Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: De soorten ouders die ik tegenkom op mijn werk

This content is password protected. To view it please enter your password below:

4
Hersenspinsels, Lifestyle
Previous Story
Next Story

47 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Anneleen
  16/08/2015 at 16:45

  Heel fijn artikel, Sas! Ik heb dit heel geboeid gelezen! πŸ™‚ ik heb stage gelopen en doe nu studentenjob in een CKG. Dit is een centrum waar kinderen worden geplaatst door de jeugdrechtbank (omdat er sprake was van een problematische opvoedingssituatie: verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik). Communiceren met deze ouders is dus allesbehalve makkelijk… Toch ben je als hulpverlener altijd vriendelijk, respectvol en probeer je niet te oordelen over een persoon. Ik geloof er ook in, dat iedere ouder zijn best doet op zijn manier en dat iedere ouder zijn kind graag ziet, op welke manier dan ook…

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  13/08/2015 at 22:38

  Heel leuk artikel om te lezen! En knap hoe je ermee omgaat, je moet daarvoor veel geduld hebben πŸ™‚ Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  12/08/2015 at 22:09

  Ouders van wie een kind ‘s middags niet meer mocht slapen, ook zo erg! Zo’n stakker maar knikkebollen maar een dutje mocht niet want dan kon Pietje niet meteen na het avondeten naar bed. Nee, zeg. Je zult toch tijd met je kind door moeten brengen ‘s avonds.

 • Reply
  Billy
  11/08/2015 at 19:26

  ik kan me best inbeelden dat er veel van dergelijke ouders zijn.
  Je hebt dus vaak moed nodig om je job te blijven uitoefenen. Gelukkig zijn er ook andere ouders… πŸ˜‰

 • Reply
  Ilse
  10/08/2015 at 12:18

  Jap, herkenbaar! Ook van de ouders die precies weten wat je hebt gedaan en dat soort dingen. Dat zijn de mooiste dingen. =) Of zoals ik met m’n afscheid had van m’n stage: een medaille voor beste bso-juf. Maar dan wel met spinnenstickers erop, want ik had een keer intens hard gegild (okΓ©, meerdere keren) toen er eens zo’n dikke renspin op de bso zat. En dat had dat ventje dan waarschijnlijk thuis verteld en toen hebben ze samen thuis die medaille gemaakt met spinnenstickers. Heerlijk vind ik dat. =)

 • Reply
  Vivian
  09/08/2015 at 16:17

  Haha, geweldig geschreven!

 • Reply
  annouska
  08/08/2015 at 23:33

  Ook in dit stukje herken ik een heleboel. Wij hebben ook ouders die niet eens naar binnen komen, die droppen ze in de vakantie af voor de deur en bellen ons op dat we hun kind naar buiten mogen sturen. Ik vind dit soort ouders lastig, want ik vind het fijn om alle ouders eens in zoveel tijd eventjes te zien en spreken.

  Ook ouders die hun kinderen standaard meerdere dagen per week brengen en genieten van hun eigen vrije tijd snap ik niet zo goed. En natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals ouders die alleenstaand zijn en geen dagje voor zichzelf hebben. Maar dat is één dag per week en dan zitten ze er vaak niet van 7:00 tot 18:00. Nee ik snap dat wel, maar als het standaard meerdere dagen per week is dan ga ik mij wel afvragen waarom er geen moeite wordt genomen om de kinderen bij hun te houden!

  Wat ik ook lastig vind zijn de ouders die altijd denken dat er wel plek is op een andere dag voor hun kind. Ruilen kan in hun ogen altijd en een dagje extra ook. Of ze geven aan dat hun kind niet komt in de vakantie, of ruilen hun vaste dag met een ander. En ineens staat het kind voor je neus. Je plant je uitjes en aantal personeel toch op het aangegeven kinderen en daar lopen wij nu al meerdere keren deze vakantie tegenaan.

  • Reply
   SAS
   09/08/2015 at 12:36

   Oh ook zo herkenbaar, vooral nu in de vakantie dat laatste. Kinderen die zich soms ook hebben afgemeld staan ineens voor je neus, terwijl je inderdaad rekening moet houden met kindaantallen qua uitstapjes. Wij hebben inderdaad ook ouders die we echt nooit zien, die hun kind af droppen voor de deur en zo weglopen. We proberen wel altijd erachter aan te lopen (als we het zien) en er wat van te zeggen. In ons beleid staat dat we de ouders moeten kunnen aanspreken om dingen over hun kind/andere dingen te vertellen.

 • Reply
  Michelle
  08/08/2015 at 12:03

  Leuk om te lezen! Lijkt me een leuke uitdaging om dit soort ouders dan om te gaan.. Als ik kinderen zou krijgen dan zou ik ze zeker niet iedere dag naar de opvang brengen. Ik vind persoonlijk dat het mijn ( nouja de onze) taak is om onze kinderen op te voeden. Misschien voor het sociale stukje zou ik ze er wel naar toe brengen..

 • Reply
  Barbara
  08/08/2015 at 08:34

  Caitlyn gaat 2 dagen per week naar het dagverblijf en alle 2 die dagen is er 1 juf op beide dagen aanwezig en met haar hebben zowel ik als mijn lief een goede band. Net zoals de andere leidsters. Maar bovenal met haar. We kletsen over alles. Ik laat mijn kind bij hun dus ik vind dat ook belangrijk dat er een klik is. Dus ik zou mezelf (lekker objectief haha!) zo’n ouder noemen. En ik ben zeker geinteresseerd in wat ze heeft gedaan. Wat bizar dat er ouders “boos” worden op vieze/natte kleren. Hoe doen zij dat zelf thuis dan? Och, wat erg zeg…..

 • Reply
  Wendy
  07/08/2015 at 20:41

  Ow ow ow, wat herkenbaar! Hahaha. Ik heb bij elk soort die je noemt gelijk ouders van mijn werk in mijn hoofd. Pas toevallig nog met mijn collega’s over gehad. Als wij met de kinderen verven, doen we ze een shortje om. Maar ja, een schortje bedenkt niet alles, dus soms heb je dan alsnog verf op een broekje. Onze reactie daarop is heel erg afhankelijk van het soort ouder. Bij het ene kind is het gelijk ‘paniek’ en staan we met man en macht dat drupje ver uit de broek te poetsen onder de kraan en bij het andere kind denken we: “ach…” en doen we er eigenlijk weinig mee. Die ouders reageren toch altijd met: “ja, maar dat heb je toch als kinderen spelen?! Dat hoort er bij!”

  • Reply
   SAS
   07/08/2015 at 21:25

   Haha ook zeker heel erg herkenbaar wat je zegt!

 • Reply
  Ilse
  07/08/2015 at 14:51

  Niets mis met je kind naar de creche brengen ookal ben je zelf vrij lijkt me?
  Ik werk zelf als kinderoppas voor particulieren en heb zowel kinderen die wel als die niet naar de creche gaan. Ik doe dit al jaren en merk echt verschil; over het algemeen zijn de creche kindjes toch socialer en minder verlegen.

  Als ik kids zou hebben zou ik ze ook naar de creche brengen, zelfs als ik zelf helemaal niet zou werken. Het lijkt me gewoon leuk voor ze en goed voor de ontwikkeling!

  • Reply
   SAS
   07/08/2015 at 20:47

   Ik heb even een stukje aangepast in de tekst, aangezien volgens mij niet geheel duidelijk is wat ik ermee bedoelde.
   Ik werk al ruim 7 jaar in de kinderopvang en natuurlijk is het voor de ontwikkeling goed is staat buiten kijf, maar ouders moeten niet 5 dagen per week van ‘ochtends tot ‘s avonds hun kind brengen, dat vind ik persoonlijk niet oke vooral niet als ze vrij zijn.

 • Reply
  Bibiane
  06/08/2015 at 23:06

  Oei, mijn kind zal ook enkele maanden naar de opvang gaan op mijn vrije dag. Maar ik sta er alleen voor en heb soms ook wat ademruimte nodig….
  Ik herken bepaalde ouders wel van toen ik nog les gaf. Zo maakte ik me ooit zorgen om een kind dat erg nasaal sprak. De ouders vonden dit niet erg, maar juist grappig…. Toen dacht ik echt van wtf….

 • Reply
  Amy
  06/08/2015 at 21:13

  Haha, ik kan me voorstellen dat je heel wat bijzondere vogels ziet langskomen. Maar eerlijk gezegd snap ik best dat je als ouders soms een dag je kind naar de opvang laat gaan als je zelf vrij bent. Je betaalt er immers toch voor en af en toe een dagje voor jezelf is best fijn dan, lijkt me (heb zelf geen kinderen, maar toch)

  • Reply
   SAS
   06/08/2015 at 21:23

   Wat ik ook al beschrijf: natuurlijk begrijp ik dat een dag je kind wegbrengen naar de opvang als je vrij bent, fijn is. Echter zijn er ouders die hun kinderen ruim 4 dagen wegbrengen als ze zelf vrij zijn. Of kinderen die 4 dagen van 7 tot 7 gebracht worden. (beetje lastig nog meer voorbeelden te geven zonder concreet te worden en dat doe ik liever niet op mijn blog)

 • Reply
  Lisa
  06/08/2015 at 19:36

  Hahahaha, zΓ³ herkenbaar! (mijn moeder was vroeger onthaalouder)

 • Reply
  Sandra
  06/08/2015 at 18:39

  Arrrgh, helaas herkenbaar! Ik heb een paar jaar geleden stage gelopen op een kinderdagverblijf. Ik herken elke type ouder die je hier hebt omgeschreven, helaas. Maar er zijn gelukkig ook hele leuke ouders, dat maakt het dan weer goed!

 • Reply
  Priscilla
  06/08/2015 at 18:28

  Heerlijk om te lezen. Volgens mij ben ik geen van bovenstaande!

 • Reply
  Natasja
  06/08/2015 at 17:50

  Als ik dit zo lees, werk jij op een kinderopvang? Ik werk zelf in het basisonderwijs en herken dit als geen ander. Ik heb al vaak bedacht hier een blogpost over te schrijven, maar doe het niet omdat ik ook niet wil dat ouders mij zien als de juf die alles op het internet gooit hahaha. Maar heel herkenbaar!

  • Reply
   SAS
   06/08/2015 at 21:18

   Klopt, ik werk in de kinderopvang. De reden dat ik deze ‘vorm’ heb geschreven is dat ik het globaal kan houden, waardoor concrete dingen niet op internet komen. Tevens schrijf ik niet vaak over mijn werk, alleen heel kleinschalig als deze blog post. Ik blog voor mezelf al bewust (qua namen en foto’s) dus voor mijn werk al helemaal πŸ™‚

 • Reply
  Renate
  06/08/2015 at 17:02

  Wat leuk om te lezen! Ik moest om sommige dingen wel lachen, ik zou me vooral ergeren aan ouders die veel te zeuren zouden hebben of die juist doen alsof hun kind een engel is, echt walgelijk is dat! Leuk dat je het gedeeld hebt!

 • Reply
  Sophie
  06/08/2015 at 16:00

  Grappige post! Was al meteen aan het denken welk soort ouder ik zou zijn… als ik kinderen had tenminste, haha. Ik denk dat ik de halfuurtje uurtje staan kletsen ouder zou zijn. Blijf altijd te lang babbelen overal!

 • Reply
  Jenn
  06/08/2015 at 14:35

  Haha, erg leuk om te lezen

 • Reply
  Inge
  06/08/2015 at 14:20

  Ik ben zo iemand die wel nog een half uurtje kan staan kletsen, waarom niet hΓ©, uiteindelijk zijn het die mensen die 4 dagen (bij ons toch) voor je kindje zorgen, dus wat interesse mag wel.
  Tja, en kleertjes worden nu eenmaal vuil, thuis is dat ook zo. Nat is sowieso al geen probleem vind ik, ik vond het zonde toen ze lieten weten dat die van ons eigenlijk nog wat te klein was om het water bij hen in te mogen, maar ze hebben het uiteindelijk toch gedaan πŸ™‚
  Zelf thuis zijn, en kindje de opvang in, dat vind ik ook niet zo kunnen, bij ons zijn er ook veel hoor, of die zo iedere dag hun kindje last minute gaan ophalen, zonde toch!

 • Reply
  Linda
  06/08/2015 at 13:57

  Oh wat leuk om zo eens te lezen! Kan het me helemaal voorstellen, ook dat je je daar dan wel eens dood aan kan ergeren. En wat je zegt, het lijkt me ook dat dat zorgt voor afwisseling. En voor jezelf handig, want dan weet je wat je zelf wel en niet wilt doen als je zelf kinderen hebt

 • Reply
  sanne
  06/08/2015 at 13:33

  Veel verschillende ouders inderdaad!
  Wat ik wel jammer vind is dat er bij ieder type ouders dat je beschrijft een negatieve ondertoon zit (ja, ik heb de edit gelezen)
  Ik zou het wel leuk vinden om te lezen welk type ouder je leuk of het leukst vindt en waarom πŸ™‚

  • Reply
   SAS
   06/08/2015 at 21:15

   Ik dacht ik pak de extreme eruit want dit is natuurlijk veel uitgebreider om te beschrijven. De ouders die ik leuk vind zijn dus inderdaad die een kletspraatje maken. Die de naam van je man weten en wisten dat je op vakantie was. De ouders die grapjes maken en droge humor hebben. De ouders die geboeid luisteren en vragen wat hun kind die dag heeft gedaan… En zo kan ik eigenlijk ook nog wel even doorgaan. Moeilijk om een apart blogje van te maken zΓ³nder echt concrete voorbeelden te noemen (en dit doe ik niet op mijn blog omdat ik bewust blog). vandaar dus ook de keuze voor de wat ‘negatievere’ ouders, aangezien ik dit globaal kan beschrijven. πŸ™‚

 • Reply
  sammie
  06/08/2015 at 13:22

  pfff sommige ouders! vooral de alles toelatende ouder snap ik niet zo goed, wat leert zo’n kind dan voor later?

 • Reply
  Puck
  06/08/2015 at 12:50

  Hmmmm volgens mij hoor ik bij de kletsende ouders. Manlief bij de snel-weer-weg, maar dat komt meer omdat hij zelf gewoon niet zo praatgraag is en een beetje verlegen. Hij weet gewoon niet wat hij moet zeggen.
  Ik zal wel eens proberen om wat meer interesse in de leiding te gaan hebben, aangezien dat op prijs wordt gesteld. πŸ˜‰

 • Reply
  Lonneke
  06/08/2015 at 11:44

  Mmm ik denk dat toch dat ik bij de kletsende ouders hoor. Grappig hoe ouders compleet verschillend met iets om kunnen gaan. We moeten er maar vanuit gaan dat ze allemaal het beste willen voor hun kind, zelfs degenen die hun kind naar de opvang brengen als ze vrij zijn.

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  06/08/2015 at 11:29

  veel herkenbare typetjes vandaag

 • Reply
  Anita
  06/08/2015 at 11:19

  Je hebt er idd van die ouders bij en het is iedere keer weer een uitdaging hoe aan te pakken. Ook op mijn werk heb je er van die ouders, broers of zussen bij die altijd wat te klagen hebben. Maar diep van binnen hebben ze altijd het beste met hun kind voor en komen voor hun rechten op omdat ze dat zelf niet kunnen

 • Reply
  Morgaine
  06/08/2015 at 10:57

  Die laatste ouders, really? OMG…

  En herken ik mijzelf ergens in, hahaha jawel, zo’n ouder die graag een praatje maakt, even zal vragen of er nog bijzonderheden zijn of waren zo niet, fijne avond… kind is vrij opgevoed maar wel met normen en waarden, ‘als je een vreemde mr of mw aanspreekt onderweg, zeg je altijd u…. bij de bus altijd in de rij gaan staan en wachten op je beurt….’ zo’n ouder… verder, ga lekker spelen schat je mag vies worden….

  hahahaha

  Leuk om te lezen, en sommige ouders kan ik ook wel wurgen als ik ze onderweg zie.

  X

 • Reply
  Ysanne
  06/08/2015 at 10:52

  Origineel artikel! Jij weet het natuurlijk als een van de beste met zo’n baan, grappig om te lezen. Knap dat je zoveel geduld hebt bij sommige ouders haha.

 • Reply
  Chantal
  06/08/2015 at 10:39

  Leuk om over verschillende ouders te lezen. Ik ben heel vrij opgevoed, maar ik luisterde wel in de meeste gevallen, want ik heb geleerd dat veel mag en kan, maar als er regels zijn dan handel je er ook naar πŸ˜‰

 • Reply
  Rianne
  06/08/2015 at 10:33

  Oh wat grappig om dit zo te lezen! Pfoe, je hebt er inderdaad ook minder leuke ouders bij, probeer dan maar eens je geduld te houden haha.

 • Reply
  Bente
  06/08/2015 at 10:28

  Vooral die laatste vind ik erg frappant.. Waarom kinderen krijgen om ze vervolgens, terwijl jij aan het winkelen bent, ze bij de opvang dumpen? Af en toe.. natuurlijk, maar meerdere keren per week?

 • Reply
  Kim
  06/08/2015 at 10:23

  Knap dat je (meestal) rustig kunt blijven bij sommige van deze ouders, haha…

 • Reply
  Nathalie
  06/08/2015 at 10:20

  hahahaha heel herkenbaar hoor! Ik ben zelf leerkracht. Je hebt 100 verschillende soorten ouders maar diegenen dat jij beschrijft zijn de ergste. Hopelijk word ik er zelf ook niet zo één.

 • Reply
  Me, Myself and We
  06/08/2015 at 09:57

  Ik vraag me af in welke categorie je mij zou plaatsen…

 • Reply
  Saar
  06/08/2015 at 09:48

  Tijdens mijn korte periode in het onderwijs heb ik dit soort ouders ook wel regelmatig tegen gekomen. Met de ene kan je het dan al wat beter vinden dan met de andere. Zo gaat dat dan in de wereld. πŸ™‚

 • Reply
  Tineke
  06/08/2015 at 09:44

  Een vat vol herkenning. Dit soort ouders vind je ook binnen het onderwijs. Al spreek ik de ouders niet zo vaak, aangezien ik op een middelbare school werk, maar als je ze spreekt kun je ze ook zo in dit soort ‘hokjes’ plaatsen. Thx voor je stukje vol ‘oh ja’ momenten πŸ™‚

 • Reply
  Saskia
  06/08/2015 at 09:04

  Dat lijkt me niet altijd makkelijk om met de ouders om te gaan.. een hele uitdaging!

 • Reply
  Jennifer
  06/08/2015 at 08:52

  Leuk om te lezen en knap dat je hiermee om kunt gaan! Ik zou stappelgek worden haha x’D

 • Reply
  Joyce
  06/08/2015 at 08:05

  Hahaha, ik herken het niet helemaal met de gastouderopvang. Dat gaat natuurlijk ook om jongere kinderen en dan horen ouders juist zo graag over de ontwikkeling etc.
  Maar die laatste slaat echt alles. Verschrikkelijk!

  Luuk gaat niet naar de opvang, maar hopelijk volgend jaar wel naar de peuterspeelzaal en ik ben heel erg benieuwd wat voor ouder ze mij gaan vinden dan πŸ˜‰ Dat hoor ik natuurlijk nooit! Haha.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png