Skeeleren: De redenen waarom ik het doe (en ook wat redenen waarom het soms minder leuk is)

Skaten, 1 van mijn grootste hobby’s sinds ik er in 2012 aan begon. Ik zocht iets om meer te bewegen doordat ik een baan had waar je meer stil zat dan actief bezig was. Ik ben nog steeds super blij dat ik iets heb gevonden waar ik mijn passie in kwijt kan en wat nog eens goed is voor een hele hoop dingen!

 photo IMG_20150322_145030_zpshysytxy7.jpg

De redenen waarom ik het doe

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Je bent in de natuur
Ik vind dat dus heerlijk he, lekker buiten zijn in de natuur. Babydiertjes zien, vogeltjes die fluiten. Lekker in het zonnetje opladen. 9 van de 10 keer skate ik een heel deel hier, een nabijgelegen park. Love it!

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Het is goed voor je conditie
Beter dan ik dus dacht he, ik wist wel dat je conditie er beter van werd maar had niet bedacht dat het ook goed is voor je beenspieren, heupen, billen & het verbranden van veel calorieën. Tevens goed voor je evenwicht en zelfs je buik gebruik je erbij! Tof dat ik iets heb gevonden wat ik echt leuk vind om te doen wat ook nog eens goed voor je lichaam is.

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Je hebt zelf de touwtjes in handen
Dat vind ik dus wel fijn. Ik heb graag de touwtjes in handen en doe alles het liefste op mijn eigen manier. Fijn is dat je met skaten je eigen tempo kunt bepalen en zelf kan ondervinden hoe ver je wilt gaan.

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Het is ontspanning
Skaten is 1 van de weinig dingen (net als het lezen van een boek) waarbij ik me compleet ontspan. Niks heb ik aan mijn hoofd en even lekker genieten van de rust. Iets wat mij zeker helpt om dingen los te laten en relativeren. Ik skate dan ook nooit met muziek op.

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Grenzen verleggen (in kilometers)
Steeds jezelf pushen om meer uit jezelf te halen, heerlijk! Ik probeer mijn grenzen steeds verder te verleggen en mijn PR te verbreken. Mijn huidige PR staat op 9,23 km en ben er zeker trots op. Dit was pas na de 3de keer skaten in 2015. Dus dat beloofd wat voor de rest van dit jaar!

 photo Screenshot_2015-04-25-19-06-59_zpsr8uj5nrj.png
De eerste 3 ritten van 2015 zitten erop. Met gelijk mijn PR behaald.

Dingen die minder leuk zijn

Want hey, die zijn er natuurlijk ook. Hoewel de leuke dingen van skaten deze onderstaande punten wel doen vervagen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Bruggen/afdalingen/stoplichten –dingenwaarbijjemoetremmen
Remmen is niet mijn ding he, dus hard ga ik niet. Ik weet de omgeving waar ik skate op mijn duimpje dus weet waar ik minder hard moet gaan voor een stoplicht. Afdalingen vermeid ik zoveel mogelijk en bruggen ga ik al helemaal niet op. Ik hou het bij een plat wegdek, veel veiliger (ook voor mijn omstanders)

Roepende mannen
Hier had ik de laatste keer onwijze last van. Mannen die toeteren vanuit hun auto, naar je fluiten als je langs rijd en dan nog als klap op de vuurpijl van die schooljochies die heel hard TIETUHHH roepen en gaan bellen met hun fiets. Die laatste kreeg dus mooi even een middelvinger van me. Leuk joh, rustig en zen skaten.

Seizoensgebonden
Het enige echte grote nadeel: met slecht weer kan ik niet skaten. In de wintermaanden ben ik dus opzoek naar iets anders om te doen. Hebben jullie nog ideeën?! Dit is tot nu toe echt het enige wat ik echt leuk vind. Nog even brainstormen dus, heb gelukkig nog even de tijd. Het mooie weertje komt er nu eerst aan! Tevens heb ik een nieuw springtouw gekocht, kijken of ik dit wat vind.

Welke sport beoefen jij? (wat zijn de voor/nadelen?)

54 reacties op “Skeeleren: De redenen waarom ik het doe (en ook wat redenen waarom het soms minder leuk is)

 1. Ik vind skaten ook leuk om te doen, maar hier in Almere helaas weinig plats, alleen maar bruggen, dus durf niet zo goed :’)

 2. Ik heb vorig jaar geskate (?) met dochterlief. Was wel 15 jaar geleden maar ik kon het nog! Ik vind hardlopen leuker maar ik ben tegenwoordig zo lang van huis dat het er een beetje bij inschiet…

 3. Wat een mooie omgeving zeg, ik kan me goed voorstellen dat je daar graag op pad gaat! Ik fiets veel in de lente en zomer, maar in de winter gaat dat ook niet. Dat is wel jammer. Ik zwem dan vaker, dus zo wissel ik dat af. Maar fietsen vind ik wel fijner, lekker buiten zijn én gaan zodra je kunt en niet afhankelijk van openingstijden.

 4. Wat leuk zo’n artikel! Lijkt me ook leuk behalve dat ik heel bang zou zijn om te vallen 😉 Wat betreft de winter… Wat vind je van schaatsen?!

 5. Als klein meisje vond ik het fantastisch om te skeeleren 🙂 Geen idee eigenlijk hoe dat is vervaagd uit mijn leven .. Ik sport zelf enkel op de cross trainer thuis 🙂 Goed genoeg voor mij en het is fantastisch voor mijn conditie en heeft effect op mijn kilo’s 🙂 Liefs! x

 6. Ik heb ook een paar skates in de kast staan (onder een laag stof) en moet ze nodig weer is om mijn voeten binden. Remmen, auto’s en slecht asfalt vind ik erg irritant op skates 🙂 De voordelen zijn allemaal erg herkenbaar.

 7. Herkenbaar 🙂 . Ik vind skaten ook heel fijn. Afdalingen vind ik ook heel erg, vooral omdat dat bij mij één keer bijna fout ging (ik ging ergens vrij hard naar beneden en toen zat er opeens een vrij scherp bochtje).

 8. Leuk skeeleren! Ik wil het zo graag alleen ik ben dramatisch slecht. Binnen 10 meter heb ik al minstens 3 verwondingen. Moet echt een keer gaan oefenen in een gymzaal ofzo hahaha

 9. Ja, dat lijkt mij ook zo heerlijk als je dat goed kunt! Vroeger veel gedaan, dan kon ik keihard, maar inderdaad niet remmen, levensgevaarlijk!
  En zo’n middelvinger komt soms nog wel eens van pas hè! 😉

 10. vroeger skeelerde ik ook heel vaak, maar nu eigenlijk nooit meer. Ik heb geen idee of ik e uberhaubt nog aan kan, misschien wel leuk om dat weer eens op te pakken in de zomer!

  1. Dit valt mee. Met lange afstanden heb ik wel eens last van mijn knieën maar dit heeft meer te maken met mijn voeten/tenen die de druk niet aankunnen (ik heb ingezakte voeten en 2 hamertenen) Wel smeer ik m’n knieën altijd na het skaten in.

 11. skeeleren kan ik dan niet, maar skaten op mijn rolschaatsen vind ik heerlijk en doe ik gewoon echt te weinig…
  Ik vind van die wegen met kleine steentjes ook zo irritant, en onder de duinen langs is zo lekker, maar al dat zand op bepaalde stukken vreselijk irritant

 12. Ik vind het altijd heel grappig om te zien dat mensen zoveel verschillende sporten doen, maar ze vaak om dezelfde redenen leuk vinden 😀 Ik zou zo hardlopen boven je artikel kunnen zetten, weet je? 😉

 13. O, dit is zo herkenbaar! Ik kan ook niet zo goed remmen en daarom houd ik ook niet zo van stoplichten. Geef mij maar ellenlange fietspaden, het liefst met van dat asfalt dat er nog niet zo lang ligt. Dat is nog lekker glad en dan ga je lekker snel! =)

 14. Haha leuk om te lezen! Dat je nageroepen wordt vind ik wel heel fout zeg.. sommige mensen kunnen je ook erg aankijken of nakijken, maar roepen.. Goed in elk geval lees ik meer voordelen dan nadelen en het weerhoud je er niet van om lekker te skaten! Zelf ben ik gek op hardlopen eigenlijk om dezelfde redenen 🙂 .

 15. Die roepende mannen heb ik nou nog nooit gehad. Hahaha, moet ik dat positief of juist negatief zien. 😉 Als ik hier een fatsoenlijk rondje wil skeeleren dan moet ik wel één of meerdere afdalingen nemen. Vandaar dat ik dan ook het liefst skeeler op zondagochtend als iedereen naar de kerk is. Dan heb ik alle ruimte om midden op de weg de afdaling in te zetten, hoef ik niet na te denken over eventuele auto’s en als ik op mijn plaat ga, dan zie alleen ik dat. 😉

 16. Ik durf het niet! Ik sta echt als een bang hert met spaghettipoten op die dingen. Ik kan ook niet schaatsen. Mijn favoriete sport is spinning, dan kun je vrij lomp doen zonder dat je kunt omvallen.

 17. Skeeleren, dat heb ik al lang niet meer gedaan! Ik weet nog dat ik ze heel graag wilde voor mijn zesde verjaardag. Skeelers waren toen helemaal in 😉 Maar ik denk niet dat ik nog pas in die skeelers van toen, haha.

 18. Lek om te lezen! Ik heb een tijdje geskeelerd en ik vermeed ook graag bruggen, afdalingen en probeerde niet te hard te gaan, omdat remmen ook absoluut niet mijn ding was haha.

 19. Ik moet er ook weer dringend mee beginnen. Nog één nadeel: oneffen wegen (kasseien en van die toestanden), daar geraak je echt niet op vooruit…

   1. Als je de buurt goed kent, is dat inderdaad wel handig!
    Bij is hebben we er helaas nog redelijk veel liggen, overal wel iets van miserie, zijn het geen lastige wegen, dan gaat het mega stijl bergaf (en dan terug bergop natuurlijk)

 20. Wat een interessant artikel 🙂 skaten lijkt me ook heel leuk maar, ik ben zo een bangerik die dus ook meteen de hele tijd valt haha..

 21. Zelf skeeler ik niet, maar iedere keer als ik iemand voorbij zie skeeleren bedenk ik me hoe leuk het me lijkt en dat ik stiekem ook wel een paar skeelers zou willen. Direct daarna vraag ik me af hoe ik ooit de bruggen hier op en met name af moet komen en laat ik het toch maar zitten!

  Fijn dat jij er zo van kunt genieten!

 22. Oh ik moet echt mijn skates ook weer gaan pakken. Ze liggen al een tijdje naar me te lonken en aan het weer kan het niet liggen. Remmen vind ik ook een ramp, en takjes en blaadjes op het pad.

 23. Op dit moment doe ik geen sport, maar dat is logisch want dat mag niet 😛 . Wel zou ik na de bevalling ook wel weer willen gaan skaten, alleen dan moeten de skates nog wel even deze kant op komen. Maar dat komt wel goed 🙂

 24. Ik vind skeeleren echt een heel leuk alternatief voor hardlopen ofzo. Het gaat wat sneller en het lijkt me ook leuker 🙂 Tof dat je dit doet!

 25. Ik heb het ‘vroeger’ ook gedaan, maar om de één of andere reden had ik er moeite mee om balans te houden,
  terwijl ik als Friezin toch behoorlijk goed kan schaatsen.
  Ik stond op het laatst zo verkrampt op mijn skeelers, dat ik amper vooruit kwam.
  Het was altijd wel heerlijk dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt en vooral inderdaad: Lekker in de natuur!

 26. Fijn dat je iets gevonden hebt wat je zo leuk vind om te doen! Ik had het ook in mijn hoofd om te gaan rolschaatsen. Vorig jaar kocht ik een paar en ging ik heel enthousiast met vriendlief skaten. Toen ik mijn evenwicht verloor knalde ik keihard op m’n achterhoofd en ging ik knock-out. Daarna heb ik het eigenlijk niet meer aangedurfd 🙂

 27. Ik heb het heeeel lang geleden een paar keer gedaan. Met skates die te klein waren. Dus nee, dat duurde niet lang. Maar ik snap het wel! Ik weet nog hoe kapot ik was omdat mijn kont zo veel pijn deed hahaha. Het zou voor mij ook dé buitensport zijn denk, maar ik heb dus geen skates. En de stap om ze te kopen is er nog net eentje te ver. Maar: ik heb dus laatst yoga ontdekt. Heerlijk! Wel de chille yoga nog, dus dat is niet echt een workout. Maar ik heb langzaamaan wel weer zin om eens te sporten en dat is al heel wat! Ik vind het fijn om thuis te sporten, bijvoorbeeld met Fitness Blender (YouTube kanaal en website, heel tof!). Dat ga ik snel weer eens doen 🙂 .

 28. Mijn skates passen niet goed meer en ik vind het een beetje spannend om nieuwe te kopen, aangezien ik niet weet of ik het vaak zal gaan doen. Door zulke lijstjes sta ik wel weer op het punt om nieuwe te gaan kopen, haha. 🙂 Leuk!

 29. Ik vind skeeleren ook leuk, toch doe ik het nooit?! Waarom haha, geen idee. Ben denk ik vaak liever lui dan moe. Maar ik ga vandaag mee sporten met mijn vriend, voor het eerst in jaren weer. Wish me luck!

 30. Leuk om zo je afwegingen eens op een rijtje te zien. Ik heb als kind wel op skeelers gestaan, maar ben er niet zo’n held in dus die hingen al snel aan de wilgen. Ik golf en dat is ook echt een seizoenssport.. in de winter zie je mij daar niet in de baan lopen.

 31. Ik heb die van mij ook weer weggedaan, zo jammer want ik was ook altijd gek op skaten. Vind je in de winter baantjes zwemmen niet leuk?

  1. Ik heb dit wel eens geprobeerd maar kan hier totaal niet rustig van worden, wat ik met skaten dan weer wel heb. Zwemmen maakt juist dat ik gestrest raak. Heel maf.

 32. Skaten heb ik altijd geweldig gevonden. En ik heb mijn skaten nog steeds omdat ik ze niet weg kan doen. Maar skaten zelf lukt helaas niet meer..

 33. Ik ga zo mijn eerste rondje hardlopen. Eerst ging ik ook altijd skate alleen ik haal nog steeds heel mijn enkels open en heb geen idee hoe ik het oplos 🙁 Roepende mensen vind ik overigens ook altijd heel erg vervelend.

 34. LeuK! Het is heerlijk om te skaten met de zon. Ik heb twee weken geleden na 10 jaar weer mijn skates aangetrokken. Remmen is ook helemaal niet mijn ding, ik moet nog even oefenen denk ik haha. Roepende mannen is idd vervelend, heb ik wel eens met het hardlopen. Gewoon negeren 😉

 35. Ik heb vroeger wel eens proberen te skeeleren maar op een of andere manier lukte het me nooit… Ik heb er het evenwicht niet voor? En ik was ook altijd bang dat ik niet op tijd op zou kunnen stoppen of voorover of achteruit zou vallen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *