Een kijkje in mijn (werk)dagje als pedagogisch medewerkster

Al eerder vertelde ik over mijn werkweek in een notendop. Het leek me leuk een keer aan de hand van foto’s je mee te nemen in een dag van een pedagogisch medewerkster. Ik doe VSO (Voorschoolse Opvang), TSO (tussenschoolse Opvang) en NSO (Naschoolse Opvang). Hieronder leg ik je uit wat het allemaal inhoud en wat ik zoal doe op een dag.

Zoals je ziet staan er geen kinderen op de foto’s om hun privacy te bewaren

Mijn werkdag begint om 07:00 bij de VSO. (elke dag met uitzondering van de Woensdag) Kinderen kunnen bij ons een broodje eten, een spelletje doen en worden door ons naar school gebracht. In totaal is dit 2 uur werk, om 9:00 ben ik klaar.

 photo vso_zpsjzuamfmc.jpg

Daarna komt de TSO. Echter begint deze pas om 12:00, wat mij ruim de tijd ertussen geeft. Ik woon te ver weg om naar huis te gaan dus blijf in de plaats van mijn werk. Ik lees een boek en ga 1 keer per week op bezoek bij m’n opa&oma. (Op Dinsdag heb ik geen TSO dus kan ik wel naar huis)

Bij de TSO lunch ik met de kinderen tijdens de overblijf en hou pleinwacht. Ik heb zelf een gemengde klas (groep 4/5) en lees altijd tijdens het eten voor. Ook verzin ik spel activiteiten voor op het plein. De ene keer sta ik bij de kleuters op het plein, de andere keer bij de bovenbouw. Dit duurt tot 13:00.

 photo tso_zps5avqg3we.jpg

Op naar de BSO! Echter begint deze om 14:30, dus heb ik tijd ertussen om boodschapjes te doen, de super leuke eendjes te bekijken die ik steeds groter zie groeien. Ook lunch ik op mijn werk meestal met een boek erbij.

 photo tussen tso-bso_zpsc223rcyl.jpg

Dan begint mijn werk bij de BSO tot 18:00 of 18:30. We bereiden alles voor, eten fruit/crackers met de kinderen en zetten een activiteit uit. Hieronder kan je het Moederdag knutselwerkje zien wat ik afgelopen week met ze heb gedaan. Het is leuk telkens kinderen uit te dagen om nieuwe dingen te doen, en daarbij jezelf ook uit te dagen. Verder gaan we met ze naar buiten, staan de ouders die hun kind komen ophalen te woord en doen daarnaast nog administratie en andere taken die erbij komen kijken.

 photo bso_zpsk7c4fudn.jpg

Hoewel mijn werkdagen lang zijn (ik ben toch van 06:30 tot 18:30+- op pad) heb ik het zo ontzettend naar mijn zin bij deze baan! Gelukkig heb ik de Dinsdag dat ik tussendoor lekker naar huis kan en Vrijdag heb ik alleen VSO. Je raad het goed, ik ben dan altijd om 09:00 vrij en heb weekend. Dat maakt zeker die andere lange dagen goed.

Mijn werkdagen

Maandag & Donderdag: zoals hierboven beschreven met de foto’s
Dinsdag: VSO & NSO (‘s middags ga ik tussendoor naar huis)
Woensdag: werk ik van 12:00 tot 18:30
& Vrijdag: alleen VSO

Nou ben ik erg benieuwd: wat doe jij voor werk en wat zijn jou werktijden?

3

59 thoughts on “Een kijkje in mijn (werk)dagje als pedagogisch medewerkster

 1. Mieke says:

  Leuk om zo een dagje mee te kijken! Het lijkt me best wennen om zoveel tijd tussen je werk te hebben zitten dat je niet naar huis kunt. Maar lekker veel lezen is een fijne bijkomstigheid.

 2. Lies says:

  Ik heb tijdens mijn saw studie alleen stage gelopen op de kinderdagverblijven, nooit op een bso, maar klinkt ook wel erg leuk, de kinderen zijn wat ouder πŸ™‚ . Ik werk naast mijn studie bij de eemhof, Grand cafΓ© op zaterdag en/of zondag en in de vakanties. Mijn uren wisselen tussen 5, 8, 10 en heel af en toe 12 urige diensten, aangezien er heel veel collega’s weg zijn gegaan en we dus te weinig personeel hebben πŸ™‚

 3. Nicky says:

  Leuk werk heb je. Ik vond het destijds ook erg leuk om op het kinderverblijf te werken. Eerlijk gezegd was het slechte salaris een van de redenen voor mijn carierreswitch! Hoop dat dat inmiddels verbeterd is. Logje over mijn werk volgt (ooit) daar was ik laatst ook mee bezig! Moet ‘m nog inkorten; hij werd te lang.

 4. Marcella says:

  Leuk om te lezen hoe jouw werkdagen zijn. En wat je dan zoal doet! Veel pauzes tussendoor, op zich ben je dan lang weg, maar rust tussendoor is ook wel fijn lijkt me. Je hebt echt tijd voor je boek of wat anders.

  Ik werk 34 uur per week als communicatiespecialist. Nu ik verhuisd ben is het zo’n 20 minuten fietsen naar mijn werk. Ik werk 8,5 uur per dag. Ik ga rond half 8 weg en ben dan voor 8 uur op mijn werk. Rond 17 ga ik naar huis en dan ben ik rond half 6 thuis. Op vrijdag ben ik vrij.

 5. Sheelagh says:

  Leuk om te lezen zeg! Wel gek lijkt me om tussendoor steeds ‘vrij’ te hebben! Ik werk als recruiter in de IT, dagen van half 9 tot half 6, ene wek 4 en andere week 5 dagen. Druk!

 6. Nicky says:

  Je maakt inderdaad lange uren op z’n werkdag. Maar gelukkig dat je het op je werk naar je zin hebt, dat scheelt echt enorm. En de vrijdag zo vroeg vrij is wel heel lekker πŸ™‚

 7. Deisy says:

  Wat een leuk artikel zeg om een goede manier inzicht te krijgen in wat iemand dagelijks doet. Je maakt inderdaad wel hele lange dagen zeg (ik heb een kantoorbaan haha), maar zolang je er plezier in hebt lijkt het mij inderdaad niet uit te maken. Dank je wel voor het delen van je werkdag. X

 8. Wendy says:

  Bij ons hebben ze continu rooster en hebben we dus sowieso geen TSO. Verder hebben we alleen op donderdag kindjes die naar de VSO komen. We zijn natuurlijk ook nog maar een hele kleine BSO (hebben op de drukste dag 6 kinderen), maar het maakt het werk niet minder leuk. Ik werk alleen op maandag op de BSO en de andere dagen worden door één en dezelfde collega gedaan. Als zij ziek is of vrij heeft, dan word er als eerste gekeken om mij in te zetten op de BSO. Ik noem mezelf wel eens gekscherende weg de “Reserve-BSO’er”. Naast die maandag werk ik (meestal) drie dagen op de dagopvang. Wisselende dagen, alleen de donderdag is eigenlijk wel vast. Dat is namelijk de drukste dag. De tijden zijn ook wisselend. Als je vroeg begint, begin je altijd om 7 uur. Als je tot sluit ben, is dat tot 6 uur. Maar de begintijd voor de late dienst en de eindtijd voor de vroege dienst wisselen per dag en soms zelfs per week of per maand. Ligt helemaal aan de samenstelling van de groep, eventuele stagiaires en vakantieperiodes.

 9. Zwartraafje says:

  Wauw, werkdagen van 12u. Als je je dan niet 100% voelt zal zo’n dag wel extreem vermoeiend zijn. Gelukkig lees je graag en kan je zo die tussenperiodes opvullen.

 10. Eline says:

  Wat leuk om te lezen. Klinkt als een uitdagende en afwisselende baan. Al lijkt het me ook wel pittig met de vele uren die je maakt op 1 dag!

 11. Ysanne says:

  Heel leuk om te lezen! Vind het altijd interessant om te zien wat mensen doen op zo’n werkdag. Bizarre werktijden heb je wel, maar heerlijk zo’n (bijna) vrije vrijdag en halve dinsdag!

 12. Zonnewolk says:

  Leuk om te delen! Aan de ene kant wel lekker dat je tussendoor veel ‘vrij’ bent, maar je bent dan inderdaad wel laat pas thuis, zeg!
  Naast mijn studie, werk ik ongeveer 18/20 uur bij een Albert Heijn XL. Ene keer sta ik broodjes te bakken, vaak om 06:00(!) op zachterdagochtend en andere keer sta ik kaas of vleeswaren te snijden πŸ™‚ . Ik heb een vast contract, dus voor nu vind ik het prima!

 13. Rianne says:

  Leuk om eens uitgebreid over je werk te lezen.

  Ik ben sinds een paar jaar ICT-er. Ik werk 30 uur per week verdeeld over 4 dagen. Van dinsdag tot vrijdag werk ik gemiddeld 7,5 uur per dag. Incl een half uur pauze en 2 X 30 minuten rijden ben ik 9 uur per dag onderweg. Bevalt me prima.

 14. Ilse says:

  Leuk om eens te zien! Grappig dat jij ook vso draait. Ik heb al heel vaak bso’s gedraaid en ook wel tso, maar nog nooit vso. =)

 15. Inge says:

  Klinkt wel erg leuk zeg! Die tijd tussendoor is zo gek nog niet, kun je me-time houden. πŸ™‚
  Ik studeer nog, het einde komt bijna in zicht en dan is het zoeken naar een baan..

 16. Margriet says:

  Leuk zo’n kijkje in je werk. Het leek mij altijd erg lastig zo’n gebroken werkdag, maar je maakt er duidelijk iets nuttigs van.
  Zelf werk ik als welzijnswerker (opvoedondersteuning en kinderwerk) in een aandachtswijk. Ik werk vier dagen per week ongeveer van 9.00 tot 17.30 uur. Ongeveer, want soms begin ik later en eindig ik ook later, dat hangt een beetje van mijn planning af. Ik kan mijn dagen namelijk zelf inplannen rondom een paar vaste afspraken en activiteiten. Mijn werk is heel wisselend en zit vol met groepsactiviteiten, huisbezoeken, individuele begeleiding en zorgoverleggen.

 17. Linda says:

  Je zei al eerder dat je zulke bijzondere werktijden hebt! Lijkt me niet altijd handig, maar aan de andere kant kom je daardoor wel toe aan een boek bijvoorbeeld. Als je thuis bent kruip je toch sneller achter de tv of laptop lijkt me (geldt voor mij tenminste πŸ˜‰ ). Leuk om eens te zien wat je allemaal op je werk doet!

 18. Evelien says:

  Wat leuk om eens te zien hoe zo`n dag in elkaar zit. Tof ook dat je voorleest en elke keer een activiteit verzint. Moeten de kinderen dan meedoen (bijv. met het maken van een moederdagcadeautje) of mogen ze ook iets anders gaan doen?

  • SAS says:

   Ze moeten nooit met de activiteit mee doen. Het is altijd de keuze van het kind. Dat is dan weer het fijne aan de Naschoolse, het is NA school, dus mogen ze lekker zelf kiezen wat ze willen doen. Ik heb wel een stuk of 20 kinderen die mee hebben gedaan aan de activiteit en probeer ze wel altijd enthousiast te maken.

 19. Laura says:

  Leuk om zo een kijkje te krijgen in je dagelijkse werk! Foto’s zeggen toch vaak iets meer dan alleen woorden πŸ™‚

 20. Diana says:

  Ik werk in de thuiszorg. Vaak ochtenddienst van 7-11 soms mag ik om half 8 beginnen, maar dat wordt zeldzaam omdat er meer cliΓ«nten in de zorg komen. 1x keer per week avonddienst van 16:00 tot 22:00.

 21. Tamarah says:

  Leuk om zo een kijkje in je werkende leven te krijgen. Het is inderdaad wel fijn dat je de tussenliggende tijd nuttig besteed. Bijvoorbeeld, lezen of bloggen of boodschappen doen/een bezoekje aan je opa/oma. Zelf werk ik parttime zo’n 17-21 uur per week verspreid over verschillende dagen.

 22. Inge says:

  Leuk zo een kijkje in je leven! En zo vroeg beginnen, respect!

  Bij mij starten de dagen meestal rond 8u (op het werk), en rond 17u gedaan, maar dat is heel variabel. Bv vanmorgen ben ik om 7.20 vertrokken om pas rond 10u bij de klant aan te komen, 1u10 file gehad, en vanavond, tja, we zien wel, soms is het 20u tegen dat ik thuis ben, soms 16u…

 23. Xaviera says:

  Leuk om te zien hoe jouw werkdagen zijn! Gelukkig heb je het zo naar je zin, want het zijn inderdaad wel lange dagen die je maakt zeg. Wel heel fijn dat je vrijdag zo vroeg weekend hebt. πŸ™‚

 24. Tessa | 52druppels.nl says:

  Leuk kijkje in je leven! Doordat je tussendoor niet naar huis kunt zijn dat inderdaad erg lange dagen zeg!
  Ik ben projectleider in vastgoed en werk meestal van half acht tot half vijf

 25. Saar says:

  Wat een lange dagen zeg, zeker omdat je tussendoor niet over huis kan, maar ik lees dat je dat heel goed hebt ingevuld! Ik werk als administratief bediende en heb glijdende werkuren. Beginnen tussen 7:30 en 9:00, eindigen tussen 15:30 en … met daartussen minstens een half uur pauze die je ook kan nemen zoals het je uitkomt. Ik ga over de middag ook niet naar huis. Ik neem de minimumpauze zodat ik ‘s avonds op tijd huiswaarts kan. En meestal werk ik van 8:00 tot 17:00, dat zijn wat uren extra zodat ik op vrijdag vroeger naar huis kan, want dan mag je vanaf 11:30 stoppen!

 26. Nicetobeout says:

  Pfiew lange dagen zeg! En vermoeiend met die kids, maar wel leuk om te lezen dat jij je draai er in hebt kunnen vinden. En ergens is het ook wel afwisselend zo je rooster πŸ™‚

 27. Amy says:

  Wat leuk om eens met je mee te kijken! Het lijkt me best lastig, die ‘gespleten’ werkdagen, omdat je in je pauzes tussendoor (denk ik) toch veel op de klok moet kijken of je op tijd terug bent. Ik werk elke dag van half 9 tot gemiddeld half 6 op kantoor. Dat is toch wel een ander ritme πŸ™‚

 28. Eline says:

  Wat leuk om je week zo te beschrijven!!! πŸ™‚
  Ik vind het enorm knap dat je het volhoudt die lange dagen maar, ik merk ook dat je passie hebt voor je beroep in je artikelen en dat maakt natuurlijk veel goed πŸ™‚

 29. Wanda says:

  Leuk om te zien hoe jouw werkweek eruit ziet! Lijkt me ook wel fijn dat je tussentijd tijd hebt om je eigen dingetjes te kunnen doen, ook al worden daar je dagen wel langer natuurlijk maar goed, het breekt ook wel. Mijn werktijden zijn van half 9 tot 5 maar meestal begin ik al om 8 uur zodat ik extra vrije tijd kan opbouwen. Daarnaast werk ik dan 1x in de 2 weken de vrijdag tot half 6…

 30. Kim | Kimsbloglife says:

  Superleuk dat je dit met ons deelt! Mijn broertje gaat ook altijd naar de naschoolse opvang en ik vraag me vaak af hoe de werkdag van die begeleiders die ‘ochtends en ‘s avonds werken er juist uitziet. Ergens wel fijn dat je tussendoor telkens even vrij hebt, maar ik weet niet of het iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk ben je de hele dag aan het werk en tussendoor heb je wel even tijd maar moet je je dan weer haasten dat je op tijd terug bent… Maar chapeau dat jij dit wil doen, het werk met de kinderen is volgens mij heel fijn maar ook heel vermoeiend!

 31. Kim says:

  Heel erg leuk om te zien! πŸ™‚ Het lijkt me een heel mooi beroep, ik zou dat later ook graag willen doen, denk ik.

  Liefs

 32. Saskia says:

  Wow, wat een lange dagen zeg! Ik werk bij de thuiszorg en draai zowel ochtend, middag als avonddiensten. Gisteren gewerkt van 13.00 tot 23.00. Ik had een vergadering voor mijn late dienst. Dat maakt zo’n dag dan weer lang. Anders werk ik van 7.00 tot 13.00 en van 16.30 tot 23.00 ongeveer. En heeeel soms een middag dienst voor mn late dienst.

  Plezier hebben in je werk is wel belangrijk, anders houd je het niet vol. Vind je die uren vrij tussendoor niet vervelend? Ben je niet gewoon liever aan de slag?

  • SAS says:

   Ik vind ze zeker vervelend en heb ze liever niet. Maarja, werk is werk he πŸ˜‰
   Vandaar dat ik ook een cursus nu aan het doen ben, zodat ik misschien daarin kan gaan werken ooit (peuteropvang) en dan de NSO wat meer kan laten vallen. Zo heb ik wat meer aaneengesloten uren. dat zou wel veel fijner zijn. Het ENIGE minpuntje aan mijn werk vind ik.

 33. Bente says:

  Leuk om zo een kijkje in je werk te krijgen! Ik zelf werk maandag tot en met vrijdag van kwart voor 9 tot kwart over 5 op kantoor. Klinkt misschien saai maar ik heb gelukkig een hele leuke en afwisselende baan πŸ™‚

  • SAS says:

   Zolang je zelf je baan maar tof vind, dat is toch het belangrijkste aan werk! Leuk dat het zo afwisselend is.

 34. Marion says:

  Superleuk om te lezen. In eerste instantie oogt het lang inderdaad, maar je hebt wel veel ruimte tussendoor. Als je je daarop instelt is het ook wel lekker denk ik!

 35. Michelle says:

  Leuk om even ‘mee te kijken’ πŸ™‚ . Dat zijn inderdaad lange dagen zeg, maar het heeft ook wel wat, die uren tussendoor. MΓ­ts je ze een beetje fijn kunt benutten natuurlijk. Als je alleen maar zit te ‘wachten’ is het wel zonde!

 36. Simone says:

  Leuk om te lezen! Mij lijken die tijden erg lastig, maar je weet ze wel goed op te vullen en het belangrijkste is dat je plezier hebt in je werk!
  Ik ben freelance copywriter en bepaal zelf mijn uren en tijden πŸ˜›

 37. Morgaine says:

  1x In de week, vrijwilligerswerk, en ik werk met verstandelijk gehandicapten op een DBS (dagbesteding) waar men alleen maar aan het craften is of DIy’s maakt en doet, naast het patroon van eten en drinken, en ook fietsen, buiten zijn. Net als jij, mag ik niet teveel vertellen, liever eigenlijk niets.

  De uitzondering is, dat men zelfs een winkel in het pand heeft en iedereen welkom is om te kopen wat men daar zelf gemaakt heeft πŸ˜€ De bedoeling was, dat ik net als jij, elke week eventueel zou gaan verzinnen en gaan doen met de cliΓ«nten, maar we zijn erachter gekomen dat dit amper werkt als je maar eens in de week er bent, dan dien je er toch wel vaker in de week te zijn, vooral voor hen met wie je een project opstart, dan is een week wachten waar je net aan begonnen bent, te lang.

  X

 38. Nicky says:

  Wat leuk, dat kijkje in je leven!
  Ik werk in een winkel en mijn dagen schelen echt alle dagen en iedere week. Ik dus moeilijk iets op voorhand plannen, tenzij ik expliciet vrij vraag op het werk. πŸ™‚ Want ziekte of drukte doen onze werkuren ook al eens veranderen. Dit is wel iets wat steeds gevraagd wordt, dus je kan weigeren, maar ik doe dat liever niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *