Waarom een offline dagje wel eens goed is

 photo 2015-01-240418211_zpsbc527d09.jpg(bron)

Op twitter en Instagram konden jullie het al lezen: ik hield een offline dagje. Geen social media, geen internet, geen blog. Gewoon even afgesloten en even in het hier en nu. Zeker een aanrader, want wat was het productief en fijn om even op te laden. Wat ik allemaal heb gedaan?

 • Ik las in mijn nieuwe boek van Camilla en kwam tot de helft
 • De administratie is bijgewerkt (waar ik zo’n hekel aan heb en er al een tijdje lag)
 • Het hele huis van onder tot boven schoongemaakt. Stof gezogen, gedweild, gestoft, gewassen…
 • …zelfs de keukenkastjes uitgeruimd en opnieuw geordend
 • Ik ging heerlijk de natuur in en liep richting de Action
 • Ik kocht heel wat nieuwe decoratie en ging daar thuis lekker mee aan de slag
 • Ik bedacht heel wat ideeΓ«n voor het bloggen en schreef deze op in een notitieboekje
 • Een lange, XXL lange douche en nam wat extra me-time
 • Ik dronk thee, knuffelde met de poezen en GENOOT
 • Doen jullie dat ook vaak een offline dagje?

  Vanaf nu ga ik elke week zo’n dag inlassen. Gewoon, voor mezelf om weer even op te laden.
  Want het leven is meer dan online. GENIETEN. Want #PlukhetGeluk …

  0

  Misschien ook leuk om te lezen...

  63 Comments

  1. Zo’n offline dagje kan inderdaad deugd doen! Fijn dat je er zo van hebt genoten en je redelijk wat hebt kunnen doen! πŸ™‚

  2. Een offline dagje doe ik regelmatig. Even wat ruimte creΓ«ren voor andere dingen. Juist als ik even afstand neem dan krijg ik de meest geniale ideeΓ«n πŸ˜‰ .

  3. Ik merk duidelijk dat ik veel meer gedaan krijg wanneer het internet niet voor afleiding kan zorgen. Bloglovin, Facebook, emails, Twitter, het plannen van de blog, … er kruipt zoveel tijd in. Niet dat ik het niet graag doe, maar ik merk wel dat ik minder tijd overheb voor andere zaken.

  4. Ik vind het knap van je, ik probeer het s’avonds te minderen nu, merkte dat ik op een gegeven moment heel de tijd met de telefoon in mijn hand zat alles te refreshen terwijl er genoeg andere leuke dingen te doen zijn. Een hele dag niet kijken dat gaat mij in elk geval niet lukken.

  5. Ik blog niet dagelijks, en ook Twitter en Facebook sla ik steeds vaker een dagje over. Er gebeurt zoveel online, dat je er bijna een dagtaak aan hebt om dat allemaal bij te houden. Overigens, heb ik de indruk dat Twitter en Facebook de laatste tijd opvallend rustig zijn, dus er zijn meer mensen die offline dagjes houden, volgens mij.

  6. Dat klinkt echt fijn en wauw wat kan je dan eigenlijk ook veel doen zeg: ik denk dat weinig mensen hier bij stil staan. Misschien ook maar eens een dagje doen haha, soms weet ik namelijk ook niet waar ik moet beginnen met al die social media πŸ˜‰ X

  7. Klinkt heerlijk! Ik ervaar het online leven ( wat sommigen dus wel hebben lees ik hier en daar) nooit als moeten. Als ik er geen zin in heb, voel ik me ook echt niet schuldig als ik de laptop uitlaat. Maar ik merk wel dat nu ik meer vrije tijd heb ik meer achter de social media zit, dat is opzich prima maar aan het einde van de dag heb je niet heel veel (nuttigs) gedaan en dat is soms wel jammer. Wel merk ik dat je door het internet veel prikkels krijgt, zowel positieve als negatieve. Dat is voor mij wel een rede om er soms even afstand van te nemen..

  8. Ja heerlijk is dat ja!
   Ik doe alles zo’n beetje naar behoefte; dat verschilt nog wel eens bij mij.
   En als ik geen zin heb ga ik sowieso niet online en zorg ik ook dat geluid van foon uit is of foon helemaal uit gaat; ff niet bereikbaar; nostalgie! :p en erg lekker! πŸ˜€

  9. heerlijk….
   nu ik niet lekker in mijn vel zit, en me nog niet helemaal fit merk ik dat ‘s avonds geen online dingen me even goed doen..

  10. Ik moet dat eigenlijk ook eens gaan doen. Zelfs als ik op vakantie ben, dan wil ik graag online zijn om mailtjes bij te houden etc. Ik vind dit echt een goed idee!

  11. Zo’n offline dagje zou ik ook eens moeten doen, goed idee! Je beseft vaak niet hoe veel tijd je overhoudt als je niet steeds bezig bent met instagram checken, blogs lezen, emailtjes lezen…

  12. Ik zat het voorbije weekend in Rotterdam en had geen internetverbinding in het appartement waar ik verbleef. Heerlijk om eens twee dagen offline te zijn!

  13. Ik doe ze tegenwoordig ook wel vaker. Even een dagje offline. Bewust.
   Vaak kijk ik wel nog tussenddoor op instagram hoor.

  14. Ben het helemaal met je eens, af en toe moet het kunnen! Ik hou zelf ook wel offlinedag, de afgelopen paar dagen zelfs, ik voelde mij niet lekker en zit dan ook minder op m’n laptop. πŸ™‚

  15. Ik zou het vaker moeten doen, want het is inderdaad best lekker. Vooral op een dag als het ook nog eens lekker weer is.

  16. Ik zag je zaterdag avond wel weer actief zijn op twitter enzo haha :P. Ik laat tegenwoordig vaak de laptop overdag uit en kruip er pas ‘s avonds achter als vriendlief weer op bed ligt. Ook lekker πŸ™‚

  17. Ik heb eigenlijk nooit een offline dag. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet echt de hele dag online ben. Soms kan ik echt pas ‘s avonds, zoals nu dus, alle blogs van die dag lezen en reageren. Het ligt er net aan hoe de dag gaat, hoe laat ik wakker ben en dat soort dingen.

  18. ik had noodgedwongen een blogarme periode, en dat kan inderdaad wel deugd doen. Alleen jammer dat die feedreader dan zo vol komt te staan… πŸ˜‰

  19. Heerlijk zo’n offline dag! Fijn dat je er zo van hebt genoten en zoveel dingen hebt kunnen doen. Het is een heel goed idee om dit zelf ook eens te doen. Het lijkt mij alleen wel lastig om van Instagram af te blijven. πŸ˜‰

  20. Ik zou het echt eens een hele dag moeten gaan doen, nu gaat het hooguit om een paar uurtjes terwijl ik dan tv kijk, zoals straks The Blacklist maar helemaal offline gebeurt me eigenlijk nooit. Misschien gewoon eens doen…

  21. Lijkt me ook heel fijn een keer! Het lijkt me wel lastig, aangezien ik zo gewend ben om toch even achter mijn laptop te kruipen. Maar zeker een goed idee!

  22. Mijn telefoon ben ik afgelopen vrijdag verloren en is meegenomen, dus ik heb nu de hele tijd een offline dag hahaha, Mis de telefoon zelf niet, maar vind het verschrikkelijk dat ik nu onbereikbaar ben (bellen/sms)

  23. Bij mij gebeurt dat wel eens zonder dat ik het merk in het weekend. Dan ben ik zodanig bezig met andere dingen dat ik gewoon vergeet om online te komen. Al blijft instagram een moeilijk medium om NIET te gebruiken! πŸ˜€

  24. Ik doe dat echt nooit. En misschien is dat wel super slecht. Misschien zou ik dat inderdaad wel eens vaker moeten doen. Natuurlijk als ik naar de spa ga dan heb je geen telefoon bij je. Maar daar kom ik niet wekelijks dus ik moet hier echt wat op bedenken. Ik vind het een goede uitdaging!

  25. Ongelofelijk hoe productief jij bent als je een offline dagje neemt, haha! Als ik dat doe, lig ik over het algemeen uitgestrekt op de bank te lezen, of ben ik het grootste deel van mijn dag in het bos met m’n hondjes. Misschien moet ik ook maar eens zo’n productieve-offline-dag in gaan lassen, want ik heb wel wat ‘achterstallige’ klusjes die eigenlijk nog gedaan moeten worden!

  26. Ik ben het helemaal met je eens!
   In eerste instantie loop ik dan nog regelmatig in mijn zak te graaien naar mijn mobiel, maar uiteindelijk went het en is het heerlijk om even niet bereikbaar te zijn.
   Overigens zet ik mijn GSM meestal ook uit tussen 17.30 en 19.00 uur.

  27. Ik zou dit ook beter eens inlassen, ik heb soms te vaak de neiging om te vaak mijn mails, facebook, instagram, etc te checken. Een volledige dag zonder heb ik nog niet gedaan maar wel al beperking opgelegd, enkel online gaan om 9h, 14h en 20h.

  28. Hahaha, volgens mij heb ik toch stiekem wel een fotootje langs zien komen op Instagram. Maar zo’n dagje kan heerlijk zijn, even geen computer aan en gewoon lekker rustig andere leuke dingetjes doen. Gelijk heb je!!!

  29. Er is niks mis met een offline dagje, ik heb ze ook met regelmaat. Althans ik kijk dan wel af en toe op whatsapp om te zien wie er mij appt. Maar verder doe ik niks met internet en social media.

  30. Klinkt heel goed, je hebt veel gedaan! Ik heb nog nooit een offline dag gedaan nu ik er over nadenk.. Mijn phone staat altijd aan en ik wil altijd wel even checken op twitter of instagram.. verslaafd dus haha

  31. Soms wordt het overal online zijn mij teveel. Dan doe ik de laptop uit, gooi mijn telefoon in een hoek en doe ik helemaal niks. Of ik ga juist heerlijk in huis bezig. Laten we zeggen dat ik het combineer. Poosje online, poosje niks. Werkt ook heerlijk.

  32. Ik zou het wel graag willen maar het lukt vaak niet. Ook vanwege school, dingen die ik moet lezen staan vaak op de computer (printen is vaak net teveel), maar ik probeer er dan wel voor te zorgen dat er verder geen afleidingen zijn zoals websites (behalve Google Translate πŸ˜‰ )
   Hopelijk kan ik deze week wel een offline dag inlassen πŸ™‚ best wel zin in!

  33. Wat goed dat je zo’n offline dag in de praktijk brengt! Ik zou het ook wel eens willen doen, maar moet eerlijk zeggen dat ik denk dat ik het niet kan. Ik ben te nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de wereld om me heen..

  34. Heerlijk! Ik moet ook snel dat LΓ€ckberg boek bemachtigen! πŸ™‚
   En ik doe wel vaker offline dagjes, laatste week vooral gedwongen omdat mijn laptop niet meer werkte.. Maar ik doe vooral offline avonden, wanneer ik te moe ben om nog iets achter de pc te doen, eerst wat lezen, dan koken en dan lekker aanklooien in mijn huis. Er is altijd genoeg te doen πŸ™‚

  35. Het heeft wel veel voordelen inderdaad, ik doe het eingelijk niet vaak als Offline dagje,maar meestal leg ik me telefoon heerlijk een paar uur weg dat is ook erg fijn zo heb ik tijd voor andere dingen

  36. Veel gedaan! Ja dat werkt best productief zo’n dagje offline πŸ˜› . Een middagje offline doe ik ook regelmatig (moet zeggen dat dat al best moeilijk is haha) om zo even flink wat dingen voor elkaar te krijgen (zonder afleiding). Na zo’n middagje ben ik ook altijd heerlijk ontspannen. Goed om vaker te doen, ja. Fijne dag!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *