Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Samenvattingsblog #lifeneedsmorehappiness project

 photo 2014-11-0209333913334_zps134aa512.jpg

Vorige week introduceerde ik een nieuw projectje van mijn kant Because Life Needs More Happiness. Een kleine challenge met opdrachtjes waarmee de wereld wat mooier maken. wat goed is om bij stil te staan. Omdat de wereld wat wat meer vriendelijkheid, complimenten, behulpzaamheid en happiness kan gebruiken…

Van 10 tot 16 November heb ik de opdrachten gedaan en wilde graag terugblikken op deze mooie, bewustmakende challenge. Ik vind het super tof om te doen en heb veel reacties gekregen dat mensen mee gingen doen. Super tof aangezien ik niet zoveel mensen had verwacht die dit toch een leuke uitdaging zouden vinden. Super benieuwd ben ik dan ook naar jullie ervaringen zodra jullie de challenge hebben gedaan. Blijf dit dus delen via de hashtag #lifeneedsmorehappiness zodat ik kan zien dat je hebt meegedaan!

Hoe ik het heb ervaren

Dit waren wat kleine opdrachten die ik (onbewust) altijd al even doe en belangrijk vind. Toch vond ik het fijn nu wat bewuster te zijn naar wat je uitdraagt aan de wereld. Dan de hamvraag: Heb ik alle doelen behaald? Ik denk het wel.

Ik ben elke dag opgestaan en naar bed gegaan met een positieve gedachte. waar was ik die dag dankbaar voor of wat wil ik de dag zelf voor moois bereiken? Zo sta je met een veel positiever gevoel op als je wekker om 05:45 afgaat. Ik merk dat deze gedachten zeker de gehele dag door zijn vruchten afwerpen en ik met een fijner gevoel de dag doorkom.

Mijn collega’s op werk heb ik deze week extra in het zonnetje gezet door wat complimenten uit te delen. En het werkte zeker! Ik merkte dat mensen vrolijker waren door een gemeend compliment te horen en dit erg fijn vonden.

De kleine dingen zijn het die hem doen. Zo liet ik een mevrouw die haast had voor bij de kassa, maakte ik een praatje met een chagrijnig kijkende kassière, waarna ze toch me een fijne dag wenste en wat vrolijker leek. Ik maakte een praatje met iemand die zijn hond uitliet en zorgde dit weekend ook nog voor een zieke man thuis.

Tegen de schoonmaker van het winkelcentrum waar ik altijd loop knik ik altijd en zeg ik elke keer als ik hem zie gedag. Ik wens de bouwvakkers die nog bezig zijn aan het nieuwe gebouw op werk een fijne dag. Ook heb ik collega’s geholpen met dingen die ze niet wisten en ze hierin uitleg gegeven.

Op de tijd letten is nog zeker een moeilijk iets maar dit weekend heb ik me er minder druk om gemaakt en dit maakte dat ik wat rustiger het weekend doorbracht. Ik had niet echt een planning, hoewel ik die normaal wel heb en dit voelde, voor een keer (want ik ben een echte planner), wel eens lekker.

De belangrijkste mensen in mijn leven: mijn vriendinnen hebben allen een kaartje gehad. Super leuk om te doen en fijn te horen dat ze er zo blij mee zijn dat de foto op Facebook verschijnt en ik van alleen een lief bedankje krijg. Het voelt goed deze belangrijke mensen in het zonnetje te zetten. 1 kaart ga ik volgende week nog op de bus doen, dit omdat er fijn nieuws is voor die persoon en dit pas deze week bekend was.

Waar ik geen tijd voor nam? Om dingen uit te proberen die ik al een tijdje wilde. Zo had ik bedacht met mijn nieuwe werkrooster de Vrijdagochtenden te gaan zwemmen. Van de week uitgeprobeerd en hoewel dit niet iets is wat ik ga doen, ben ik toch blij dat ik het geprobeerd heb. Ik wil nu het Yoga weer (poging 786876786) oppakken. Ik heb al wat ‘beginners’ filmpjes gevonden op Youtube. Iemand nog andere tips om dit thuis aan te pakken?

Ik ben blij wat bewuster andere mensen, op een kleine manier blij te heb gemaakt. Dat voelt gewoon goed. Het maakt dat mijn dag ook een stukje fijner is. En wat is de moeite om deze dingen toe te passen in je leven?!

Doe jij al mee?

0
Challenges, Geluksmomentjes
Previous Story
Next Story

40 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Shanti
  24/11/2014 at 20:46

  Eindelijk de tijd genomen dit door te lezen en wat een mooi project is het geworden πŸ™‚ Het zijn echt de kleine dingen die het hem doen en dat komt hier weer heel duidelijk naar voren. Even aan iets positiefs denken, gedag zeggen, een complimentje geven et cetera. Heel mooi.

 • Reply
  annouska
  22/11/2014 at 16:01

  Hoewel positiviteit goed werkt zou ik echt geen zin hebben om met elk mens een gedag of praatje te maken. :p Maar als jij daar je positiviteit uit kan halen, zeker blijven doen!

  • Reply
   SAS
   22/11/2014 at 21:26

   Het hoeft ook niet met iedereen he πŸ˜›

 • Reply
  Marcella
  20/11/2014 at 16:21

  Ik word blij van dit blogje, wat een heerlijk positieve dingen doe je! Ik ben ook meer complimentjes gaan geven aan oa collega’s, dat werkt inderdaad erg goed! Leuk om te merken! Kaartjes sturen heb ik al een tijdje niet meer gedaan, goed idee om weer te doen!

 • Reply
  Maaike
  18/11/2014 at 20:23

  Wat leuk die positiviteit! Heel leuk bedacht en super uitgevoerd zou ik zeggen!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  17/11/2014 at 23:09

  Wat leuk zo’n positief bericht! Dat vind ik een mooie instelling! Kan ik soms nog van leren hihi. Ga vooral zo door πŸ˜‰

 • Reply
  Billy
  17/11/2014 at 20:18

  mooi zo, Saskia
  Andere mensen blij maken, maakt jezelf ook blij.
  Iedereen zou wel wat meer vriendelijkheid mogen tonen tegenover medemensen, nu is er zoveel onverdraagzaamheid…

  Groetjes!

 • Reply
  Amy
  17/11/2014 at 19:34

  Wat knap van je Saskia! Ik heb je challenge in mijn agenda gezet en begin eraan als het wat rustiger is πŸ™‚

 • Reply
  Saar
  17/11/2014 at 16:26

  Leuk hoor, op die manier wat meer geluk in de wereld brengen. Je zegt het zelf: het komt door kleine dingen. Ik denk dat ik gewoon die kleine dingen in mijn achterhoofd hou πŸ™‚

 • Reply
  Laura
  17/11/2014 at 16:25

  Leuk om te lezen dat je de challenge toch goed heb door lopen!

 • Reply
  Anita
  17/11/2014 at 14:21

  Fijn dat je happiness projectje je zoveel heeft opgeleverd. Ik deed deze dingen allemaal al en zie voortdurend wat voor effect het heeft. Lekker mee doorgaan dus!

  • Reply
   SAS
   17/11/2014 at 20:44

   Zeker, ik doe het dan ook nog dagelijks!

 • Reply
  Evelien
  17/11/2014 at 12:53

  Wat leuk om te lezen! Goed bezig zeg. Kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. Ik zeg ook graag mensen gedag op straat. De reacties zijn altijd zo leuk πŸ™‚

 • Reply
  sam
  17/11/2014 at 11:39

  Goed bezig! Mooi project, de kleine dingetjes maken de wereld al een stuk mooier

 • Reply
  Mirella
  17/11/2014 at 09:37

  Super leuk. De mijne komt over een kwartiertje online πŸ˜€

 • Reply
  Michaela
  17/11/2014 at 07:52

  Wauw, wat goed dat je zoveel gedaan hebt πŸ™‚

 • Reply
  Cynthiiaa
  17/11/2014 at 00:49

  Wat een slim idee om met een positieve gedachten op te staan en te gaan slapen! Helemaal als je wekker zo vroeg gaat, misschien moet ik dit ook eens doen. Ik heb er namelijk een gruwelijke hekel aan om vroeg op te staan, maar dan ook echt een hekel. :’) Wat lief dat je een praatje maakte met iedereen die voorbij kwam, leuk dat je ook haar mood heb opgekrikt! Sommige hebben dat even nodig, want je weet nooit waarom ze zo zijn. Dat is echt een heel mooi iets, je verdient een lintje. πŸ™‚ Ik liet ook iemand voor bij de kassa. Het was een jong jochie en hij had alleen een pakje vleeswaren, dus ik denk dat zijn ouders dat nodig hadden. Ondanks dat ik dikke haast had, liet ik hem voor gaan. πŸ™‚ Zo netjes en beleefd, ben ik echt niet meer gewend. :’) Leuk project, I love de positiviteit die hier te bespeuren is! De dingen waar je nog geen tijd voor had, dat komt wel!

 • Reply
  Nicky
  16/11/2014 at 21:47

  Goed van je! Het kost zo weinig moeite om vriendelijk te zijn. Ik vind mezelf eigenlijk ook wel een vriendelijk persoon. En ik doe mijn best om attent te zijn maar groeten op straat doe ik eerlijk gezegd niet zo snel. Het is hier nogal druk! πŸ˜‰

 • Reply
  Wanda
  16/11/2014 at 20:40

  Goed bezig hoor! Ik moest afgelopen week nog wel even aan je denken, althans vooral aan deze ‘opdracht’ toen ik een vrouw bij de bieb de weg naar de lift wees en inderdaad bij de winkel iemand voor liet…

 • Reply
  Bente
  16/11/2014 at 20:18

  Goed om te lezen dat je project zo goed bevalt! En dat je de positiviteit ook weet je verspreiden!

 • Reply
  Infinity
  16/11/2014 at 19:57

  Meestal zijn het de kleine dingen die verschil maken! Leuk project. β™₯

 • Reply
  jackie
  16/11/2014 at 19:44

  wat mooi dat het zo goed is uitgepakt…

  ook ik heb weer eens een stapeltje post klaar liggen voor wat vriendinnen, gewoon zomaar

 • Reply
  Claudia
  16/11/2014 at 19:41

  Mooi project en je hebt helemaal gelijk; vaak zijn het hele kleine dingen die al een wereld van verschil kunnen betekenen πŸ™‚

 • Reply
  Meike
  16/11/2014 at 19:28

  Een mooi project. Mooi om te lezen dat kleine dingen al zoveel kunnen betekenen.

 • Reply
  Anneleen
  16/11/2014 at 18:57

  Heel leuk om te lezen! En wat fijn dat het je zo goed is gelukt! Ik kan ook heel blij worden van een simpele goedemorgen of goeiedag. Ik woon in een dorp en ik merk dat dit bij ons in de straat veel meer gebeurd dan bijvoorbeeld in de stad waar ik studeer. Ik kom regelmatig ‘s morgens een oudere buurman met een hond tegen en we zeggen altijd zo spontaan goededag tegen elkaar. Ik heb altijd het gevoel dat hij hier heel blij van wordt, precies of zijn dag goed is gemaakt door zo’n vriendelijk gebaar πŸ™‚ en mij maakt het stiekem ook altijd heel vrolijk…

 • Reply
  Maroussia
  16/11/2014 at 18:49

  Wat super goed van je! Leuk om te lezen ^^ x

 • Reply
  saarenzo
  16/11/2014 at 17:02

  Goed project πŸ™‚ Al die kleine dingen kunnen een groot verschil maken πŸ™‚

 • Reply
  Laura
  16/11/2014 at 16:59

  Ik wordt al blij gewoon van dit artikeltje te lezen! Goed bezig meid!

 • Reply
  Regina
  16/11/2014 at 14:55

  Ik vind het zelf altijd fijn om met kleine voornemens mijn leven een net andere wending te geven. Leuk om te lezen hoe je het aanpakt!

 • Reply
  Saskia
  16/11/2014 at 14:16

  jij typt een stukje in je tekst over gedag zeggen tegen mensen. Valt me altijd op dat als wij (mijn man en ik) op vakantie zijn in Duitsland en/of Oostenrijk, dit de allernormaalste manier van doen is. Op een terras, in een restaurant, bij de bakker, waar dan ook, men zegt elkaar gedag. Ook vreemden. En niet zoals in ons kille kikkerlandje, elkaar straal voorbij lopen zonder een blik waardig te gunnen…
  Ik moet altijd weer wennen als ik weer terug ben van vakantie. (Sommige mensen zijn nog te beroerd elkaar een goede ochtend te wensen bij een bushalte waar men ‘s morgens samen staat wachten op de bus)

 • Reply
  Michelle
  16/11/2014 at 13:39

  Fijne en ook zeker haalbare dingen! Eigenlijk zouden meer mensen elkaar gewoon beleefd moeten groeten ( sinds ik Bentley heb, wandel ik natuurlijk meer en kom je meer mensen tegen, ik probeer altijd wel ‘hoi’te zeggen of een klein praatje te maken) of hulp aanbieden als ze zien als een ander het moeilijk heeft, dan zou de wereld er al heel anders uit zien he πŸ™‚

 • Reply
  Birte
  16/11/2014 at 12:58

  Ik vind die ‘beauty begins’-quote super!

 • Reply
  Simone
  16/11/2014 at 12:22

  Ik ben er nog niet aan toe gekomen om mee te doen πŸ™ Ik voel me erg schuldig nu, want ik was (en ben) zo enthousiast! Ik denk dat ik het anders aan ga kleden. Ik ga altijd vriendelijk doen naar iedereen, en behulpzamer etc. πŸ™‚

 • Reply
  Kim
  16/11/2014 at 12:02

  Mooi om te lezen dat je zoveel gedaan hebt! πŸ™‚ De wereld heeft zeker meer vriendelijkheid nodig. Toevallig ga ik morgen ook met een soort gelijk iets beginnen.

 • Reply
  Marion
  16/11/2014 at 11:48

  Zo lekker dat dat kleine stukje extra bewust zijn van dingen die je doet en ziet al zoveel verschil kunnen maken!

 • Reply
  Madeleine
  16/11/2014 at 11:30

  Mooi project.. πŸ™‚ Afgelopen week heb ik ondoordacht ook wat mensen geholpen. Op het station, toen het 2 mensen niet lukte met de ovchipkaart. Afgelopen vrijdag had ik een mevrouw geholpen met opletten of ze kon oversteken… En ja dat voelt goed! πŸ™‚ Fijne zondag!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  16/11/2014 at 11:04

  Super knap van jou. Ik vind het echt inspirerend. Het heeft mij de afgelopen week wel aan het denken gezet, helaas geen stappen ondernomen maar erover nadenken en toepassen met een lach werkt al erg goed.

 • Reply
  Angelique
  16/11/2014 at 10:07

  Stom he dat die kleine dingen al een heel verschil maken

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  16/11/2014 at 09:36

  Ik beken, ik doe nog niet mee

 • Reply
  Petra
  16/11/2014 at 09:17

  Een mooi projectje! Goed bezig. Als iedereen de kleine dingen al oppakt zoals gedag zeggen dan zou de wereld er al een stukje mooier uitzien.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png