Netflix tips | 3 series die ik keek van Netflix

De afgelopen maanden heb ik heel wat series bekeken op Netflix. Vond ik het eerst nog onzin Netflix te nemen, vind ik het nu ideaal. Heerlijk nieuwe series ontdekken. Heb 3 super toffe series gezien die ik hieronder even wil aanraden bij jullie.

Fringe

 photo fringe_the_complete_first_season_3_zpswdlo186n.png

De reeks draait rond FBI-agente Olivia Dunham, de verwarde maar geniale professor dr. Walter Bishop en zijn eveneens geniale zoon Peter. Zij worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt; er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid. (5 seizoenen)

★ Hoewel dit normaliteit niet mijn genre serie is vond ik deze toch wel erg tof<3 Lag het aan Mr. Joshua Jackson alleen? Nee zeker niet, hoewel hij jummie is om naar te kijken. Het verhaallijn was super boeiend van begin tot het einde en de cast speelde hun rol zo intrigerend dat je op het puntje van je stoel zat. Ook zeker een serie waar je je hoofd goed bij moet houden. Soms wat ver gezocht ja, maar toch een hele fijne serie om te volgen. Ik was na 5 seizoenen dan ook een beetje verdrietig toen hij was afgelopen.

Ik schreef al eerder een blogartikel over Fringe
Bekijk hier de trailer van Fringe
Rating: ★★★★★

The Killing

 photo thekilling-082412_zpskjqkaage.jpg

Detective-inspecteur Sarah Lund kijkt uit naar haar laatste dag bij de politie van Kopenhagen. Zij gaat verhuizen naar Zweden met haar verloofde en zal naar de Zweedse politie overstappen. Alles verandert nadat een 19-jarig meisje, Rosie Larsen, is gevonden, verkracht en vermoord. Samen met haar collega Stephen Holder wordt Sarah gedwongen het onderzoek te doen, waarbij al snel duidelijk is dat zij jagen op een intelligente en gevaarlijke moordenaar. De lokale politicus Darren Richmond is middenin een harde verkiezingscampagne om de nieuwe burgemeester te worden, als plotseling het bewijs voor de moord zich met hem verbindt. Tegelijkertijd worstelen familie en vrienden van het meisje met hun verlies. (4 seizoenen)

★ In 2 Seizoenen wordt duidelijk wie de killer is van het meisje Larsen. Super spannend en zitten vele twisten in. Ik heb deze serie met veel spanning gekeken en had toch lichtelijk gelijk over hoe alles in elkaar zat, maar toch niet helemaal. Ik ga nu verder met S2 van deze geweldige serie. Op Netflix beide te bekijken: de Engelse (die ik heb gekeken) en de originele versie Forbrydelsen. Ik wist niet dat ze er beide op stonden anders had ik vast de originele willen kijken.

Ik schreef al eerder een blogartikel over The Killing
Bekijk hier de trailer van Seizoen 1 The Killing
Rating: ★★★★

The Bridge

 photo The-Bridge-TV-Series-HD-Wallpaper_zpst0ueuumx.jpg

Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormidden gezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De twee tegenpolen die gezamenlijk het onderzoek leiden, zijn de Deense politie-inspecteur en gezinsvader Martin Rohde (Kim Bodnia) en de Zweedse, ietwat eigenaardige Saga Norén (Sofia Helin), die kenmerken van het syndroom van Asperger vertoont. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de moordenaar wil nog meer bereiken. (1 seizoen)

★ Pas geleden seizoen 1 geheel afgekeken. Wat een toffe serie is dit weer, ik hou echt van Deense series. Martin en Saga zijn het perfecte maffe koppel. Oorspronkelijk Deens/Zweedse serie genaamd Broen, maar met ondertitelt goed te bekijken als The Bridge. Ze hebben ook een Amerikaanse serie ervan gemaakt The Bridge. Spannend na elke aflevering en kan niet wachten S2 te bekijken.

Bekijk hier de trailer van Broen / The Bridge
Rating: ★★★★

Nu eens even gaan bedenken aan welke serie ik ga beginnen.

34 reacties op “Netflix tips | 3 series die ik keek van Netflix

 1. The Killing en The Bridge heb ik beide gekeken, erg goede series! Naar Fringe maak je me erg nieuwsgierig, snel eens kijken. Wij kijken nu White Collar, gave serie ook!

 2. Net als jij vond ik Netflix eerst onzin. Maar ik ben ook helemaal bekeerd. De series die je noemt zijn niet mijn favorieten. Wel vind ik House of Cards mooi en bijvoorbeeld Missing.

 3. Misschien moet ik deze post even aan R laten lezen. Ik ben namelijk al een tijd aan het proberen om hem te overtuigen om Netflix te nemen. 😉

 4. Oeh Fringe is zeker een super toffe serie, ik blijf het zeggen. De killing lijkt mij wel een leuke serie om volgende week (na mijn laatste toets hehe) aan te beginnen!

 5. Fringe ken ik nog niet, maar ziet er wel spannend uit! Ik ga zo de trailer wel even kijken. ben wel benieuwd.

 6. Fringe vind ik zelf een heel leuke reeks. Jammer genoeg heb ik gewoon de tijd niet om series te kijken en dat terwijl er nog zoveel zijn die ik graag wil zien.

 7. Ik ken ze allemaal nog niet, al staat Fringe al lang op mijn lijstje om te kijken! Ik ben recentelijk begonnen aan Modern Family, omdat ik een serie zocht waarvan afleveringen niet meer dan 20 minuten duurde! Heerijk om af en toe tussendoor een aflevering te kijken 🙂

 8. Fringe kijk ik momenteel, ik ben nu bijna aan het einde van seizoen 2. Het is zo spannend! 😀 En het is zeker geen straf om naar Joshua Jackson te kijken, ik kende hem nog van Dawson’s Creek vroeger en hij is heel goed opgedroogd. 😉

 9. Oeh leuk! Ik had al eens eerder van The Bridge gehoord, maar de andere 2 kende ik nog niet. Ik zit momenteel in seizoen 3 van Homeland (heb je vast al gezien) maar wat een te gekke serie is dat!

 10. Ik kende de series niet (nou ja, alleen van naam), maar ze lijken me wel leuk. Jammer genoeg volg ik op dit moment al meer dan genoeg series voor iemand die daar eigenlijk helemaal niet zo van houdt, dus ik denk dat ik ze maar laat schieten… 😉

 11. The Killing en The Bridge wil ik nog graag zien 🙂 ik moet bekennen dat ik je verhaaltjes eronder niet heb gelezen, want ik vind het altijd leuk om totaal verrast te worden!
  Eerst maar alle andere series die ik volg afkijken.

 12. Netflix, ja weleens van gehoord, volgens mij ben ik er ook weleens geweest, kan ik nog steeds een maand gratis aanvragen eerst? hahaha

  heel eerlijk, in deze hoef ik niet zozeer, ik heb nog heel veel series en films gewoon van tv opgenomen staan waar ik al niet eens aan toe kom, plus dat ik ook nog series en films in de kast heb, die ook nog tussendoor aan kunnen gaan per dvd. Kortom, ik heb er gewoon geen tijd voor.

 13. Marco Polo staat tegenwoordig ook op Netflix, daar ben ik momenteel helemaal verknocht aan! Als je series die zich afspelen in de geschiedenis (maar die totaal niet stoffig zijn) leuk vinden, is dat echt een aanrader. Ik ben nu halverwege het eerste seizoen en ik hoop eigenlijk dat ze snel met seizoen twee gaan beginnen zodat ik niet lang hoef te wachten, ha!

  Iedereen raadt me al aan om Fringe te gaan kijken, dus als ik klaar ben met Marco Polo denk ik dat ik me daar maar eens aan ga wagen. Ik vind dat soort alternatieve ‘wetenschap’ sowieso wel interessant, dus ik ben benieuwd!

 14. Leuk! Ik heb ze geen van alle gezien. Maar ik ben gewoon een slechte serie-kijker. Ik vergeet het gewoon altijd.

 15. Leuke blog post! Ik ken alleen the Bridge. Die andere twee tv-series lijken mij ook leuk om nog een keertje te kijken! 🙂 Fijne maandag,

  Link verwijderd

 16. Dit is niet mijn genre maar ik ben ook verslaafd aan netflix geraakt de laatste maand. Ik kijk momenteel New girl.

 17. Wat leuk 😀 ik ken ze allemaal niet, althans heb ze allemaal nog niet gekeken! Ik zie ze wel steeds voorbij komen dus de volgende keer ga ik ze echt kijken 🙂
  Ik heb homeland nu bijna helemaal afgekeken!! Heb je die al gezien? Die is ook echt fantastisch 😀

 18. De eerste van deze drie ken ik helemaal niet en daar ben ik wel benieuwd naar. De andere twee heb ik in de originele talen bekeken. Dat maakt ze toch een stuk leuker dan in het Engels, vanwege de woordgrapjes en originele dialogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *