Over mijn grote liefde voor eekhoorntjes

Een liefde he van mij: eekhoorntjes. Ik was dan ook helemaal wild toen ik veel eekhoorntjes zag in Londen (zie foto hier beneden) Whatabouther was er ook geweest en GOD wat ben ik jaloers op haar foto’s. DAT.WIL.IK.OOK! Naar Londen wilde ik sowieso nog een keer maar nu mét een zak vol pinda’s. De hele dag zitten, daar in dat park.


Londen, 2011

Waarom ik zo van eekhoorntjes hou? Ik heb echt geen flauw idee. Ik vind ze gewoon super schattig. Sowieso ben ik al dol op dieren in de natuur. Zo weten jullie dat ik ook helemaal verliefd werd op een Egeltje die ik zag in Centerparcs en ondanks mijn slechte internetverbinding MOEST ik tweeten dat ik een eekhoorn én een egel had gezien. Te dansen, dat stond ik. En M. me maar vreemd aankijken. Ben ik dáár nou mee getrouwd?!

Ja ik ben een crazy cat lady maar ook zeker een eekhoorntjes-liefhebber. Hier nog wat foto’s <3


Londen, 2011


Londen, 2011

Wat is jou favoriete dier? (en waarom)

56 reacties op “Over mijn grote liefde voor eekhoorntjes

 1. Ze zijn ook heel leuk! In Londen kwamen ze gewoon aan mijn hand snuffelen om te kijken of ik iets te eten had. Mijn favoriete dier is trouwens nog steeds een hond, al vind ik onze Spike natuurlijk ook superlief!

 2. Ik spotte ‘mijn eerste eekhoorntje’ ook in London! In een parkje waar ik met mijn oma was. Sindsdien ook verkocht.
  De eerste echo van onze kleine vond ik eruit zien als eekhoorntje (vruchtzakje als rug haha ) dus de babykamer krijgt toepasselijk ‘knabbel en babbel’ als thema 🙂

 3. Eekhoorntjes zijn idd erg leuk. Ik vind ’t super dat je ze in Londen zoveel kunt spotten.
  Maar mensen die mij een beetje kennen weten het antwoord op je vraag al: fretjes!
  Een beetje als eekhoorntjes: nieuwsgierig, grappig en schattig.

 4. Naast honden en katten zijn pony’s mijn favoriete dieren, want hallo: hoe cute zijn die?!

  Maar ik vind eekhoorns ook erg schattig hoor. Sommige mensen noemen ze veredelde ratten … WHAAAAT?!

 5. Leuke foto’s! Mijn favoriete dier is de giraffe. Daar kan ik echt uren naar kijken. Waarom weet ik niet, maar ik vind ze echt gewoon super mooi. Ze lopen zo elegant enzo. Geweldig gewoon.

 6. Haha leuke post! Ze zijn ook zo schattig he 😀
  Toen ik in Londen was heb ik ook echt een half uur in dat park gezeten tussen de eekhoorntjes!

 7. ik weet niet wat ik echt van eekhoorntjes vind…
  ze zijn zo schattig, bijzondr omdat je ze niet vaak ziet ook..
  denk dat dat het is, wow een eekhoorn die zie ik nu echt nooit 😉

 8. Eekhoorntjes zijn ook echt super schattig! Ik heb niet echt een lievelingsdier, maar ik vind panda’s al mijn hele leven lang zo leuk omdat ze zo knuffelbaar lijken. Helaas zijn ze dat alleen niet haha…

 9. Ik ben echt een hele grote dierenvriend, ik vind alle dieren prachtig. Maar vogels (nee ik kan er niet specifiek één noemen) bedoel, pinguïns, papegaaien, arends.. ze zijn allemaal prachtig! En Mango houdt ook nog van kroelen (niet te vaak natuurlijk.. bedoel, het is een jongen. Die moet stoer zijn!)

 10. Ah schattig 🙂 ! Ik heb zelf iets met duiven. Sommige mensen vinden het straatratten, maar ik vind ze leuk! En andere vogels ook. Zo kan ik helemaal blij worden als ik een roodborstje zie, haha. Ik ben trouwens op jouw blog gekomen door het plukhetgeluk project, waar ik nu ook aan mee doe 🙂 superleuk!

  Groetjes,
  Kiki

 11. Eekhoorntjes blijven ook erg schattig en leuk om te zien 😉 Ik ben overal gek op, heb zelf 3 katten en wil nog ooit een hond erbij… maar waar ik al helemaal niet zonder kan zijn mijn cavia’s, daar ben ik echt heel gek op.

 12. Ik deel je liefde voor eekhoorntjes, mijn allereerste spreekbeurt ging erover, inclusief eekhoorntjestrui 😉 Ik vind stokstaartjes erg leuk, net als katten, uilen en vossen.

 13. Eekhoorntjes vind ik ook heel lief! Ik heb een liefde voor konijnen en hamsters. Waarom, geen idee, maar vind vooral konijnen heel lief, en wil er graag ook eentje. Maar nu heb ik daar de ruimte nog niet voor helaas!

 14. Eekhoorntjes zijn altijd leuk om te zien, helaas komen ze maar zelden dichtbij he. In tegen stelling tot hun neefjes en nichtjes uit London zo te zien! Ik begin de laatste tijd een crush op te bouwen voor (witbuik) egeltjes!

 15. Je moet er gelukkig niet persé voor naar Londen. Tijdens onze laatste Centerparcs-vakantie kwam er eentje vlak naast mijn voeten zitten toen ik op het terras aan het lezen was. Jammer genoeg had ik geen camera binnen handbereik. 🙁

 16. Oh man. Eekhoorntjes. Ik heb een tijdlang in het bos in de Verenigde Staten (in Oregon) mogen wonen en elke dag werd ik wel door meerdere eekhoorntjes begroet. Totdat de honden ze in de gaten kregen en te pakken probeerden te krijgen dan, hihi. Ik ben er ook echt helemaal verknocht aan en kan me inderdaad herinneren dat, toen ik op vakantie in London was, de eekhoorntjes daar zoooo gewend waren aan mensen dat je ze gewoon pinda’s en bijv. besjes uit je handen kon voeren. Superschattig!

  Ik heb zelf een beetje een ding met uilen en beren (maar geen panda’s!)

 17. Eekhoortjes zijn super schattig! Leuke foto’s allemaal om te zien. Die foto’s van Whatabouther heb ik ook gezien, ik had gelijk dezelfde gedachte: dat wil ik ook! 😉 Heel leuk om te lezen dat je zo enthousiast kan worden van de dieren. Ik heb niet echt een favoriet dier, ik ben gek op vrijwel alle dieren! <3

 18. Het zijn ook echt leuke beestjes! Als ik ze zie wordt ik er blij van, omdat je ze niet zomaar kunt zien. Je moet vaak zoeken!
  Ik heb niet echt een favoriete dier, vind alle zoogdiertjes wel leuk haha

 19. Jaaa eekhoorns zijn leuk! Ik heb toen in Londen een keertje eentje aan mijn been gehad haha. Verder zien we ze hier ook wel eens voorbij komen, super leuk!

 20. Eekhoorntjes zijn zeker mooie diertjes! Ik zag ze regelmatig in het bos waar wij aan woonden (in mijn ouderlijk huis), in allerlei kleuren. Vooral die staart 🙂 ! Helaas zijn het geen lieve diertjes. Een (egyptische langoor) egel heb ik ooit zelf als huisdier gehad… gekocht in een exotische dierenwinkel… geen aanrader…mooi beestje maar kon niet wennen aan het andere ‘klimaat’ in de woonkamer van mijn ex. Kreeg daardoor longontsteking, erg zielig! Mijn lievelingsdier is een leeuw; combinatie van ‘lekker lui’ en actief (bij bijvoorbeeld het achterna zitten van zijn prooi) vind ik prachtig. En het is mijn sterrenbeeld 😉 .x

 21. Vogels…daar smelt ik helemaal bij weg. En of het nu een dikke postduif, kleine mus of papegaai is, maakt eigenlijk niet uit 😉

 22. Zooo grappig! Ik kom ze ook steeds vaker tegen… op social media. Het lijkt wel alsof iederéén er een voorliefde voor heeft. Trouwens, vorige winter las ik ergens dat de eekhoorntjes in Londen ‘agressief’ zouden zijn. Ze hebben je toch niet gebeten;-) ?

 23. Super schattig! Ik vind ze ook heel lief, maar ik zie ze niet zo vaak (en meestal zijn ze ook heel snel weer weg). Toevallig heb ik er ook een keer een gespot in Centerparcs. En een tijdje liepen ze in de buurt rond. Ik vind eigenlijk alle dieren leuk, maar katten zijn mijn favoriet.

 24. Ik vind eigenlijk alles qua beestjes wel lief, cute, aaibaar of schattig. Zolang ze maar niet achter tralies zitten 😉

 25. Ze hebben ook echt iets schattigs. Ik heb niet echt een lievelingsdier. In de dierentuin moet ik wel altijd langs de leeuwen. De rust die ze uitstralen terwijl ze ondertussen alles overzien. Ik vind het mooie krachtige beesten. En hoe de leeuwin haar kinderen beschermt. Mooi om te zien.

 26. Ik vind eekhoorntjes ook lief. Iemand zei ooit dat een eekhoorn gewoon een rat is met een mooiere outfit 😉 niets van waar!

  Ik vind de huismus, ja gewoon die saaie, heel lief! Elke keer als ik er één zie wil ik het beestje in mijn handen vasthouden.

 27. Wauw wat een mooie fotos, eekhoorns zijn me nooit opgevallen. T zijn eingelijk wel leuke diertjes he! Ik ben helemaal weg van dolfijnen!

 28. Oh wat een mooie foto’s. Ik ben ook gek op eekhoorntjes. Ze zitten bij mijn tante in de tuin, zo leuk om ze te zien. Mijn lievelingsdier is een vos. Ik vind ze mooi om te zien en ik vind het leuk waar de vos vaak voor staat in verhalen en mythes: slim, gewiekst, vrolijk en zorgeloos

 29. Ja ik ben ook dol op eekhoorntjes. Ze zien er schattig uit, zijn slim en hebben zo’n prachtige pluimstaart. Ik vind veel dieren erg leuk, met name katten! Maar ik geniet ook erg van de verschillende vogeltjes in de tuin.

 30. Haha heerlijk artikel om mijn dag mee te beginnen 😀
  Jaa eekhoorntjes zijn super leuk vooral inderdaad in dat park in London je struikelt daar bijna over ze 😀
  Mijn favoriete dier blijft denk ik een dolfijn haha die hebben echt wat magisch voor mij

 31. Mijn favoriete dieren blijven toch wel katten (hoewel ik honden ook heel leuk vind), en eekhoorntjes zijn inderdaad super schattig! In New York had je er daar ook echt een overload van, super leuk!

 32. Haha leuk zijn ze he 😉 Bij mijn moeder komen ze regelmatig op het balkon hihi. Nu ze weten dat daar pinda’s en voer ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *