De uitslag van de blog enquête

Een nieuwe maand is aangebroken. Tijd om de resultaten van de enquête te verwerken.

 photo blog enquete_zpsdwwesedc.jpg
(bron)

Een tijdje terug vroeg ik jullie mijn blog enquête in te vullen. Niet dat ik alles drastisch anders ga doen, Sas blijft Sas. echter was ik wel erg benieuwd naar jullie meningen, kritiekpuntjes en wat juist maakt dat je mijn blog leest. Inmiddels heb ik de resultaten verwerkt in dit blogje. Kijken jullie mee wat jullie lezers vinden van Iliveformydreams?

De antwoorden die jullie gaven

Sinds wanneer volg je iliveformydreams.com / Hoe heb je mijn blog ontdekt? (mocht je dit nog weten)
Ik vond het leuk te lezen dat dit erg varieerde. Sommige volgen me al járen en andere net een aantal maanden. Tevens wisten de meeste mensen niet hoe ze mijn blog hebben ontdekt. Echter geven de meeste aan hier terecht te zijn gekomen door, door te klikken op een reactie die ik achterlaat bij een ander blog.

Ik weet nog dat jij één van mijn eerste lezers was en reageerde op mijn blogje, daardoor ben ik op jou blog gekomen.
Ik vond je blog zo leuk (en nog steeds) dat ik je ben gaan volgen.


Hoevaak bezoek je mijn blog / Hoe lees je altijd mijn blog?
De meeste mensen bezoeken mijn blog meerdere keren per week of zelfs dagelijks.

 photo xscxcbjj2_zpsctug4rw3.png

Mijn blog wordt het meeste via de laptop/computer gelezen.

Er staat bijna dagelijks een blog online. Wat vind je van deze frequentie?
91,7% vind de frequentie prima, dat er bijna dagelijks wat online staat.

Wat is je geslacht / Hoe oud ben je? / Heb je kinderen?
Iedereen die de enquête heeft ingevuld is vrouw. Bijna de helft van mijn lezers is van mijn leeftijd: 25-30 jaar.
Ik vond het erg leuk te lezen dat ik toch ook wel rond de 10 lezers heb ik de leeftijdscategorie 30 tot 50. 1 iemand was zelfs ouder dan 50. Ik heb dus een heel gevarieerd publiek die mijn blog leest. 79,2 % van mijn lezers heeft zelf geen kinderen.

Waar woon je?
In het begin was het nog heel duidelijk te zien waar mijn lezers vandaan kwamen. Hoe meer mensen hem invulde hoe meer gevarieerd hij werd. Hieronder zie je het schema waar mijn lezers vandaan komen. De meeste komen uit Noord Brabant, niet iets wat ik zelf had ingeschat. Ook leuk te zien dat ik lezers buiten NL/België heb en ook best wel veel Belgische lezers.

 photo woonje_zpss8aqjgjh.png

Wat vind je de leukste rubriek?
Je móest bij deze vraag een rubriek aanklikken, ook al vond je niks leuk. Geluksmomentjes staat met 70% bovenaan gevolgd door Dagelijks geklets. De persoonlijke blogjes spreken jullie dus het meeste aan. Leuk, aangezien dit ook een persoonlijk blog is.

Wat vind je de minste rubriek?
Je móest bij deze vraag een rubriek aanklikken, ook al vond je alles leuk. Met kop&schouders stak hier bovenuit Boeken,films & youtube. Echter werd niet duidelijk waarom dit niet zo was. Wel kreeg ik bij volgende vragen te horen dat de diepgang in recensies/film’s gemist werd. Daarna kwam Poezenliefde, die ik nu ook heb samengevoegd.

Wat zou je meer willen zien op iliveformydreams?
Afwisseling, misschien nog iets meer persoonlijke stukjes, Leuke verhaaltjes vanuit je werk: knutsel ideeetjes ofzo, Foto overzichtjes.

‘Ik zou soms wel wat meer diepgang willen zien. Bijvoorbeeld bij een review. Of je film overzicht; wat vind je er echt van?’

Dit waren zeker erg nuttige tips. Het meer persoonlijk schrijven ben ik al mee bezig. Uiteraard wil ik meer van m’n werk delen, maar ik blijf bewust bloggen aangezien ik niet weet wie ermee leest. Ik kan dus niet alles van mijn werk delen. Ook zal ik proberen wat meer diepgang in stukjes/recensies te schrijven over wat ik er écht van vind.

Verder gaven jullie aan dat mijn blog prima is zoals het nu gaat. Super lief en leuk om te horen.

‘Ik denk echt dat je goed bezig bent Sas. Ik mis eigenlijk niets!’

‘Ik vind de persoonlijke stukjes het leukst maar ook je tips over bloggen.
Maar lekker blij bloggen zoals je nu doet kom graag bij je lezen!’

Wat zou je juist minder willen zien?
Veranderingen aan mijn layout, iets wat ik zeker minder probeer te doen. Ik heb langer dezelfde layout staan. Nu een nieuwe, ook deze keuze gemaakt door de feedback die ik kreeg over het missen van een sidebar. Ook gaven er veel aan minder reviews van gesponsorde producten te willen zien. Echter, vind ik zelf dat dit al veel minder is dan vorige jaren. Ook kies ik bewuster producten/diensten die echt bij mijzelf en mijn blog passen. Als iemand hier nog aanvulling op heeft bij dit antwoord: graag!

Sommige rubrieken lijken een beetje op elkaar. Hier ben ik ook al mee bezig geweest, vandaar dat de TGIF is vervallen. Ik schreef veel over dezelfde geluksmomentjes, die ik verwerkte in de TGIF post en ook weer terug kwamen bij mijn maandelijkse foto overzichtjes. Dit heb ik nu anders aangepakt.

‘Ik denk de veranderingen qua layout en header. Persoonlijk vind ik de veranderingen leuk maar ook best veel…
Aan de andere kant is dat ook weer typisch Saskia en leuk!’

Hoe volg je iliveformydreams?
Bloglovin’ is toch (nog steeds) het meest populaire blog-volg programma. Leuk om te zien dat het merendeel van jullie me ook op mijn favoriete Social Media volgt: Instagram.

 photo hvhjvhj2_zps2mmiyjl6.png

Wat vind je het leukste aan mijn blog?
De meeste gaven aan dat mijn blog typisch Sas is. Een erg groot compliment aangezien ik met mijn persoonlijke blog toch iets van mezelf wil laten zien.

‘Dat het “Saskia-gevoel” er vanaf spat!’

‘De afwisseling in artikelen, de onderwerpen waar je over schrijft spreken me aan
en je schrijfstijl is prettig om te lezen.’

‘Jouw focus op geluk en dankbaarheid, je fijne manier van schrijven en natuurlijk
jou leuke persoonlijkheid die overal doorheen schijnt!’

Wat vind je van de layout?
Ik kreeg hier veel positieve reacties op. Toch wel heel wat mensen die aangaven een sidebar te missen. Zoals je kan zien staat er dus nu een nieuwe, zelfde soort style layout online mét sidebar.

‘Mooi! Fijner dan eerst, lekker clean en overzichtelijk 🙂 Wel een vrolijke header, ook niet onbelangrijk!
Ik vind het lettertype ook heel prettig.’

Welke pagina’s (in de menubalk) lees je op mijn blog? / Maak je vaak gebruik van de zoekfunctie?
Zoals je hieronder ziet wordt de ‘About me’ pagina het meeste gelezen. Het ‘Ik schrijf’-uitklap menu bijna niet en is dan ook komen te vervallen.

 photo menubalk_zpstttsojl9.png

70,8% maakt geen gebruik van de zoekfunctie, 29,2% gebruikt hem soms. Niemand van de ondervraagde gebruikt de zoekfunctie. Iets wat ik zeker niet had verwacht.

Wat vind je van het hartje wat je kan aanklikken onderaan elke post? / Wat vind je van de Scroll Triggered Box die aan de rechterkant omhoog komt en mijn ‘follow me’ gegevens laat zien?

Het vernieuwde hartje onderaan wordt gezien als leuk en mensen gebruiken hem al of willen hem vaker gaan gebruiken. Voor mij een fijne indicatie om te zien welke posten jullie leuk vinden. Daarnaast had ik de vraag over mijn Scroll Triggerd Box. Dit was een beetje 50-50 verdeeld. De ene had hem nog niet eens gezien of vond hem niet storend. Terwijl anderen hem juist wel als storend ervaren. Juist omdat ze me al volgen en dit geen toegevoegde waarde vinden.

Welk cijfer zou je iliveformydreams.com geven in zijn algemeenheid? 1 is het laagste, 10 is het hoogste.
Wauw, een 8,1 gemiddeld. Ik ben er super blij mee en trots op. Ik heb dan ook niet lager dan een 6 gekregen.

 photo cijfer_zpsgzefso9j.png

Als laatste had ik de vraag of jullie nog iets kwijt wilde.

Veel reacties kreeg ik op het ‘moeten’ kiezen van een pagina/rubriek of dergelijke. Ik heb dit naderhand aangepast door toe te voegen dat je anders de minste of juist welke je het meeste aanspreekt aanklikt. Dit, om te kunnen bepalen wat jullie het meeste/minste aanspreekt. Als ik bij deze opties niets had aangemaakt was ik hier moeilijker achter gekomen.

Ik kreeg ook vele complimenten over mijn #PlukhetGeluk project, wat ik super vond om te horen.

‘Doe zo verder, Sas! Ik volg je blog met veel plezier!
Vooral je #PlukhetGeluk projectje vond ik heel leuk bedacht door jou! Liefs!’

‘Gewoon blijven gaan met die banaan! Je bent goed bezig, hebt een leuke schrijfstijl
en brengt heel veel leuke onderwerpen aan bod’

‘Ik ben onwijs fan van je blog, keep doing the good work :)’

De veranderingen die ik ga doorvoeren op mijn blog

Zo, en nu door deze enquête een aantal veranderingen die mijn blog ondergaat:

 photo il_570xN.592047328_19ye2_zpsyrhsast9.jpg

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Aller eerst een vernieuwde layout mét sidebar. Mijn motto is toch echt ‘less is more’ en ben hiermee dan ook aan de slag gegaan qua layout. Het menu staat aan de zijkant en mijn header is ook kleiner geworden.
PS: Ik ben nog aan het sleutel aan mijn layout, mochten jullie nog dingen tegenkomen…

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png De optie Scroll Triggered Box ga ik uitzetten. Nu met de sidebar ook niet meer nodig.

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Poezenliefde komt te vervallen en is samengevoegd met Liefde voor…

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png TGIF is al vervallen en samengevoegd met Geluksmomentjes (komt eens in de zoveel tijd op Zondag online)
De TGIF posten zijn ondergebracht bij ‘Lijstjes&stokjes’

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png De zoekbalk is geheel verwijderd aangezien deze niet wordt gebruikt. Net als het uitkap menu ‘Ik schrijf’

 photo dotted-line-2x_zps9506fe05.png Binnenkort zet ik een nieuw wachtwoord op mijn algemeen beveiligde posten

A big thank you

Er waren 48 lieve mensen die mijn blog enquete hebben ingevuld. Super, super, super bedankt! Ik vond het erg leuk de feedback van jullie lezers te zien. Hoewel ik op dezelfde manier bezig ga zijn is het toch fijn te lezen wat jullie er nu écht van vinden. Bedankt voor alle opbouwende kritiek en ook voor alle lieve complimenten. Duidendmaaldank<3

En dan ben ik nu super benieuwd wat jullie vinden van de nieuwe layout

36 reacties op “De uitslag van de blog enquête

 1. Ik loop wat achter met het lezen van blogjes. Maar ik vind het altijd leuk om de uitslagen terug te zien en vooral om te zien wat de blogger er mee doet. Als je een nieuwe wachtwoord hebt dan hoor ik dat graag!

 2. Wat een leuke reacties op je enquete! En wat tof dat je er al gelijk dingen mee bent gaan doen.
  Ik vind je layout echt veel beter zo!
  En yeah! De triggered box is weg! *dansje doet* 😉

 3. Wat een fijn overzicht van de uitslag van je enquete! En mooie uitkomsten waar je heel trots op kan zijn! Geeft jou vast en zeker nieuwe inzichten! Veel blogplezier gewenst!

 4. die ene 50-plusser meen ik dus wel te kennen… 🙂
  Wat ik vergeten te vermelden ben in je poll is dat ik het jammer vind dat er geen navigatie tussen de logjes zit. Is trouwens wel een vaker terugkomend euvel als je wisselt van layout

 5. Hoi! Ik kom net pas voor het eerst op je weblog, maar ik vind je lay-out erg mooi! Mooie lettertype als kop en erg overzichtelijk allemaal.
  Wat ontzettend leuk om zo’n enquête te doen, dan krijg je echt goed inzicht in wat je lezers willen! Maar het blijft er natuurlijk ook nog om gaan wat jíj zelf wil! 🙂

 6. Dat zijn nog een hoop mensen die hem hebben ingevuld! Ik ben het helaas vergeten maar vind het wel erg leuk om zo het resultaat te lezen! En kan mij ook best wel vinden in het meeste wat er uit gekomen is 🙂 .

 7. Altijd leuk om de resultaten te lezen, ik kan me eigenlijk bij vrijwel alles wel aansluiten 🙂 Ik vind je nieuwe lay-out mooi! Ik ben zelf nogal onverschillig wat side-bar betreft: wel of niet maakt me eigenlijk nauwelijks uit 😉
  Gelukkig wel hetzelfde lettertype en reageer-dingetje nog, vind ik fijn!

  1. Thanks voor het melden, dan ga ik er morgen even achteraan.
   *ik heb net even op mijn eigen mobiel gekeken maar hier staat hij gewoon als mobiel-theme? Zou je mij een screenshotje of iets dergelijks kunnen sturen? Dan kan ik er even naar kijken ^^ Thanks!

 8. Wat leuk dat toch een hoop mensen de moeite hebben genomen om de enquete in te vullen 🙂 En ook hele mooie resultaten 😀 Mag je trots op zijn!

 9. Ohh ik dacht gisteren al dat je iets had aangepast aan je layout, maar ik zie nu dat je deze layout bedoelde haha oeps! Maar ik vind hem wel heel mooi geworden, veel frisser met dat wit 🙂

 10. Leuk de resultaten te lezen! Stoer dat je naar je lezers luistert en verbeteringen direct doorvoert!

 11. Leuk dat je de resultaten met ons deelt ! 🙂 en lief dat je mijn complimentje er bij hebt gezet! 😉 ook fijn dat je tevreden bent met de hoeveelheid Belgische lezers 😉

 12. Wat leuk om de uitslag van de enquête te zien zeg en je mag trots op jezelf zijn hoor: een 8,1 is echt dikke prima. Vind het overigens wel leuk om te zien hoe jij wel met bepaalde tips aan de slag gaat, dat zie je namelijk niet altijd op blogs terug. Heel fijn meis! X

 13. Wat een fijne uitslag heb je gekregen, hopelijk kan je ermee verder. Eerlijk gezegd vond ik je vorige layout beter en mooier, maar smaken verschillen.

 14. Ik moet stiekem even lachen om je vraag, de lay out, volgens mij ben ik diegene die altijd zegt, de lay out, tenzij ze te schreeuwende kleuren hebben, zie ik niet eens, het gaat mij om de inhoud van het blog en of het past bij mij.

  Jij past bij mij, en zolang je niet met knalrood, blauw en geel tegelijk aan komt zetten in je lay out, zie je mij terug komen. Als ik ergens ga roepen dat ik mijn zonnebril nodig heb 😉 hahahaha

  Ga gewoon door zoals jij wilt, jouw blog, jouw ding <3 Ik ben wel blij dat je dat uitklapding weg hebt gehaald, want ik viel daarmee wel onder de irritatie factor reageeerders. Nu zien of ik het bij de rest ook voor elkaar krijg dat ze dat ding uitzetten, hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *