Moving On #3: 5 dingen waar ik naar uitkijk van verhuizen

Zoals jullie weten staat ons huis te koop. Aangezien het verkopen en het kopen een heel proces gaat worden, heb ik besloten een nieuwe rubriek te openen: Moving On. Deze gaat over alles wat met ons huis én het zoeken van ons droomhuis te maken heeft. Deze rubriek komt eens in de zoveel tijd online, zodra ik updates of inspiratie heb. Lezen jullie deze keer gezellig mee?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Deze keer over de dingen waar ik naar uitkijk van verhuizen. Want nadat we nu bijna 7 jaar(!) hier heel fijn wonen, zijn we toch wel toe aan iets nieuws. Iets groters, iets waar we nog 30 jaar in kunnen wonen. Hoelang het gaat duren met de verkoop en daarnaast de koop weten we uiteraard niet, echter is wegdromen bij een nieuw huis toch erg fijn. Het hele idee dat ik in de nabije toekomst toch echt gaat gebeuren…

Misschien dichterbij mijn werk

Dat is wel het idee, dichterbij mijn werk gaan wonen zodat ik mijn tussenuren wat meer kan opvullen. Anderzijds kijken we ook naar huizen iets verder weg, maar makkelijker aan te rijden met de auto. Ik sta nu heel erg vaak vast, aangezien ik over heel wat drukke wegen heen moet. Het zou voor mij al zoveel schelen als ik tussendoor naar huis zou kunnen.

Groter wonen: meer ruimte

Na 7 jaar zijn we daar wel aan toe. Niet dat ons huisje ‘klein’ is maar meer ruimte, zoals een tuin en zolder kijk ik wel heel erg naar uit! Alles past eigenlijk nét in ons huis, aangezien we alles hebben gekocht wat we leuk vonden: niet wat zou passen. Gevolg: eigenlijk téveel (leuke) spullen die ook nog eens net aan passen. Het lijkt me heerlijk wat meer ruimte te creëren door wat minder spullen in bijvoorbeeld de woonkamer te hebben staan.

Tuin

Lekker in het zonnetje. Met een boek. Een kop thee. Een poes die ligt in de zon. Ja, ik zie mezelf al helemaal zitten in een tuin. Lijkt me heerlijk ook om samen ‘s avonds te kunnen eten of lekker bij te kletsen over de dag. We hebben nu wel een redelijk balkon, maar dit zit toch niet echt fijn en past allemaal maar net. Een steigerhouten lounge bank (die M. zelf kan maken) zal zeker niet misstaan.

Alles opnieuw inrichten

1 van de dingen waar ik echt naar uit kijk: alles een nieuw plekje geven. Nieuwe spullen kopen en een geheel nieuwe sfeer in huis creëren. we willen wat andere kleuren op de muren, en sommige dingen blijven achter in huis waardoor we dit nieuw moeten kopen (helemaal niet erg hihi)

Nieuwe herinneringen maken

Misschien wel 1 van de leukste dingen, nieuwe herinneringen maken in ons mooie nieuwe huis.


 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Bron

Hoewel het echt afwachten is wanneer we de stap kunnen maken zijn we positief ingesteld. Alles komt zoals het komt, alleen had ik ingeschat dat ons huisje nu wel vaker zou zijn bekeken. Jammer, maar niets meer. Er komt vanzelf iemand die ons huisje wilt waardoor wij weer opzoek kunnen gaan naar ONS droomhuis. We heel erg balen dat de laatste dagen alle huizen die we op het oog hadden bijna allemaal onder voorbehoud verkocht staan… Slikken en weer verder. Ons huis komt vast nog wel langs, met de tijd. Trust the timing of your life.

2

Misschien ook leuk om te lezen...

35 Comments

 1. Een tuin is zeker fijn. Mijn katten woonden een paar jaar bij me in de flat, maar het was fijn dat ze een paar jaar later naar buiten konden. Al vond ik dat ook erggg spannend. Maar zo fijn voor m’n meisjes dat ze op ontdekking kunnen! <3 Hoop dat jullie een tof huis vinden. Succes!!

 2. Het inrichten van een huis lijkt me ook heel gezellig en leuk! Daar kan ik echt al naar uit, wanneer mijn vriend en ik gaan samenwonen! 🙂 ik hoop dat er voor jullie snel schot in de zaak komt en dat jullie huisje meer bekeken gaat worden, zodat het ook sneller verkocht kan geraken!

 3. Oh wat spannend allemaal he! Een tuin lijkt mij ook erg fijn om te hebben. Zowel om er lekker in te zitten met mooi weer, als bij te houden.

 4. Ja verhuizen kan heel leuk zijn. Vooral de inrichting als je het mij vraagt. Het in en uit pakken en de verhuizing zelf vond ik wat minder. Maar alles voor het goede doel! Veel succes met jullie verkoop en zoektocht naar jullie droomhuis!

 5. Leuk om te lezen, kan me voorstellen dat je er zin in hebt 🙂 Balen van de huizen die jullie op het oog hadden, maar komt vast goed!

 6. Wat een leuke, nieuwe rubriek. Ik ga het op de voet volgen, aangezien mijn vriend en ik op dit moment ook wachten totdat onze verhuizing plaats kan vinden. Bij ons is gelukkig het voordeel dat we niet afhankelijk zijn van de verkoop van een woning. Ik hoop dat jullie woning spoedig wordt verkocht en jullie een prachtig plekje vinden waar je nog 30 jaar kan wonen. 🙂 Mooi trouwens hoe je dat zegt: nieuwe herinneringen maken. Daar kijk ik ook echt naar uit! Het opnieuw inrichten en het opnieuw creëren van herinneringen. 🙂

 7. Goed dat je zo positief bent en leuk om te zien waar je naar uit kijkt. Wij zijn gestart als huurders van een ééngezinswoning, dus wij hebben voor ons tweeën ruimte zat (al denkt meneer daar wel eens anders over met zijn hobby/eigen bedrijfje). Maar toch, een nieuw huis inrichten lijkt me ook wel erg leuk.

 8. The best thing about mermories is making them 🙂 . Verhuizen is zo leuk 🙂 . Vooral het opnieuw inrichten heb ikzelf heel veel plezier aan gehad… nog steeds 🙂 .

 9. Hele fijne puntjes! Ik hoop dat je zoveel mogelijk zou kunnen toepassen. Lekker de ruimte hebben voor alle spullen lijkt me ook heel fijn.

 10. Het helemaal opnieuw inrichten vond ik ook het leukste aan het kopen van ons huis. En de ruimte (vooral de tuin) is ook heel fijn inderdaad. Jullie vinden je droomhuis vast wel als jullie eigen huis verkocht is.

 11. Ik duim voor jullie mee hoor en kijk alvast uit naar het moment dat je hier op je blog kan meedelen dat jullie zoektocht tot een goede einde is gekomen.

 12. Zo fijn om te lezen, ik hoop dat jullie een heel mooi fijn plekje gaan vinden! Een tuin is inderdaad heerlijk, en het hebben van veel ruimte vind ik ook echt enorm fijn. Maar het leukste is het inrichten en het helemaal jou maken!

 13. Kan me voorstellen dat dat lastig kan zijn, afwachten. Ik ben zelf onwijs ongeduldig en als ik iets in mijn hoofd heb moet het meteen hahaha. Dus heel knap. Leuke plannen hebben jullie ook, zowiezo al die spullen kopen 😀

 14. Lijkt me best moeilijk om af te moeten wachten! knap dat je er zo mee om gaat 🙂
  En een eigen tuintje lijkt mij ook heerlijk 🙂 Altijd als ik weer bij m’n ouders ben loop ik ‘s ochtends eventjes de tuin in, vies weer of niet, gewoon even frisse lucht opsnuiven vind ik zó fijn in de ochtend 🙂

 15. Dat afwachten is vervelend, ik weet er alles van meid! Zit op dit moment in hetzelfde situatie, wij hebben ons huis in September te koop gezet, het heeft even geduurd hoor voordat we dat eindelijk durfde maar we zagen zoveel huizen wat wij leuk vonden voor ons neus voorbij gaan..

  Het zal allemaal wel een reden hebben waarom onze droom huizen aan ons voorbij gaan en dat ons huis nog steeds niet verkocht is 😉 Succes!

  1. Heel erg veel succes ook jullie met de verkoop! (en tof dat ik je door deze reactie -weer- terug gevonden heb!)

 16. Zo leuk om dit artikel iedere keer weer te lezen. Wij willen ook gaan kopen, maar omdat ik afgekeurd ben gaat dat best lastig,

 17. Oh ja lijkt me heerlijk hoor! Eigen plekje, tuintje erbij. Ik wacht er met smart op, maar helaas is het zonder werk onmogelijk 🙂

 18. Heerlijk om zo te dromen over je nieuwe huis en nieuwe leven. Dichtbij je werk wonen lijkt mij ook heel prettig. Mijn man reist nu 5 uur per dag in totaal bijvoorbeeld. Zelf werk ik vanuit huis, dus dichterbij dan dat kan natuurlijk niet.

 19. Spannende tijd en dit zijn ook wel de dingen waar ik ook naar uitkijk! Hopelijk komen er snel meer kijkers en zit er dan ook echt een potentiële koper bij!

 20. Het is altijd afwachten als je je huis te koop zet, wanneer je een koper zult vinden.
  Ik kan me indenken dat je droomt van een groter huis met een fijne tuin. Ik weet zeker dat er een liefhebber komt die jullie huidige woning graag wil hebben 😉
  Ik weet uit ervaring hoe spannend deze periode kan zijn al is dat bij ons jaren geleden.

 21. Op dit moment zijn mijn vrienden aan ‘t bouwen. Ze leerden elkaar een paar jaar geleden kennen, maar omdat hij niet van hier was besloten ze snel samen te gaan wonen in een huurhuis. Vorig jaar zijn ze getrouwd, nu op dit moment zijn ze aan ‘t bouwen & 14 september is hun 1ste kindje geboren.
  Je ziet hoe snel ‘t soms kan gaan. Misschien heb je wel geluk dat je je droomhuis vind & je huisje van nu snel verkocht raakt. ‘k Duim alvast 🙂

 22. Ik snap die teleurstelling wel, maar dat is het nadeel als je al heel erg actief rondkijkt naar iets nieuws. Aan de andere kant ook niet raar dat je dat doet, want je wilt je natuurlijk oriënteren. Zo dubbel allemaal.

  1. Zeker heel dubbel. Wel de reden waarom we alleen naar huizen op Funda kijken en niet gaan bezichtigen. Dan zou de teleurstelling nóg groter zijn als je je droomhuis tegenkomt en niets kan doen. Afwachten dus totdat er interesse is in ons eigen stulpje.

 23. Heerlijk vooruitzicht om dadelijk inderdaad weer een nieuw plekje naar je eigen smaak in te richten en inderdaad weer nieuwe herinneringen te maken. Ik ben zo’n persoon dat er heilig van overtuigd is dat dingen met een reden gebeuren. Dus jullie droomhuis komt vast en zeker nog op jullie pad!

  Lfs.x

  1. Ik sta er ook op die manier in, het zal wel niet zo hebben moeten zijn. Maar een klein gevoel van teleurstelling was er toch wel..

 24. Komt vast wel goed. Kan me wel voorstellen dat het even teleurstellend is dat jullie huisje minder is bekeken dan je had gehoopt.

 25. Vervelend dat de meeste huizen onder verkoopvoorbehoud zijn. Wel balen natuurlijk maar je vind vast wel je droomhuis. 🙂

 26. Verhuizen kan heel leuk zijn. Ik ben in mijn leven al twee keer verhuisd waarvan de laatste keer naar een huis waar ik waarschijnlijk nog wel wat jaren zal blijven hangen. Een tuin is heerlijk en een beetje extra ruimte ook, al moet je het ook allemaal schoon houden en ben ik niet zo’n poetser haha. Maar toch wil ik ooit nog een keer verhuizen naar een woonboerderij.

 27. Als ik dit lees krijg ik ook enorm te kriebels om te verhuizen. Ik woon hier momenteel al 6 jaar en het is wel tijd om weg te gaan uit deze studenten-sloop-woning. Maar ik heb nu een gigantische woonkamer en een gigantische tuin en dat op de – voor mij – perfecte locatie. En dan nog maar te zwijgen over de kosten, die zijn extreem laag. Maar alles opnieuw inrichten klinkt gewoon zo fijn! 🙂 Of een huis met cv ipv gaskachel 😉 Of een echte badkamer. Ja, ik wil ook graag verhuizen!

 28. Zo is het maar net! Dat zijn hele mooie dromen en ik kan mij ook zo voorstellen een groter huis, voor gezinsuitbreiding, of is dat een no go 😉

  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *