Tips voor het organiseren van je (losse)thee stash

 photo 2015-03-18 11.02.44 12_zpsaqtdy4ds.jpg

Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut en sinds ik de leuke (en vooral handige) ManaTea heb drink ik steeds vaker losse thee. Ik heb nu dus naast dozen met zakjes ook een heuse losse thee stash. Echter, al die zakjes en narigheid om de thee er met een lepel uit te scheppen wekte mijn irritatie op. Tijd dus voor een oplossing om je losse thee makkelijk en creatief te bewaren.

 photo mscbmbvmjdv_zpsc0qmsnvt.jpg

Ik heb voor jullie dus 2 manieren gevonden om je losse thee te bewaren. Aller eerst zijn er super schattige glazen potjes waar precies de thee inpast. Tevens kan er, als je wilt gewoon een klein lepeltje in blijven staan aangezien er een ruimte aan de bovenkant van de deksel zit. Heel handig! Echter weet je natuurlijk niet welke thee waarin zit. Ik had zelf alle papiertjes van de zakjes afgeknipt en in het potje gedaan. Alsnog zoeken dus welke thee je daadwerkelijk in je handen had.

Nu heb ik stickerletters en labels gekocht die je leuk aan of op je glas kan bevestigen. Omdat de labels nog al groot zijn moet je hier wel ruimte voor hebben. De potjes zijn gelukkig niet groot waardoor ze makkelijk in een kast passen. Of in mijn geval: op een lage tussen plank voor de thee.

 photo 2015-03-19 09.39.22 1_zpspljifgo8.jpg
Hier een foto van mijn lage theeplank (de onderste plank staat ook nog veel met thee haha)
Zie je tevens dat de theedoos ernaast niet eens meer dichtgaat.. Whoops

En voilá! Een handige, nuttige en goedkope manier voor je losse thee stash. Met of zonder label.

Benodigdheden

Glazen potjes » te koop bij Action voor €0.49
Eventueel labeltjes » te koop bij Hema €1 voor 10 labels
Eventueel touw » te koop bij Big Bazar €1.75
Lettertjes » te koop bij Hema €1 euro voor 2 vellen (1 wit 1 bruin)
& uiteraard losse thee die je erin kan doen

Hoe bewaar jij je losse thee?

36 reacties op “Tips voor het organiseren van je (losse)thee stash

 1. Leuk en creatief gedaan! Ik ben ook dol op losse thee en heb het in weckpotten en blikjes zitten. Maar het ziet er zo wel wat overzichtelijker uit, zoals jij het hebt.

 2. Ik laat het gewoon in de zakjes zitten waarin ik ze ook koop, neemt wat mij betreft minder ruimte in beslag dan al die losse potjes, daar heb ik gewoon de ruimte niet voor, want zo groot is onze keuken helaas niet…

  1. De potjes zijn niet veel groter dan de zakjes thee waar het inzit, voor mij neemt het dus niet veel meer ruimte in beslag.
   Hoewel die zakjes soms zó leuk zijn dat dit ook wel wat kan hebben.

 3. ideale potjes hiervoor…
  Ik heb in 2 van deze potjes thee zitten…
  staat toch gewoon veel gezelliger dan die zakjes

 4. Wat een ontzettend leuk idee voor losse thee! Ziet er echt leuk uit, ook leuk om als een cadeautje weg te geven! Om eerlijk te zijn koop ik echt nooit losse thee omdat ik eigenlijk niet wist hoe ik die goed kan opbergen, ohja en heb ook niet zo’n leuke ManaTea, dat maakt het drinken toch een stukje leuker! Ik ga het ideetje onthouden, bedankt voor het delen Saskia!

 5. Ik bewaar mijn losse thee in verschillende pastelkleurige potjes uit de blokker! Erg fijn, al vind ik die van de Action ook wel mooi. 🙂

 6. Als ik de volgende keer bij de action ben weet ik wel waar ik moet gaan kijken 😉 Ik heb nu mijn losse thee in afsluitbare bakjes zitten, correctie.. ik heb één afsluitbaar bakje met thee, de rest zit nog allemaal in hun originele thee verpakkingen omdat ik geen idee had hoe ik het allemaal ging opbergen.

 7. Die labels, wat een goed idee! Ik haalde al eens theeblikjes bij Rituals… maar nu heb ik eindelijk een oplossing hoe ik kan onthouden welke thee waar in zit 😉

 8. Leuk! Heb ik ook wel eens gedaan met losse thee. Jammer alleen dat de geur er van nogal in de potjes trekt waardoor je wel weer de zelfde thee er in moet doen. Tenminste dat had ik dan haha.

 9. Wat leuke gedaan! Ik heb een soort gelijke oplossing gemaakt voor mijn kruiden (een DIY kruidenrek) voor de thee zou je dit zelfde natuurlijk ook kunnen gebruiken op die manier. Ik heb zelf nog niet heel veel losse thee maar bedankt voor de tip alvast want als ik die leuke manatea koop dan heb ik dat wel nodig natuurlijk haha

 10. Ik heb een paar losse blikjes, maar eigenlijk zijn glazen potjes veel leuker omdat je de thee dan ook kan zien. En weer naar de Action hahaha!

 11. Oeh heel handig! Ik dacht eerst huh, daar heb je toch gewoon een theedoos voor? Maar met die losse thee loop ik ook vaak te klungelen, dan is dit wel heel handig 🙂

 12. Ik heb vooral losse thee van de teabar, die zitten in mooie metalen blikjes dus daar heb ik op dit moment geen extra potjes oid voor nodig 🙂 Maar wel een leuke oplossing!

 13. Niet alleen losse thee, ik prefereer de wekpotten, omdat deze echt goed luchtdicht afsluiten en net als bij deze potten, kun je er vaak ook een lepeltje in laten staan, en staat net zo kneuterig lekker ouderwets vind ik, hahaha maar heb er ook eentje van blokker, voor mijn lavendelthee, wat gewoon zakjes zijn, maar ik het doosje onhandig van vind. En dat is net zo’n model als jij hebt staan maar dan met een strikje eromheen van stof, in rode ruit en wit 😉

 14. Wat heb je dit leuk gedaan! Ik bewaar mijn losse thee in kleine weckpotjes. Dat is zoveel handiger dan aanrommelen met losse zakken thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *