Boeken, film/tv & youtube

Aanraders: De boeken van Jo Nesbø

 photo jonesboboeken_zpsf6b9012c.jpg
(bron)

Jo Nesbø is een Scandinavische thriller schrijver. Ik heb heel wat boeken van hem in mijn boekenkast staan en gelezen. Laatst las ik nog het boek De Zoon waar ik erg enthousiast van was.

De meeste boeken (met uitzondering van De Zoon) gaan over de politie agent Harry Hole, de Oslo reeks. Het is in deze boeken wel altijd even wennen aan de schrijfstel en in sommige boeken moet je even doorlezen om daadwerkelijk in het verhaal te komen. (De Zoon was wederom weer een uitzondering doordat je na hoofdstuk 1 al heel nieuwsgierig wordt door het verhaal). Wat ik altijd zo goed vind is dat de privé levens van de hoofdpersonen goed wordt neergezet zodat je echt kan meeleven met de karakters.


De boeken van de Oslo reeks kunnen trouwens ook prima apart gelezen worden, maar op volgorde kom je wel meer in de verhaallijn. Vleermuisman is zijn eerste boek van deze reeks.

Hieronder de beschrijving van de 3 beste boeken (naar mijn mening) geschreven. Ik heb heel wat boeken gelezen en om ze allen uitgebreid te beschrijven vind ik niet nodig. Wat ik van de boeken vind kan je ook zien op mijn Hebban account

De sneeuwman (Olso-reeks)Rating ★★★★★
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing bij het raam staat om de sneeuwpop te bekijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarin getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Pederson weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Nemesis (Olso-reeks)Rating ★★★★
Een korrelige video-opname laat een man zien die zijn pistool tegen het hoofd van een bankmedewerkster zet. De vrouw wordt gesommeerd de kluis binnen 25 seconden te openen. Wanneer de overvaller zijn geld niet op tijd krijgt, schiet hij de vrouw neer. Harry Hole wordt op de zaak gezet en hij komt flink onder druk te staan als de overvaller nogmaals toeslaat.

De Zoon Rating ★★★★
Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vadr, pleegde zelfmoord toen zijn corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriende te wreken.

0

27 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *