Omdat ik te weinig over onze poezen schrijf

De titel zegt het al: eigenlijk komt er bijna nooit een blogje mee online over onze poezen. Terwijl ze toch een grote plek hebben in mijn hart. Bij deze dus een poezen-update EN een belofte om wat vaker foto/film blogjes over ze te maken. Want ze zijn zo ontzettend leuk<3

Knuffelen
Wat er aan de hand is weet ik niet, maar de laatste tijd zijn ze nogal van het knuffelen. SΓ‘men. En dat komt dus echt nooit voor in al die jaren dat ze al bij ons zijn. Apart knuffelen kan wel altijd maar bij elkaar… No way! De laatste weken liggen ze continu samen op bed en vooral bij mij op schoot. Zoals je op de foto’s kan zien: netjes elk een eigen kant. Maar ze kunnen rustig zo een uurtje naast elkaar kunnen slapen. Geeft mij weer quality time voor een mok thee & een boek.

Hoe gaat het nu met Yara en het plinten verhaal?
*even afkloppen* de laatste weken heeft ze het niet meer gedaan. Yara had een nieuwe hobby ontdekt, eentje die wij niet zo leuk vonden. Alles is nu vast gekit, echter krijgt ze ze niet meer los maar zijn wel de plinten erg lelijk. Met haar nagels heeft ze gewoon de mooie laklaag eraf gehaald *zucht* Het lijkt dus wel of deze plinten er al vanaf het begin liggen maar ze zitten er net een paar weken op. Leuk joh, zo’n kat :’)

Deuren open maken
Nog een Yara verhaal. Mevrouw kan deuren open maken. Nou niet met de hendel (hoewel het me niets zou verbazen) maar wel door ertegen aan te gaan staan als hij niet goed dicht is gevallen. Nou check ik altijd alle deuren extra voor ik het huis verlaat. Nou hebben we de badkamer deuren vervangen en zit er nog geen deurklik in. M. was ervan overtuigd dat ze er niet uit zou komen maar mevrouw wist natuurlijk weer een manier om eruit te komen. Totdat er een klink in de deur zit barricaderen we hem nu elke avond met een deurstopper & een groot stuk touw. Met zo’n kat moet je gewoon vindingrijk zijn.

Vogels loeren
Sinds een tijdje heb ik vogelvoer hangen en wauw, er komen heel wat vogels op af. Kraaien, van die groene parkiet-achtige beestje die hier vliegen, duiven.. Nou maar op! Yara & Ayla vinden het maar wat leuk te loeren (en ook vooral praten) tegen de beestjes. Super leuk om te zien. De foto hierboven staan ze voor de deur te loeren, kunnen ze gerust met z’n 2e uren staan.

PS: Foto’s zijn vervangen aangezien er een error was met mijn uploadprogramma

About the Author

37 Comments

Tamarah

Leuk dat er weer een artikel is over je poezen! Mijn kat babbelt ook vanachter het raam naar de vogels hihi.. zo grappig om te zien πŸ™‚ .

Reply
Lies

Dan heb je nog geluk, een van onze katten kan wel deurklinken openmaken, erg vervelend als je het koud hebt en het opeens gaat tochten, gelukkig zijn de buitendeuren te moeilijk open krijgen voor hem, maar de deuren gaan hier allemaal van links naar rechts open zucht.

Reply
Marcella

Leuk om te lezen, en natuurlijk weer leuke foto’s van je beestjes! Ik moest wel even lachen om het barricaderen van jullie badkamerdeur, het klinkt rigoreus πŸ˜‰ De katjes wonen nu met ons een week in hun nieuwe huis. En dat bevalt ze best goed. Puma begint nu af en toe te miauwen en dan heb ik geen idee wat ze wil. Misschien willen ze langzaamaan wel naar buiten?

Reply
Miss Sentinelli

Haha super leuk artikel! Wat een schatjes zeg πŸ™‚ ! Dat knuffelen doet Link ook echt veel. Het liefst ligt hij op een kussen naast ons op de bank of bij ons op schoot. πŸ™‚ En oei ja plinten, herkenbaar. Bij ons ligt de vloer er nu uit vanwege een waterleiding die gesprongen is, dus er komt een compleet nieuwe vloer en plinten in. Oof, ik ben zeer benieuwd of Link nu wel de plinten met rust laat. En aahhh ja vogeltjes, haha Link vind het ook geweldig om hier naar te kijken of naar andere katten πŸ™‚ .

Reply
SAS

Blij te horen dat er nog meer katten zijn die het doen. Ik dacht dat het weer een apart geval was πŸ˜‰

Reply
Marieke

Aw man, ik ben jaloers. Ik wil ook een poes die deuren open kan maken en die tegen vogels gaat staan praten. Sterker nog: ik wil sowieso gewoon een poes, zelfs alsie die twee dingen niet kan.

Hopelijk begrijpt Yara nu de hint, dat ze van de plinten af moet blijven, haha…

Wat heb je een hoop lieve foto’s toegevoegd, meis. Ik smelt er gewoon helemaal van!

Reply
Angelique

Ja, praten tegen de vogels, daar kunnen mijn katten ook geen genoeg van krijgen! Gelukkig blijven de deur gewoon dicht hier, maar ze zijn wel er-rug vervelend als ze hun zin niet krijgen.

Reply
saramsades

klinken recht zetten. dan kunnen ze zo de deuren niet meer openen πŸ˜‰

Reply
Saar

Grappig hΓ¨, hoe katten tegen de vogels staan te praten alsof die dan gewoon in hun muil gaan vliegen…

Reply
onderdeblauweregen

Tjee wat irritant die plinten hobby.
Hopelijk is ze te druk met vogeltjes kijken πŸ˜‰
Grappog altijd als ze dat doen; dat kwekken als ze een vogel zien lol

Reply
Esther

Haha, wat leuk om te lezen. Lees de laatste tijd op blogs steeds meer leuke dingen over katten, toch blijf ik een hondenmens hihi!

Reply
jackie

β™₯ smelt β™₯
ze verdienen zo’n blogje als dit…
Ik heb een dweilstok onder de deur staan voor de hond…
En hoe de kat ooit de koelkast open heeft gekregen is me echt een raadsel, ga er maar van uit dat hij niet god dicht zat

Reply
Loesje Zaakjes

Leuk!! Katten πŸ™‚ Ik had ook een kat die Ayla heet, ik heb er nu nog twee Loesje en Pebbles. Mijn Loesje doet ook de deuren open maar zij doet het wel door naar de klink te springen tot die uit het slot valt… Zo had ze ooit eens onze voordeur opengezet terwijl wij weg waren. Gelukkig waren de honden met ons mee anders was er een risico dat ze weggelopen zouden zijn. Sindsdien deden we de voordeur altijd op slot.

Reply
Kim

Ahh wat een schatjes <3 Toen ik 'jong' was hadden hadden we drie katten en twee daarvan lijken precies op de jouwe!

Reply
Vivian

Katten die elkaar lief vinden, vind ik een van de liefste dingen <3 ik zou er ook zo graag nog eentje bij willen, maar helaas haha

Reply
lieke

Leuk die foto’s.
En ja dat deuren verhaal, zo herkenbaar. Onze Sambal kon s nachts ineens in onze slaapkamer. Wij hebben de klink nu omhoog gezet. Dat helpt perfect. Heeft het nog een nacht geprobeerd en toen kwam ie erachter dat dat verspilde moeite is!

Reply
Inge

Hihihi, Mango moet ook alles slopen, dus je verhaal is wel herkenbaar. Wel snoezig zo hoor, die poezen van jou πŸ™‚

Reply
Nicetobeout

Heb er ook weleens aan gedacht vogelvoer op te hangen zodat ze kunnen loeren, alleen blijft het er daar dan niet bij want wij hebben een kattenluikje in de balkondeur…

Reply
Isabel Cristina

Wat fijn dat Yara niet meer die plint er telkens af haald! Leuk zoΒ΄n overzichtje, op instagram zie ik af en toe een foto voorbij komen maar dit is erg leuk, leuk dat je er vaker een artikel over gaat schrijven! πŸ˜€

Reply
Ellen

Wat zijn het schatjes!!! Oooh! Ik heb er zelf ook twee, de grootste deugenieten van BelgiΓ« denk ik, maar ik zou ze voor geen geld van de wereld willen ruilen! πŸ™‚

Reply
Morgaine

En dan zeggen ze dat vooral katten je meer stressvrij houden als je ze hebt, whoooooohahahaha
Zeer herkenbaar, vooral ook de plinten, deuren niet zo, maar wel weer de vogels, al komen er maar 2 hier op mijn balkon aan het pindanetje hangen, maar hij mieuwt, zit in jaagstand, staat de balkondeur open, gaat ie toch nog in de vensterbank zitten kijken, lol.. dat is dan mijn Picasso πŸ˜‰

Reply
Eline

Wat een leuk artikel πŸ˜€ Ik vind het enorm leuk om dingen te lezen over andermans katten ze zijn zo fantastisch!! Hoe meer foto’s hoe meer beter πŸ˜€

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *