Vaste rubrieken/categorieën op je blog

Bloggen. Structureel bloggen. Zoals jullie weten ben ik zo’n blogger. Ik plan dingen in en heb dan ook vaste rubrieken die op vaste dagen & tijden online komen. Handig? Ik vind van wel. Deze rubrieken passen bij mijn blog en die ik zelf super tof vind om te maken. Ook heb ik de laatste jaren veel aan mijn categorieën gedaan, zodat ze beter tot hun recht komen.


Hoe het bloggen er 9 van de 10 keer bij mij uitziet: thee en een poes op schoot


De indeling van mijn categorieën

Mijn categorieën staan in de zijbalk en heb ik de loop der jaren erg gesorteerd en andere namen gegeven. Dit, omdat het meer toepasselijk was en heb oude/nieuwe categorieën samengevoegd. Zo heb ik een categorie ‘Boeken, tv, films & youtube’ aangezien dit op elkaar aansluit qua media. Ook heb ik alle artikelen die bloggerelateerd zijn of een samenwerking bevatten in de categorie ‘Blog’ staan.

Ik heb nagedacht over de namen van mijn categorieën. Zo had ik eerst een Snapshot overzichtje maar heb daar nu een maandelijks artikel ‘Behind the scenes’ van gemaakt. Doordat ik ben begonnen met TGIF leek het me niet meer gepast ook nog eens wekelijks een foto overzichtje te plaatsen. Ik probeer de categorieën en namen ervan bij mij en mijn blog te laten passen.

Ook heb ik een aantal rubrieken die ik weinig tot nooit gebruik. Poezenliefde moet ik eens nieuw even inblazen en Jaaroverzichten gebruik ik maar 1 keer per jaar voor een aantal posten om het jaar mee af te sluiten.

Hoe mijn vaste rubrieken er nu uitzien

Elke Vrijdag om 09:00 TGIF – Thank God It’s Friday
Op elke Zondag van 18 januari t/m 22 februari elke Zondag mijn eigen projectje #PlukhetGeluk (waar al ruim 60 bloggers wat van hebben gepost)
En elk einde van de maand een nieuwe rubriek Behind the scenes, een foto overzichtje.
Daarnaast de volgende rubrieken die eens in de zoveel tijd verschijnen:
That’s my cup of tea, een lijstje met favorieten
Een review/recensie van een boek, serie of een film

Tevens als ik een aantal samenwerkingen in de wacht heb staan maak ik dat er maar 1tje per week verschijnt. Ik wil niet heel commercieel zijn en telkens alleen maar samenwerkingen posten. Ook schreef ik een blog over fulltime bloggen en hoe ik met samenwerkingen omga.

Ik kreeg bij dit stukje van Paul de volgende reactie:
Leuk stukje. Ik vind de producten die je recenseert bij jou passen. Helaas zie ik ook anders op andere blogs, daar worden de meest belachelijke product beschreven en soms schrijven ze letterlijk het persbericht over.
Daar irriteer ik me aan bij fulltime bloggers. Als jij schrijft over thrillers, thee of mokken dan geloof ik je daarin, en dat is heel wat waard. Dus de adverteerders mogen blij met je zijn 😉

Het deed me super goed dit te horen, aangezien dit ook zeker mijn insteek is en ik dit wil blijven doen. Fijn dat het zichtbaar is voor mijn lezers/bezoekers. Om verlegen van te worden die lieve complimenten.

Werken jullie met vaste rubrieken/categorieën en welke zijn dit?

69 reacties op “Vaste rubrieken/categorieën op je blog

 1. Wauw, ik heb eigenlijk niet veel vaste dingen op mijn blog vergeleken met jou. Ik heb elke zondag een nail art tutorial, maar verder is het niet echt vast wat ik blog 😉

 2. Leuk om te lezen Sas! Jij gaat heel consequent met je categorieën om, daar moet ik ook wat scherper op zijn/worden. Netjes alles zo geordend!

 3. Wat leuk en handig, vaste rubrieken en berichten!
  Ik zou willen dat ik wat gestructureerder was.. ik probeer nu sinds kort wel op vaste dagen te posten, maar wát dat dan is, dat is nog de vraag. Alleen m’n 365 dagen project post ik nu om de zondag, hopelijk houd ik dit vol!
  Ik denk dat ik mijn berichten wel wat meer wil gaan inplannen en vaste dagen wil aanhouden 🙂 dat lijkt me wel handig en ik merk ook dat meer bloggers dat doen!
  Wat heb je trouwens een mooie blog!
  Liefs

 4. Ik heb wel terugkomende blogjes zoals mijn weekoverzicht, de tuesday tunes, reviews en de tips & trucs. Maar ik vind het ook leuk om gewoon een willekeurig blogje te schrijven.

 5. Wat een prachtig compliment zeg en ben het helemaal met hem eens: jij bent jij en jij bent uniek en dat laat je ook keer op keer zien door je eigen draai en invalshoek eraan te geven 🙂 X

 6. Inderdaad een heel mooi compliment van Paul maar zeker waar! Ik stoor me ook absoluut niet wanneer je schrijft over een product dat je hebt ontvangen. Je maakt er je ‘eigen’ blogartikeltje van, je geeft er een persoonlijke toets aan… Fijn dat je ons op de hoogte brengt van de categorieën die we nu op je blog kunnen terug vinden 🙂

 7. Ik heb wel een aantal terugkerende rubrieken, maar die verschijnen niet op een vaste dag. Een maandelijkse Aanwinsten – post en eentje met een overzicht van de boeken die ik las tijdens de afgelopen maand. De foto-update verschijnt ongeveer wekelijks, maar ik heb ook een zwak voor lijstjes – dus de Listomania-rubriek keert af en toe terug en datzelfde telt voor de Vrijwillige tips en Full of Colours rubriek waarin ik alle boeken in één specifieke kleur uit de kasten haal. Oh ja, één keer op het jaar maak ik mijn lees-statistieken op en 1 keer per maand toon ik een Update Challenges (kwestie van zelf ook op de hoogte te blijven)

 8. Vaste categorieën geven wat meer structuur en overzichtelijkheid aan een blog. En dit kun je op verschillende manieren invullen. Ik heb zelf ook een aantal vaste categorieën. Soms als ik geen inspiratie heb, krijg ik toch weer een idee door die categorieën. Ik vind het erg fijn werken!

 9. Leuk om te lezen, ik hou wel van dit soort posts, aangezien het een kijkje achter de schermen geeft. Het grappige is dat het mij niet vaak op valt dat mensen vaste rubrieken op vaste momenten hebben. Maar wellicht komt dat omdat ik zoveel mogelijk teruglees in het weekend, waardoor dat soort dingen niet opvallen 😉

  Ik werk zelf ook met een aantal vaste onderwerpen, maar heb niet een vaste dag voor alles. Ik probeer elke week iets over films of series te schrijven, heb wel elke zondag een sundays finest (al heb ik die nu even on hold gezet voor pluk het gelijk) en schrijf aan het eind van de maand over Utrecht en mijn doelen van de maand. Ik had ooit nog de onderwerpen Catlove en Love is all around us, maar die zijn sinds ik weer doorgestart ben met mijn blog een beetje op de achtergrond geraakt.
  Ohw wat stom dat ik het vergeet, ik heb momenteel op vrijdag de How To Plannen reeks. 🙂
  Wellicht werkt die regelmaat toch beter voor me dan ik denk!

 10. Wat een lief berichtje van Paul! Eigenlijk heeft hij helemaal gelijk. Als jij een review schrijft, vertrouw ik daarop. Je zegt altijd wat je denkt, je geeft je eigen mening en dat verdient een mooie pluim haha! (; Handig zo’n overzichtje!

  1. & weer een pluim van jou erbij *bloos* Lief, dankjewel! Ik probeer ook echt altijd open/eerlijk te zijn in mijn reviews en het dicht bij mezelf te houden.

 11. Wat goed om te lezen, ik ben zelf ook bezig met vaste rubrieken maar ben daar nog een beetje zoekende in. Zoiezo op maandag het bloggers interview, woensdag jouw pluk het geluk vrijdag een beauty artikel en zondag thankful sunday, maar dan nog vind ik het soms moeilijk om een artikel te maken in spiratie tekort op moment

 12. als ik dat zo lees, dan is het duidelijk dat ik geen echte blogger ben 🙂
  Meestal komt er iets op als ik er zin in heb, en tijd heb, tijd is de laatste tijd dan weer wat moeilijker…

  1. Iedereen die blogt vind ik een echte blogger. Op zijn/haar eigen manier. Wat werkt en fijn is voor diegene is toch het belangrijkste 🙂

 13. Handig indeling, ik zeg zolang het voor jou werkt, zo houden. Ikzelf ben nog steeds aan het veranderen/toevoegen, ben er nog niet helemaal klaar mee maar ben ook wel blij met mijn indeling.

 14. Leuk en wat een mooi compliment!
  Ik heb alleen een thema ’through the week’ (of day) is eigenlijk een plog :p die ik 1 keer per maand doe. Voor de rest ben ik nog een beetje zoekende wat ik leuk vind en zou willen.
  Ik heb een “technische” vraag die ik gesteld heb op mijn blog (bij blue day book blogpost) aan jou en/of sam, zou je me mss kunnen vertellen hoe?

 15. Verstandig dat je zo goed nadenkt over je verschillende rubrieken! Ik denk dat ’t ook heel fijn werkt om wat vastigheid te hebben m.b.t. wat je aansnijdt, een soort houvast op dagen dat je eigenlijk niet zo’n vast idee hebt van wat je wilt schrijven!

  Op het moment heb ik nog geen echte rubrieken die een vaste plek hebben, het gros van mijn posts is persoonlijk. Ik heb wel wat dingen die ik een vastere plek wil geven, zoals boekrecensies (die ik nu eens in de zoveel tijd schrijf) en mindfulness. Ik heb alleen nog niet zo goed nagedacht over in welke vorm ik dat wil gieten, omdat ik nu vooral bezig ben met lekker (bijna) dagelijks te schrijven! 🙂

 16. Ik blog over wat ik leuk vind, maar ik denk er wel over om vaste rubrieken te doen op vaste dagen… Je artikel zet me weer aan het denken.
  Die reactie van Paul is inderdaad heel tof!

 17. Wat een leuke reactie van Paul. Ik vind het ook wel belangrijk dat bepaalde producten bij mij passen en ben daar toch wel wat selectiever in geworden. Ik heb één vaste rubriek, m’n Instagram Diary, en verder post ik ook om de zoveel tijd een artikel over mijn opgemaakte producten.

 18. Wat een fijn artikel! Ik vind het lastig om te plannen en om categorieën te kiezen die bij mijn blog passen. Ik heb hiervoor echt bewondering voor hoe jij het allemaal doet. Ik ben het trouwens helemaal eens met Paul’s comment. Als ik een gesponsord artikel lees, geef je dat altijd duidelijk aan èn weet ik dat je altijd eerlijk je mening geeft. Helaas zie je dat niet altijd bij andere bloggers net als wat Paul zegt. Persberichten letterlijk overgenomen en/of een artikel plaatsen die totaal niet bij een blog past, eigenlijk vind ik dat best jammer maar dat is persoonlijk natuurlijk.. Leuk artikel Saskia!

 19. Handig dit overzichtje! Wat een prachtig complimentje heb je van Paul gekregen! Iets willen uitdragen en dat het ook echt aankomt zijn echt twee verschillende dingen! Bij jouw komt het super samen 😀

 20. Ik heb zelf geen vaste categorieën, al zijn er wel wat onderwerpen die vaker terugkomen. Ook heb ik niet echt een vaste frequentie. Al werk ik daar wel aan, ik probeer nu tenminste vier stukjes per maand te schrijven. Ik denk dat het daarbij blijft, omdat een hogere frequentie naast mijn werk, sport en vriendschappen alleen maar tot stress leidt. En het moet wel een hobby blijven! Dank voor de mention trouwens, was een welgemeend compliment. Fijn om in de comments te lezen dat anderen het ermee eens zijn!

 21. Leuk artikel 🙂 Ik had een hele tijd voor elke dag een vaste rubriek, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik me op een gegeven moment moest dwingen om over een bepaald onderwerp te schrijven terwijl ik daar op die dag helemaal geen zin in had. Ik heb nog wel een vaste rubriek en de andere zes dagen vul ik zelf in 🙂 En lief compliment heb je gekregen!

 22. Leuk artikel! Ik heb wel vaste categorieën, maar er staat bij mij (behalve singin’Sunday en twee tijdelijke projecten) geen standaard dingen op dagen. Ik blog meestal gewoon over wat er in mij omgaat. Soms is dat wat verouderd omdat ik vaak wel vooruit schrijf i.v.m mijn studie, maar ik moet nog een hoop leren omtrent het bloggen 🙂

 23. Op dinsdag komt PlukhetGeluk online, op woensdag iets over moestuin/bouwen, op zaterdag een foto van de week, en op zondag een quote. De andere dagen is het naargelang de inspiratie, …

 24. Heb me voorgenomen om pas nadat ik een jaar geblogd heb te gaan kijken waaróver nou precies. Dan ga ik eens kijken: wat zijn mijn hoofdonderwerpen en in welke categorieën (’tags’ of ‘labels’) deel ik mijn berichten in. Tot die tijd is het een beetje freewheelen.

 25. Nee geen echt vaste rubrieken, ik heb een weekly woensdag.
  Als er een winactie is dan komt die op woensdagmiddag, en als er een tag of pinspiratie komt dan is dat op zaterdag of zondag

 26. Leuk om te lezen hoe je je het bloggen aanpakt! Ik heb wel een aantal vaste rubrieken, waaronder sinds dit jaar mijn maandaggebabbel waarin ik even terug kijk op het weekend en vooruit kijk naar een nieuwe week. Gewoon omdat ik het leuk vind om daar zo eventjes mee bezig te zijn. Verder plan ik meestal 3 tot 4 blogs per week…

 27. In het begin plande ik helemaal niets, helemaal prima maar dan heb je wel snel kans dat je inhoud veel op elkaar gaat lijken. Tegenwoordig probeer ik wat meer te plannen, maar echt vaste tijden en categoriën op vaste dagen heb ik nog altijd niet. Wel schrijf ik wat meer vooruit en plan ik sommige blogjes in, maar dit is meer omdat ik dan zoveel inspiratie heb haha 🙂
  Als handwerk blogster kom je hier toch wel een beetje op uit, het is natuurlijk niet zo interessant om mijn bezoekers iedere dag een foto van dezelfde HAED ( hele grote borduurwerken) te laten zien terwijl er maar 200 kruisjes zijn bijgekomen, daarmee is het plannen dan wel handig.
  De categorieën heb ik bij de onderwerpen gekozen en die coveren mijn artikelen aardig denk ik. Handwerken- natuur- hersenspinsels- onze weg naar een gezinnetje- dieren en dagelijks leven.

 28. Nee, ik ben echt het tegenovergestelde. Ik plan niks. Oh jawel, ik heb op zondag mijn vaste rubriek, maar verder niets. Het werkt voor mij gewoon niet met die vaste rubrieken. Maar ik vind het bij jou en anderen wel heel prettig. Ik weet welke rubrieken ik leuk vind en welke minder, wanneer wat online komt etc. Als lezer is het dus wel echt heel erg handig. En voor jou als blogger natuurlijk ook, want dit is gewoon jouw manier van bloggen!

 29. Wauw wat netjes ingedeeld haha. Ik ben zelf helemaal niet van de vaste rubrieken, ik vind het fijner om gewoon te schrijven wanneer ik wil en gewoon random dingen 🙂

 30. Ik had een weekelijkse rubriek: tuesay tunes. Deze heeft bets lang gelipen. Nu post ik daar nog af en toe in.
  Verder terugkerend per maand, mijn maandoverzicht.
  ‘I heart it’ en ‘random thouhgts’ ook terug kerend, maar niet op vaste tijden, gewoon wanneer ik daar zin in heb. Wel beiden heel herkenbaar.
  Voor de rest laat ik alles open en mijn inspiratie de vrije loop.

 31. Ik heb momenteel 1 vast item: Pic-a-Boo Tuesday. Dit is een weekoverzicht in foto s. Aankomende zaterdag start ik met een nieuw wekelijks item. Ook met foto’s maar net even anders.

 32. Handig zo’n overzichtje! Als groentje in de blogwereld denk ik hier veel over na! En vind jouw artikelen altijd leuk om te lezen.

  Ik zelf heb er 3: Het leven met een vleugje roze, de voorbijganger en de zoektocht. Onder het eerste schrijf ik over alledaagse dingen die me opvallen, maar altijd met een vleugje roze. Alle verhaaltjes zijn dus gericht op de liefde.
  Onder de voorbijganger schrijf ik over voorbijgangers (voornamelijk in de trein, omdat ik nogal veel met de trein reis) die me opvallen, en fantaseer ik erover wat voor leven en dan vooral liefdesleven deze mensen hebben.
  Onder de zoektocht schrijf ik over de moderne zoektocht naar liefde; internetdaten. Hier kun je verschillende koppels volgens vanaf het plaatsen van hun profiel gevolgd door alle berichten die ze heen en weer naar elkaar sturen.

 33. Ik ben toevallig zondag begonnen met een rubriek: Get Inspired. Heb nooit eerder een rubriek gedaan, maar ik dacht: laat ik eens een poging wagen. Ben namelijk wel benieuwd of het me ook echt gaat lukken om elke zondag iets te posten.

 34. Ik werk nog niet met vaste rubrieken maar ben hier wel weer over na aan het denken. Dat geeft nog net iets meer structuur aan mijn blog denk ik. En duidelijkheid voor de lezer.

 35. Mooi overzichtelijk artikel zoals ik altijd gewend ben. 🙂 Ik vind dat stramien van je blog zo mooi. Mijn blogplanning heb ik op vaste tijden en dagen. Zelf heb ik ook m’n vaste rubrieken. M’n instaMAD op maandag en op vrijdag plaats ik nu een video. Ik vind dat prettig! Zo weet ik voor mezelf waar ik aan toe ben. 🙂

 36. Leuk om te lezen hoe jij dit aanpakt Saskia. Ik heb enkele vaste rubrieken, maar nog niet superveel. Ik merk dat zo’n houvast wel erg prettig is, maar ik mis nog een beetje het ritme (jep.. zelfs na bijna een jaar). Fijne reactie overigens van Paul, mooi compliment!

 37. Ik probeer op vaste tijdstippen te bloggen, en dan 1x keertje in de week eens niet rechtstreeks over eten. 🙂 Ik hou ervan om nieuwe rubrieken uit te testen, maar vind het soms moeilijk om in te schatten of mensen die nieuwe dingen nou net leuk vinden of helemaal niet…

 38. Leuk om te lezen hoe je het allemaal doet! Ik heb weinig vaste rubrieken,. alleen iedere zaterdag muziek en op zondag een review van een boek of film.

 39. Je vaste rubrieken zijn erg leuk 🙂 ! Omdat ik maar 3/4x in de week blog wil ik me daar niet te veel mee vast leggen. Wel komt er nu eens in de 2 weken een Happy-post :rubriek over mijn geniet momentjes. Verder heb ik een paar terugkerende thema’s want ik ‘praat’ graag over mijn dochter, muziek en waar ik op een bepaald moment mee bezig ben. Reacties als die van Paul zijn geweldig, zeg! Ik ben het helemaal met hem eens, daar kun je trots op zijn 😀 . Dus echt hoor, ga zo door!!!x

 40. Ik heb wel vast categorieën, maar niet echt vaste dingen waar ik over schrijf. Meestal blog ik ook pas als ik iets te bloggen heb. Wat ik tegenwoordig ontzettend fijn vind. Ik hoef niet zo nodig elke dag een blog online te hebben. Mensen die mijn blog leuk vinden blijven toch wel en reageren als ze dat willen. Wel probeer ik elke week 2 tot 3 blogjes te schrijven. Maar als dit er bijvoorbeeld een keertje maar 1 is maak ik mij er ook niet ontzettend druk over.

  Al zijn mijn Noorwegen blogjes op dit moment wel een soort terug komend iets. Bedenk ik mij nu opeens. Want dat is natuurlijk al lang geweest.

 41. Ik doe een beetje van beide, zo is er een weekelijkse sport diary, verschijnen recepten -bijna altijd- op woensdag en heb ik op vrijdag of zondag een “informatief” artikel over hardlopen, afvallen of gezond leven. Alles er tussen in is wel een beetje een allegaartje. Ze vallen wel in vaste kaders maar zijn niet perse allemaal verbonden in een serie van artikelen oid.

  Ik ben het overigens ook helemaal eens met paul!

 42. Vroeger had ik vele tags, maar ben een andere blogster dan wat ik tot nu toe heb gezien hier, zo ben ik het nog heel erg aan het uitzoeken hoe wordpress nu precies werkt, zoals je hebt kunnen zien al, komt het nog niet over zoals ik het wil, hahaha en het bewerken na publicatie werkt ook niet bij mij 😉

  Natuurlijk zodra ik weet hoe het wel goed werkt, dan komt er een tag met ART, Kleuren staan er al, en verder, verhalen meestal, weetjes of ditjes en datjes en de tag Picasso staat er ook al, welke refereert naar mijn kat en niet de schilder 😀

 43. Bij miju is het gewoon 1 chaos, maar zo ben ik dus misschien moet ik het zo houden…

  Al vind ik mijn categorieen zo’n zooi dat ik zelf soms niet meer weet wat ik moet kiezen..
  maar alles opnieuw ordenen, pffff dat word een werk

 44. Ik ben vorige week met mijn eerste rubriek begonnen, foodie friday! 🙂 Ik ben het helemaal eens met Paul!

 45. Ik heb lang getwijfeld of ik nu wel of niet met vaste rubrieken en categorieën wil werken. Tegenwoordig komt op zondag de Sunday’s Finest online en op maandagen wissel ik de rubrieken Blogleesvoer en Tweewekelijkse Diary af. Voor andere dagen heb ik inmiddels ook vaste rubrieken gekozen, maar die moet ik nog daadwerkelijk doorvoeren 😉 Ik merk dat ik die structuur echt nodig heb nu ik dagelijks probeer te bloggen.

 46. Wat een leuk stukje! Ik heb inmiddels geen vaste rubrieken meer. Dat komt eigenlijk omdat ik nu te weinig tijd heb om ze weer op te zetten en ze ook te behouden.
  Dat vind ik wel jammer.

  P.s. Ik bedenk me net dat ik wel een vaste rubriek heb, namelijk over postcrossing. Alleen plaats ik daar vooral verstuurde kaartjes en tips. 🙂

 47. Interessant om te lezen hoe jij omgaat met categorieën. Ik zou zelf graag meer structuur willen aanbrengen, maar ik ben gewoon te druk op het moment. Ik ken mezelf: altijd teveel hooi op mijn vork. Dus voor mijzelf doe ik het nu even rustig aan. Op de reactie van Paul kan ik niets anders zeggen dan dat ik het er volledig mee eens ben. Je komt ‘echt’, eerlijk en gezellig over en daarom ben ik een fan.

 48. Hoi Saskia! ik lees je blog al een hele tijd, je hebt een fijne mix van artikelen en ik waardeer je eerlijkheid. Je artikelen over hoe je blogt geven een mooi inkijkje in jouw werkwijze. Dank je! Ik blog nu ook om combinatie met een full time baan en kleine dochter. Nr2 is onderweg dus hopelijk binnenkort tijdens mijn verlof wat meer tijd om ideeën uit te werken. Want dat is wat ik nu het het lastigst vind. Een hoofd vol ideeën maar onvoldoende tijd om ze uit te werken. Mijn categorieën opschonen is er een van!

 49. Leuk om te lezen hoe jij werkt met vaste rubrieken. Het is fijn dat selectief bent met samenwerkingen en dat ze ook niet te vaak verschijnen, dat doe je goed! Ik werk nu met een aantal vaste rubrieken. Thoughs & Tea (random praatje) elke vrijdag, Soulful Sunday (inspiratie) op zondag en nu op maandag jouw mooie #PlukhetGeluk project. Aan het einde van iedere maand verschijnt ook een maandoverzicht in foto’s onder This was my …(maand). Ik vind het erg fijn om te werken met vaste rubrieken en ook fijn om dat bij anderen te zien. Qua schrijven geeft het ook wat structuur en houvast voor mij wat ik erg fijn vind.

 50. Ik heb ook vaste categorieën, alleen deze verander ik regelmatig omdat het na mijn idee nog niet helemaal ‘klopt’. Het is best wel lastig om het de juiste namen te geven!

  Liefs,
  Pauline

 51. Heel leuk artikel, ik heb hierover ook een artikel klaarstaan in mijn concepten. Ik werk eigenlijk niet zozeer met vaste categorieën op bepaalde dagen, omdat ik graag vrijheid heb om te schrijven waar ik zin in heb wanneer ik wil. Vaste categorieën op bepaalde dagen lijken me wel handig en leuk hoor, maar voorlopig vind ik het nog leuk om gewoon te schrijven waar ik zin in heb. Ik heb natuurlijk wel categorieën en subcategorieën waarin bijna al mijn artikels passen. Deze staan bovenaan in de balk onder mijn header, zodat voor mijn bezoekers meteen duidelijk is waar ik zoal over blog.

 52. Ik heb een paar rubrieken: Mindfulness maandag, Joy in my mind & hoe mindful is (laatste 2 maandelijks). Ik vind het fijn om rubrieken te hebben die terugkomen maar ze moeten niet gaan overheersen. Anders heb je niet meer de vrijheid om over andere zaken te schrijven.

 53. Leuk! Ik vind een beetje regelmaat op een blog ook wel fijn, hoewel ik me er zelf helemaal niet zo mee bezig houd haha. Ik ben niet zo van de wekelijkse overzichtjes, ik schrijf gewoon af en toe hoe een dag of een week was met wat foto’s en soms heb ik ook een soort overzichtje (dan gebruik ik bijvoorbeeld jouw TGIF-lijstje). Verder heb ik niet echt vaste categorieën, ik schrijf vaak over persoonlijke dingen dus in die categorie vallen de meeste artikelen; daarnaast plaats ik graag foto’s en ook wel wat serieuzere artikelen waar je wat meer over na kunt denken.
  Ik vind jouw TGIF-overzichtjes altijd heel erg leuk om te lezen, en inderdaad wat Paul ook zegt: je ziet in een samenwerkings-post van jou wel dat je het zélf ook leuk vind om te schrijven!

 54. Wat een fijne reactie van Paul! Steek die maar in je zak!

  Ik werk ook met categorieën maar misschien moet ik ze wat ‘ruimer’ maken waardoor ik er uiteindelijk niet gigantisch veel heb en het overzicht zo verdwijnt?

 55. Erg leuk om te zien hoe jij je categorieën indeelt. Ik heb maar een paar vaste rubrieken die steeds terugkeren. Maar door de categorieën op mijn blog zit er naar mijn mening wel structuur in. Ik de artikelen die je schrijft inderdaad dicht bij je staan. En ook al weet ik dat sommige artikelen een samenwerking betreft, ik lees je artikelen graag!

 56. Ik heb er drie, sharing saturday, afgelopen week… en de mini bucketlists asn het begin van de maand. En daar laat ik het voorlopig bij, iedere dag een vast iets is niks voor mij, de rest van de week hou ik lekker open.

 57. Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt! Ik ben er steeds meer mee bezig; of ik wel of niet veel vaste rubrieken wil hebben. Meestal doe ik maar wat, maar vind het voor mezelf ook wel steeds fijner worden om een houvast te hebben :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *