veranderen en dan kan ik weer bovenstaande dingen met meer plezier doen!

 • Reply
  Loรฏs
  25/08/2015 at 16:53

  Vrije dagen? Oke ik mag niet klagen, maar als ik echt een vrije dag heb dan sta ik een beetje normaal op om dan alle blogjes en filmpjes bij te lezen en te schrijven, maak ik een wandeling door de buurt, lees ik een boekje, bezoek een vriendinnetje en drink sloten thee. De dag sluit ik dan het liefst af met een bezoek aan de ijssalon met vriendlief… Is het alweer zover?

 • Reply
  Anna
  25/08/2015 at 16:20

  Fijn hรจ, vrije dagen. Even lekker tot jezelf komen! Tof dat je aan het skaten bent! En ook fijn, ochtenden met thee <3.

 • Reply
  Nadine
  25/08/2015 at 16:07

  Wat goed dat je vroeg op staat op een vrije dag! Dan moet je er natuurlijk wel ten volste van genieten ipv de hele dag in je bed blijven liggen haha. Pfoe op een vrije dag wil ik altijd zo veel mogelijk doen: ontspannen, leuke dingen, op stap, lekker voor de buis hangen, een boekje lezen….

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  25/08/2015 at 14:04

  Ik kan me wel vinden in dit lijstje! Ik probeer een perfecte combi te maken van rust, en dingen te ondernemen. Dus net wat langer dan anders in bed blijven, maar wel redelijk op tijd eruit. Lekker blogjes lezen en/of schrijven en ‘s middags buiten de deur lunchen. Ja, zo ziet een fijne vrije dag er wel uit voor mij!

 • Reply
  Nicole
  25/08/2015 at 13:31

  Heerlijk! Ik vind me-time inderdaad ook gewoon even helemaal niets. Lekker douchen ofzo of in bad of gewoon ergens zitten.. Zonder iets te hoeven haha!

 • Reply
  Olga
  25/08/2015 at 13:23

  Vroeger ging ik wel eens skaten met een vriendin, als ik nu een echte vrije dag zou hebben zou ik wel weer eens willen winkelen of een tijd in een kringloopwinkel rond willen neuzen. Maar eerst maar eens afstuderen, want dat klusje klaart zichzelf helaas ook niet.

 • Reply
  Sax and the Pretty
  25/08/2015 at 13:09

  Skaten?! Ja, dat wil ik ook weer eens doen. Waar zijn mn Bauers? x

 • Reply
  Lieke
  25/08/2015 at 13:00

  Wat een fijne lijst!
  Kan me er wel in vinden, al ben ik meer van het uitslapen en is poetsen niet mijn favoriete bezigheid. ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Carmen Jardin
  25/08/2015 at 12:33

  Ik heb ook veel geskeelerd! Echt heerlijk om te doen

 • Reply
  Godelieve
  25/08/2015 at 12:21

  Leuk lijstje Saskia ๐Ÿ™‚
  Ik begin de dag altijd met koffie maar verder lijkt jouw lijstje veel op het mijne.

  Wat is je website mooi geworden ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Esther
  25/08/2015 at 12:08

  Fijn hรจ van die vrije dagen! Ik heb heel de vakantie 5 a 6 dagen in de week gewerkt en deze week heb ik gewoon een keer 5 vrije dagen heerlijk! Ik lees ook onwijs veel en heb bijvoorbeeld ook mijn kamer gepoetst haha. Helaas moeten die dingen ook gebeuren, maar muziekje op en gaan met die banaan ๐Ÿ™‚ Geniet van je vakantie!

 • Reply
  Saskia
  25/08/2015 at 11:24

  Ik werk fulltime en doe daarnaast een studie.. dus als ik een vrije dag heb spendeer ik die graag met mijn vriend. Als hij moet werken plof ik op de bank met een boek of kijk ik een serie. In de winter lekker een bad nemen vind ik ook heel fijn!

 • Reply
  Bente
  25/08/2015 at 11:23

  Ha, ik zou willen dat ik schoonmaken en opruimen een fijne bezigheid vond ๐Ÿ˜‰ Ik stel het altijd zoveel mogelijk uit tot ik echt gek niet meer tegen de rommel aan wil kijken… Moet aan gewerkt worden..

 • Reply
  Withlovefroms
  25/08/2015 at 11:13

  Ik kan me helemaal vinden in je lijstje! <3

 • Reply
  Renate
  25/08/2015 at 10:57

  Leuk artikel! Ik doe ook vooral op een vrije dag al dit soort dingen: films en series kijken, lezen, bloggen, het huis opruimen/schoonmaken en ook dagdromen haha, maar ik dagdroom eigenlijk altijd!

 • Reply
  Sanne
  25/08/2015 at 10:54

  Het me time vind ik vooral het leukste. Je hebt aardig wat gepland op je vrije dag maar liever zo een dagje, dan je vervelen denk ik dan.

 • Reply
  Anne-Sterre
  25/08/2015 at 10:22

  Ik begin de dag sowieso met blogjes lezen met een kop thee en ontbijtje. Daarna is het vooruit bloggen, opruimen/huishouden doen, met mensen afspreken, een lekker wandelingetje maken etc.

 • Reply
  Lies
  25/08/2015 at 10:22

  Dit zijn ook wel de dingetjes die ik ook doe als ik vrij ben. Ik kan ook lekker op de bank zitten met een muziekje en dan lekker een boek erbij pakken ofzo. Heerlijk!

 • Reply
  Marion
  25/08/2015 at 10:10

  Ik vind vaak films kijken en lekker lunchen met vriendinnen of mijn vriend altijd wel erg leuk om te doen op een vrije dag!

 • Reply
  sammie
  25/08/2015 at 10:07

  Heerlijk allemaal, behalve dat schoonmaken in huis dan haha
  Ik heb donderdag een heerlijk dagje vrij voor mezelf, kan niet wachten! Denk dat ik die dag ook maar begin met een grote mok thee ๐Ÿ™‚

  • Reply
   SAS
   25/08/2015 at 10:34

   Ik kijk ook uit naar Donderdag: mijn aller eerste vakantie dag<3
   Geniet ervan!

 • Reply
  Puck
  25/08/2015 at 10:06

  Euh… Nou meestal bepalen de kids mijn schema. Dus ik heb weinig echt vrije dagen in die zin. Maar anders zou ik veel aan mijn blog aan het werken zijn en met een vriendin afspreken, even grote-mensen-tijd. Maar met kids is ook altijd leuk hoor, alleen toch anders dan echt vrij-zijn.

 • Reply
  Kim
  25/08/2015 at 09:47

  Leuk! Bij mij staat denk ik ook lezen hoog op het lijstje. En wandelen met de hond, maar dat doe ik altijd.

 • Reply
  Nicky
  25/08/2015 at 09:40

  Heerlijk rustig aan doen. Vroeger las ik enorm veel maar nu lees ik geen boeken meer. Dit wil ik zeker weer gaan oppakken. Van een goede film kan ik enorm van genieten, even alles voor wat het is laten en je in een film mee laten voeren…

  • Reply
   SAS
   25/08/2015 at 10:33

   Zeker doen! Ik moet ook meer de rust en tijd nemen voor een boek. Ga ik gelijk Donderdag, als mijn vakantie begint mee beginnen. #notetoself

 • Reply
  Zef
  25/08/2015 at 09:29

  Lezen, sporten, opruimen en dan zijn de dagen al voor een heel eind voorbij. Ik ben volgende week een weekje vrij en heb enorm mijn best gedaan niks af te spreken, is me nog redelijk gelukt ook!

 • Reply
  Jenn
  25/08/2015 at 09:28

  Leuk om te lezen! Ik maak graag gebruik van een vrije dag om dingen aan te pakken waar ik anders niet aan toe kom. Maar ik lees ook graag een boek of ik kijk een film of serie.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25/08/2015 at 09:23

  Ik lees het liefst op mijn vrije dag. Hoewel ik ook bijna altijd ook tijd besteed aan bloggen.

 • Reply
  Simone
  25/08/2015 at 09:15

  Wat een hoop leuke dingen doe je op zo’n vrije dag. Heerlijk om je dat even te ontspannen!

 • Reply
  Joor
  25/08/2015 at 09:00

  Wat een leuke blog!!! Leuk om te lezen wat je doet op een vrije dag!! ik ga altijd vroeg op staan op me vrije dag en heerlijk schoonmaken / wassen of heerlijk vroeg naar de sport school gaan etc.

 • Reply
  Chantal
  25/08/2015 at 08:52

  De bekende Bagel komt weer voorbij

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  25/08/2015 at 08:47

  Onwijs leuk om dit te lezen! Ik lees ook altijd graag, maar ik kijk ook graag series haha.

 • Reply
  saskia
  25/08/2015 at 08:33

  Mocht je je ooit in het hoge noorden bevinden dan mag je best even bij mij komen poetsen hoor. Zo’n hekel aan! Maar het resultaat is zo fijn dus moet t wel. Haha.
  Doe je op deze dagen ook nog weleens wat met je man?

  • Reply
   SAS
   25/08/2015 at 09:34

   Ik heb het even aangepast haha :’)

 • Reply
  Morgaine
  25/08/2015 at 08:18

  Omdat ik al zoveel vrije dagen heb eigenlijk, werk ik het liefste of spreek af met mijn moeder of dochter of…. ๐Ÿ˜‰

  X

 • Leave a Reply

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png