#InspirerendGeluk project – Omgekeerde Bucketlist

Waarom dit vervolg project?
Een vervolg op mijn projectje #plukhetgeluk, een projectje om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. Met #InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’ is vast wel een uitspraak die jullie kennen.

Het laatste onderdeel van dit project. Volgende week komt er nog een winactie voor jullie online, stay tuned. En daarna wil ik een afsluiting gaan maken. Net als bij #PlukhetGeluk gemaakt door deelnemers van dit project. De weken van dit project zijn omgevlogen en heb met veel plezier mijn invullingen gemaakt en die van jullie gelezen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De term ‘Bucketlist’ ken je vast wel: een lijst met dingen die je nog graag wil doen in je leven. De omgekeerde bucketlist is vandaag het onderwerp: beschrijf de mooie dingen in je leven die je al hebt gedaan. Omdat het mooi is stil te staan bij dingen die al zijn gebeurd. Omdat je al zoveel hebt bereikt en niet altijd maar terug moet blikken.

  • De relatie/trouwen met M./samenwonen
    Nog steeds 1 van de beste beslissingen ooit. Alweer ruim 8 jaar bij elkaar en 3 jaar getrouwd. Met mijn maatje. Mijn partner-in-crime. Ik zou me geen leven zonder hem kunnen voorstellen.
  • Diploma’s, certificaten & rijbewijs die ik heb gehaald
    Ik heb vele diploma’s/certificaten en dergelijke behaald. Nog steeds super trots op het feit dat ik al mijn diploma’s in 1 keer heb gehaald. Het ging zeker niet zonder slag of stoot (vooral met mijn Dyscalculie) maar het is het uiteindelijk zeker waard geweest. Tevens was het behalen van mijn rijbewijs uiteindelijk heel erg fijn. Dagelijks rij ik naar mijn werk en vind het super fijn dit te kunnen doen.
  • Mijn angst voor auto rijden overwinnen
    Angst die ik had gekregen toen ik een botsing had gehad, 2 weken nadat ik mijn rijbewijs had gehaald. Uiteindelijk heeft het me heel wat stress en nare gevoelens gekost maar ik ben erover heen. Ik stap makkelijk in de auto en rij dagelijks naar mijn werk. Ik en Casper (ja onze auto heeft een naam) zijn dikke maatjes en hij brengt me overal. Soms vind ik het nog wel eens lastig als ik naar ‘onbekend terrein’ moet maar ik ga er nu veel en veel beter mee om.
  • Buiten mijn comfortzone treden / los laten
    Hoewel ik wel hou van mijn comfortzone ben ik er zeker wel een aantal keren uitgetreden. Zo heb ik een baan aangenomen waar ik geen expertise in had en moest compleet opnieuw beginnen. Ook het los laten vind ik altijd een moeilijk puntje en hoewel ik er nog niet ben, ben ik zeker al op de goede weg. Met babystapjes.
  • Een reis naar Londen maken
    Londen, een stad waaraan ik mijn hart al aan had verloren zonder dat ik er ooit een voet had gezet. Toen ik er een lang weekend was wist ik dat het terecht was. Wat een prachtige stad en wat een mooie/fijne sfeer. Ik wil er zeker ooit nog eens terug. Terug in de metro, terug tussen de eekhoorntjes, terug in de leuke winkeltjes.. Ja. Londen heeft mijn hart gestolen.
  • Vaste contract bemachtigd & droombaan gevonden
    Deze kon natuurlijk niet in het rijtje ontbreken: mijn vaste contract die ik heb sinds 1 Oktober 2015. De reis ernaar toe was zeker niet makkelijk, maar uiteindelijk was het het dubbel en dwars waard. Ik mag blijven bij de baan van mijn dromen, want dat is deze baan. Pedagogisch medewerker zijn geeft mij voldoening. Het is een verlengstuk geworden van mezelf. Dagelijks ben ik dankbaar voor deze mooie baan en de zekerheid die ik dit jaar heb gekregen.
  • Dé ultieme sport gevonden
    Skaten is voor mij de ultieme sport die ik heb ontdekt in 2012. Ik had een baan met weinig beweging en ik zocht iets om te doen. Hardlopen was meteen afgekeurd dus kocht ik een set skeelers. En met resultaat. In 2015 skate ik nog steeds met veel plezier. Echter jammer dat de herfst en winter eraan komen aangezien skaten dan natuurlijk niet kan. Ik wil dan binnen wat work-outs gaan doen met daarnaast yoga (eerst zien dan geloven want ik heb dit al zóvaak geroepen haha..)
  • Tevreden zijn met jezelf
    Ik kan zeggen dat ik blij ben met mezelf. De laatste jaren ben ik gegroeid, als persoon/op werk/in mijn relatie.. Ik vind het een super mooi gegeven dat ik zo tevreden ben want dit is niet altijd zo geweest. Ik ben nu op een plek waar ik trots en tevreden mee ben.

  • Aan dit lijstje hoop ik ook ooit nog die mooie eengezinswoning waar we al jaren van dromen toe te voegen. De eerste stap is al gezet…

    En wat is het mooiste van jou omgekeerde bucketlist?

    Dit artikel is onderdeel van het nieuwe project wat ik ben gestart #InspirerendGeluk
    Op deze pagina kan je alle informatie vinden

    32 reacties op “#InspirerendGeluk project – Omgekeerde Bucketlist

    1. Wat een mooie lijst! Het mooiste van mijn lijst is niet echt een verrassing. Dat is dochterlief! Helemaal in mijn uppie groot gebracht. Daar ben ik heel erg trots op want ze is heel goed gelukt! 😉

    2. Leuk om juist eens terug te kijken of dingen die je wel hebt behaald en hebt bereikt. Een stuk beter dan die ellen lange lijsten van dingen die je ooit nog wilt doen en behalen, maar waarvan je stiekem wel weet dat de helft nooit komen gaat. Mooie punten heb je beschreven. Ik ga eens nadenken over mijn omgekeerde bucketlist, want deze komt volgende week bij mij online.

    3. Heel mooie omgekeerde bucketlijst, daar mag je best fier op zijn. Een sport beoefenen is altijd fijn. Ik ben vooral nu nieuwsgierig of je yoga gaat doen. 🙂 Ik vond het heel fijn om aan deze challenge mee te doen. 🙂

    4. Wat goed om te lezen allemaal. Vooral het laatste punt: dat je tevreden bent over jezelf en wie je bent, vind ik een hele mooie. Daar begint eigenlijk alles wat je doet en/ of bereikt. Top!

    5. Wat een leuk idee zo’n omgekeerde bucketlist 🙂 Ik ben vooral heel blij met alle mooie en lieve mensen om me heen (en dan met name mijn man en dochtertje!).

    6. Wat een blijmakend blogje is dit 🙂 Ik kan voor mezelf niet echt iets aanstippen. Misschien dat ik ben gaan tekenen. Dat maakt me blij en zorgt dat ik me nooit hoef te vervelen 🙂

    7. De omgekeerde bucketlist is een hele goede! Je mag (moet) best eens stil staan bij wat je al bereikt hebt en dat zijn in jouw geval al veel mooie en bijzondere dingen. Echt iets om trots op te zijn.

    8. Wat een leuk idee om het principe van een bucketlist om te draaien en zo op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Ik hoop dat je je laatste puntje ook snel mag realiseren!

    9. Mooi artikel!
      Het is goed om stil te staan bij de dingen die je al bereikt hebt, zo kijk je misschien toch weer anders naar de dingen die je in de toekomt nog wilt bereiken.

    10. Wat een goed idee om eens terug te kijken op wat je allemaal al goed gedaan hebt. Volgens mij ben je in ieder geval op de goede weg om de beste jij te worden die je ooit zult zijn…

    11. Heel tof om te lezen! Het is inderdaad goed om stil te staan bij de dingen die je al bereikt hebt. Zo te zien mag je ook heel trots zijn op jezelf! Het mooiste van mijn omgekeerde bucketlist is het behalen van mijn Rechtendiploma ondanks ziekte en alle tegenslag die ik heb gehad en waar ik nu nog steeds mee kamp.

    12. Nou omdat ik jou ook wel een beetje kent na jaren, had ik de meeste wel verwacht haha. Morgen komt de mijne online. Vond het weer erg leuk om mee te doen.

    13. Helemaal dit project gemist! De omgekeerde bucketlist heb ik volgens mij laatst nog gemaakt, weet alleen niet of ik hem ook al gepubliceerd heb haha!

    14. Heel fijn om te lezen! En je hebt gelijk, we kijken meer naar wat we willen doen, dan naar dat we al gedaan hebben. Vooral de laatste vind ik erg mooi, ik hoop dat ook ooit in mijn lijstje te stoppen!

    15. Laat mij nou eens iets dieps zeggen voor de verandering (omdat ik ook zo vaak uit mijn nek klets). Mijn hele leven is een omgekeerde bucket list, omdat ik onzettend blij ben met waar ik nu ben. Dus álles, alles, inclusief de mindere tijden, hebben mij gemaakt en gegeven wat er nu is. En aangezien ik daar niet anders dan ontzettend blij mee kan zijn, ben ik super tevreden.
      … Naar he? Want soms voelt het alsof je je moet verontschuldigen omdat je tevreden bent met wat je hebt bereikt.

    16. Mooi lijstje zeg! Als ik eens goed ga nadenken kan ik ook een mooi lijstje samenstellen denk ik. Zeker met stip op nummer 1 ‘verhuizen naar het buitenland’. Wat me dat allemaal wel niet heeft gebracht..

    17. Ik mag deel 4 nog online zetten, zou het bijna vergeten, gelukkig is het al geschreven dus vanmiddag laat ergens of vanavond heb ik net besloten! Dus op jouw vraag, mag jij nog even wachten, hahaha

      Dat ga je vanzelf lezen, en dit is een hele mooie omgekeerde bucketlist, ik weet eigenlijk niet of ik die al ingevuld heb, ga zo even kijken 😉

      X

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *