Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Een aantal nadelen (& vooroordelen) over het werken met kinderen

This content is password protected. To view it please enter your password below:

1
Lifestyle
Previous Story
Next Story

24 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  02/08/2015 at 13:13

  Ohhhh, creepy ouders! Soms dacht ik echt “blijf dan thuis en doe het zelf!” Maar verder vond ik het werken met kinderen wel heel leuk. Nu heb ik een gewone kantoorbaan (met beter salaris). Erg leuk werk (startende ondernemers en alles wat daarbij komt kijken). Het enige nadeel is dat ik 35 km van mijn werk vandaan woon…

 • Reply
  annouska
  02/08/2015 at 12:14

  Halelujah, ik kan me helemaal vinden in dit blogje. Zelfs mijn vriend benoemd de eerste twee punten altijd en vraagt zich af waarom ik na een vakantiedagje zo moe ben van werken. Euh hallo?!

 • Reply
  Lies
  30/07/2015 at 22:35

  Ik ken de vooroordelen ook heel goed inderdaad, toch trekt de kinderopvang met wel en toch ook niet, wat je zegt je Let niet alleen op de kinderen, maar doet ook administratief werk, en huishoudelijk werk. Ik had toch altijd het gevoel dat ik een opgeleide oppasser zou worden, dit zag ik persoonlijk niet zitten voor de rest van mijn leven, en bengestopt
  gestopt.

  • Reply
   SAS
   02/08/2015 at 09:11

   Kan me voorstellen dat dit je gevoel erbij was hoor! Echter zie ik het (gelukkig) niet zo. Dit zijn gewoon bijkomende taken, het administratief & schoonmaken. Het hoort er nou eenmaal bij. Nou moet ik zeggen dat deze taken minder zijn dan in een Kinderdagverblijf. Alleen de administratie is soms wel veel, maar als je alles op tijd doet is er genoeg tijd over om daadwerkelijk wat leuks met de kids te doen.

 • Reply
  Ilse
  28/07/2015 at 13:09

  Goh, nou heb ik eigenlijk nooit die opmerkingen gehad in de 3 jaar dat ik studeerde in de kinderopvang! Ja, mensen deden weleens zo van “o, oké” aka “o dat stelt vast niet veel voor”, maar ik heb het nooit iemand horen zeggen. En ja, al het geregel is inderdaad iets waar ik je gelijk in moet geven. Ik vond het altijd zo jammer dat ik soms niks kon vertellen over hoe de kinderen het gedaan hadden die dag, omdat ik de hele tijd met één specifiek kind of andere kinderen bezig ben geweest die dag. Gelukkig had ik wat dat betreft afgelopen jaar een super chille stage, waar niet veel kinderen waren en er dus heel veel tijd was voor de kinderen. De band die ik met ze heb opgebouwd is ook echt awesome. =)

 • Reply
  Lieke
  28/07/2015 at 12:34

  Alle nadelen die je beschrijft geven juist aan waarom werken met kinderen zo uitdagend is. Ik hou er van!
  Maar het klopt wel dat ouders vaak niet zien dat we meer doen dan op een bankje zitten en spelletjes spelen. Gelukkig weten we zelf wel beter!

 • Reply
  Puck
  27/07/2015 at 13:09

  Ben vooral benieuwd naar die creepy ouders… Zelf ben ik nog een beetje zoekende qua werk, maar dat is ook heel vervelend.

  • Reply
   SAS
   28/07/2015 at 08:39

   Ik hoop dat je snel wat vind dat bij je past!

 • Reply
  Kimberley
  26/07/2015 at 20:27

  Oe, creepy ouders! Ik ben benieuwd, haha. Ik heb zelf twee kindjes en ik heb juist enorm respect voor de mensen die voor andermans kinderen zorgen. Ik vind het soms zelf al vervelend als ze elkaar aanvallen en niet willen delen. Kan me niet voorstellen hoe dat bij dertig kinderen moet zijn. Chaos, crisis, haha.

 • Reply
  Barbara
  26/07/2015 at 20:15

  Och, ja hoor! Dat is het helemaal. Slapend rijk worden.
  Pfoeh. “Ja hoor mevrouw, dat is het helemaal, wil jij het een weekje van mij overnemen? makkie toch?”
  Wat zullen ze ervan op kijken dat het heel anders is in de praktijk.
  Ik heb de opleiding + stage gedaan en hoewel ik hou van kinderen en dit erg leuk leek, is het niks voor mij.

  Ik werk vanuit huis. De vooroordelen zijn vrijwel het zelfde: “Wat heb jij het heerlijk relax!” of “Lekker spelen met je kind en ondertussen wat werk doen” of “Ik wou dat ik het mij kon veroorloven”
  Ik werk heus niet minder dan een buiten-de-deur-werkende-moeder. Ik vind op mijn beurt weer dat het relaxter is als je buiten
  de deur werkt. Want dan kun je je enkel op het werk richten en niet op je werk + kind èn alles wat erbij komt kijken.
  En veroorloven? Als ik buiten de deur zou werken (en hetzelfde wil verdienen als nu) zou ik een HELE goede baan moeten vinden
  om ‘t dagverblijf te betalen en ook nog eens over te houden wat ik nu overhou. Dus ik vind eigenlijk dat ik buiten de deur werken
  mij niet kan veroorloven. Of nou ja, ik zeg nu wel dat ik dat luxe vind. Maar eerlijk is eerlijk: Het is hard werken en soms werk
  ik in de avonduren of weekeinden om aan mijn uren/deadlines te voldoen. Maar dat ik altijd thuis ben voor mijn dochter is precies
  wat ik (en vriendlief) wilde. Het is onbetaalbaar.

  Oh en wat ben ik benieuwd naar die ouders-blog hahaha.

  • Reply
   SAS
   28/07/2015 at 08:27

   Och dat lijkt me ook super irritant. Alsof je minder ‘hard’ werkt omdat je thuis bent.. Fijn he, al die vooroordelen 😉

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  26/07/2015 at 19:01

  Heel leuk artikel om te lezen! 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Deborah
  25/07/2015 at 20:08

  haha ja dat is makkelijk gezegd he.. Mensen weten vaak niet beter, of zeggen maar wat.
  Sommige ouders lijken mij niet altijd even fijn. Zeker niet als je iets met ze moet bespreken waarvan de ouder denkt: “dat doet mijn kind niet!!” haha.

  Een nadeel van mijn werk is niet zozeer het werk, maar meer mijn collega’s. Zijn alleen maar vrouwen. Wat het nodige gekakel met zich meebrengt. Soms zo vermoeiend pppfff…

  • Reply
   SAS
   26/07/2015 at 16:30

   Oh dat nadeel kan ik hier eigenlijk ook wel bij zetten. Werk echt in een vrouwen-business & dat gekakel en gezeur af & toe haha. Binnenkort komt het blogje over alle ‘type ouders’ die ik tegen kom online 😉

 • Reply
  Michelle
  25/07/2015 at 16:20

  Wat een vooroordelen kunnen mensen soms toch hebben he. Momenteel heb ik geen werken en zit ik dus ‘lekker heel de dag thuis’. Ook als je niet werkt krijg je genoeg te horen.. Maar ik vind het prima zo en dat is het belangrijkste.

 • Reply
  Shop it and Pop it
  25/07/2015 at 15:36

  Ik heb stage gelopen op de peuterspeelzaal. Heel leuk, maar ze houden zich inderdaad niet altijd aan de regeltjes 😉 Maar dat maakt het ook wel weer uitdagend vond ik!

 • Reply
  Louise
  25/07/2015 at 14:53

  Haha ik roep altijd dat met kinderen werken een roeping is, wat zeker niet voor de eerste de beste is weggelegd. Veel respect voor het werk dat je doet! Het enige wat ik echt minder leuk vind aan mijn werk is uren schrijven. Iedere minuut moet worden verantwoord in een systeem 🙂 .

 • Reply
  Priscilla
  25/07/2015 at 13:31

  Dat artikel over de ouders lijkt me geweldig!!

 • Reply
  Tineke
  25/07/2015 at 12:52

  Ik werk als docent op een middelbare school en kan me in veel dingen herkennen die jij schrijft. Zeker het punten van creepy ouders en verschillende opvoedingen bij elkaar.
  Wat ik niet meer kan horen is ‘Oh, maar dan heb je lekker vaak vakantie.’ Alsof dat het werk niet drukker maakt. Want je moet wel alle uren kwijt in de uren die je ‘wel’ werkt. En vaak werk ik tijdens de vakantie ook door, al probeer ik dit wel te verminderen.

  Gelukkig krijg ik veel terug van de leerlingen en heb ik met veel van hun een hele leuke band opgebouwd. Daar probeer ik dan mijn energie uit te halen 🙂

 • Reply
  Kim
  25/07/2015 at 11:33

  Mensen hebben maar al te vaak een soort gek geromantiseerd beeld van alles wat zij zelf niet hoeven te doen. Dat is altijd allemaal “gemakkelijker”. Leuk hoe je de dingen die je wel eens hoort hebt weerlegt! En ik ben eigenlijk best benieuwd naar de creepy ouders, haha.

 • Reply
  Morgaine
  25/07/2015 at 10:51

  Ja, mensen denken niet goed na, voor ze iets zeggen, het is dan ook wel dat ik vanuit ervaring ook kan spreken, mijn moeder was ooit peuterleidster, lol… dus ja, ik ken jouw nadelen maar al te goed, ook van die verschillende opvoedingen, dat was in de seventies al, macrobioten en de doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg ouders…. maar de boodschappen dan, onbespoten appeltjes zoeken, was toen al moeilijk en lastig, is nu makkelijker, hahahaha

  En als iedereen weg was, dat mijn moeder dan nog een uur langer zat voor de eventuele administratie inderdaad en bestellingen bla… dat was toen vrijwilligerswerk, kun je het je voorstellen? 😉

  Ik werk dus nu met verstandelijk gehandicapten, en ergens is dat licht vergelijkbaar met jouw werk, je werkt nu eenmaal met mensen, ze kunnen best veel, begrijjpen veel, maar velen kunnen niet goed communiceren en dan moet je maar raden bijv. En ook daar, mensen die elkaar uitdagen en dan stampij gaan maken, soms voor de lol, en de ander wordt kwaad.. ze lopen weg uit de groep, maar hey! Ik ben voornamelijk aan het puzzelen, verhaaltjes aan het luisteren, buiten aan het zitten en niks doen, en bla… goed in mijn geval, kan ik gelukkig de administratie en vergaderingen nog overslaan, dat doen mijn vaste collega’s, hahaha

  X

 • Reply
  Amy
  25/07/2015 at 09:44

  Hahaha, ik kan me voorstellen dat er creepy ouders met zo hun eigen gedachten voorbij komen. En honestly.. Ik begrijp die vooroordelen niet. Ik zou 100x liever hebben dat ik weet dat mijn kind in goede handen is dan dat ik zeur over de werkzaamheden van de medewerkers :/

 • Reply
  Bente
  25/07/2015 at 09:24

  Lijkt mij inderdaad ook wel lastig hoor, ik heb jarenlang opgepast en drie kinderen vond ik al dodelijk vermoeiend, laat staan 30 😉

  Het mindere van mijn werk is als we bijvoorbeeld onderzoek gaan doen in verschillende landen. De vertalingen van de vragenlijsten moeten gecheckt worden, geprogrammeerd (niet door mij) maar die programmeringen moeten vervolgens ook gecheckt worden (heerlijk als dat in het Chinees is), Zijn alle zinnen goed geplakt op de juiste plek, klopt het dat ik deze vraag krijg als ik dit antwoord invul enzovoorts. Heel saai werk dat wel heel nauwkeurig moet gebeuren..

 • Reply
  debby
  25/07/2015 at 09:23

  Haha Creepy ouders. Ik heb zelf geen kinderen maar heb onlangs 2 weken opgepast op mijn nichtje en neefje. Lekker 2 weken kind zijn, verstoppen, schommelen en met de poppen en lego spellen. Ik kreeg de vraag ook van hen. Debby ben jij een meisje of een mevrouw 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png