Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Help, ik heb geen tijd voor het lezen van een boek

Lezen, naast bloggen en skaten zeker wel mijn grootste hobby. Ik ben dan ook wat trots op mijn volle boekenkast met een paar geweldige schrijvers. Zoals jullie vast wel weten ben ik vooral fan van thrillers, hoe bloederiger hoe beter. Maar soms schiet lezen er bij in, terwijl het juiste een fijne ontspanning is. Hier deel ik wat tips om tijd te máken om te lezen.

 photo lezenn_zps13z58yts.png

Zonder je af
1 van de beste tips: die maakte dat ik Passagier 23 in 1 dag uitlas. Geen afleiding, telefoon lekker uit, mok thee erbij en gewoon even heerlijk afzonderen. Nou heb ik wel het voordeel dat als ik eenmaal in een boek zit je tegen me kan praten wat je wilt, ik hoor het toch niet zo diep zit ik in een boek.

Plan lezen in
Net als afspraken die je gepland hebt kan je ook tijd inplannen voor lezen. Extra tijd die je over hebt of spreek af met jezelf dat je elke dag een hoofdstuk leest. Of een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een half uur per dag. Of 2 uur per week. Net wat jijzelf prettig vind en haalbaar is voor jezelf.

Maak een nog-te-lezen-stapel van leuke boeken
Ik schreef al over mijn pas gekochte boeken. Deze lagen netjes op een stapel op het hoekje van mijn leesplekje. Ik raak er zeker enthousiast van als ik al die leuke boeken zie liggen. Al die mooie verhalen wil ik lezen. Gelijk moeilijk om er dan 1 te kiezen maar zeker ook een leuk vooruitzicht om zoveel leuke boeken te hebben liggen.

One book at the time
Ik lees altijd 1 boek per keer, nooit meerdere door elkaar. Dit maakt dat je meer gefocust bent op het verhaal en er echt inkruipt. Dit vind ik persoonlijk fijner bij een boek.

Kies voor het lezen
‘Ik moet de vaatwasser nog inruimen, de was nog opvouwen, nog schoonmaken in huis en nog….’ Komt dit je bekend voor? Zo ben ik namelijk ook. Alles is belangrijker dan lezen (alias tijd voor mezelf). De laatste maanden ben ik minder streng voor mezelf geworden en neem zeker ook tijd om te ontspannen: voor mij is 1 van die dingen een goed boek lezen.

Creëer een fijn plekje om te lezen
Hieronder is mijn plekje: een fijne leeshoek, om in te kunnen chillen met een heerlijk zonnetje (of een regenbui op het raam)

 photo IMG_20150511_1124112_zpsatdbniid.jpg

Neem altijd een boek mee onderweg
Ik neem dus altijd mijn leesboek mee. Tijdens mijn werkdagen heb ik tussendoor heel wat uurtjes vrij waarbij ik altijd even heerlijk lees. Onder het genot van een theetje of lekker op een bankje buiten in het zonnetje.

Zoek een boek wat bij je past
Heel wat genres hebben mij gepasseerd maar ik ben toch echt een thriller liefhebster. Ik merk dat deze boeken dan ook het beste weglezen. Andere boeken die minder zijn doe ik langer over. Ook pak ik minder snel dat boek op terwijl ik goede boeken elk vrij minuutje lees.

Ik wens jullie vooral veel lees plezier want een goed boek kan zeker voor ontspanning zorgen.
Want tijd maken om te lezen (en te genieten van me-time) kunnen we allemaal.

Maken jullie tijd om te lezen of is het helemaal geen favoriete bezigheid?

2
Boeken, film/tv & youtube, Liefde voor..
Previous Story
Next Story

40 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  03/06/2015 at 15:23

  Ik heb soms echt periodes dat ik niet of nauwelijks lees, gewoon omdat ik er geen tijd voor of geen zin in/energie voor heb. Het belangrijkste is voor mij dan ook om het niet te forceren: als je vindt dat je moet lezen, is het niet leuk meer. Inplannen werkt daarom voor mij ook niet: ik wil lezen als ik er zin in heb, niet omdat het op mijn takenlijstje staat.

  • Reply
   SAS
   06/06/2015 at 17:35

   Ik plan het ook niet letterlijk in 😉
   Van zo laat tot zo laat lezen, haha.
   Ik spreek meer met mezelf af dat ik die dag gá lezen.

 • Reply
  Esmeralda
  30/05/2015 at 20:56

  Ik moet het eigenlijk gewoon gaan dóén maar ik maak er geen tijd voor… slecht slecht slecht eigenlijk.

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  26/05/2015 at 14:15

  Al sinds jongsaf ben ik dol op lezen en ik heb toch een aardige collectie boeken liggen 🙂 Het enige probleem: ik vindt er nooit genoeg tijd voor. Alles is belangrijker dan dat. Ik heb nog een serieus stapeltje ongelezen boeken liggen en een eindeloze to-read-lijstje, dus ik ga er eens werk van moeten maken. En afzonderen zal denk ik het beste zijn 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Nicky
  25/05/2015 at 17:34

  Lezen is zó lekker! Ik lees meestal terwijl vriendje tv kijkt. En in bed, voordat ik ga slapen. Soms in bad (zoooo lekker). En als ik veel dingen moet doen, lees ik tussendoor. Als ‘beloning’ als iets af is, mag ik dan weer een hoofdstuk lezen.

 • Reply
  Mieke
  23/05/2015 at 21:42

  Kies ervoor om te lezen, dat vind ik de beste tip. Bij mij resulteert het plan om ‘s avonds lekker met een boek op de bank te kruipen (of vroeg naar bed gaan met een boek) vaak in te lang met mijn MacBook of iPhone spelen, waardoor ik daarna meteen wil slapen ipv eerst nog lezen. Het is een keuze. So true!

 • Reply
  Nathalie
  21/05/2015 at 15:20

  Wat een handige tips!

 • Reply
  Zonnewolk
  21/05/2015 at 06:21

  Goeie tips! Ik heb inderdaad ook, of tenminste dat denk ik… weinig tijd om te lezen. Maar ik ga het gewoon inplannen inderdaad!

 • Reply
  Ysanne
  20/05/2015 at 21:30

  Leuk stukje! Ik probeer altijd voor het slapen gaan even te lezen, als is het maar een pagina. Zo kom je toch een stuk verder en daarnaast slaap ik er veel sneller door 🙂 ziet er trouwens idd uit als een lekker leesplekje, die bank!

 • Reply
  Irma
  20/05/2015 at 21:14

  Haha ik liep vandaag nog te mopperen dat ik zo’n interessant boek heb maar er gewooooon niet aan toe kom. Deze tips ga ik sowieso gebruiken dus!

 • Reply
  bijsaramsades
  20/05/2015 at 21:12

  een thriller, moord of waargebeurd verhaal lees ik heel graag.

 • Reply
  PatriciaKleijn
  20/05/2015 at 20:44

  ik heb ook nog een hele stapel om te lezen maar neem ook de rust niet om eraan te beginnen, toch echt maar weer eens gaan beginnen want er liggen nog een hoop leuke te wachten! Bedankt voor de tips

 • Reply
  Wanda
  20/05/2015 at 20:26

  Oh ja, een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!!! Ik kan ook helemaal opgaan in een boek, me compleet afzonderen en nergens meer op reageren. Meestal probeer ik doordeweeks ‘s avonds nog een uurtje te lezen, al dan niet nog in bed voor het slapen gaan. De weekenden zijn qua lezen echt favoriet bij mij!

 • Reply
  Regina
  20/05/2015 at 20:03

  Fijne tips. En ik heb Passagier 23 hier liggen en ga er dit weekend in beginnen. Ben benieuwd!

  • Reply
   SAS
   20/05/2015 at 21:16

   Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind. Toch heel anders dan de andere boeken van Fitzek, maar echt super tof!

 • Reply
  Citlali
  20/05/2015 at 19:32

  Lezen is leuk! De laatste tijd maak ik er vrij weinig tijd voor en dat terwijl ik zooo veeel leuke boeken heb op mijn leesplankje. Snel maar eens iets aan veranderen!

 • Reply
  Anne-Sterre
  20/05/2015 at 18:58

  Ik breng best wat uren per maand door in de trein, eigenlijk ideaal om die uren te spenderen aan een goed boek. Al is een boekje op de bank (met thee 😛 ) ook wel heel erg fijn!

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  20/05/2015 at 17:58

  Ik lees vooral als ik op vakantie ben, maar dan wel meteen belachelijk veel! En als ik een mooi boek uit heb, dan baal ik altijd dat ie uit is…

 • Reply
  Lisa
  20/05/2015 at 17:16

  Heel herkenbaar helaas…Ik plan het dus tegenwoordig maar in.

 • Reply
  Anita
  20/05/2015 at 17:16

  Fijne tips! Ik lees nu ook veel vaker omdat ik er ook echt de tijd voor neem.

 • Reply
  Saar
  20/05/2015 at 15:58

  Zelf spendeer ik heel wat uren op het openbaar vervoer en dat helpt wel bij het lezen! Ik heb dan ook zo goed als altijd een boek mee. Thuis lees ik ook i.p.v. naar televisie te kijken. Dat is eigenlijk mijn grootste tip: laat het televisie kijken en de social media gewoon. Je hebt plots zeeën van tijd over om te lezen. 😉

 • Reply
  Xaviera
  20/05/2015 at 15:12

  Handige tips allemaal. Lezen is mijn favoriete bezigheid maar ik beperk het eigenlijk altijd tot alleen lezen voor het slapengaan. Overdag ‘moet’ ik altijd van mijzelf andere dingen doen. Zonde eigenlijk!

 • Reply
  Anna
  20/05/2015 at 14:22

  Goede tips! Ik vind het ook altijd maar lastig om aan boeken lezen toe te komen, terwijl ik het eigenlijk heel leuk vind. Tijd ervoor inplannen moet ik eens gaan proberen, maar ik ben bang dat het dan misschien weer als een ‘verplichting’ gaat voelen? Tof trouwens, dat je zo’n grote boekenkast hebt! Daar ben ik ook voor aan het sparen.

  • Reply
   SAS
   20/05/2015 at 21:15

   Ik heb dat dus juist totaal niet, maar ik plan ongeveer alles altijd in haha :’) Ben iemand die graag een planning heeft en hier dus ook rust uit haalt. Kan me voorstellen dat sommige mensen dit niet hebben maar voor mij werkt dit het beste. Misschien voor mensen die niet graag dingen vast stellen, plan het dan zo dat je afspreekt 2 hoofdstukken in 1 week te lezen. Wanneer is dan nog vrij en niet strak ingepland.

 • Reply
  Sabine
  20/05/2015 at 13:27

  Ik houd enorm van lezen! Een aantal jaar geleden verslond ik ze, die boeken. Maar ondanks de beschikking over duizenden boeken op mijn e-reader heb ik door drukte helaas al een tijdje geen boek meer gelezen. Je tips zijn dus heel welkom!

 • Reply
  Jenn
  20/05/2015 at 13:04

  Ik vind lezen heerlijk, maar ik doe het veel te weinig. Gelukkig heb ik als motivatie weer vier nieuwe boeken gekocht 😛

 • Reply
  Inge
  20/05/2015 at 12:24

  Dit komt als geroepen. Ik hou van lezen, maar door het studeren en nu afstuderen heb ik er echt gewoon geen tijd voor. Ik merk dat ik het echt mis, even lekker wegdwalen met je hoofd en iets doen wat ik echt leuk vind.

  Gelukkig heb ik binnenkort ein-de-lijk weer tijd en met jouw goede recensies weet ik eigenlijk niet waar ik wil beginnen! (Nou ja, buiten het aanschaffen dan)

 • Reply
  Chantal
  20/05/2015 at 11:51

  Mijn leesplekje lijkt erg op dat van jou; ook op de hoekbank in het zonnetje bij het raam en de verwarming (winters)

 • Reply
  Sofie
  20/05/2015 at 11:32

  Ik schaam me dood dat ik zooo weinig lees, ik moet dringend weer meer gaan lezen… Bedankt voor de tips!! 🙂

 • Reply
  Morgaine
  20/05/2015 at 11:15

  Ja het onderweg lezen als ik lange trips ga maken doe ik ook graag, moet je ook kunnen natuurlijk, niet iedereen kan lezen in auto, trein of bus.

  Verder als ik al een boek heb, dan lees ik meestal voor ik ga slapen, tot ik in slaap val, grijpt een boek mij zo, dan zonder ik mij als vanzelf af tot het boek uit is, hahaha

 • Reply
  Deborah
  20/05/2015 at 11:09

  Oh heerlijk he, dat lezen.
  Ik plan er soms echt tijd voor in. Meestal wel iedere dag een hoofdstuk of twee, net voor het slapen gaan.
  Bij een spannend boek lees ik iedere vrije minuut. Zelfs tijdens het koken 🙂

 • Reply
  Bente
  20/05/2015 at 09:56

  Mijn probleem is ook dat ik er geen tijd voor maak. Dat doe ik met sporten wel, maar om daarnaast ook nog eens een paar uur tijd per week vrij te maken voor lezen vind ik lastig. Dus de stapel met boeken die ik nog moet lezen wordt steeds groter. Oh well, zodra ik vakantie heb ga ik er lekker aan beginnen 🙂

 • Reply
  Simone
  20/05/2015 at 09:49

  Ik zou graag willen lezen maar ik heb er geen rust voor. Zo heb ik nog een boek liggen die ik nog steeds moet lezen. Eigenlijk vind ik pas rust wanneer ik op vakantie ben.

 • Reply
  Kim
  20/05/2015 at 09:37

  Fijne tips! 🙂
  Ik moet vooral ook ‘prioriteiten’ stellen en dan lezen ook hoog op het lijstje zetten!
  Liefs

 • Reply
  Lies
  20/05/2015 at 09:36

  Ik lees altijd in de bus onderweg naar school en werk. Soms lees ik ook wel voor het slapen gaan, ligt eraan hoe spannend het is, en waar ik ben in het boek 🙂

 • Reply
  Michelle
  20/05/2015 at 09:26

  Vooral dat ‘kies voor het lezen’ is soms een dingetje, terwijl het juist zo ontzettend fijn is! Zelfs als ik een ontspanmomentje heb kies ik vaak alsnog voor een serie ofzo. Maar een boek is juist zo anders. Het is ‘gezelliger’. De laatste tijd lukt het wel een stuk beter, zeker als ik een echt leuk boek aan het lezen ben heb ik meer leesmotivatie 🙂 .
  Oh en ik moet ook nog even kwijt: jouw leesplekje ziet er zohooo heerlijk uit.

 • Reply
  jackie
  20/05/2015 at 09:17

  Ja lezen is ook mijn grootste hobby…
  Al ben ik nu alweer 1.5 week in het zelfde boek bezig omdat ik de tijd gewoon niet neem, en het is een wat vreemd verhaal weet nog steeds niet of het nu wel of niets iets is…
  Lezen doe ik het liefst in stilte, als er niemand thuis is

 • Reply
  sammie
  20/05/2015 at 09:16

  Ik lees soms ook veel te weinig! Moet er echt voor gaan zitten maar merk wel dat als het een boek is waar ik echt in zit ik veel sneller weer ga zitten lezen.

 • Reply
  angelique
  20/05/2015 at 08:40

  Ik heb jammer genoeg echt geen tijd om te lezen en daar baal ik echt van. Lezen is voor mij echt ontspanning en door alle stress op school mis ik dat nu echt enorm! In de zomervakantie maar flink inhalen dus

 • Reply
  Nesrin
  20/05/2015 at 08:37

  Handige tips. Mij lukt het maar niet om rustig te zitten en er een boek bij te pakken.

  Het inplannen vind ik wel een strak plan!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png