#InspirerendGeluk project – Veranderingen

Ik wilde toch even een stukje met jullie delen over de belangrijke verandering die gaat plaats vinden. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met informeren, nog meer informeren, nog meer gesprekken en email contact. Of alles wel zou lukken en wat handig zou zijn voor ons. Na veel gesprekken en de uiteindelijke woorden: ‘Ja dit moet wel gaan lukken’ zijn we overstag gegaan. Ook de reden waarom het sommige dagen heel wat stiller was op mijn blog en het reageren op andere blogs.

Ons huisje staat in de verkoop!
Nu precies een week

 photo verkocht_zps741aed7b.png

Dit past dus zeker bij het onderwerp van de 3de invulling van #InspirerendGeluk, veranderingen.
Een vervolg op mijn projectje #plukhetgeluk, een projectje om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. Met #InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’ is vast wel een uitspraak die jullie kennen.

Hoe het begon

In 2008 liepen wij dit huisje in. Een zuurstok huis qua kleuren maar daar konden we doorheen kijken. Dit zou ons paleisje worden, ons eerste paleisje. Beide hadden we een goed gevoel bij dit huisje toen we eenmaal binnen liepen. Op het vliegveld richting Kos werden we na veel over en weer bieden gebeld dat het bod was geaccepteerd! Super blij zijn we een aantal maanden gaan klussen en konden in November 2008 ons huisje betrekken. Maar ooit, ooit wilde we toch die mooie eengezinswoning….

Hoe het dáárvoor zelfs nog begon

Oke, het begin is eigenlijk niet helemaal waar.

Ik fietste van mijn huis richting een vriendinnetje, we gingen naar onze middelbare school. Ik fietste altijd langs een aantal flats, waar ik altijd vol bewondering naar binnen keek. Dat zag er leuk uit en een gezellig buurt…. Niet wetende dat ik tig jaren later er samen zou gaan wonen met de liefde van mijn leven.

Ons huisje. Waar we 7 jaar met veel liefde en plezier hebben gewoond staat gewoon te koop! (Ben je benieuwd hoe ons huisje eruit ziet? Ik deelde eerder al met jullie een home tour) Maar als het er zo bevalt, waarom willen we dan weg? Na 7 jaar zijn we toe aan iets groters. Iets met een tuin, een zolder en veel meer ruimte. We zijn eigenlijk een beetje uit ons huisje gegroeid.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De verbouwingen die we hebben gedaan de afgelopen jaren kan je hier bekijken: Badkamerverbouwing, Wc verbouwing, de verplaatsing van de woonkamermuur en het nieuwe laminaat. Dat zijn de laatste grote verbouwingen, hoewel we in de loop der jaren ook heel wat kleine aanpassingen hebben aangebracht aan ons huisje. Wij krijgen vaak de vraag of het niet zonde is dat we net hebben verbouwd en dan weer gaan verkassen. Of we daar spijt van hebben? Nee, totaal niet. Hierdoor is het appartement echt instap-klaar en levert het misschien nét die ene koper op die er een beetje verliefd op wordt. Net als wij toendertijd. Tevens was toendertijd verhuizen helemaal niet aan de orde door onze situatie.

En nu?

Afwachten. En nog meer afwachten. En ik vind het rete spannend kan ik je vertellen. buikpijn, hoofdpijnen en toch wel piekeren & slapeloze nachten soms. Een nieuw avontuur, een nieuwe stap.. Eindelijk die grote droom verwezenlijken. Verandering, iets waar ik zeker niet echt tegen kan, aangezien ik best wel van vastigheid en routine hou. Maar dit is zeker wel een leuke & positieve verandering. Ook gaat het zeker een leerproces voor me zijn: ik heb namelijk altijd graag de controle. En over dit, hebben we totaal geen controle.

 photo save_zpsmbrn2j67.png

Het papier werk, fotosessie en alle gesprekken hebben heel veel tijd en energie gekost waardoor ik wat minder online was. Nu gaan we het traject in dat er daadwerkelijk een bord op ons huisje hangt en kunnen we niets meer doen dan afwachten, zelf weer huizen bezichtigen en waarschijnlijk nog meer afwachten. Het gaat straks vast vreemd zijn dat mensen in ons huisje komen kijken.. Ik hou jullie zeker op de hoogte, met tegen die tijd een nieuwe rubriek over ons verhuisavontuur.

Maar. Die eengezinswoning, mede door mijn vaste contract, is zeker iets wat in de nabije toekomst gaat gebeuren.
Hoe gelukkig kan je zijn…

Woon jij al in je droomhuis of zou je nog graag willen verhuizen?
Voor degene die nog niet uit huis zijn: hoe ziet je droomhuis eruit?

Dit artikel is onderdeel van het nieuwe project wat ik ben gestart #InspirerendGeluk Op deze pagina kan je alle informatie vinden

40 reacties op “#InspirerendGeluk project – Veranderingen

 1. Sas, ik hoop van harte dat je snel een koper vindt voor jullie appartement! Met het uitzicht is niet mis in elk geval… mooi zo, met al dat groen.

 2. Leuk, joh! Ik heb iets met huizen (zit ook altijd op Funda te koekeloeren) en ook met verhuizen. Ben allebei mijn huizen (mijn eigen huis en dat van vriendje) allebei beu. Maar er wil niemand verhuizen met mij 🙁 Wacht maar, ik krijg ze nog wel zo gek!

 3. Wat een ontzettend spannende periode zeg! Ik hoop dat jullie huis vlot verkocht is zodat jullie kunnen uitkijken naar een fijn huis met tuin. Kunnen de katjes naar buiten, hoe leuk! Veel succes met de verkoop!

 4. Rete spannend zeg! Lijkt mij inderdaad vreemd als mensen in je huis komen bekijken. Want nu is het huis nog van jullie. En straks van de kopers in spe die komen kijken.
  Wij hebben 2 1/2 jaar geleden ons droomhuis gekocht. De komende 10 jaar willen wij zeker hier blijven. Maar ons uiteindelijke droom is om een woonboerderijtje te kopen.

  Heel veel succes naar jullie nieuwe toekomst!

 5. Daar zitten wij ook precies middenin! Afgelopen weekend stond ons huisje drie weken te koop en hadden we onze eerste openhuizendag! Het heeft mij ook wel even kopzorgen gekost, met name de verandering naar een nieuwe baan, één van de dingen die moest gebeuren wilde we in de plaats gaan wonen waar ik altijd al heen wilde! Maar ook de onzekerheid: hoelang zal het duren?! En wat krijgen we er voor terug?! Ik probeer mijn hoofd de positieve kant uit te zetten, te denken aan al het moois wat komen gaat, en dan vloeit de spanning wel weer weg. Ik wens jullie heel veel succes! Hopelijk hebben jullie het snel verkocht 🙂

 6. Leuk! Spannend! 😀 Ooit hoop ik dat wij ook kunnen gaan kopen. Nu ik ook een vast contract heb, is dat toch iets wat dichterbij is gekomen. Niet dat we er verder mee bezig zijn eigenlijk. Voor nu zitten we prima in onze eengezins(huur)woning. 😉 Maar jullie veel succes natuurlijk!

 7. wij wonen nog altijd in een huurhuis, een beslissing die we noodgedwongen in het begin van ons huwelijk namen maar waar we nu toch wel dik spijt van hebben
  Succes in de zoektocht naar een nieuwe woonst, Saskia!

 8. Spannend en vooral erg leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie toekomstige huis er straks uit zal gaan zien.
  Zelf wonen we al zo’n 15 jaar op hetzelfde adres. Een koophuis in een rustige buurt. Of het mijn droomhuis is? Dat weet ik niet. Als ik het echt over een droomhuis zou hebben, zou ik het liefst in de buurt van de zee willen wonen. Maar toch ben ik er heel erg happy en denk ik niet dat we voorlopig weg zullen gaan.

 9. Voorlopig woon ik wel in mijn droomhuis. Maar het kan altijd beter, want dromen veranderen ook als je leven veranderd. Voor nu is dit goed, later zou ik vooral op de kinderslaapkamers wat meer daglicht willen hebben, die vind ik nu een beetje donker. Vooral als ze daar wat meer gaan spelen wordt dat belangrijk…
  En ik wil dat de tv minder belangrijk wordt in huis, dus ook een minder belangrijke plek krijgt. Maar ik weet nog niet hoe.

 10. Oh, wat spannend! Wij zijn vorig jaar verhuist van een tussenwoning naar een hoekwoning. Is ook zo heerlijk, we hebben nu veel meer tuin en op het zuiden. Alleen wij huren en dat is toch wat minder spannend.
  Succes met de verkoop. En niet vergeten; als er mensen langs komen koekjes gaan bakken, dat schijnt de verkoop te versnellen 😉

 11. Oh, spannend. Ik duim zeker voor jullie mee. We hebben zelf eerst een huurhuisje gehad, maar toen we ons huidige huis voor het eerst kwamen bezichtigen, wisten we eigenlijk al snel dat we hier wel een toekomst in zagen. Ondertussen is er heel veel in aangepast en is het helemaal onze thuis

 12. Oehhh, spannend! Ik hoor voor jullie dat dit avontuur veel nieuws en leuks zal brengen 😀 Wij wonen nu in een prachtig (huur) huisje die we zelf ook helemaal hebben opgeknapt, maar ooit zou ik wel een eigen huisje willen met een tuin 🙂

 13. Wat spannend! Hopelijk wordt jullie plekje snel verkocht en vinden jullie een mooi nieuw huisje 🙂
  Wij wonen in een heel klein appartement, dus als ik klaar ben met studeren hoop ik toch te kunnen verhuizen naar iets groters 😉

 14. Wat een fijn huisje hebben jullie, maar ik kan me goed voorstellen dat je op een gegeven moment groter wilt gaan wonen. Die gesprekken voeren wij ook zo af en toe. Heel spannend zeg! Hopelijk hebben jullie snel een koper en kunnen jullie weer de volgende stap zetten.

 15. Dat lijkt me inderdaad onwijs spannend om je huis te verkopen. Maar ook onwijs leuk natuurlijk om straks een mooi huis uit te zoeken met een tuin en een zolder!

 16. Superleuk en natuurlijk heel spannend! De eerste stappen van samen een nieuw begin 🙂 Hopelijk wordt het appartement snel verkocht en kunnen jullie deze nieuwe weg vol overtuiging inslaan. Succes!

 17. Je kan weer een leuk hoofdstuk omslagen. Ja dat is altijd spannend zo een verkoop. En een nieuw huisje kopen hoort daar ook bij. Door dat je zelf groeit als persoon heb je ook een groter. Bij ons is het vooral onze spullen. We hebben veel te veel spullen. hahaha 🙂

 18. Hey Sas,

  Wat super leuk zeg! Zeer spannend ook 🙂 . Ik hoop dat jullie huisjes snel verkocht wordt en dat jullie ook snel een droomhuis vinden 🙂 .

  Liefs!

 19. Spannend hé? Ik herken dit gevoel heel erg van het proces toen wij besloten hadden het huis in de verkoop te zetten. Je hebt geen idee hoe lang je huis te koop gaat staan en hoe lang je bij een nieuwe koper de tijd hebt om zelf wat nieuws te vinden.

  Bij ons was het huis veel sneller verkocht dan we verwacht hadden, zelfs zo snel dat we tijdelijk moesten huren want we konden niks op tijd vinden qua koophuis. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed en is het het allemaal waard geweest, zelf het klussen van afgelopen tijd!

  1. Ik hoop dat het bij ons ook sneller gaat dan verwacht. Dan maar in tussentijd ergens crashen of huren inderdaad. We zijn erg benieuwd..

 20. Dat lijkt me echt zo spannend. Hopelijk loopt alles voorspoedig met het verkopen en vinden jullie daarna jullie nieuwe droomhuis. Ik ben heel blij met mijn appartementje, waar ik alleen woon. Door de afstand tussen mijn vriend en mij (alleen in kilometers 😉 ) zal ik mijn appartement waarschijnlijk moeten onderverhuren/verkopen als ik ga samenwonen, maar daar wil ik nog niet aan denken.

 21. Oeh wat spannend zeg! Hopelijk zijn jullie het huisje snel kwijt en vinden jullie een nieuw droomhuisje <3 Lijkt me erg leuk om weer op huizenjacht te gaan.

 22. Verandering is altijd een beetje eng vind ik, gelukkig in jou geval een positieve verandering. Toch afscheid van wat je met liefde en plezier hebt gewonnen. Maar het is leven en het hoort altijd verandering erbij, je neemt de meestal belangrijke mensen in je leven mee, dat telt. 
  Ik woon zelf gelukkig al in mijn droomhuis en ik hoef nooit meer weg te gaan.

 23. Zo dat is eruit! Wat heerlijk dat jullie een stapje verder kunnen en mogen gaan, het is eigenlijk heel normaal dat je een huis ontgroeit met zijn tweetjes, dat had ik ooit ook, maar nu ben ik alleen natuurlijk, toch, en toch, ja, zou ik ook naar een ander huisje willen ooit, uit Flevoland weg zelfs, dichter bij mijn ouders en mijn familie die nu allemaal op mooie plekken wonen met oud land zeg ik dan altijd, oude bossen en heides, in feite maken zij stuk voor stuk mijn droom waar, hahaha

  Maar ik huur, echter het inschrijven en de wachttijd is zo lang om weer te kunnen huren dat ik eigenlijk zoiets heb, ik zit nog wel goed, de ruimte is groot, ik mis alleen een atelier ruimte met goed licht en groot genoeg om echt iets mee te kunnen doen, maar dit hoeft niet aan huis vast te zitten of zo. Tuin, zodat Picasso misschien toch ooit ook buiten kan, de angsthaas, ik zie dat al helemaal voor me!

  Het hoeft niet groot, maar wel dat tuintje, dat kruipt bij mij ook toch dieper nu.

  Dit is een hele mooie verandering en wat betreft minder online zijn, dat merk ik, hahaha volgens mij heb je mijn foto’s nog niet eens gezien en ik ben zo benieuwd naar wat je ervan vind 😛

  Maar geniet lekker van het weekend, ik zie je vanzelf wel verschijnen en deel 3 en 4 heb ik ook al geschreven en kan ik op elk moment plaatsen en zelfs deel 5 is al klaar. Geloof ik 😉

  X

 24. Wat een ontzettend mooie foto van het appartementje waar je nu woont. De inrichting dan hè. Gaaf dat jullie een huis gaan kopen. Alles op tijd zijn. Er komt vast een heel mooi huisje beschikbaar voor jullie. Ik woon op dit moment prima! Heerlijk aan het water en op het randje van de stad. Dit is niet mijn droomhuis, maar voor nu voldoet het aan alles wat ik maar kan wensen. Mijn vriendje en ik willen (moeten vanwege zijn werk) emigreren, maar waarnaartoe en wanneer is nog wat onduidelijk.

  1. Gelukkig gaat de inrichting mee naar het nieuwe huis 😉
   Oh en wat spannend zeg, emigreren. Ben erg benieuwd waar je terecht komt uiteindelijk..

 25. Wauw! Dat is zeker een verandering. Leuk dat het nu echt in gang word gezet, je hebt het er al een lange tijd over. Poeh, mijn droomhuis, moeilijk! Ik ben al zolang naar een woning opzoek dat ik steeds andere verwachtingen heb. Ik zou graag een klein extra kamertje hebben, waar ik plek heb voor een bureau en computer, zodat dit niet in de woon of slaapkamer hoeft en ik zou het toch ook wel fijn vinden om een eigen plekje buiten te hebben. En verder, ja veel ramen lijkt me ook wel fijn hoor!

 26. Wat spannend, maar ook superleuk! Ik kan me voorstellen dat je na al die tijd wel eens toe bent aan iets nieuws! Succes, ik hoop dat jullie je huis snel verkopen en in een ander droomhuisje kunnen gaan wonen!

  Hier moet ik wel even goed over nadenken trouwens – veranderingen… Maandag komt mijn invulling weer online ^^

 27. Wat leuk dat jullie een huis gaan kopen! Wij hebben vorig jaar een huis gekocht en ik vond dat ook heel spannend. Maar nu een jaar later nog geen moment spijt van gehad. Veel succes en veel plezier!

 28. Spannend zeg! En super leuk natuurlijk. Ik hoop dat jullie het huisje snel kunnen verkopen en op zoek kunnen gaan naar een nieuw droom huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *