Aanraders: De boeken van Jo Nesbø


(bron)

Jo Nesbø is een Scandinavische thriller schrijver. Ik heb heel wat boeken van hem in mijn boekenkast staan en gelezen. Laatst las ik nog het boek De Zoon waar ik erg enthousiast van was.

De meeste boeken (met uitzondering van De Zoon) gaan over de politie agent Harry Hole, de Oslo reeks. Het is in deze boeken wel altijd even wennen aan de schrijfstel en in sommige boeken moet je even doorlezen om daadwerkelijk in het verhaal te komen. (De Zoon was wederom weer een uitzondering doordat je na hoofdstuk 1 al heel nieuwsgierig wordt door het verhaal). Wat ik altijd zo goed vind is dat de privé levens van de hoofdpersonen goed wordt neergezet zodat je echt kan meeleven met de karakters.


De boeken van de Oslo reeks kunnen trouwens ook prima apart gelezen worden, maar op volgorde kom je wel meer in de verhaallijn. Vleermuisman is zijn eerste boek van deze reeks.

Hieronder de beschrijving van de 3 beste boeken (naar mijn mening) geschreven. Ik heb heel wat boeken gelezen en om ze allen uitgebreid te beschrijven vind ik niet nodig. Wat ik van de boeken vind kan je ook zien op mijn Hebban account

De sneeuwman (Olso-reeks)Rating ★★★★★
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing bij het raam staat om de sneeuwpop te bekijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarin getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Pederson weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Nemesis (Olso-reeks)Rating ★★★★
Een korrelige video-opname laat een man zien die zijn pistool tegen het hoofd van een bankmedewerkster zet. De vrouw wordt gesommeerd de kluis binnen 25 seconden te openen. Wanneer de overvaller zijn geld niet op tijd krijgt, schiet hij de vrouw neer. Harry Hole wordt op de zaak gezet en hij komt flink onder druk te staan als de overvaller nogmaals toeslaat.

De Zoon Rating ★★★★
Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vadr, pleegde zelfmoord toen zijn corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriende te wreken.

About the Author

27 Comments

Sabine

toevallig heb ik een boek liggen van deze schrijver, je heb me nu wel nieuwsgierig gemaakt…zodra ik het boek waarin ik nu bezig ben uit heb …ga ik aan het boek beginnen

Groetjes

Reply
jackie

ik ben totaal uit mijn leesflow op dit moment…
maar ik hou wel van dit soort politie reeksen…

Reply
Nicky

Grappig hoe smaken verschillen. Ik ben aan De Zoon begonnen maar al snel gestopt. Op een of andere manier heb ik dat vaker met Scandinavische schrijvers. Ik vind ze altijd zo traag. Jammer, want de beschrijvingen klinken goed. Misschien geef ik wel te snel op….

Reply
Roxanne

Dit lijken me spannende boeken! Vooral de sneeuwman. Ik hou wel van Scandinavische schrijvers. En de covers zijn erg mooi! Liefs, Roxanne

Reply
Serena

Ik heb ze allemaal op schijf staan. Toch maar weer eens op de iPad mikken, heb er al meer goede recensies over gehoord.

Reply
Saar

Oh, een Scandinavisch klinkende naam en thrillers… Dat kan niet anders dan goed zijn :p Als ik mijn fantasy weer beu ben, weet ik wat ik kan lezen!

Reply
Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

Aangezien het mij gewoon niet lukt, heb de hoop inmiddels opgegeven, om te lezen neem ik deze aanraders mee maar dan voor mijn man.

Hij leest best veel, zo had hij alle boeken van Game of Thrones 3 maanden uit en wacht nu met smart op het volgende deel.

Reply
Wanda

Ik ben ook een groot fan van Jo Nesbo, dat nieuwe boek moet ik nog lezen maar voor de rest heb ik ze allemaal al verslonden.

Reply
Sophie

Ik vind de boeken van Jo Nesbo ook geweldig! Heb de hele Oslo-reeks al gelezen en heb voor de komende feestdagen De Zoon op mijn lijstje staan. Het is soms inderdaad een beetje lastig in het verhaal komen, maar als je er dan in zit, kun je het ook niet meer los laten. Af en toe vind ik ze wel ontzettend gruwelijk dat ik er bijna nachtmerries van krijg. Maar deze boeken zijn echt aan te raden!

Reply
Bente

Jo is fantastisch. Heb nog niet al zijn boeken gelezen maar die staan zeker nog op mijn lijstje!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *