Hersenspinsels,  Lifestyle

Waarom een offline dagje wel eens goed is

 photo 2015-01-240418211_zpsbc527d09.jpg(bron)

Op twitter en Instagram konden jullie het al lezen: ik hield een offline dagje. Geen social media, geen internet, geen blog. Gewoon even afgesloten en even in het hier en nu. Zeker een aanrader, want wat was het productief en fijn om even op te laden. Wat ik allemaal heb gedaan?

 • Ik las in mijn nieuwe boek van Camilla en kwam tot de helft
 • De administratie is bijgewerkt (waar ik zo’n hekel aan heb en er al een tijdje lag)
 • Het hele huis van onder tot boven schoongemaakt. Stof gezogen, gedweild, gestoft, gewassen…
 • …zelfs de keukenkastjes uitgeruimd en opnieuw geordend
 • Ik ging heerlijk de natuur in en liep richting de Action
 • Ik kocht heel wat nieuwe decoratie en ging daar thuis lekker mee aan de slag
 • Ik bedacht heel wat ideeΓ«n voor het bloggen en schreef deze op in een notitieboekje
 • Een lange, XXL lange douche en nam wat extra me-time
 • Ik dronk thee, knuffelde met de poezen en GENOOT
 • Doen jullie dat ook vaak een offline dagje?

  Vanaf nu ga ik elke week zo’n dag inlassen. Gewoon, voor mezelf om weer even op te laden.
  Want het leven is meer dan online. GENIETEN. Want #PlukhetGeluk …

  0

  63 reacties

  • Els

   Dit is wel een goed idee maar een hele dag gelijk word me teveel. Ik ga wel beginnen met een ochtend

  • Tamarah

   Een offline dagje doe ik regelmatig. Even wat ruimte creΓ«ren voor andere dingen. Juist als ik even afstand neem dan krijg ik de meest geniale ideeΓ«n πŸ˜‰ .

  • Zwartraafje

   Ik merk duidelijk dat ik veel meer gedaan krijg wanneer het internet niet voor afleiding kan zorgen. Bloglovin, Facebook, emails, Twitter, het plannen van de blog, … er kruipt zoveel tijd in. Niet dat ik het niet graag doe, maar ik merk wel dat ik minder tijd overheb voor andere zaken.

  • Miranda

   Ik vind het knap van je, ik probeer het s’avonds te minderen nu, merkte dat ik op een gegeven moment heel de tijd met de telefoon in mijn hand zat alles te refreshen terwijl er genoeg andere leuke dingen te doen zijn. Een hele dag niet kijken dat gaat mij in elk geval niet lukken.

  • Paul

   Ik blog niet dagelijks, en ook Twitter en Facebook sla ik steeds vaker een dagje over. Er gebeurt zoveel online, dat je er bijna een dagtaak aan hebt om dat allemaal bij te houden. Overigens, heb ik de indruk dat Twitter en Facebook de laatste tijd opvallend rustig zijn, dus er zijn meer mensen die offline dagjes houden, volgens mij.

  • Deisy

   Dat klinkt echt fijn en wauw wat kan je dan eigenlijk ook veel doen zeg: ik denk dat weinig mensen hier bij stil staan. Misschien ook maar eens een dagje doen haha, soms weet ik namelijk ook niet waar ik moet beginnen met al die social media πŸ˜‰ X

  • Michelle

   Klinkt heerlijk! Ik ervaar het online leven ( wat sommigen dus wel hebben lees ik hier en daar) nooit als moeten. Als ik er geen zin in heb, voel ik me ook echt niet schuldig als ik de laptop uitlaat. Maar ik merk wel dat nu ik meer vrije tijd heb ik meer achter de social media zit, dat is opzich prima maar aan het einde van de dag heb je niet heel veel (nuttigs) gedaan en dat is soms wel jammer. Wel merk ik dat je door het internet veel prikkels krijgt, zowel positieve als negatieve. Dat is voor mij wel een rede om er soms even afstand van te nemen..

  • onderdeblauweregen

   Ja heerlijk is dat ja!
   Ik doe alles zo’n beetje naar behoefte; dat verschilt nog wel eens bij mij.
   En als ik geen zin heb ga ik sowieso niet online en zorg ik ook dat geluid van foon uit is of foon helemaal uit gaat; ff niet bereikbaar; nostalgie! :p en erg lekker! πŸ˜€

  • jackie

   heerlijk….
   nu ik niet lekker in mijn vel zit, en me nog niet helemaal fit merk ik dat ‘s avonds geen online dingen me even goed doen..

  • Miss Sentinelli

   Ik moet dat eigenlijk ook eens gaan doen. Zelfs als ik op vakantie ben, dan wil ik graag online zijn om mailtjes bij te houden etc. Ik vind dit echt een goed idee!

  • Roos

   Zo’n offline dagje zou ik ook eens moeten doen, goed idee! Je beseft vaak niet hoe veel tijd je overhoudt als je niet steeds bezig bent met instagram checken, blogs lezen, emailtjes lezen…

  • Birte

   Ik zat het voorbije weekend in Rotterdam en had geen internetverbinding in het appartement waar ik verbleef. Heerlijk om eens twee dagen offline te zijn!

  • Saskia

   Ik doe ze tegenwoordig ook wel vaker. Even een dagje offline. Bewust.
   Vaak kijk ik wel nog tussenddoor op instagram hoor.

  • Isabel Cristina

   Ben het helemaal met je eens, af en toe moet het kunnen! Ik hou zelf ook wel offlinedag, de afgelopen paar dagen zelfs, ik voelde mij niet lekker en zit dan ook minder op m’n laptop. πŸ™‚

  • Wendy

   Ik zou het vaker moeten doen, want het is inderdaad best lekker. Vooral op een dag als het ook nog eens lekker weer is.

  • Laura

   Ik zag je zaterdag avond wel weer actief zijn op twitter enzo haha :P. Ik laat tegenwoordig vaak de laptop overdag uit en kruip er pas ‘s avonds achter als vriendlief weer op bed ligt. Ook lekker πŸ™‚

  • Patricia Schmitz-Heres

   Ik heb eigenlijk nooit een offline dag. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet echt de hele dag online ben. Soms kan ik echt pas ‘s avonds, zoals nu dus, alle blogs van die dag lezen en reageren. Het ligt er net aan hoe de dag gaat, hoe laat ik wakker ben en dat soort dingen.

  • Billy

   ik had noodgedwongen een blogarme periode, en dat kan inderdaad wel deugd doen. Alleen jammer dat die feedreader dan zo vol komt te staan… πŸ˜‰

  • Xaviera

   Heerlijk zo’n offline dag! Fijn dat je er zo van hebt genoten en zoveel dingen hebt kunnen doen. Het is een heel goed idee om dit zelf ook eens te doen. Het lijkt mij alleen wel lastig om van Instagram af te blijven. πŸ˜‰

  • Wanda

   Ik zou het echt eens een hele dag moeten gaan doen, nu gaat het hooguit om een paar uurtjes terwijl ik dan tv kijk, zoals straks The Blacklist maar helemaal offline gebeurt me eigenlijk nooit. Misschien gewoon eens doen…

  • Iris

   Lijkt me ook heel fijn een keer! Het lijkt me wel lastig, aangezien ik zo gewend ben om toch even achter mijn laptop te kruipen. Maar zeker een goed idee!

  • Lies

   Mijn telefoon ben ik afgelopen vrijdag verloren en is meegenomen, dus ik heb nu de hele tijd een offline dag hahaha, Mis de telefoon zelf niet, maar vind het verschrikkelijk dat ik nu onbereikbaar ben (bellen/sms)

  • Saar

   Bij mij gebeurt dat wel eens zonder dat ik het merk in het weekend. Dan ben ik zodanig bezig met andere dingen dat ik gewoon vergeet om online te komen. Al blijft instagram een moeilijk medium om NIET te gebruiken! πŸ˜€

  • Bente

   Nog nooit gedaan, maar lijkt me wel eens lekker rustig (al ben ik niet echt een social media addict)

  • Simone

   Ik doe dat echt nooit. En misschien is dat wel super slecht. Misschien zou ik dat inderdaad wel eens vaker moeten doen. Natuurlijk als ik naar de spa ga dan heb je geen telefoon bij je. Maar daar kom ik niet wekelijks dus ik moet hier echt wat op bedenken. Ik vind het een goede uitdaging!

  • Marieke

   Ongelofelijk hoe productief jij bent als je een offline dagje neemt, haha! Als ik dat doe, lig ik over het algemeen uitgestrekt op de bank te lezen, of ben ik het grootste deel van mijn dag in het bos met m’n hondjes. Misschien moet ik ook maar eens zo’n productieve-offline-dag in gaan lassen, want ik heb wel wat ‘achterstallige’ klusjes die eigenlijk nog gedaan moeten worden!

  • Northflix

   Ik ben het helemaal met je eens!
   In eerste instantie loop ik dan nog regelmatig in mijn zak te graaien naar mijn mobiel, maar uiteindelijk went het en is het heerlijk om even niet bereikbaar te zijn.
   Overigens zet ik mijn GSM meestal ook uit tussen 17.30 en 19.00 uur.

  • Loesje Zaakjes

   Ik zou dit ook beter eens inlassen, ik heb soms te vaak de neiging om te vaak mijn mails, facebook, instagram, etc te checken. Een volledige dag zonder heb ik nog niet gedaan maar wel al beperking opgelegd, enkel online gaan om 9h, 14h en 20h.

  • Serena

   Hahaha, volgens mij heb ik toch stiekem wel een fotootje langs zien komen op Instagram. Maar zo’n dagje kan heerlijk zijn, even geen computer aan en gewoon lekker rustig andere leuke dingetjes doen. Gelijk heb je!!!

  • Pauline

   Ik doe het eigenlijk veel te weinig.. Toch wel de moeite waard als ik dit zo lees. Bedankt!

   Liefs,
   Pauline

  • Chantal

   Wat heb je lekker veel gedaan! Soms is het best fijn om even zonder internet te zijn πŸ™‚

  • annouska

   Er is niks mis met een offline dagje, ik heb ze ook met regelmaat. Althans ik kijk dan wel af en toe op whatsapp om te zien wie er mij appt. Maar verder doe ik niks met internet en social media.

  • sammie

   Klinkt heel goed, je hebt veel gedaan! Ik heb nog nooit een offline dag gedaan nu ik er over nadenk.. Mijn phone staat altijd aan en ik wil altijd wel even checken op twitter of instagram.. verslaafd dus haha

  • Maggie

   Soms wordt het overal online zijn mij teveel. Dan doe ik de laptop uit, gooi mijn telefoon in een hoek en doe ik helemaal niks. Of ik ga juist heerlijk in huis bezig. Laten we zeggen dat ik het combineer. Poosje online, poosje niks. Werkt ook heerlijk.

  • Inge

   Ik zou het wel graag willen maar het lukt vaak niet. Ook vanwege school, dingen die ik moet lezen staan vaak op de computer (printen is vaak net teveel), maar ik probeer er dan wel voor te zorgen dat er verder geen afleidingen zijn zoals websites (behalve Google Translate πŸ˜‰ )
   Hopelijk kan ik deze week wel een offline dag inlassen πŸ™‚ best wel zin in!

  • Amy

   Wat goed dat je zo’n offline dag in de praktijk brengt! Ik zou het ook wel eens willen doen, maar moet eerlijk zeggen dat ik denk dat ik het niet kan. Ik ben te nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de wereld om me heen..

  • Veerlez

   Heerlijk! Ik moet ook snel dat LΓ€ckberg boek bemachtigen! πŸ™‚
   En ik doe wel vaker offline dagjes, laatste week vooral gedwongen omdat mijn laptop niet meer werkte.. Maar ik doe vooral offline avonden, wanneer ik te moe ben om nog iets achter de pc te doen, eerst wat lezen, dan koken en dan lekker aanklooien in mijn huis. Er is altijd genoeg te doen πŸ™‚

  • Yudeska

   Het heeft wel veel voordelen inderdaad, ik doe het eingelijk niet vaak als Offline dagje,maar meestal leg ik me telefoon heerlijk een paar uur weg dat is ook erg fijn zo heb ik tijd voor andere dingen

  • zomersproetje

   Veel gedaan! Ja dat werkt best productief zo’n dagje offline πŸ˜› . Een middagje offline doe ik ook regelmatig (moet zeggen dat dat al best moeilijk is haha) om zo even flink wat dingen voor elkaar te krijgen (zonder afleiding). Na zo’n middagje ben ik ook altijd heerlijk ontspannen. Goed om vaker te doen, ja. Fijne dag!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *