Mijn liefde voor Londen

In 2011 gingen we er dan eindelijk heen. Londen. Samen met M. , mijn vriendinnetje en haar toenmalige vriend. Voordat ik er überhaupt was geweest had ik er al een bepaald gevoel bij. Eenmaal een aantal dagen daar was ik verliefd<3 Er zijn een aantal dingen die ik daar zeker een keertje wil ondernemen.


Buckingham Palace bekijken
Miljoenen toeristen per jaar staan zich te vergapen aan het hek bij Buckingham Palace. De rijkdom die het uitstraalt en de keurige wachters op het terrein trekt ieders aandacht. Het paleis telt zo’n 775 kamers en 78 badkamers die verdeeld zijn over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter. Er is dan ook enorm veel personeel te vinden om dit allemaal te onderhouden en te verzorgen. Bron informatie

Skaten in Hyde Park
Dit lijkt me zo ontzettend gaaf. In 2011 deed ik hier nog niet aan (ik ben er in 2012 mee begonnen) maar het lijkt me heerlijk daar door het park te skaten. Zeker een grote wens van me. Mijn skates gaan dan ook de volgende trip zeker mee.

In de Londen Eye
In 2011 stond er een gigantische rij waardoor we dit hebben overgeslagen. Iets wat me zeker leuk lijkt om foto’s in te maken van de omgeving en onszelf. Lijkt me een super toffe ervaring om op 135 meter hoogte Londen te bekijken.

Eekhoorntjes voeren en picknicken in Hyde Park
Over mijn liefde voor eekhoorntjes schreef ik al eerder een artikel (mét een hoop foto’s). Het lijkt me dan ook super gaaf ze te voeren en samen met M. daar gezellig te picknicken. Ik vond het een heerlijk park om doorheen te lopen.

Bezoek aan St. Paul’s Cathedral
Lang geleden was de St. Paul’s Cathedral het decor van het sprookjesachtige huwelijk tussen prins Charles en Diana. Het huwelijk werd in 1981 voltrokken. Nog altijd geniet de St. Paul’s Cathedral veel aanzien. Door zijn overweldigende uiterlijk als door zijn ligging op Ludgate Hill midden in de Londense binnenstad trekt het direct je aandacht. De enorme koepel inclusief lantaarn telt ruim meer dan 100 meter aan hoogte. Het is daarmee een prima oriëntatiepunt. In de koepel bevindt zich de ‘Golden Gallery’ waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt over de omgeving. Je moet hiervoor wel zo’n 271 treden beklimmen. Bron informatie


Eekhoorntje in Londen 2011

Terug ga ik dus zeker naar Londen, ik zou er zo willen wonen! Misschien een leuk tripje voor 2016?

Voor welke plaats heb jij een voorliefde en waarom?

About the Author

45 Comments

Vivian

Londen is zeker weten prachtig, ben er nu drie keer geweest en ik vind het zeker een van de mooiste, meest stijlvolle en bovendien meest romantische steden. Maar mijn grote favoriet is toch Parijs!

Reply
Simovic-Vuceljic Natasa

Mijn broer gaat deze zomer een weekje naar London met twee vriendinnen, ik stuur dit artikel zeker eens door naar hem om wat inspiratie te geven 🙂 Ik ben dol op Parijs, maar zou graag nog eens naar Barcelona gaan en eens Kopenhagen bezoeken 🙂 Liefs! x

Reply
Nicky

Ik ben er twee jaar geleden geweest met dochterlief. Bijna alles op je lijstje gezien/gedaan maar ik vond er niet veel aan. Ik vond de metro indrukwekkend en Camden Market vond ik leuk om te zien. Maar dat was het wel. Ik hoef er ook niet meer heen. Maar Rome…. Ohhhhh, op Rome ben ik écht verliefd geworden!

Reply
Rianne

London (maar heel GB trouwens) oefent op mij ook een enorme aantrekkingskracht uit. Heerlijke flaneerstad…

Reply
Stephanie

Leuk! Londen staat nog steeds op mijn lijstje 🙂 .
Mijn hart heb ik verloren aan Roemenië, en specifiek: de stad Campulung.

Reply
Wanda

Londen wil ik zeker nog een keertje echt bezoeken! Vaak genoeg voor een paar uurtjes geweest met vriendlief voor zijn werk maar nooit echt veel tijd gehad om de stad goed te verkennen. Ik heb zelf een zwak voor Parijs, weliswaar al tig keer geweest voor een weekend, maar blijf het een bijzondere fascinerende stad vinden en zou er zo weer naar toe willen!

Reply
jackie

Londen staat echt nog op mijn to do lijstje…
wat zou ik daar graag eens rondlopen…

Reply
angelique

Ik ben obsessed met londen terwijl ik er nog nooit geweest ben. Ik ga dit jaar waarschijnlijk voor het eerst en heb van mijn engels lerares enorm veel niet toeristische tips gekregen om Londen nog beter te ontdekke

Reply
Anne-Sterre

London verveelt nooit. London Eye is een aanrader, mits het goed weer is. Mist of regen heb je niets aan. Ik wil ook weer 🙂

Reply
Deisy

Ik kan ook echt geen genoeg van Londen krijgen en kan mij zo in jouw punten vinden. Nu heb ik overigens weer heimwee haha 😉 X

Reply
Linda

London blijft een van m’n favo steden om te bezoeken!
Hier ook goede herinneringen (en liefde) aan de eekhoorntjes in Hyde Park.
Was een jaar of 10 toen mijn oma met ons mee was 🙂 en we daar eekhoorntjes spotte.

Reply
Evelien

Londen is zo leuk en Hyde Park ook! Er zijn daar zoveel sporters. Dennis en ik liepen daar in februari rond half 10 en het was overladen met fanatieke hardlopers, bootcampers, skaters etc. Zelfs iemand die zonder shirt, met gewichten aan het hardlopen was.

Reply
Deborah

Jaa Londen. Daar zou ik ook graag nog een keertje naar toe willen. Ben daar een jaar of 17 geleden geweest. Verder vind ik Rome heel erg mooi. Ook daar zou ik graag nog eens naar toe willen.

Reply
Tineke

In 2013 ben ik voor het laatst geweest en ik ga in oktober weer heen. Ik kan niet wachten en snap heel goed waar jouw liefde voor deze stad vandaan komt.

Reply
Melana

Aah ziet eruit als een super mooie plaats, ik ben er nog niet geweest. Ga ik snel maar eens doen!

Reply
Ysanne

Jaaa Londen is leuk. Ik denk oprecht dat ik er elk jaar heen zou kunnen gaan zonder me te vervelen.

Reply
Xaviera

Heerlijk om te lezen! Die liefde voor London deel ik met je. Ik ben er, veel te kort, geweest vorig jaar augustus en wil heel graag terug om meer van deze mooie stad te zien!

Reply
Linda

Ik ben nog nooit in Londen geweest maar het lijkt me zó mooi! Ik ga in juni voor het eerst naar Rome en dat staat al zo lang heeeeel hoog op mijn lijstje 😀

Reply
Jenn

Ik wil ook zo graag nog eens naar Londen! Een paar jaar geleden ben ik er geweest voor een weekendje, maar dat is eigenlijk natuurlijk veel te kort!

Reply
Diana

Ben met school ooit geweest. Prachtige stad. De Londen Eye was ook geweldig! Zou zeker aanraden.

Reply
Bianca

Ik ben zelf 2x in Londen geweest en wil zo graag terug, ook naar Parijs alleen dat zit er denk ik voorlopig nog niet in x

Reply
Morgaine

Kun jij je voorstellen? Dat ik dat huwelijk van Lady Di and Prins Charles live heb gezien? 😉 hahahaha gosh… ik word oud, HELLUP 😛

Ik ben nog nooit naar die kant van de oceaan geweest, en daar liggen mijn roots, oke, dan wel iets hoger maar ik wil er zeker heen, en niet slechts 1x, maar echt half integreren of zo, ik heb nu al het gevoel als ik daar kom, en zeker in Schotland, dat ik dan thuis zal komen….

Tot heden, heb ik wel meer van die momenten gehad wat zo aanvoelde, maar dit is sterker, ook al ben ik er nog nooit geweest.

Reply
SAS

Haha nee kan ik me niet voorstellen 😉
Schotland en Ierland lijken me beide ook echt fantastisch om een keertje heen te gaan. Staan ook zeker nog op mijn vakantie-bestemmingen-wishlist

Reply
Inge

Londen was zeker erg leuk en mooi, maar ik ben geen stadsmens. Ik weet niet of ik lang in een stad zou kunnen blijven wonen. (Ongeacht welke)

Reply
Simone

Ik ben ook totally in love with Londen. Het is begonnen toen ik daar was op schoolreisje. Precies 5 jaar later stapte ik weer op het vliegtuig naar Londen, maar dan samen met mijn beste vriendin. Ik Had de bekende attracties al met school gezien, maar sommige dingen wilde ik graag nog eens zien. Het was toen wel meer een shopvakantie.

Reply
Bente

Londen zo ik ook heel graag weer terug naartoe willen, daar ben ik ruim 12 jaar geleden eens geweest met mijn ouders en broer maar zou er ook graag nog eens als volwassene naar toe willen!

Amerika heeft wel echt mijn hart gestolen. Daar ga ik in oktober weer naar toe! 🙂

Reply
Michelle

Londen ben ik een aantal jaar terug geweest met mijn studie. Helaas was het echt zo’n studie tripje waarbij je wel alle toeristische plekjes zag maar weinig vrije tijd had. De london Eye is echt heel erg mooi, zelfs voor mensen met hoogtevrees ( like me) zou ik het aanraden.
Ik heb een voorliefde voor Rome, vandaar dat wij er binnenkort op huwelijksreis naartoe gaan.

Reply
Kim

Ook voor Londen! 🙂 Echt een fantastische stad.
Ik ben zelf in de London Eye geweest en het is inderdaad een heel erg mooi uitzicht. Zeker een aanrader voor de volgende keer! (Je kunt vooraf kaartjes kopen voor een bepaalde tijd op de volgende dag, dan hoef je niet lang te wachten!)
Liefs

Reply
Zonnewolk

Jaaa, Londen <3. Ik ben er zelf, wat is het… 5 jaar geleden? geweest met een uitwisseling van school en was ook gelijk op slag verliefd! D. is er nog nooit geweest, dus misschien wordt het de bestemming van onze huwelijksreis (vreselijk woord.. 😛 )

Reply
Amy

Londen is een prachtige en levendige stad, dus ik begrijp je liefde voor de stad wel. Komend weekend mag ik weer! 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *