Waarom mijn foto’s altijd mislukken & wat gebruik ik eigenlijk voor mijn foto’s?

Foto’s maken voor mijn blog. Het laatste jaar ben ik er bewuster mee bezig. Hoe zet je iets op de foto en hoe speel ik met de omgeving? Waarbij ik eerst gewoon iets neerzette bedenk ik me nu hoe het leuk zou staan en wat ik eromheen doe. Super leuk, want ik merk dat ik het plaatsen van foto’s op mijn blog steeds leuker vind. Echter, mislukken er altijd een heel aantal foto’s. Zoveel, dat ik meestal een stuk of 10 foto’s maak voor mijn blog, van hetzelfde. Hoe dit komt?

Deze 2 lieve dames poseren graag als ik bezig ben met foto’s maken.En dat gebeurd niet 1 keer. Nee, bij alle foto’s die ik maak staan ze er met hun neus bovenop. Of ze gaan op kleding liggen die ik heb klaargelegd voor een foto of ze gaan naast mijn waterkoker staan (zoals je op onderstaande foto kan zien). En dan niet 1 poes, nee beide komen ze na elkaar even neuzen. Voor het gemak. Foto’s met een poezenhoofd erop heb ik dus een stuk of 8 keer, met daarbij wel 2 goede foto’s voor mijn blog. Een hele opgave, zo’n foto maken met katten erbij (hetzelfde voor het Yoga wat ik ooit probeerde, katten vinden dat ook tof ofzo)

 photo 2015-06-27 07.03.55 1_zpskwh9hjcn.jpg

Maar waar ik met deze post heel wilde. Vaak krijg ik vragen over foto’s en hoe ik deze heb bewerkt en wat ik er allemaal voor gebruik. Hieronder een uitleg ervan.

Wat gebruik ik allemaal voor mijn foto’s?

* Sony Xperia Z1
Ik gebruik mijn Sony (met 20 mega pixel camera!) voor alle foto’s die ik maak. Geen super deluxe camera met zoomlens maar gewoon fijn mijn mobieltje. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de foto’s, 1 van de redenen waarom ik voor deze mobiel heb gekozen.

* Bewerken met VSCO Cam
Alle foto’s bewerk ik altijd eerst met VSCO cam, een app die je kan installeren op je telefoon. De meeste filters die ik gebruik zijn A5, A6 en Hb1. Deze geven de mooiste kleuren contrast bij een foto. Het is altijd even zoeken welke er het beste bij past.

* Plaatsen op Instagram
Als ik een foto plaats op Instagram is hij dus bewerkt via VSCO cam. Daarna load ik hem naar PicsArt (ook een app) om er een witte rand omheen te maken. Mijn border breedte is 10. Mocht een foto te groot zijn maak ik deze passend met Instasize.

* Collages op mijn blog
Voor collages op mijn blog (denk aan bijvoorbeeld de maandoverzichtjes) maak ik via Picmonkey, een site waarbij je effecten en collages kan maken. Een erg fijne en simpele site om even een collage in elkaar te zetten of een klein effectje over een foto heen te doen. Soms gebruik ik ook mijn mobiel ervoor en wederom gebruik ik dan PicsArt.

Wat gebruik jij voor het bewerken van je foto’s? En ben je er ook bewust mee bezig hoe het er uiteindelijk uit ziet?

35 reacties op “Waarom mijn foto’s altijd mislukken & wat gebruik ik eigenlijk voor mijn foto’s?

 1. Ik gebruik Picmonkey ook heel vaak om mijn foto’s te bewerken of in het juist formaat bij te snijden. Heel handige website, maar ik had dus nog niet gezien dat je er ook collage’s kan maken. Haha, handig weer!

 2. Ik gebruik mijn telefoon, maar ook heel veel mijn fuji camera. Ik gebruik hem niet speciaal voor mijn blog, maar vind het ook super leuk om er gewoon met de camera op uit te trekken en lekker foto’s te maken! Om mijn foto’s te bewerken, krijg ik photoscape

 3. Leuk artikel! En wat zijn de dames toch zo nieuwsgierig, ze moeten over alles op de hoogte zijn πŸ˜€ Ikzelf gebruik meestal Befunky omdat deze meer opties heeft dan Picmonkey. Ik wissel de twee vaak af πŸ™‚ Als ik een foto op Instagram plaats, dan bewerk ik hem in Instagram zelf. De VSCO cam ga ik toch eens downloaden, ik heb hem al zoveel voorbij zien komen en ben eens benieuwd. Liefs! x

  1. Ik ben er zeker erg tevreden over en vind hem handiger/mooier dan de filters die er al zitten op Instagram. Laat me weten wat je ervan vond!

 4. De katten-foto’s vond ik super om te zien. Zelf gebruik ik ook gewoon mijn smartphone. In mijn geval is dat een Samsung) en PicMonkey blijf ik super vinden. Je kan er zoveel mee doen zonder er voor te moeten betalen.

 5. Leuk en handig om te lezen wat jij gebruikt voor je foto’s. Ik gebruik Picasa voor het toevoegen van collages en teksten, ook wel handig hoor πŸ˜€

 6. Haha, oh wat een leuke (onbedoelde) modellen zijn je katten. Picmonkey gebruik ik ook, toevallig een keer ontdekt en het werkt heel fijn. De andere apps kende ik nog niet. Die zal ik ook eens een keer uittesten (:

 7. Leuk om te lezen! Ik gebruik heel weinig bewerkingsprogramma’s voor mijn foto’s. Alleen Instagram, picmonkey en picasa.

 8. Leuk om te weten wat je gebruikt voor de foto’s. Mijn katten vinden het ook geweldig om voor de camera te poseren – wanneer het mij niet uitkomt uiteraard.

 9. Ik vind foto’s maken ook nog steeds vet lastig. Ik ben vrijwel nooit 100% tevreden. VSCO cam vind ik ook erg mooi, alleen editten via mijn telefoon vind ik nooit fijn.

 10. Hey Sas,

  Haha, leuk geschreven en zoooo herkenbaar ook! Onze kat doet dat ook altijd, hij moet er echt overal bij zijn haha zeer lastig als je mooie foto’s wilt maken hahaha. En VSCOCam en PicsArt gebruik ik zelf ook om foto’s te bewerken voor op Instagram πŸ™‚ . Ook gebruik ik Squaready voor een border πŸ™‚ . Voor foto’s op mijn blog gebruik ik mijn Nikon D800 spiegelreflex en daarnaast bewerk ik mijn foto’s met Lightroom πŸ™‚ .

  Fijne dag!

 11. Haha, die katten toch. Ik ben zelfs steeds bewuster bezig met het totaalplaatje van een foto, de ene keer gaat het gewoon wat makkelijker dan de andere keer.

 12. Mijn camera op mijn telefoon is niet zo best, zeker niet als het binnenshuis donker is. Gelukkig heb ik een mooie spiegelreflex camera er liggen en pak ik deze er graag bij, bijna al mijn foto’s maak ik met deze. Filters en bewerken voor mijn blog-foto’s doe ik zo min mogelijk, ik vind vaak hoe puurder hoe mooier. Ik fotografeer dan ook vaak de natuur en de natuur is van haarzelf al mooi genoeg. Vaak voor instagram gebruik ik de filter Valencia. Deze geeft een mooie zachte look. Leuk om te zien wat jij gebruikt en hoe jij fotografeerd.

 13. Voor op mijn telefoon gebruikte ik eerst Picsart maar nu tegenwoordig Afterlight. Hele fijne app en kost wel een klein bedrag maar dat vind ik niet erg. Op m’n blog gebruik ik PicMonkey voor collages, ook erg handig!

 14. Hahaha, hoe leuk zo’n kijkje achter de schermen… kan mij voorstellen dat dit soms juist grappige foto’s oplevert maar ook heel irritant kan zijn!

 15. Hahah ik moet echt lachen om die foto’s met je kat erin. Leuk artikel, fijn om te zien wat jij gebruikt!

 16. Bij zijn het meestal foto’s van de omgeving, zoals straatjes, gebouwen, landschap dus dan hoef ik verder zelf niet zoveel te doen behalve eventueel bewerken. Maar als ik inderdaad foto’s maak van een boek of een gerecht probeer ik dat wel steeds meer wat leuker aan te kleden…

 17. haha… Leuk he, die poezenbeesten.
  Bij ons zijn ze inmiddels de camera of telefoon helemaal zat. Ieder huisdier draait zn kop om of loopt weg.
  Ik bewerkt met photoshop. En anders met Photogrid.

 18. Poezebeesten kunnen soms echt nieuwsgierig zijn. Misschien kunnen ze wel eventjes in een andere kamer worden ondergebracht me de deur dicht tot je klaar bent met foto’s maken?
  Picmonkey gebruikte ik vroeger ook vaak, maar nu ik een beetje heb leren omgaan met Photoshop, gebruik ik het nooit meer.

 19. Het hangt ervan af waar ik de foto mee heb gemaakt. Als het met mijn telefoon is, dan heb ik daar diverse apps op staan. Met mijn SR-camera of Ixus dan kom ik uit bij Photoshop

 20. Toch wel schattig die poezen kopjes op je foto’s πŸ™‚ Maar ik begrijp dat het lastig kan zijn dat je niet rustig foto’s voor je blog kunt maken.
  Voor foto’s gebruik ik enkel photoshop, ik doe er echt alles op.

 21. Haha poezen zijn ook gewoon veel te nieuwsgierig πŸ˜‰ Mijn hond doet dat ook altijd, lastig hoor! Ik gebruik een spiegelreflex voor mijn productfoto’s.

 22. Wat een fijn en interessant artikel zeg! Ik gebruik zelf mijn spiegelreflex voor mijn blog en mijn telefoon voor instagram enz. Meestal maak ik de foto’s lichter (ik hou van lichte foto’s haha) en thats it. Gelukkig heb ik -nog- geen last van ronddartelende poezen haha πŸ˜‰ X

 23. Ik ben zeer bewust met mijn foto’s bezig en ik maak ze met een spiegelrefelex camera. Ik bewerk ze via iphoto op mijn mac. Via mijn mobiel maak ik ze en bewerk ik ze via instagram of facetune.

 24. Ik heb alleen mijn goede camera, die gebruik ik dus overal en altijd, wat betreft mijn Picasso erop, soms kies ik daar achteraf juist voor, hahahaha Het hoort erbij πŸ˜‰

  En als ik echt wil dat hij er niet op staat en ik ga luxe aan de slag, dan zet ik hem gewoon op een andere plek en sluit de deur even, klaar πŸ˜€

  X

 25. Ik gebruik meestal gewoon de camera op mijn telefoon, gooi er soms een instagramfiltertje overheen. Eventuele collage’s maak ik met photo grid. Ben een vrij luie fotograaf eerlijk gezegd. πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *