Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Tips & Trucs: Over het hebben (en houden) van een fijne relatie

Sinds Juli 2014 is er een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerelateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

 photo 2014-11-141024371_zps6dc3f687.jpg


Al 11 jaar kennen we elkaar. Nu alweer ruim 7 jaar bij elkaar & 2 jaar getrouwd. En nog gelukkig met elkaar? Jazeker wel. Er is niet echt een toverspreuk voor een gelukkige relatie maar ik wilde wel graag wat belangrijke en cruciale punten noemen waardoor een relatie wel gelukkiger is of kan worden.

 • Accepteer de ander zoals hij/zij is
 • Iedereen heeft zijn goede en minder goede punten. Dingen die juist diegene maken tot wie hij/zij is. Wij hebben elkaar nooit proberen te veranderen. Oke oke ik heb wel eens geprobeerd de zender van voetbal te veranderen, zonder succes kan ik je zeggen 😉 Ik denk dat als een ander je voledig accepteert met al je fouten en gebreken de liefde een stuk sterker wordt. Zo hebben M. en ik veel overeenkomsten (misschien wel omdat we hetzelfde sterrenbeeld zijn) maar ook onze eigenschappen die loodrecht tegen elkaar in gaan.

 • Doe ook je eigen ding
 • Hoewel ik het heerlijk vind samen met M. te zijn hebben we beide zo onze eigen ding die we doen. Zo heeft hij voetbal en ik bijvoorbeeld mijn blog. Ik ga vaak met vriendinnen op stap of hij pakt een biosje met een vriend. Prima, ik zou namelijk ook niet de god ganze tijd op elkaars lip willen zitten. We respecteren elkaars grenzen en hebben beide ons eigen ding. Werkt prima.

 • Neem tijd voor elkaar – het is geven en nemen
 • Iets wat de laatste tijd er nog al een beetje bij inschiet met de drukte op mijn werk en de vorige vakantie hadden we de verbouwing van de badkamer. Ik wil zeker tijd voor elkaar nemen in onze aankomende vakantie met kerst. Voor de drukke periode gingen we wel eens samen uit eten, keken een film thuis of gingen gezellig langs vrienden. Het is echt belangrijk wat tijd voor elkaar vrij te maken. Iets wat ik zeker wat vaker moet gaan doen!

 • Qua trouwen: in voor en tegenspoed
 • Je weet pas echt wat je aan iemand hebt bij de tegenspoed. Dit is ook van toepassing op vriendschappen vind ik zelf. Toen ik 2x mijn baan kwijt was geraakt heb ik gemerkt wat ik echt aan M. heb als het even allemaal niet meer gaat. Zo ben ik er in mindere periodes er ook voor hem geweest.

  .
  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s / De fijne kneepjes van het solliciteren / Samenwerking voor je blog met bedrijven / Voor een positiever leven / Even geen blog inspiratie / Hoe kom je beter in slaap / Hoe blijf je gemotiveerd? / Waarom zou je bloggen? / Netwerk opbouwen & succesvol met je blog / Alle kids entertainen op mijn werk / Voor beginnende bloggers / Klusserdeklus tips / Waar moet je aan denken bij je bruiloft / Hoe om te gaan met spanning tijdens het auto rijden / Hoe je alles gedaan krijgt, plannen plannen / Offline v.s. online leven combineren / Kopen van een huis / Kopen van (persoonlijke) cadeaus

  0
  Liefde voor.., Lijstjes & Stokjes
  Previous Story
  Next Story

  33 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  13/12/2014 at 22:28

  Tijd voor elkaar nemen is zeker heel belangrijk. Wij zijn net samen naar de bios geweest, fijn omdat het echt onwijs druk op het werk is en privé speelt er ook veel. Even samen eruit is dan wel fijn!

 • Reply
  Anneleen
  13/12/2014 at 19:29

  Mooi om te lezen! De relatie met mijn vriend zit heel goed maar ik heb ook al gemerkt dat een relatie iets is waaraan je moet ‘werken’. En dit bedoel ik niet op een negatieve manier. Ik ben steeds meer bij mijn vriend en wanneer je steeds vaker bij elkaar bent, leer je elkaar pas écht kennen vind ik 🙂

 • Reply
  Amy
  12/12/2014 at 21:41

  Dit zijn tips waar ik me volkomen in kan vinden.. Maar het kost soms wel moeite om écht tijd voor elkaar te maken in drukke tijden. Terwijl het enorm belangrijk is, zoals je zegt 🙂

 • Reply
  Michelle
  12/12/2014 at 19:03

  Tips waar ik onzelf ook in kan vinden, het zijn hele belangrijke dingen in een relatie. Eigenlijk wel de basis dingen vind ik. Als dit niet goed zit, dan wordt het lastig..

 • Reply
  Lies
  12/12/2014 at 18:26

  Fijn dat jullie al zolang samen zijn! Mensen vragen aan mij altijd ‘ hoe doe je dat’ en ik ben nog niet eens half zolang samen met mijn vriend als jullie 😛

 • Reply
  Bouchra
  12/12/2014 at 11:36

  Goed geschreven met mooie tips!

 • Reply
  Mieke
  12/12/2014 at 10:53

  Goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik heb soms wel eens het idee dat sommige stellen zo makkelijk uit elkaar gaan. Het lijkt soms of er zo weinig moeite wordt gedaan voor een relatie. Als het echt niet werkt, dan werkt het niet, maar zoals jij ook aangeeft: het is geven en nemen in een relatie. Je moet er continu energie in blijven steken, het blijft niet vanzelf altijd alleen maar leuk.

 • Reply
  Madeleine
  12/12/2014 at 07:16

  Mooi! Idd dat ieder z’n eigen ding doen is echt belangrijk! Zo leuk om tr zien dat jullie wen gelukkig stel zijn 🙂

 • Reply
  Shanti
  11/12/2014 at 21:15

  Amen! Mijn vriend en ik kennen elkaar nu iets meer dan 5 jaar en vooral het hebben van je eigen ding is zo belangrijk, vind ik. We hebben heel veel samen maar ook ieder onze eigen dingen. Dat accepteren we van elkaar en daar geven we elkaar ook de ruimte in. Ik denk dat dat echt een van de belangrijkste dingen in een relatie is, naast jezelf kunnen zijn en de ander accepteren zoals hij/zij is.

 • Reply
  Wanda
  11/12/2014 at 19:27

  Ik ben het helemaal met je eens! Tijd voor elkaar vrij maken is zeker erg belangrijk omdat je anders al snel langs elkaar heen gaat leven maar ook gewoon je eigen ding kunnen doen, moet je niet vergeten. Alles hoeft niet samen gedaan te worden…

 • Reply
  Xaviera
  11/12/2014 at 19:17

  Mooie tips allemaal, ik denk dat de acceptatie van hoe de ander is erg belangrijk is! Fijn dat jullie ook genoeg tijd aan je eigen dingen besteden! 🙂

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  11/12/2014 at 18:22

  Wat je noemt is allemaal! Je moet wel investeren in een relatie om deze te laten slagen naar mijn idee. En ook om ervoor te zorgen dat je bij elkaar blijft. Leuke dingen doen samen, maar ook apart. Wat ik nu merk bij mijn huidige relatie is dat het (ook) voelt als maatjes en niet alleen lovers. Dat ik gewoon helemaal mezelf kan zijn! Dat is fijn.

 • Reply
  Isabel Cristina
  11/12/2014 at 18:09

  Wat leuk om weer te lezen! Tijd voor elkaar nemen en luisteren is denk ik één van de belangrijkste punten in een relatie. Straks kunnen jullie weer lekker tijd voor elkaar nemen als jullie op vakantie zijn! 🙂

 • Reply
  Kimberley
  11/12/2014 at 16:42

  Heel goed geschreven en ik ben het helemaal met je eens.

 • Reply
  Saar
  11/12/2014 at 15:22

  Geweldige tips, ik kan het alleen maar onderschrijven. En als het eens fout gaat, ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar praat! Want iedereen heeft wel eens een knallende ruzie 🙂

 • Reply
  Laura
  11/12/2014 at 13:49

  Je eigen ding kunnen doen vind ik zeker en vast heel belangrijk! Goede tips!

 • Reply
  Petra
  11/12/2014 at 13:16

  Communiceren is ook een hele belangrijke. En dan niet alleen praten maar vooral ook luisteren.

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  11/12/2014 at 12:40

  wij doen het met 24 jaar samen zeker niet slecht denk ik

 • Reply
  Chantal
  11/12/2014 at 12:19

  Mooie punten inderdaad 🙂

 • Reply
  Saskia
  11/12/2014 at 12:18

  Zeer goede tips! Allemaal zo waar. Vooral het voor en tegenspoed. Als je ook samen een slechte tijd weet te overwinnen, zit het wel goed.

 • Reply
  Claudia
  11/12/2014 at 11:57

  Ik hield altijd ontzettend rekening met mijn vriend. Sinds dit jaar heb ik dat een beetje los kunnen laten en doe ik weer dingen omdat ik dat echt wil. En niet omdat ik hem misschien dan tekort doe. Dat geeft mij wel veel meer rust al moet ik oppassen dat ik niet terug val. Die tip is voor mij denk ik het belangrijkste.

 • Reply
  Nicetobeout
  11/12/2014 at 11:39

  Prachtig! Ik heb ook ooit eens zo’n stukje geschreven. Staat alleen nog op mn oude blog ghehe.

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  11/12/2014 at 10:25

  Prachtig geschreven. Heel herkenbaar. Ik deel mijn leven bijna 14 jaar met M. waarvan 9 getrouwd, 6,5 jaar ouders.
  Niet altijd makkelijk, vooral toen we net samen waren, jong en naief 😉 cheezy maar waar ik zie een soulmate.

 • Reply
  Simone
  11/12/2014 at 10:22

  Mooi stukje en helemaal waar! Het is fijn om zo iemand in je leven te hebben die van je houdt om wie je bent en andersom ook.

 • Reply
  jackie
  11/12/2014 at 10:08

  ik vind het mooi zoals je dit geschreven heb…
  soms, als ik een wat slechtere bui heb, denk ik dat ik het niet kan, niet weet of niet snap..
  Als ik dit dan nu lees, denk ik weer.. Ik deed het niet anders, waarom is het dan toch fout gegaan…
  Het maakt mij heel onzeker…

 • Reply
  sam
  11/12/2014 at 09:58

  Allebei je eigen ding hebben en doen is inderdaad wel een goeie, continu samen zijn is niet best denk ik. Ik moet mijn ‘eigen ding’ nog een beetje vinden in Nijmegen.

 • Reply
  Bente
  11/12/2014 at 09:45

  Deze punten zijn volgens mij inderdaad ook heel belangrijk in een goede relatie 🙂

 • Reply
  Inge
  11/12/2014 at 09:39

  Wat een fijne tips en ook leuk geschreven! Ik ga ze onthouden (voor wanneer het voor mij van toepassing is) 🙂

 • Reply
  angelique
  11/12/2014 at 09:05

  Wat een leuk artikel, nu ik dit zo lees kan ik wel met zekerheid zeggen dat ik met mijn ex een alles behalve goede relatie had. geen tijd voor elkaar, hij was er niet voor mij als ik hem nodig had en ik mocht niet mijn eigen dingen doen. Nu ik sinds kort een nieuwe vriend heb zie ik dat hij deze dingen die jij beschrijft ook belangrijk vind en daardoor loopt alles nu al anders dan 8 jaar geleden met mijn ex. If I only knew

  • Reply
   SAS
   12/12/2014 at 10:01

   Wat fijn dat je nu een goede relatie hebt! Geniet ervan want je verdiend het dubbel & dwars

 • Reply
  jenn
  11/12/2014 at 08:53

  Goeie tips, tijd voor elkaar en respect voor elkaar zijn zo belangrijk! En vertrouwen natuurlijk ook.

 • Reply
  Rosa
  11/12/2014 at 08:46

  Goede tips!

 • Reply
  Saskia
  11/12/2014 at 08:22

  Mijn vriend en ik krijgen altijd ruzie als we een paar dagen van elkaar weg zijn. Raar he? Word dan zo chaggie dat ie niet thuis is.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png