Over onze hoekbank

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

Zoals jullie vast wel weten zijn wij in de loop der jaren veranderd qua meubels. Hadden we eerst alles in de kleur beuken, nu siert zwart/wit onze huiskamer. Veel moderner, rustiger en vooral 1 geheel. De beukenkleuren verschilde zo erg van elkaar dat alles een beetje een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ leek. Nu hebben we dus alles vervangen. Behalve 1 item: onze hoekbank.

Onze hoekbank waren we echt ontzettend blij mee! Hij zat lekker en heeft erg fijne kussen en uiteraard een lig gedeelte. Nou hadden we ons alleen een beetje verkeken op de grootte van de bank, aangezien hij toch wel een heel deel van de huiskamer in beslag neemt.Het is dan ook echt mijn plekje. Ik lees erop, kijk mijn series en heb er vele theetjes en gedachten op gehad. Het hoekje op onze bank is dus precies een lekker plekje voor mij. Heerlijk zit dit, aangezien ik best wat kleiner ben en de ‘normale’ zitting dus eigenlijk te breed voor me is. Het is voor mij dus meer een lig dan een zitbank. Na ruim 6 jaar is hij nog in super goed staat. Geen beschadigingen erop of katten die eraan hebben lopen krabbelen. Hij zit eruit of hij net nieuws is. Toch zijn we aan het nadenken of we niet een nieuwe, wat kleinere hoekbank willen. Wel weer een soort gelijke, met fijn stof en grote kussens om op te zitten.

Echter zal het me toch wel aan mijn hart gaan het laatste item van onze éérste inboedel zouden inruilen voor een nieuwe. Of hij echt toe is aan vervanging? Misschien niet, maar iets anders na al die jaren (en vooral een stuk compacter) is misschien wel een goed idee.

En, hebben jullie de loop der jaren veranderingen aangebracht bij je meubelen?

43 reacties op “Over onze hoekbank

 1. Wij hebben ook zo’n heerlijke hoekbank alleen is ie wit en dat is met kleine kinderen toch echt niet handig

 2. Jullie bank ziet er heerlijk uit vind ik. Ik kan me voorstellen dat je hem wat groot vind. Wij hebben vorige jaar ook een nieuwe bank gekocht en deze heeft niet zo’n diep zitgedeelte en is vrij strak. Aan de ene kant wel lekker maar anderzijds vind ik zo’n bank waar je lekker in kunt ploffen met een boel kussen ook wel fijn. Ruilen πŸ˜‰ ?

 3. Oh ja, mijn grote hoekbank is vervangen door een kleinere 3 zitter en alleen dat, daarnaast heb ik 2 rieten stoelen uit de oudheid om erbij te zetten als ik visite heb, zit, zit ik zelf dan op mijn yogabal erbij en anders een hoop eetkamerstoelen beschikbaar. De bank was dan wel op, als ik jouw bank zie, dan zeg ik, HOUDEN, want je krijgt er spijt van als je hem nu al wegdoet terwijl je er nog altijd van geniet… trust me. het is echt dat de mijne op was en vernield en doorgezakt en ga zo maar door.

  Verder ben ik van de ouderwetse stempel misschien, of gewoon eigenzinnig, heb ik zeker meubels vervangen, maar alleen omdat ik verliefd werd op andere kasten bijv. een moderne witte vitrinekast is vervangen door de Ikea Billy boekenkast meubel met duertjes van glas en ondoorzichtig etc. etc. etc. het enige meubel wat mij nog vraagtekens oplevert is een oude computerkast, deze past niet echt bij de rest, zou hem elders in huis willen zetten, maar dat is nu mijn atelier in de woonkamer, kortom… voor zolang ik geen andere ruimte heb om mjin atelier in op te bouwen? Blijft deze staan. Mijn huidige bank zou ik wel graag vervangen, omdat ik deze niet zelf gekocht heb, wel heel blij mee ben voor nu, maar ik zou dolgraag weer de perfecte hoekbank terug vinden, liefst een L… om heerlijk op te loungen, zelfs in mijn eentje. Maar ook als mijn dochter op bezoek komt bijv. πŸ˜€

 4. Ik wil ook graag een hoekbank, misschien zelfs een L. Ben een beetje aan het sparen voor een nieuwe vloer en meubels, dan kan ik alles ineens veranderen…

 5. Hele mooie bank hoor, wij hebben toen wij dit huis in gingen in 2007 onze hele inboedel van een stel overgenomen en dat hebben we nog. Zelf zou ik nu eerder voor wit en zwart en blauw ofzo kiezen maarja dit gaat voorlopig nog wel even mee πŸ˜€

 6. Wij veranderen continu haha!
  Hebben nu sinds een bepaalde tijd een rode bank, maar het is geen lekkere lig/zit bank dus twijfel nu weer of we toch niet iets anders willen..

 7. Oeh wat fijn een hoek bank. Wij hebben iets meer dan aan jaar geleden ook een hoekbank gekocht en ik ben nog steeds zo blij met de bank! πŸ˜€

 8. Onze bank is ook nog niet zo oud en ook een grote hoekbank. Hij neemt veel ruimte in beslag, maar ik vind het heerlijk. Ook voor visite, niemand hoeft op keukenstoelen te zitten, maar alles kan gewoon zitten/hangen/liggen op de bank. Zou hem voorlopig nog niet weg willen doen πŸ™‚ Jullie bank ziet er ook heerlijk uit!

 9. Hij ziet er ook uit als een fijne bank!
  Wij hebben al zeven jaar dezelfde meubels. Niks aan veranderd. Inmiddels ben ik vooral de kasten behoorlijk beu, die zijn namelijk erg donker. Ik denk dat het een stuk lichter in huis is als we ook lichte kasten hebben. Nu manlief nog zien te overtuigen, dat lukt nog niet erg. πŸ˜‰

 10. Ik ben altijd beetje fan geweest van een hoekbank, wij hebben een versleten chesterfield, vind ik ook heel mooi. Maar onlangs hebben we nog een zetel bijgekocht om een beetje een hoek-effect te creΓ«ren.

 11. Lekkere bank, hoor! Vriendje-lief heeft zijn/ons huis ingericht toen hij hier kwam wonen en eigenlijk heeft hij nooit iets nieuws gekocht. Maar hij gaat altijd voor kwaliteit dus het ziet er allemaal nog mooi uit. In mijn eigen huisje (waar dochterlief woont) staat eigenlijk Ikea-spul. Spotgoedkoop dus als we er op uitgekeken zijn, gooien we het weg en kopen we iets anders. Ook leuk!

 12. Wat een prachtige (en ik denk vooral heerlijke) hoekbank zeg. En we hebben hetzelfde tafeltje zie ik nu haha πŸ˜‰ . Wij willen ook graag een hoekbank maar onze banken zijn eigenlijk nog in hele goede staat dus vinden het ook weer zonde om een bank te kopen. We hebben toevallig wel een nieuwe tv meubel op het oog: ik denk dat die deze week wordt ingeslagen. Ik word altijd zo blij van spulletjes voor het huis πŸ™‚ X

 13. Zo een grote bank is zo fijn en het is zo belangrijk dat hij comfortabel zit. Ik heb wel een comfortabele bank, maar hij is best oud en uitgezakt. Het nadeel van de afdankertjes van je ouders krijgen πŸ˜‰ Ooit, als ik in een grote mensen huis woon, ga ik mooie bij elkaar uitgezochte meubels kopen πŸ™‚

 14. Ik ben nog steeds van alles bij elkaar aan het verzamelen en beetje bij beetje komen de meubels van mn vriend ook deze kant op. Ik vind het werkelijk heerlijk om in huis bezig te zijn en van alles te veranderen

 15. Wat een ontzettend leuke bank! Ik kan me indenken dat je daar met pijn in ’t hart afstand van gaat doen als het uiteindelijk zo ver is, zelfs al is ‘ie misschien een beetje aan de grote kant!

  Voordat ik noodgedwongen moest downgraden naar mijn ouders’ huis had ik samen met m’n man echt zo’n help-ik-zak-weg-plofbank (loveseat) en een paar luie zitstoelen. Ik wilde heeeeeel graag een hoekbank, maar daar hadden we niet echt ruimte voor, dus die staat nu op het lijstje voor als ik straks weer in staat ben om op mezelf te wonen! πŸ˜‰

 16. niels wil een nieuwe bank voor de nieuwe woning terwijl die oude nog best goed is! (ook pas 2 jaar oud,..)

 17. Ja dan raakt het wegdoen van de bank toch wel een nostalgie snaar.
  Ik had dat met m’n eerste aangeschafte meubel toen ik op mezelf ging; een kleine eettafel, heb ik nooit weg kunnen doen en zag er nog prima uit en jaren op de zolder gestaan waarbij ik regelmatig dacht; kom Γ³p maaike doe nou weg het staat er maar te staan. Maar dat is niet voor niets geweest na nieuw indelen van de logeerkamer paar jaar terug hebben we er een heel leuk bureau aan (die precΓ­es klein genoeg was voor deze plek en groot genoeg als een bureau), waar we allebei met enig regelmaat aan zitten te werken.
  Jullie succes en veel plezier met het uitzoeken van een nieuwe bank πŸ˜‰

 18. Wij zijn nog aan het opbouwen. Van de zomer nieuwe matrassen gekocht. We krijgen nog veel en de bank die we hebben is misschien wat ouder maar zit prima!

 19. Eigenlijk nog helemaal niet. We hebben onze meubels voornamelijk tweedehands gekocht, uitgezonderd de zitbank en de salontafel en wij zijn er nog steeds tevreden van. Het is ook een bijeen geraapt zooitje, maar daar houden we eigenlijk wel van!

 20. Ja, maar na dik 25 jaar zelfstandig wonen mag dat ook wel. Toch doe ik meestal lang met meubels. Mijn slaapkamer is nog de eerste slaapkamer die ik heb gekocht en ook de boekenkast die daar staat stamt uit 1987.

  Het meidenkastje in de kamer komt uit ‘ons’ Amerikaans jaar (1997-1998) en is in eerste instantie met mijn ex mee gegaan en staat sinds een jaar of 5 bij mij. .

  De rest van de spullen dateert grotendeels van net na de scheiding (16 jaar geleden)

  De bank en de eettafel zijn uit de tijd van de laatste verhuizing. Beide lekker groot, beide eigenlijk net iets te groot. Vooral in combinatie met elkaar. Maar ik ben er ondertussen aan gewend hoewel ik wel eens droom van beide kleiner. Maar daar wacht ik mee tot Yep het huis uit is. Of niet. Tenslotte heb ik er ooit ook 15 jaar over gedaan om een salontafel te vervangen. Het bleef bij ‘denken en dromen’ tot deze verhuizing. Toen is-ie met het oud vuil mee gegaan.

 21. Ik heb ook een hoekbank en ik vind het heerlijk! Ik zit eigenlijk altijd op het gedeelte waar je lekker je benen neer kunt leggen. Het is echt uniek als daar iemand anders zit.

 22. Jullie bank ziet er uit als een heerlijke plek om te ontspannen! Mijn hoekbank is nog niet zo oud (zo’n 3 jaar) maar al heel erg aan vervanging toe omdat mijn katten hem als krabpaal gebruiken… De hoeken zijn zo stuk dat je de vulling ziet zitten. Erg fijn soms, katten πŸ˜‰ .

 23. Heerlijk zo’n bank! Wij hebben een jaartje terug na de verhuizing alle meubels vervangen. Van hout-kleurig zijn we naar wit en grijs gegaan. We zijn er nog steeds erg blij mee =)

 24. Ik heb heel wat veranderd in ons huisje. Nu, na 6 jaar, klopt het plaatje. En ik ben zooo blij nog steeds met mijn IKEA bank!! Met groot lounge gedeelte. Heerlijk!!

 25. Wij hebben nog niks ingeruild (wel toegevoegd). Ben ook nog niet echt op iets uitgekeken dus we laten het voor nu lekker zoals het is πŸ™‚

 26. Heerlijke bank. Ik wilde zo graag een hoekbank, maar manlief vind ze niet mooi. Wij hebben onze bank ook bij de Otto besteld. Goeie en mooie bank overigens.

 27. Mijn man en ik woonden allebei alleen voor we bij elkaar introkken, en onze inboedel is dus een beetje een allegaartje van onze spullen. Voorlopig hebben we nog geen al te grote veranderingen gedaan … Je bank ziet er supergezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *