Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Het leed dat grote borsten heet

This content is password protected. To view it please enter your password below:

2
Lifestyle
Previous Story
Next Story

42 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  13/08/2015 at 21:58

  Haha, God ik heb hiermee gelachen! ๐Ÿ˜€ Ik kan alleen maar zeggen: AMEN TO THAT GIRL! Hier zit er nog eentje met hetzelfde probleem. Thank you Lord dat, door te vermageren, mij cupsize verkleind is en ik nu wat deftigere BH’s kan vinden want ervoor was het echt een drama. Ik kon alleen maar simpele BH’s kopen en als ik naar de Hunkemoller ging was ik al gauw 30 euro voor een BH kwijt (sorry, net iets teveel). Nu kan ik op zijn minst BH’s kopen bij H&M en die zijn een pak goedkoper. Maar ze blijven toch wel groot en vooral het rennen-gedeelte is iets waar ik tot op de dag van vandaag moeite mee heb ๐Ÿ˜€ Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  12/08/2015 at 22:04

  Haha! Herkenbaar! En die van mij zijn ook nog eens ongelijk. Huil!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  09/08/2015 at 20:05

  Ik herken het wel een beetje. Op zich zijn mijn borsten niet heel erg groot, maar ik ben onder mijn borsten zo smal, dat ik ook altijd problemen heb met BH’s en bikini’s. En het maat S/ M probleem herken ik ook. De reden waarom bloesjes mij ook nooit staan. Ach ja, er zijn ergere dingen, haha!

 • Reply
  Wendy
  07/08/2015 at 20:43

  Herkenbare problemen. ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  06/08/2015 at 16:28

  Ik heb niet zoveel boezem, maar wel flinke billen en heupen. Dus setjes zijn voor mij ook vreselijk, alleen dan andersom haha!

 • Reply
  Lonneke
  06/08/2015 at 11:46

  Heel herkenbaar! Ik heb een aantal jaren geleden gekozen voor een borstverkleining, omdat ik enorm veel last had van mijn schouders en nek. Dat is daarna gelukkig enorm verbeterd, maar ik heb natuurlijk nog steeds genoeg. Niet makkelijk met beha’s en kleding inderdaad. Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt.

 • Reply
  debby
  06/08/2015 at 07:18

  Ik heb juist weer kleine borsten, die zonder een pushup bh ver te zoeken zijn.

 • Reply
  Bibiane
  05/08/2015 at 22:40

  Ik had altijd al grote borsten, maar sinds ik zwanger ben geweest en nu borstvoeding geef, is het echt heel erg…. Ik overweeg serieus om ze te laten verkleinen. Ik kan enkel een hele lelijke borstvoedingsbh dragen en heb voortdurend rug- en nekklachten. Plus ik kan niet meer slapen zonder bh… Bah. Trouwens, een aanrader is Curvy Kate. Top bh’s voor wat ik noem: de normale maten ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Billy
  05/08/2015 at 22:20

  het is een leed dat veel vrouwen treft tegenwoordig, Saskia
  Ondanks het feit dat wij mannen het graag zien, zo’n grote cup, kan ik me wel de lasten ervan voorstellen…
  Ooit een cupverkleining overwogen?

  • Reply
   SAS
   06/08/2015 at 12:52

   Nee nooit over nagedacht. Ik heb er geen lichamelijke klachten van en voor nu vind ik ze prima.
   Vandaar ook het korreltje zout wat onder deze post staat ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  sammie
  05/08/2015 at 15:49

  Het lijkt me inderdaad niet echt een pretje vaak, ik ben zeer tevreden met mijn kleine cup C, meer als genoeg om mee te dragen ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Puck
  05/08/2015 at 15:25

  Om precies die redenen heb ik bijna 10 jaar geleden een borstverkleining laten doen, van G/H naar DD/E. Best decision ever!

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:42

   Kan me voorstellen dat dat een goede beslissing is geweest!

 • Reply
  Rosanne
  05/08/2015 at 15:19

  Ik kan mijn maat gelukkig nog wel altijd vinden in de standaard winkels maar ik herken wel een aantal punten van het lijstje.
  Zo moet ik tijdens het sporten een goede sportBH dragen, doe ik dat niet dan kan ik rekenen op erge rugpijn en last van mijn borsten.
  Ook het ‘shirtjesprobleem’ herken ik. Ik koop wel vaak een S maar moet vooral bij de hemdjes dan vaker een nieuwe kopen dan ik eigenlijk zou willen omdat hij van boven is uitgerekt terwijl hij onder nog prima zit..

 • Reply
  zwartraafje
  05/08/2015 at 15:15

  Ik weet niet of het nog steeds bestaat, maar het merk ‘Kush’ verkocht vroeger alleszins een koker-vormig kussentje dat je tijdens het slapen tussen je borsten kan leggen. Klinkt heel gek wanneer je het zo leest, maar anders moet je het maar eens opzoeken via Google.

 • Reply
  Inge
  05/08/2015 at 14:43

  En dan heb je van die meisjes/vrouwen die goed voorzien zijn, en die in de sportschool staan te springen met hun gewone bh aan, en niet eens een ondersteunend sportshirt of sporttop, dit snap ik totaal niet!

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:40

   Goede sport bh’s heb ik sowieso wel altijd en geef er ook redelijk wat geld voor uit. Als ik skate, moet het goed zitten en ondersteund worden. Anders voel ik het bij elke heuvel.. Snap er ook niets van, mensen die dit niet doen.

 • Reply
  Mariska
  05/08/2015 at 14:40

  Zelf heb ik daar een klein beetje last van. Bij H&M heb je bijvoorbeeld de maat die ik normaal draag en ook kan kopen, maar bij sommige soorten dan weer niet en daar baal ik dan wel van. Maar ik denk dat die van mij, ondanks best groot, toch iets kleiner zijn dan de jouwe zoals ik het lees ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Sabine
  05/08/2015 at 14:10

  Hihi die plaatjes ๐Ÿ™‚ Lijkt me heel vervelend trouwens. Ik ben heel blij met mijn best kleine maat, maar ondervind en beetje dezelfde problemen in de winkel. Bhs zijn nog redelijk te vinden, maar een bikini kopen is echt een ramp. Want mijn broekje niet toch echt een mat groter hebben dan de bovenkant. En sowieso zijn de meeste bikini’s gewoon te groot. Dus als ik in een zwembad spring moet ik altijd mijn bikinitop vasthouden om afvliegen te voorkomen Haha. Gelukkig houd ik niet zo van zwemmen ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Saskia
  05/08/2015 at 13:23

  Haha die meme! Geweldig! Lijkt me een vervelend probleem, ik heb een hele standaard maat dus ik heb niet de problemen die jij hebt en kan eigelijk bij elke winkel wel een bh scoren. Ik heb daarentegen hele lange benen waardoor broeken altijd hoogwater zijn..

 • Reply
  Morgaine
  05/08/2015 at 11:35

  Whahahahahaha ja herkenbaar weer maar dan andersom? Ja, heus waar, als het setjes betreft dan he, ik ben van boven dus smal, mijn maat is dus normaal te vinden in deze tijd, maar wat je zegt, als je dan best kleine of normale cup met omvang hebt, dan denken ze dat je heupen en buik ook zo smal zijn.. ik noem het even smal, maar jij snapt het andersom, lol… en dus zit ik met onderkant altijd te strak of het past dus totaal niet!

  Ontzettend irritant… nu weet ik natuurlijk niet wat je maat is, maar misschien een tip, puur en alleen hiervoor dan…. Ulla Popken.. heeft lingerie, soms ook ontzettend truttig, maar wel bh’s los en ondergoed ook los… dus je kunt vaak gelukkig zelf combineren, en grote cups hebben ze ook, is alleen de vraag of jouw omvang er ook in past… maar je kunt altijd even online kijken misschien. Je kunt er klaar zijn voor 20 euro, alleen een bh dan… ๐Ÿ˜‰

  X

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:38

   Thanks voor de fijne tip! Ik ga eens even neuzen…
   Andersom lijkt het me trouwens ook zwaar irritant.

   • Reply
    Morgaine
    08/08/2015 at 14:22

    Yep, andersom is ook een crime… Ik hoop dat ze jouw omvang kennen daar, want het is en blijft wel grote maten natuurlijk ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Charlotte
  05/08/2015 at 11:30

  I feel you! Bij mij is het probleem ook vooral dat ik een grote cup heb, maar een kleine rugmaat. Het is soms echt zoeken naar een modelletje waarbij de beugels niet tot onder mijn oksels komen, haha. Nu heb ik wel voor het eerst een niet-voorgevormde beha gekocht en ik ben ervan verschoten hoe comfortabel dat dat zit. Plus, het minimaliseert ook. Groot voordeel!

 • Reply
  Jantine
  05/08/2015 at 11:21

  Ja, herkenbaar. Nou heb ik het geluk dat ik ook voor de rest een maatje meer heb (nou ja, geluk … op een gegeven moment lijken ze ook te denken dat de cupmaten wel doorgroeien, maar de omvang niet. Precies het tegenovergestelde wat jij hebt dus eigenlijk.), en dat shirts in mijn maat dus ook gewoon goed zitten bij mijn borsten. Maar dat last krijgen van mijn armen bij het slapen, want ze liggen er altijd onder, ja dat!

  Oh en ik ben meer van de badpakken dan van de bikini’s (want lelijke buik en zow), maar ook die lijken bij een b-cup te stoppen. Dan heb je een badpak maat 48 met b-cup, waar dus alsnog mijn borsten uitpuilen. Dus. Want al die vrouwen die blijkbaar wel dikker worden, maar waarbij de borsten niet meegroeien, volgens de modemensen. Laat dat zwemmen maar, ik wandel wel.

  Bloesjes draag ik altijd met een mooi hemdje eronder, zodat ik de bovenste knoopjes open kan laten. Dus eigenlijk hemdje met een bloesje erover. Want hoe je verhoudingen ook zijn, volgens mij passen bloesjes nooit dicht over de borsten heen. Die zijn ze gewoon vergeten of zo. ๐Ÿ˜›

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:34

   Kan me voorstellen dat dat ook irritant is ja! Onder een bloesje heb ik ook altijd een shirtje zitten. Ik heb eigenlijk altijd overal onderaan een mouwloos shirtje zitten. Voel ik me toch prettiger in, vooral met werken.

 • Reply
  Evelien
  05/08/2015 at 11:11

  Hahaha, leuk om te lezen! Grote borsten kunnen inderdaad wel vervelend zijn. Gelukkig verkopen ze steeds vaker bikini’s e.d. los. zodat je kunt mixen en matchen.

 • Reply
  Tineke
  05/08/2015 at 11:10

  Het bikini-koop-dilemma is heel herkenbaar. Bovenkant veel groter dan de maat van het broekje. En dat plaatje van Braveheart….jup, elke dag weer een opluchting ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Barbara
  05/08/2015 at 10:37

  Hahaha de plaatjes er ook bij. Ja ik snap best dat dat inderdaad nogal vervelend kan zijn.
  Helemaal als je er niet lekker door op je buik kan slapen….

 • Reply
  Lilian
  05/08/2015 at 10:31

  Lijkt me best vervelend. Ik heb echt precies de gemiddelde maat en die is ook altijd weg, aangezien iedereen die heeft ๐Ÿ˜‰ Maar verder ben ik hรฉรฉl tevreden ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Ysanne
  05/08/2015 at 10:23

  Wat een tof artikel! Ik kan me voorstellen dat het soms lastig is, gelukkig vinden een hele hoop mensen het juist heel ”leuk” haha. Maarja, zo heeft iedereen wat.

 • Reply
  Tamarah
  05/08/2015 at 09:50

  Haha die plaatjes heerlijk ๐Ÿ˜€ . Ja alles heeft voor- en nadelen. Nadelen zijn ook bloesjes die niet mooi sluiten. Kettingen die niet mooi naar beneden hangen maar over je borsten bungelen ๐Ÿ™‚ Hihi.. Maar er zijn ook veel voordelen aan grote borsten gelukkig. Jurkjes zijn mooi gevuld en t-shirts met V hals of ronde hals staan erg mooi.

 • Reply
  Jenn
  05/08/2015 at 09:34

  Ontzettend herkenbaar, ik had dit kunnen schrijven ๐Ÿ˜› Als je er van houdt: ik ben gek op de bikini’s en beha’s van Sapph. ( Nee, geen aandelen :P)

 • Reply
  saskia
  05/08/2015 at 09:28

  Ik heb dus inieminie borstjes. Maar kan nooit bh’s vinden (ja op de kinderafdeling), ook niet in speciaalzaken. Shirtjes zijn altijd te groot, ook maat xs. Dus ik herken je frustraties wel een beetje. Haha

 • Reply
  sanne
  05/08/2015 at 09:25

  Wat vervelend lijkt me dat!
  Een tijd geleden heb ik ook behoorlijke borsten gehad, maar die zijn door het sporten inmiddels weer 2 cupmaten geslonken.

  Wat ik zelf ook wel vervelend vind, is dat veel bh maten beginnen met 75 en dat is net te wijd voor mij. Gelukkig hebben ze bij veel bh’s inmiddels wel 70, maar lang niet bij allemaal.

 • Reply
  Godelieve
  05/08/2015 at 09:08

  Dat zo’n flinke boezem niet altijd gemakkelijk is dat heb ik al veel vaker gehoord. Ik ken ook een paar vrouwen die er zo’n last van hadden dat ze een borstverkleining operatie hebben laten doen. Rugklachten zijn soms ook te herleiden naar dit probleem.
  Ik hoop voor jou dat je er niet zoveel last van hebt!
  Goed van je dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt Saskia!

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:26

   Zoveel last heb ik er inderdaad niet van GELUKKIG. Ik ken wel een meisje van mijn middelbare school die om haar formaat borsten niet kon en mocht gymmen door rugklachten. Vreselijk lijkt me dat.

 • Reply
  Bente
  05/08/2015 at 09:07

  Yep, heel erg herkenbaar! Wat ik ook altijd vervelend vind: het feit dat ik geen bloesjes pas. Gewoon niet. OF de knoopjes barsten open aan de bovenkant, of er is niks meer over van het model (wat bij tshirts nog tot daar aan toe is maar bij bloesjes niet). En dan jassen, die zijn ook dramatisch al zeg ik het zelf…..

  • Reply
   SAS
   05/08/2015 at 20:25

   Oh zeker heel vervelend van die bloesjes waarvan de knopen er bijna vanaf schieten… En jassen zitten ook niet altijd even lekker nee, vooral winterjassen zijn een drama.

 • Reply
  Anne-Sterre
  05/08/2015 at 08:46

  Jup, herkenbaar. Mijn maat wordt wel verkocht, maar altijd in saaie kleuren en nooit echt goedkoop.

 • Reply
  Marion
  05/08/2015 at 08:36

  Hier het tegenovergestelde. Ik herken jouw probleem met bikini’s kopen. Ik ben zo dankbaar voor de mix en match. Ik heb broekmaat XL, maar topje M. Omgekeerd dus van hoe het bij jou zit. Ik weet dus niet hoe het voelt om een grote cupmaat te hebben, maar ik kan me voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is.

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  05/08/2015 at 08:22

  Ik heb een redelijke boezem haha. Niet zo groot dat ik last heb met slapen, maar ze hebben mijn maat nooit in lingeriewinkels, en zo wel; dan alleen de ‘lelijke’ saaie bh’s inderdaad.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png