Skate requirements

Dit product is ter beschikking gesteld door SPIbelt

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De herfst is weer in aantocht. Hoewel ik heel erg hou van de herfst heeft het ook 1 nadeel: het skate-seizoen is weer over. Ik schreef al eerder een artikel met 7 redenen waarom ik zo van skaten hou. Sinds een aantal maanden heb ik al niet meer geskate. Meestal door het weer met de keren dat het mooi weer was ben ik ook niet gaan skaten. Drukte, oververmoeidheid van de afgelopen tijd of mijn PDS maakte dat ik koos voor rust i.p.v. bewegen. Ik ga het skaten zeker heel erg missen aankomende maanden, echter ga ik proberen thuis wat work-outs te doen. Er zijn heel wat dingen die ik zelf graag gebruik voor het skaten. Mijn skate requirements. Hieronder alles op een rijtje.

 • Uiteraard goede skates
  Ik heb gelijk gekozen om naar een sportzaak te gaan en goede(dure) skates te kopen. Zeker de investering waard. Na 2 jaar zijn ze nog steeds top. Het was uiteraard bij de aanschaf een gok of ik het wel wat zou vinden maar gelukkig bleek het een goede investering. Ook M. heeft een paar goede skates gekocht toen der tijd en skate heel af en toe gezellig met me mee.

 • Bescherming
  Ja ik draag nog steeds bescherming. Niet zoals de eerste rit pols,elleboog en kniebeschermers maar de polsbescherming draag ik wel nog steeds. Ik was vroeger echt een kluns eerste klas geweest (en nu soms nog) en het breken van mijn polsen voorkom ik liever. Deze heb ik tegelijk met mijn skates aangeschaft.
 • Kleding
  Fijne en leuk uitziende kleding vind ik erg belangrijk om te dragen. Zo ben ik erg fan van mijn H&M skate broek (te zien op de bovenstaande foto) en mijn fijne topjes om in te skaten. Mijn sportkleding haal ik voornamelijk bij de H&M en Primark. Prima kleding met een leuk printje.
 • GPS
  Ik gebruik op mijn telefoon de app MapMyRun die ik zelf erg fijn vind. Hij houdt alles bij wat ik nodig vind bij het skaten. Leuk te zien hoelang je ergens over heb gedaan en vooral de kilometers probeer ik op te bouwen.
 • SPIbelt
  Ik schreef een tijd geleden een review over de SPIbelt en ben nog steeds zo ontzettend blij hiermee. Het is echt een handige belt waar alle benodigdheden inpassen. Het rekbare zakje is ideaal en je merk niet eens dat je de riem om hebt. Zeker 1 van de beste ideeën voor het skaten.
 • SPIbelt h2o waterflesje
  Al vaker ben ik opzoek gegaan naar waterflesjes, dit omdat ik soms best wat uur aan het skaten ben. In de warme zon is het dan verstandig genoeg te drinken. Tot op heden kon ik niets vinden totdat SPIbelt met een nieuw items kwam: h2o waterflesje custom made voor op de SPIbelt! Hij schijnt schokbestendig te zijn, iets wat de andere flesjes niet hadden. Juist daardoor nam ik nooit water mee want dat geklots tijdens het skaten is zeker niet ideaal. Om nog maar te zwijgen van hobbelige wegen waar je overheen rijd. Ik ben erg benieuwd naar mijn bevindingen als ik hem heb getest. Koop het waterflesje hier.
 • Na het schrijven van dit artikel heb ik helemaal zin om te gaan skaten. Misschien dit weekend met mooi weer toch eens even dat leuke waterflesje uitproberen.

  Welke sport beoefen jij graag? Is dit een seizoensgebonden sport of niet?

  About the Author

  19 Comments

  Mieke

  ZO lang geleden dat ik heb geskate, misschien binnenkort weer eens doen.
  Zelf doe ik aan hardlopen. Helaas kan ik vanwege rugklachten nu even niet gaan, maar ik vind het wel heel fijn dat je dit gewoon het hele jaar door kunt doen. Tenzij het echt spekglad is ofzo, maar dan ga je überhaupt de deur niet uit als het niet nodig is. Sowieso vind ik het heel fijn om lekker buiten bezig te zijn.

  Reply
  Billy

  ik snap niet waarom dat skaten ook niet in de herfst en winter zou kunnen, Saskia. Je kan jezelf goed induffelen en toch gaan skaten?
  Ik hou van fietsen, en zwemmen. Dat eerste doe ik meestal veel minder in die donkere maanden, dat tweede het hele jaar door.

  Reply
  SAS

  Het gaat niet om de kou of dergelijke maar om de bladeren, regen en sneeuw. Hierdoor gaan je skates kapot (de wieltjes) en dit vind ik erg zonde als dit zou gebeuren. Het wegdek is ook glad waardoor je ook makkelijker blessures oploopt of valt. Skaten is dus echt seizoensgebonden.

  Reply
  Gina

  Skaten is zo leuk! 😀 Ik ben alleen niet goed in remmen, haha daarom wil ik dit altijd samen met iemand doen!

  Reply
  Nesrin

  Wat handig zo een SPIbelt, ik klikte even terug naar de review. Ik heb een belt die ik soms gebruik tijdens het hardlopen maar die is niet handig als de SPIbelt.

  Reply
  Sanne

  Skaten is zo een fijne sport, kies dan wel een rustige straat. Ik wist eigenlijk niet dat je zoveel nodig had voor skates. Maar dat is bij elke sport wel. 🙂

  Reply
  SAS

  Het is maar net hoe je het graag wilt. Je kan het zo minimaal houden (net als bij elke sport) als je wilt. Dit zijn iniedergeval de dingen die ik gebruik bij het skaten.

  Reply
  Saskia

  Ik heb vroeger een tijdje geschaatst en skaten is wel een beetje vergelijkbaar, maar toch heb ik het niet vaak gedaan (afgezien van toen ik kind was dan). Het is wel een ideale sport omdat je zelf je tijden kan kiezen en niet afhankelijk bent van anderen, alleen van het weer. Ik zelf wandel graag elke avond na het eten en 1 x per week zwem ik.

  Reply
  Esra

  Oh zo’n flesje heb ik nodig! Ik heb wel een riem met flesjes voor het skeeleren maar in die flesjes zitten dus wél weekmakers. Echt heel vies en ook nog ongezond 🙁

  In de winter schakel ik gewoon over op schaatsen (of eigenlijk is het meer andersom, ik ben een schaatster die in de zomer noodgedwongen op de skeelers staat haha). In ieder geval kan ik een schaatsvereniging echt aanraden, mocht je in de buurt van een ijsbaan wonen!

  Reply
  Eline

  Skaten is echt niets voor mij. Veels te bang om te vallen haha. Ik doe aan zumba fitness en krachttraining. Oh en af en toe een uurtje tae bo als ik de energie heb 😉

  Reply
  Inge

  Het lijkt me zo heerlijk om (weer) te skaten. Als kind deed ik het graag, maar heb nu al zolang niet meer op skates gestaan dat ik niet weet of ik het nog wel kan. De skeelers hier in huis zijn van mijn zusjes geweest en die zijn eigenlijk te groot en hebben geen remblokje meer (als ik weer ga beginnen wil ik die wel hebben). Ik moet echt weer van voor af aan beginnen.

  Reply
  Morgaine

  Rollerskaten in de seventies, ik skate, disco skates nu eerder en meer, met rem aan de voorkant, voor jouw tijd, lol. Had ik, om dan bij mijn opa en oma per ongeluk door glas heen te rijden die ik niet zag, ik viel en hop een enorme jaap in mijn knie en ja ik heb het litteken nog. Bye bye skates, hahaha

  Vervolgens, heeft mijn nicht van die moderne skates zoals jij ze ook kent en ik trek ze aan, in huis, voorzichtigheid geboden, leek me makkelijk, gezien ik ook op noren kan of kon schaatsen, en ik ga mijn eigen balkon op, ik rol het lijkt goed te gaan, ik wil remmen en zet mijn neus neer, om te remmen, ja die zaten hier niet op dus daar duikelde ik dus op mijn hoofd…. dus uhm, nee geen skates voor mij, hahaha

  Zwemmen, is niet seizoensgebonden dus, zomers lekker buitenbad en winters kan dit binnen, maar geeft altijd een zomers gevoel 😀

  X

  Reply

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *