In 2011 gingen we er dan eindelijk heen. Londen. Samen met M. , mijn vriendinnetje en haar toenmalige vriend. Voordat ik er überhaupt was geweest had ik er al een bepaald gevoel bij. Eenmaal een aantal dagen daar was ik verliefd<3 Er zijn een aantal dingen die ik daar zeker een keertje wil ondernemen.

 photo DSC06842_zpsbt5gu4ma.jpg

Buckingham Palace bekijken
Miljoenen toeristen per jaar staan zich te vergapen aan het hek bij Buckingham Palace. De rijkdom die het uitstraalt en de keurige wachters op het terrein trekt ieders aandacht. Het paleis telt zo’n 775 kamers en 78 badkamers die verdeeld zijn over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter. Er is dan ook enorm veel personeel te vinden om dit allemaal te onderhouden en te verzorgen. Bron informatie

Skaten in Hyde Park
Dit lijkt me zo ontzettend gaaf. In 2011 deed ik hier nog niet aan (ik ben er in 2012 mee begonnen) maar het lijkt me heerlijk daar door het park te skaten. Zeker een grote wens van me. Mijn skates gaan dan ook de volgende trip zeker mee.

In de Londen Eye
In 2011 stond er een gigantische rij waardoor we dit hebben overgeslagen. Iets wat me zeker leuk lijkt om foto’s in te maken van de omgeving en onszelf. Lijkt me een super toffe ervaring om op 135 meter hoogte Londen te bekijken.

Eekhoorntjes voeren en picknicken in Hyde Park
Over mijn liefde voor eekhoorntjes schreef ik al eerder een artikel (mét een hoop foto’s). Het lijkt me dan ook super gaaf ze te voeren en samen met M. daar gezellig te picknicken. Ik vond het een heerlijk park om doorheen te lopen.

Bezoek aan St. Paul’s Cathedral
Lang geleden was de St. Paul’s Cathedral het decor van het sprookjesachtige huwelijk tussen prins Charles en Diana. Het huwelijk werd in 1981 voltrokken. Nog altijd geniet de St. Paul’s Cathedral veel aanzien. Door zijn overweldigende uiterlijk als door zijn ligging op Ludgate Hill midden in de Londense binnenstad trekt het direct je aandacht. De enorme koepel inclusief lantaarn telt ruim meer dan 100 meter aan hoogte. Het is daarmee een prima oriëntatiepunt. In de koepel bevindt zich de ‘Golden Gallery’ waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt over de omgeving. Je moet hiervoor wel zo’n 271 treden beklimmen. Bron informatie


Eekhoorntje in Londen 2011

Terug ga ik dus zeker naar Londen, ik zou er zo willen wonen! Misschien een leuk tripje voor 2016?

Voor welke plaats heb jij een voorliefde en waarom?

2
45 reacties

45 thoughts on “Mijn liefde voor Londen

 1. Anneleen schreef:

  Londen lijkt me echt de moeite! 🙂 jammer genoeg ben ik er nog nooit geweest!

 2. Vivian schreef:

  Londen is zeker weten prachtig, ben er nu drie keer geweest en ik vind het zeker een van de mooiste, meest stijlvolle en bovendien meest romantische steden. Maar mijn grote favoriet is toch Parijs!

 3. Mijn broer gaat deze zomer een weekje naar London met twee vriendinnen, ik stuur dit artikel zeker eens door naar hem om wat inspiratie te geven 🙂 Ik ben dol op Parijs, maar zou graag nog eens naar Barcelona gaan en eens Kopenhagen bezoeken 🙂 Liefs! x

 4. Nicky schreef:

  Ik ben er twee jaar geleden geweest met dochterlief. Bijna alles op je lijstje gezien/gedaan maar ik vond er niet veel aan. Ik vond de metro indrukwekkend en Camden Market vond ik leuk om te zien. Maar dat was het wel. Ik hoef er ook niet meer heen. Maar Rome…. Ohhhhh, op Rome ben ik écht verliefd geworden!

 5. Rianne schreef:

  London (maar heel GB trouwens) oefent op mij ook een enorme aantrekkingskracht uit. Heerlijke flaneerstad…

 6. Stephanie schreef:

  Leuk! Londen staat nog steeds op mijn lijstje 🙂 .
  Mijn hart heb ik verloren aan Roemenië, en specifiek: de stad Campulung.

 7. Wanda schreef:

  Londen wil ik zeker nog een keertje echt bezoeken! Vaak genoeg voor een paar uurtjes geweest met vriendlief voor zijn werk maar nooit echt veel tijd gehad om de stad goed te verkennen. Ik heb zelf een zwak voor Parijs, weliswaar al tig keer geweest voor een weekend, maar blijf het een bijzondere fascinerende stad vinden en zou er zo weer naar toe willen!

 8. Billy schreef:

  ik ben er nog nooit naartoe geweest. Schijnt ook heel duur te zijn om er te verblijven.

 9. Nicole schreef:

  Ik ga dit weekend naar London, de London Eye is voor mij ook een must!

  1. SAS schreef:

   Geniet ervan en maak een extra foto voor me in de Londen Eye 😉

 10. jackie schreef:

  Londen staat echt nog op mijn to do lijstje…
  wat zou ik daar graag eens rondlopen…

 11. angelique schreef:

  Ik ben obsessed met londen terwijl ik er nog nooit geweest ben. Ik ga dit jaar waarschijnlijk voor het eerst en heb van mijn engels lerares enorm veel niet toeristische tips gekregen om Londen nog beter te ontdekke

 12. Anne-Sterre schreef:

  London verveelt nooit. London Eye is een aanrader, mits het goed weer is. Mist of regen heb je niets aan. Ik wil ook weer 🙂

 13. Deisy schreef:

  Ik kan ook echt geen genoeg van Londen krijgen en kan mij zo in jouw punten vinden. Nu heb ik overigens weer heimwee haha 😉 X

 14. Linda schreef:

  London blijft een van m’n favo steden om te bezoeken!
  Hier ook goede herinneringen (en liefde) aan de eekhoorntjes in Hyde Park.
  Was een jaar of 10 toen mijn oma met ons mee was 🙂 en we daar eekhoorntjes spotte.

 15. Lies schreef:

  Londen, daar wil ik ook nog eens heen. Prachtige stad!

 16. Mooi om te lezen dat je zo bent gegrepen door Londen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar wil er zeker nog een keer heen. Zelf ben ik betoverd door Rome!

 17. Ik ben er ooit 1 keer geweest. De drukte zorgde voor koude rillingen brr. Maar oh het park en al die eekhorns. 🙂

 18. Nathalie schreef:

  wat leuk! Ik ben nog nooit in Londen geweest maar wil er zeker nog eens heen!
  Liefs Nathalie

 19. Evelien schreef:

  Londen is zo leuk en Hyde Park ook! Er zijn daar zoveel sporters. Dennis en ik liepen daar in februari rond half 10 en het was overladen met fanatieke hardlopers, bootcampers, skaters etc. Zelfs iemand die zonder shirt, met gewichten aan het hardlopen was.

 20. Deborah schreef:

  Jaa Londen. Daar zou ik ook graag nog een keertje naar toe willen. Ben daar een jaar of 17 geleden geweest. Verder vind ik Rome heel erg mooi. Ook daar zou ik graag nog eens naar toe willen.

 21. Tineke schreef:

  In 2013 ben ik voor het laatst geweest en ik ga in oktober weer heen. Ik kan niet wachten en snap heel goed waar jouw liefde voor deze stad vandaan komt.

 22. Melana schreef:

  Aah ziet eruit als een super mooie plaats, ik ben er nog niet geweest. Ga ik snel maar eens doen!

 23. Ysanne schreef:

  Jaaa Londen is leuk. Ik denk oprecht dat ik er elk jaar heen zou kunnen gaan zonder me te vervelen.

 24. Xaviera schreef:

  Heerlijk om te lezen! Die liefde voor London deel ik met je. Ik ben er, veel te kort, geweest vorig jaar augustus en wil heel graag terug om meer van deze mooie stad te zien!

 25. Ook jij schreef een leuk stukje! Grappig allebei vandaag over Londen haha! Londen is ook echt mijn favoriet hoor! Echte liefde noemen ze dat 😉

 26. Linda schreef:

  Ik ben nog nooit in Londen geweest maar het lijkt me zó mooi! Ik ga in juni voor het eerst naar Rome en dat staat al zo lang heeeeel hoog op mijn lijstje 😀

 27. Jenn schreef:

  Ik wil ook zo graag nog eens naar Londen! Een paar jaar geleden ben ik er geweest voor een weekendje, maar dat is eigenlijk natuurlijk veel te kort!

 28. Chantal schreef:

  Ik vind Londen zoveel malen prettiger dan Parijs. Maar New York is mijn topper

 29. sammie schreef:

  Ja Londen is heel gaaf maar ik vind Engeland helemaal geweldig, daar zou ik zo kunnen wonen ja 🙂

 30. Ik ben nog nooit in Londen geweest, hij staat wel op mijn bucketlist! Misschien inderdaad iets voor 2016.

 31. Diana schreef:

  Ben met school ooit geweest. Prachtige stad. De Londen Eye was ook geweldig! Zou zeker aanraden.

 32. Bianca schreef:

  Ik ben zelf 2x in Londen geweest en wil zo graag terug, ook naar Parijs alleen dat zit er denk ik voorlopig nog niet in x

 33. Morgaine schreef:

  Kun jij je voorstellen? Dat ik dat huwelijk van Lady Di and Prins Charles live heb gezien? 😉 hahahaha gosh… ik word oud, HELLUP 😛

  Ik ben nog nooit naar die kant van de oceaan geweest, en daar liggen mijn roots, oke, dan wel iets hoger maar ik wil er zeker heen, en niet slechts 1x, maar echt half integreren of zo, ik heb nu al het gevoel als ik daar kom, en zeker in Schotland, dat ik dan thuis zal komen….

  Tot heden, heb ik wel meer van die momenten gehad wat zo aanvoelde, maar dit is sterker, ook al ben ik er nog nooit geweest.

  1. SAS schreef:

   Haha nee kan ik me niet voorstellen 😉
   Schotland en Ierland lijken me beide ook echt fantastisch om een keertje heen te gaan. Staan ook zeker nog op mijn vakantie-bestemmingen-wishlist

 34. Inge schreef:

  Londen was zeker erg leuk en mooi, maar ik ben geen stadsmens. Ik weet niet of ik lang in een stad zou kunnen blijven wonen. (Ongeacht welke)

 35. Simone schreef:

  Ik ben ook totally in love with Londen. Het is begonnen toen ik daar was op schoolreisje. Precies 5 jaar later stapte ik weer op het vliegtuig naar Londen, maar dan samen met mijn beste vriendin. Ik Had de bekende attracties al met school gezien, maar sommige dingen wilde ik graag nog eens zien. Het was toen wel meer een shopvakantie.

 36. Bente schreef:

  Londen zo ik ook heel graag weer terug naartoe willen, daar ben ik ruim 12 jaar geleden eens geweest met mijn ouders en broer maar zou er ook graag nog eens als volwassene naar toe willen!

  Amerika heeft wel echt mijn hart gestolen. Daar ga ik in oktober weer naar toe! 🙂

 37. Michelle schreef:

  Londen ben ik een aantal jaar terug geweest met mijn studie. Helaas was het echt zo’n studie tripje waarbij je wel alle toeristische plekjes zag maar weinig vrije tijd had. De london Eye is echt heel erg mooi, zelfs voor mensen met hoogtevrees ( like me) zou ik het aanraden.
  Ik heb een voorliefde voor Rome, vandaar dat wij er binnenkort op huwelijksreis naartoe gaan.

 38. Kim schreef:

  Ook voor Londen! 🙂 Echt een fantastische stad.
  Ik ben zelf in de London Eye geweest en het is inderdaad een heel erg mooi uitzicht. Zeker een aanrader voor de volgende keer! (Je kunt vooraf kaartjes kopen voor een bepaalde tijd op de volgende dag, dan hoef je niet lang te wachten!)
  Liefs

  1. SAS schreef:

   Thanks voor de fijne tip! Ik ga er zeker in het volgende bezoek aan Londen.

 39. Jennifer schreef:

  London is geweldig!

 40. Zonnewolk schreef:

  Jaaa, Londen <3. Ik ben er zelf, wat is het… 5 jaar geleden? geweest met een uitwisseling van school en was ook gelijk op slag verliefd! D. is er nog nooit geweest, dus misschien wordt het de bestemming van onze huwelijksreis (vreselijk woord.. 😛 )

  1. SAS schreef:

   Oh lijkt me echt een top bestemming als huwelijksreis<3

 41. Amy schreef:

  Londen is een prachtige en levendige stad, dus ik begrijp je liefde voor de stad wel. Komend weekend mag ik weer! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *