Mijn mooiste & meest bijzondere mokken

Daar is hij dan: het veel gevraagde blogje over mijn mokken collectie. Jullie waren super nieuwsgierig hoe dit eruit zag, vandaar dat ik dit blogje heb gemaakt op verzoek.

 photo 2014-12-150641351_zps676edb5f.jpg

Ik ben super trots op mijn collectie en deze wordt zeker nog aangevuld (het is passen en meten, aangezien op de foto ook niet alle mokken kunnen). Nou wilde ik graag wat mokken uitlichten. 3 mokken waar ik een mooie herinnering aan heb, en 3 van mijn favorieten. Gewoon, omdat mokken leuk zijn!

Mokken met een mooie herinnering

 photo 2014-12-310954071_zps8bcc9396.jpg

Londen mok
Mijn super gave Londen mok! Uiteraard heb ik deze gekocht tijdens onze trip naar Londen in 2011. Al voordat we naar Londen gingen had ik een plaatje gevonden waar deze mok opstond. Ik moest & zou hem hebben, dus hebben we heel wat winkels afgezocht en tada. In 1 winkel stond er eentje, die ik direct meenam.

Fotomok
Via een leuke samenwerking mocht ik wat fotoproducten uitkiezen, waaronder deze fotomok. Ik koos voor een 6 tal foto’s van onze bruiloft. Een herinnering en een fijn formaat mok om uit te drinken.

Minnie & Micky Mouse Mok
Deze mok kochten we in Disneyland Parijs, de trip die we in 2012 maakte. Dit was direct na onze ondertrouw dat we hier met mijn schoonfamilie heen gingen. Deze beker is dus een mooie herinnering aan de fijne trip en de ondertrouw zelf.

Favoriete mokken

 photo 2014-12-310954171_zps0d70bc33.jpg

Blossom mug
Nog een samenwerkingsmok, een hele fijne en bijzondere mok. Als hij warm wordt komt de bloesemboom te leven. Een fijn formaat mok en erg mooi om hem te zien opbloeien.

Blond Amsterdam mok
Deze Blond Amsterdam mok kreeg ik van M. voor kerst. Super leuk, want er hoort bij een winter ontbijtset. Zo zat er ook een bordje en een grote kom bij. De Blond Amsterdam mokken vind ik altijd zo fijn, ook de XXL variant & zijn net wat dikker dan andere mokken die ik heb.

Kitty mok
Mijn all time favorite. Deze mok kocht ik jaren geleden bij Simon & Levelt, sinds dien nooit meer zo’n leuke mok gezien. Die tekeningetjes van poezen maakt me altijd zo blij. Ik gebruik hem dan ook regelmatig en hij is net een slag groter dan de andere mokken hierboven.

En heb jij een favoriete mok (met herinnering) ?

About the Author

73 Comments

Marcella

Gaaf om je mokken op een rij te zien! Ik drink thuis altijd uit een witte Starbucks mok en op het werk heb ik er eentje van Canada. Dan kan ik even wegdromen naar alle moois wat we straks gaan zien daar! 😉

Reply
Willemieke

Aaaah wat leuk!! Ik heb zelf een theebekerverslaving. Van die meeneembekers. Heerlijk 🙂

Reply
Rianne

Ik heb theeglazen met een herinnering. Eigenlijk zijn het grote waterglazen. Mijn Groningse vriendin serveert daar altijd thee en water in. Op een dag liep ik met mijn Kesselse vriendin over een rommelmarkt en zag van die glazen. Ik kocht ze niet, zij wel. En gaf er daarna 4 aan mij. Dubbele herinneringen dus. Als ik nu thee drink uit zo’n glas denk ik even aan beide dames..

Reply
Sophie Hol

Ik ben echt gek op mokken, ze drinken zo heerlijk! Mijn favoriet is er eentje die ik van mijn vriendje heb gehad. Er kan echt een halve liter in en er staat een foto van ons samen op.

Reply
saskia

Mijn favoriete mok is … sttt… meegepikt vanaf een terras *oopsie*
Ik kreeg er thee in geserveerd tijdens een koude en natte motortocht. Hij is zó heerlijk groot en mega dat er een niet-te-vaak lopen hoeveelheid in kan 🙂
Hij is verder gewoon wit met een leuk handgreep…

Reply
PatriciaKleijn

Leuke stash zeg haha, ik vind die mr mrs. mokken erg leuk, heb ze weleens bij xenos zien staan geloof ik die wil ik ook nog wel een keer aanschaffen! Ik drink nu vaak uit mijn blond amsterdam mok en heb 3 mokken van yvonne jaspers van boer zoekt vrouw de set bij marskramer een keer gekocht voor de kerst

Reply
Nicky

Mokken zijn een ideaal souveniertje. Daar heb je tenminste wat aan. Ik drink altijd uit een ‘I love Mama’-mokje. Die kreeg ik twee jaar geleden van Michelle. Ik heb er wel eens een van haar gehad toen ze klein was maar die heb ik niet meer (gesneuveld tijdens de afwas of kwijt geraakt tijdens een verhuizing). Ze vond dat het tijd werd voor een nieuwe ook al was ze al 20!

Reply
Lies

Wat heb je allemaal leuke mokken! Ik heb zelf een aantal favoriete mokken met een speciale herinnering. Een paar van mijn moeder die ik door de jaren heen heb gekregen en ook bijna dagelijks gebruik. Daarnaast heb ik nog twee mokken die ik niet gebruik, want dat is nog een mok die van mijn vader is geweest en een mok die ik van mijn oma heb gekregen met mijn naam erop.

Reply
Kimske

Wat leuk, mokken met een verhaal! Ik heb een groene mok van Friends, eentje die een vriendin in Amerika voor mij gekocht heeft in dat winkeltje van Friends. Is mij heel dierbaar. Drinkt ook heel fijn 🙂

Reply
Veerlez

Oeehw wat een heerlijke mokken, ik vind Blond mokken echt het fijnste vasthouden en drinken, maar die heb ik zelf niet. Ik heb in mijn eigen huis maar 4 mokken die ik echt gebruik, ‘ Stoer hoor’ mokken van de Douwe Egberts..
Ik had vroeger ook heel veel verschillende mokken, maar k vond het zo rommelig in het keukenkastje, maar bij jou in zo een rekje staat het juist heel mooi! (nu wil ik dus ook zo een rekje in de keuken!)

Reply
Lianne

Met zoveel mokken zou ik me helemaal geen raad weten joh, en alleen de voorste uit de kast steeds pakken. Mijn lievelingsmok is die met I 3> NY erop, gekocht in New York tijdens een fantastische week in de States!

Reply
Petra

Leuk je verzameling. Ik heb een grote mok van de Efteling, die mij herinnert aan een bijzonder ritje in de Droomvlucht in de Efteling met een hele leuke man, inmiddels mijn man.

Reply
Wendy

Ik heb een paar theeglazen die ik mocht meenemen uit een buurthuis dat gesloopt zou worden. En ik heb een thee mok die jij ook hebt. Onderste plank, tweede van links. 😉

Reply
Miranda

Wow wat heb je er veel, ik heb een wit theeglas met een sticker erop. Gekregen van Ella voor moederdag. Daar hecht ik wel waarde aan maar verder eigenlijk geen bijzondere mokken.

Reply
Deisy

Wat een leuke mokken heb je allemaal zeg. En het is mooi om de herinneringen te lezen die je bij iedere mok hebt. Elke keer dat stukje geluk herbeleven als je thee drinkt, heel mooi hihi 😉 Vooral die mok die je bij Disneyland hebt gekocht, moet je zeker koesteren. X

Reply
Eef

Wat een super leuke collectie van mokken! Benieuwd hoe die blossom mok eruit ziet als hij ‘in bloei staat’ :). Zelf heb ik niet echt een favoriete mok, heel liefst gebruik ik zelf grote glazen voor thee of koffie hoewel ik mijn blond mokken ook altijd fijn vind voor een lekkere (grote) kop thee.

Reply
Louise

Aaw wat leuk. Ik heb een hele grote Minnie Mouse mok van onze tijd in Parijs. Die koester ik wel. En verder vind ik de Blond-mokken superfijn om uit te drinken en vast te houden 🙂

Reply
Nicky

Ik vind het heel leuk om te zien hoeveel jij dol op je mokken bent. Ik heb geen favoriete mok, de Mrs. mok heb ik ook en daar drink ik standaard uit.

Reply
Me, Myself and We

Ik heb dat niet, zo’n leuke collectie. Ik denk vooral door plaatsgebrek… Laar het oogt wel leuk!

Reply
Isabel Cristina

Erg leuk om te lezen! Ik heb aan sommige spullen én mokken ook fijne herinneringen die niet alle mensen snappen. “Het is maar een mok” krijg ik dan te horen.;-) Mijn laatste mok kreeg ik voor mijn verjaardag, een hele leuke mok van Blond Amsterdam gehad van mijn ouders 🙂

Reply
Rosa

Ah echt leuk! Vorig jaar maakte ik een roadtrip door Amerika en toen heeft mijn moeder in elke stad een andere mok gekocht 🙂 Eentje van Vegas, de grand canyon, san fransico, death valley enzo 🙂

Reply
Saar

Leuke mokken zeg! Ik heb zelf niet zo’n favoriete mok. Ik neem gewoon diegene uit de kast die het beste past voor mijn doel 😀

Reply
Jorien

Wat een leuke mokken. Mijn favoriete mok is een hele grote met bloemen van de Albert Heijn ooit eens gekocht. Kan lekker veel in 😀

Reply
SAS

Doordat ze nu op dit kastje staan is het makkelijker te wisselen, aangezien ze anders erg achteraan staan en moeilijk te pakken zijn. Een aantal zijn favoriet maar er zijn er weinig die ik echt niet gebruik.

Reply
Marion

Ernstig maar waar: ik heb maar één theemok. Ik wel een favoriete koffiemok. Die is van Mumu Cow. I love Mumu Cow. De mokken van Blond Amsterdam vind ik zo leuk. Daar ga ik mijn tweede theemok van scoren.

Reply
Linda

Ik vind het zo leuk, je mokkencollectie! Ik ken echt niemand die zo’n verzameling heeft behalve jij, het staat zo gezellig! Ik heb een Starbucks-mok uit Londen (van mijn zwager en schoonzusje gekregen, ben er zelf nog nooit geweest haha) en heb voor hen toen een mok in Parijs gekocht (waar zij nog nooit geweest zijn) – goeie herinnering zit daaraan, en een grote mok van Ikea, gewoon omdat ik ‘m leuk vond 🙂 Verder drink ik eigenlijk altijd mijn thee uit één van mijn theeglazen van Xenos 🙂

Reply
Xaviera

Je hebt echt een geweldige collectie van mokken! Leuk om de herinneringen erbij te lezen! Mijn favoriete mok is er eentje met paarse strepen erop, gekregen van een vriendin en hij is heerlijk groot. 🙂

Reply
MissDoke

Wat een leuk idee om je eigen mokkencollectie te laten zien! Ik heb ook al aardig wat mokken verzameld en mijn favoriet is toch wel mijn Ratatouille mok die ik gekocht heb toen ik samen met mijn vriend in Disneyland Parijs was. Ik heb zelf twee ratjes en de eerste keer dat ik Ratatouille keek, zat ik met mijn eerste ratje op schoot.

Reply
Kimberley

Ik vind ze allemaal super! Die blossom mug vind ik toch wel heel mooi. Zelf heb ik een mokje met mijn naam erin gezet, handgemaakt helemaal. Die heb ik al sinds mijn geboorte. Dat is wel een speciale. Nu gebruik ik vaak een grote roze beker van de Ikea voor mijn smoothies, koffie, alles eigenlijk. Die is momenteel favoriet 🙂

Reply
SAS

Ja, tot nu toe krijg ik in de vaatwasser alle thee aanslag weg. Behalve de Blossom mug, die mag niet in de vaatwasser. Maar die krijg ik goed schoon met een gebitsreinigingstabel (tip van mij!) Laten weken erin en alle aanslag kan je er zo afvegen.

Reply
Simone

Wat leuk om te lezen! Ik heb niet zoveel mokken als jij. Maar wel genoeg. De mokken van de Efteling hebben eigenlijk de meeste betekenis. Was een hele gezellige dag Efteling met mijn schoonouders, schoonzusje en mijn vriend.

Reply
Laura

En ik dacht dat wij er al veel hadden! Dat valt dus wel reuze mee.. Ik heb niet echt hele speciale mokken. Alleen misschien mijn uber grote kerstmok die ik een keer in Essen heb gekocht. Die doet mij denken aan de kerstmarkt in Essen 🙂 .

Reply
jackie

ik vind het leukste van de mokken die ik heb dat ze niet allemaal het zelfde zijn….
Die londen vind ik wel heel leuk…
ik wil nog graag een grote starbucks

Reply
Yudeska

Geweldige mokken zijn het, ik hou ook van mooie mokken vooral omdat ik een theeleut ben.

Reply
Chantal

Wat leuk! Wij hebben alleen mokken van bands als Pink Floyd. Die zijn van mijn vriend haha. Oh, ik heb trouwens zelf wel een termomok 😉

Reply
Ann

Nee geen fav. mok hier in huis wel een mok met een fijne herinnering aan een leuke gezellige super koude winterdag in de (winter)Efteling.

Reply
Lies

Ik heb nog geen mokken met een speciale herinnering, maar ik heb er eentje waar een halve liter in kan, en die trek ik regelmatig tevoorschijn! Heerlijk!

Reply
She

Wat een gave collectie. Ik was al hard op weg maar laat nog wel eens wat vallen, jammer genoeg 😉

Reply
Amy

Wat een leuke collectie, je hebt er echt veel! Ik heb ook veel leuke mokken (misschien ook leuk om eens te laten zien?) en mijn lievelings komt ook uit Disney. Het is een ontzettend grote mok van Minnie, ontworpen door een kunstenaar. Heerlijk groot voor tijdens het lezen van een boek 😀

Reply
Maggie

Wat heb je dat leuk gedaan zo!! Er zitten een paar hele mooie tussen!! Ik heb niet echt een favoriete mok. Ben gek op mijn retro kringloopmokken. Ik wissel dan ook vaak. Een genot om koffie uit te drinken.

Reply
Mandy

Leuke collectie mokken heb je! Die van Mickey Mouse en natuurlijk die van Blond vind ik het leukst!

Reply
Anneleen

Oh wat een leuke mokken, superleuk om te zien! Ik vind je blond amsterdam mok en die mok met poesjes op echt heel leuk! En die mok met foto’s op van je bruiloft is natuurlijk ook erg bijzonder 🙂 ik heb een mok met cupcakes op en bij mijn vriend drink ik bijna altijd uit een glazen mok. Zo’n glazen mokken stralen ook altijd wel iets leuks uit vind ik 🙂

Reply
Michelle

Ik heb eigenlijk geen favoriete mok, ik drink altijd uit theeglazen, gewoon normalen. Al vind ik het nieuwe theeglas die ik voor kerst heb gekregen van Simon Levelt wel een erg fijne ^^
Mooie colllectie heb je!

Reply
Elize

Wat leuk om te zien! Ik heb ook één blond Amsterdam mok en dat is zeker weten mijn favoriet voor thee! Voor warme chocolademelk kies ik altijd de mok die ik al zowat mijn hele leven heb en waar we vroeger ook altijd chocolademelk uit dronken. Eentje met kabouters haha 😛

Reply
zomersproetje

Wow, wat een collectie 🙂 ! Voor mij is mijn Lion King mok speciaal; deze kreeg ik toen ik 12 werd. Helaas kan ik hier niet meer uit drinken, er is een stukje uit.

Reply
Tineke

Mijn lievelingsmok is een hele simpele, van de sostrene grenes, gewoon omdat die zo lekker vast houdt! :p zelfde vorm als jouw kitties mok!

Vind die bloesem mok heel erg gaaf, trouwens!!

Reply
sammie

Ik heb niet echt een favo thee mok 🙂 al ben ik wel dol op mijn Blond Amsterdam bekers! Je hebt een gave collectie zo!

Reply
Olga

Ik wil alles het liefst zo strak mogelijk houden en heb daarom alleen witte mokken staan. Wat ik me afvroeg: vind jij het nooit onrustig worden om alles zo open en bloot uitgestald te zien staan?

Reply
SAS

Juist niet. Ik ben er juist erg blij mee en ziet er erg gezellig uit in de keuken. Was ook een beetje een must, aangezien het allemaal niet meer in de kast kon haha.

Reply
jenn

Leuk om je collectie te zien! Ik heb geen favoriete mok, mijn mokken zijn heel simpel eigenlijk. Maar ik heb wel een soepkom met een gezicht waar ik blij van word.

Reply
Inge

Ah, zo leuk om te zien! Zo heel veel mokken heb ik niet (heb ik hier ook geen plek voor) maar ik heb 2 grote mokken, één met een illustratie van een koe en één met een schaap, zo cute! Van mijn moeder gekregen toen ik naar Zweden ging, zodat ik nog een beetje Nederland bij me had 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *