3 (materialistische) dingen die mij echt gelukkig kunnen maken

December 22, 2015

Er zijn van die dingen dat als je er al aan denkt blij kan worden. Zo zijn er 3 dingen waarvan ik echt gelukkig kan worden. Ik heb het dan over materiële dingen. Niet over de personen/dieren die dicht bij me staan of andere dingen die ik meemaak en waar ik gelukkig van kan worden. Ik denk dat deze 3 dingen wel voor mijn vaste lezers bekend gaan zijn ;-)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Thee

Daar kan ik dus zó van genieten. Een nieuwe thee proberen in een nieuwe mok.. Ik kan daar dus echt van genieten! Van het kopen van de thee/mokken tot het uitproberen van nieuwe smaakjes vind ik altijd super fijn. Ik ben dan ook erg trots op mijn mooie mokken verzameling die staat te pronken in mijn mokkenkastje aan de muur. Daarnaast heb ik 2 planken vol met fijne theetjes. Ik heb met mezelf afgesproken voorlopig geen thee/mokken meer te kopen en eerst de thee op te maken die ik heb. Echter, verlanglijstjes voor kerst en verjaardagen staan natuurlijk wel vol met thee/mokken ;-) Ben jij een echte theeleut? Dan herken je vast wel deze problemen.

Boeken/series

De ultieme ontspanning voor mij. Ik kan echt geheel opgaan in een boek, zo erg dat ik niets meer meekrijg van mijn omgeving. Er zijn een aantal spannende thrillers die ik maar moeilijk weg kan leggen. Dit zijn mijn favoriete schrijvers waarvan ik niet aarzel om een boek te kopen. Denk aan Sebastian Fitzek & Camilla Läckberg. Ik kan me echt verstoppen in die boeken. Daarnaast weet ik een goede serie ook altijd te waarderen. Vooral mijn favoriet Criminal Minds, waar éindelijk nieuwe afleveringen van komen in 2016.

Mijn Blog

Mijn blog hoort ook zeker in dit rijtje thuis! Na al die jaren ben ik nog steeds erg trots en blij met mijn blog. Een hele fijne hobby en tevens uitlaat klep voor mezelf. Ik heb heel wat (nieuwe) trouwe volgers en lees altijd met plezier al jullie reacties. Elke nieuwe reactie geeft me teen glimlach op mijn gezicht, dus dank hiervoor! Ook ben ik erg blij welke richting mijn blog dit jaar is opgegaan. Met wat meer diepgang. Wat meer uitdaging qua schrijven en voor mezelf bezig zijn met de look van mijn blog. Ik ben tevreden. Eindelijk custom made logo en ben erg tevreden met deze uitklapbare layout (waardoor er ook een sidebar verschijnt)

En welke 3 dingen kunnen jou intens gelukkig maken?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

44 comments

 • Anneleen

  03/01/2016 at 12:45

  Groot gelijk dat je trots bent op je blog, want hij is heel leuk! <3

 • Liesbeth

  27/12/2015 at 15:14

  wat een leuke dingetjes! Ga ik ook eens over nadenken

 • Withlovefroms

  26/12/2015 at 19:42

  Oh ik kan je hierin helemaal volgen! Thee, boeken, series en bloggen! <3

 • Michelle

  25/12/2015 at 14:54

  Wat een fijne dingen weer! De thee had ik al wel kunnen raden hihi. Drie dingen die mij intens gelukkig kunnen maken? Handwerken, lekker geurtjes voor onder de douche ( Rituals en The body shop zijn altijd goed) en onderweg zijn met de camera. En dan vooral weer thuis komen na een fijne wandeling en dan vol verbazing je foto’s terug kijken en beseffen dat ze toch erg mooi zijn geworden =)

 • Nicky

  24/12/2015 at 20:55

  Van spullen, hè? Dus niet Dochter, Vriendje, Mam, Spike en zo….
  Nou ehhh. Met stip op 1: mijn iPad Mini. Op 2: mijn bad. En op 3: mijn bed. Of 2 en 3 omgekeerd? Ik weet het niet…

 • Vivian

  24/12/2015 at 19:54

  Haha, dit is dus gewoon precies waarom ik vind dat geld wél gelukkig maakt! Alles wat jij noemt vind ik ook gewoon ontzettend fijn.

 • Wanda

  24/12/2015 at 10:45

  Bij mij ook zeker weten boeken, zoals ik altijd roep een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd! Verder natuurlijk van vakanties/weekendjes/dagjes weg samen met vriendlief, zo super om nieuwe plekken te ontdekken en om bekende plekken weer te herontdekken. Mijn blog natuurlijk, zo leuk om daar mee bezig te zijn, fotografie, daar wil ik me echt verder in gaan verdiepen, eten en dan vooral het uitproberen van nieuwe recepten. Ach ja, er zijn zoveel van die dingetjes!

 • Cindy

  23/12/2015 at 20:17

  Mijn huis, mijn auto en mijn bed..
  Oeh ik kan echt niet zonder.. En ook niet zonder mijn douche en water, meer dan 3 dingen zelfs.

 • Lies

  23/12/2015 at 13:52

  Mooi rijtje, denk dat het voor mij wel een beetje hetzelfde is ingedeeld, alleen vind ik een blog niet echt materialistisch :)

  1. SAS

   25/12/2015 at 10:32

   Ik moet er toch echt jaarlijks voor betalen ;-)

 • zwartraafje

  23/12/2015 at 12:54

  Als ik zo’n lijstje zou samenstellen zouden deze drie er ongetwijfeld ook op staan. Ik was onlangs nog super gelukkig toen ik in Bergen-op-Zoom een hele lading lekkere vruchtenthee kon aanschaffen. Die smaken kon ik hier in België al een tijdje niet meer vinden, dus ik schafte me meteen een gigantische voorraad aan.

 • Els

  23/12/2015 at 06:47

  Wat leuk om te lezen. Ik kan ook echt zo gelukkig zijn met mijn blog. Vooral de reacties erop en de lieve andere bloggers die ik heb leren kennen. Daarnaast word ik ook zeer gelukkig van paardrijden. Heerlijk ontspannen!

 • Morgaine

  22/12/2015 at 23:07

  Die kattenbeker van jou, die vind ik ook echt gaaf, zijn die nog ergens verkrijgbaar? hahahaha Ik heb meer dan zat mokken, zelfs teveel eigenlijk denk ik ondertussen en zoveel thee als jij drink ik nu ook weer niet ;-) Maar die kattenbeker echt super!

  En de drie dingen materialistisch? Mijn laptop, mijn camera, mijn planten… klinkt gek, maar mijn planten vertellen mij de energie in huis ;-)

  x

  1. Morgaine

   22/12/2015 at 23:07

   Oh, mijn fiets, mijn fiets is eigenlijk mijn alles… als vierde dan, als eerste in de rij :P

  2. SAS

   23/12/2015 at 10:48

   Nee jammer genoeg niet anders had ik er ook nog eentje gehaald. Ga echt huilen als deze zou breken, mijn lievelingsmok<3 Ik heb hem jaren geleden gekocht bij Simon & Levelt.

 • Mieke

  22/12/2015 at 21:55

  Materialistische dingen zijn soms gewoon heel fijn!

 • Anne-Sterre

  22/12/2015 at 21:54

  Herkenbaar, ik sluit me er helemaal bij aan!

 • Nesrin

  22/12/2015 at 21:13

  Materialistisch klinkt zo hard en niet positief maar jij hebt totaal ontkracht met deze blogpost. Deze drie kon ik wel raden maar dacht even dat je de katten zou noemen, dit zijn levende wezens en geen spul natuurlijk.

 • Northflix

  22/12/2015 at 19:46

  Leuk lijstje! Ik heb niets met thee, maar van een goede serie of een goed, spannend boek kan ik heel blij worden!

 • Ilona

  22/12/2015 at 17:21

  Erg leuke dingen om gelukkig van te worden! Mijn 3 dingen zijn: * muziek. Ik luister altijd en overal muziek.
  * eten. Ik hou echt van eten. En vooral van vlees en friet. Ik weet niet waarom maar van een groot stuk vlees of goed bord friet word ik gelukkig.
  * de natuur. Ik ga graag de natuur in om te wandelen en ervan te genieten.

 • Darina

  22/12/2015 at 17:15

  Ik word gelukkig van het zonnetje, lieve mensen om mij heen en dat mijn boek gestaag vordert :)

 • Mariska

  22/12/2015 at 16:24

  Ik ervaar heel veel plezier aan mijn blog! Verder maken mijn kat en alle lieve mensen om mij heen mij heel gelukkig :)

 • sammie

  22/12/2015 at 15:55

  ohhh die thee had ik al verwacht! Hihi :)
  Heerlijk toch dat je van sommige dingen zo blij kan worden. Ik heb dat ook met mijn blog maar ook met mijn Blond Amsterdam spaarvarken, blijft een vrolijk ding :)

 • My cup of latte

  22/12/2015 at 15:45

  Een fijn lijstje!! Ik kan ook blij worden van mokken, maar dan met koffie! En mijn blog & Planner horen daar ook bij! :)

 • Nicole

  22/12/2015 at 14:56

  Heb je al eens gehoord van Or-tea? Ik heb daar een proefpakket van thuis gekregen maar is zoveel.. Wil jou ook wel wat opsturen als je dat leuk vindt :)

  1. SAS

   22/12/2015 at 20:24

   Oh ik ken dat nog niet! Wat lief dat je het zou willen opsturen, je kan me mailen op iliveformydreams@live.nl dan stuur ik je m’n adres. Super lief<3 Dankjewel!

   Edit: Inmiddels heb je via je contactformulier een emailtje gestuurd.

 • jeapiebel

  22/12/2015 at 13:49

  Simpel en waardevolle dingen wat je gelukkig maakt. Mijn lijst is wat langer. Fijn dat je erg tevreden bent met deze uitklapbare lay-out.

  1. SAS

   22/12/2015 at 14:48

   Mijn lijst zou ook oneindig kunnen zijn maar heb gekozen even 3 dingen te omschrijven ;-) Ik scheef daar al eerder een artikel over: https://www.iliveformydreams.com/archives/54124

 • Amy

  22/12/2015 at 13:36

  Wat een mooi rijtje is dit! :) Die van mij is niet heel veel anders; ik geniet enorm van bloggen, een goede serie en hete thee!

 • Jantine

  22/12/2015 at 12:44

  Oh ja …
  In het rijtje first world problems: moet ik eerst mijn thee opmaken van mezelf, krijgen we bijna elke week nieuwe thee bij de voedselbank. Inclusief lekkere losse thee. Mijn theeplanken puilen uit! :-D En toch kan ik het niet laten wat op mijn verlanglijstje te zetten haha. (Serieus, soms weten we even niet waar we het allemaal moeten laten en zit onze vriezer proppievol. :D )

  En boeken … van boeken word ik ook altijd blij. Zeker als ik met een kop thee en boeken op de bank kan kruipen. Of met een kop thee achter mijn laptop kan kruipen om te bloggen.

  Whiiieee! *maakt een dansje*

 • Daenelia

  22/12/2015 at 12:14

  Mijn hond, mijn (twee) katten en mijn gozer. Ze hoeven niet eens iets speciaals te doen. Thee, chocola, lezen, films kijken, origami vouwen, spellen spelen: ik vind het allemaal geweldig leuk. Maar intens geluk, dat vind ik toch ergens anders.

  1. SAS

   22/12/2015 at 14:46

   Het ging meer om intens geluk vinden in materialistische dingen. Personen en dieren zou anders bovenaan het lijstje staan.

   1. Daenelia

    27/12/2015 at 21:23

    Dan zou ik kunnen zeggen mijn boeken, maar eerlijk gezegd is dat gewoon niet (meer?) zo. Ik ben echt niet zen of boeddhistisch of zo, maar spullen zijn geen geluk voor mij. Dat zijn gebruiksvoorwerpen, hoewel ze het leven veraangenamen, is intens geluk toch iets anders voor mij. Raar eigenlijk, want ik héb wel veel spullen, en ik ben zeker niet minimalistisch ingesteld.

 • Inge

  22/12/2015 at 11:49

  Dat zijn zeker fijne dingen en ik zag ze al een beetje aankomen. ;)
  Voor mij zijn dat Mango, lezen & series en handwerken! :)

 • jackie

  22/12/2015 at 10:40

  dit zijn idd 3 mooie dingen waar ik ook blij van kan worden…
  al heb ik op dit moment op mijn werk de thee ingeruild vor warme chocolademelk

 • Anne

  22/12/2015 at 10:40

  Vooral die herfst-thee, die is echt zo geweldig lekker! Zeker met een beetje honing. Hmmm!!!

 • Simone

  22/12/2015 at 10:22

  Dat zijn hele fijne dingen waar je echt blij van kunt worden! Ik word ook blij van mijn blog, mijn werk en mijn lieve dierenvriendjes <3

 • Veerlez

  22/12/2015 at 09:37

  Haha deze zag ik wel aankomen! Voor mij is het redelijk hetzelfde alleen denk ik dat ik thee dan vervang voor mijn kat! Ik ben zo inmens fan van mijn beestje! :)

  1. SAS

   22/12/2015 at 14:46

   Zoals ik al zei aan het begin van mijn post tellen dieren en mensen niet mee ;-) Anders zouden deze uiteraard bovenaan het lijstje staan. Nu even lekker materialistisch.

 • Jenn

  22/12/2015 at 09:05

  Leuk lijstje, inderdaad al wel bekend :)

 • Renske

  22/12/2015 at 08:35

  Oeh, thee en nieuwe mokken vind ik ook echt een geluksmomentje op zich! :) Heerlijk is dat!

 • Willemieke | Kleine mooie dingen

  22/12/2015 at 08:33

  Ik heb écht precies hetzelfde! Thee, een boek en m’n blog. Heerlijk! Af en toe lekker naar buiten om een rondje in het park te lopen past er ook nog wel bij. Ontspanning ten top (:

 • Monique | WritingMonique

  22/12/2015 at 08:31

  Heel mooi geschreven! Van een goed boek kan ik ook intens gelukkig worden :)

 • Marion

  22/12/2015 at 08:19

  Jij en thee zijn een soort van synoniem geworden. Kan zo in de dikke van dale. Voor mij is het lijstje bijna hetzelfde: mijn blog, thee en spiritueel bezig zijn. Eigenlijk ook opgaan in iets anders, net als jij met je boeken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *