Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Hoe moeilijk het kan zijn je achternaam te willen veranderen #3

Was dat nou zo moeilijk?

Eindigde mijn laatste blogpost over mijn achternaamswijziging. En dit was zeker niet de eerste keer dat er problemen waren met de verandering die aangebracht moest worden.

Ik ben alweer ruim 2 jaar getrouwd. Bijna 2 jaar en een maand. En nog steeds staat mijn meisjes naam op de post van de ABN AMRO. Ik heb al tig keer gebeld en de laatste keer ben ik er zelf 2/3x heen geweest om het te regelen maar helaas is het blijkbaar erg moeilijk mijn achternaam te veranderen. (lees de bovenstaande links voor het gehele verhaal)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)


Je kan misschien wel denken: Waarom laat je het niet zo? Maar overal heb ik de achternaam van mijn partner staan en ik heb zelf gekozen om álleen zijn achternaam te dragen. Ik wil dus gewoon op ál mijn post MIJN (nieuwe) achternaam hebben staan. Die eigenlijk al niet meer zo nieuw is. Moeilijk?

Blijkbaar wél..
Wat een tijd en energie ik erin al heb gestoken.

Dus ik weer richting de ABN. Staat het deels wel goed en deels niet goed in het systeem. Kreeg ze het er niet goed in en een blz waar mijn handtekening op moest kreeg ze niet uitgeprint. Zucht. Diepe, diepe zucht. Ze zou het erna nog eens gaan proberen, want bij het 1ne systeem gaf hij het wel goed aan en de andere niet.

Nou was ik er vandaag toevallig dus vroeg aan een andere medewerker even te kijken of het was gelukt. Ze gaf aan van wel. Ik ben benieuwd, de volgende keer dat ik weer post krijg….

Hebben jullie (voor de getrouwde onder ons) ook veel rompslomp gehad met de naamswijzigingen?

PS: Ik vind het dus ronduit maf dat ik bij sommige instanties meisjesnaam-partnernaam blijf houden. Opzich niet zo erg dat dit zo is maar bij het ondertrouwen wordt de vraag gesteld of je meisjesnaam-partnernaam wilt, je eigen naam houden, je partnernaam-meisjesnaam OF álleen je partnernaam. Kies je daarvoor, zit ik alsnog bij allerlei instanties met een dubbele naam. Geef de optie dan niet.

Zo dat ik eruit. En nu weer leuke dingen.

0
Married(life)
Previous Story
Next Story

49 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Deirdre
  26/10/2014 at 19:23

  omg.. ik hou m’n hart vast voor het aanpassen.. Wij zijn in September getrouw en moet alles nog aanpassen. Inderdaad paspoort vind ik onzin omdat nu aan te passen, hij is net nieuw! Maar allerlei andere instansies moet ik het nog gaan doen.

  • Reply
   SAS
   26/10/2014 at 19:45

   Gelukkig is bij mij alles goed gegaan. Overal een belletje of emailtje heen en was geregeld, alleen de bank. Zucht…

 • Reply
  Lies
  21/10/2014 at 20:45

  Ik heb er (nog) geen ervaring mee, maar man wat lijkt dat me irritant!

 • Reply
  Nicky
  21/10/2014 at 20:24

  Nog een reden om niet te trouwen (geintje!) Kan me wel voorstellen dat het irritant is dat het maar niet lukt on het te veranderen.

 • Reply
  Inge
  21/10/2014 at 09:26

  Super vervelend zeg! Hopelijk komt het snel in orde.
  Bij ons wordt het eigenlijk niet gedaan, dus dat is wel gemakkelijk 🙂

 • Reply
  Mandy
  20/10/2014 at 16:38

  Vreemd dat het zoveel moeite moet kosten inderdaad. En Je kiest zelf je achternaam als je trouwt. Dan hoeft zo’n instantie dat toch niet te wijzigen. In principe hebben hun dan een verkeerde achternaam staan, want jij hebt hem zo niet.

  • Reply
   SAS
   20/10/2014 at 17:42

   In principe moet je zelf bij alle instanties doorgeven dat je achternaam veranderd is. Vreemd, maar waar. Bij de ene moet je bellen, het andere kan alleen schriftelijk en sommige dingen moeten op je meisjesnaam blijven staan. Stel ik kom in het ziekenhuis terecht wordt ik weer bij mijn meisjesnaam aangesproken terwijl je al jaren de naam hebt van je partner.

 • Reply
  Saar
  20/10/2014 at 14:51

  Geen ervaring mee, maar man, wat moet dat irritant zijn 🙁

 • Reply
  Maaike
  20/10/2014 at 13:35

  Ja inderdaad, hoe moeilijk kan het zijn. Wat vermoeiend!
  Instanties vinden veranderingen vaak héél moeilijk.
  Toen m’n ex en ik uit elkaar waren gegaan en hij op een ander adres is gaan wonen, heb ik elke keer de post terug gedaan naar de ING mét zijn nieuwe adres er op. Toen dat niet hielp ben ik gaan bellen, maar dat is niet bij 1 telefoontje gebleven….dat duurde een jaar voordat dat opgelost was. Zijn verzekering was nog erger, heeft zo’n 4 jaar geduurd eer ik echt niets meer kreeg.
  Ik hoop voor je dat het met je nieuwe achternaam nu gewoon is gelukt!!

 • Reply
  Niesca
  20/10/2014 at 13:25

  haha ja sas ik herken het wel een beetje! het is voor mij nu bijna 2 jaar geleden maar echt stom mijn huisarts die riep me laatst bij me meisjes naam om en ik dacht huh dat ben ik maar toch ook weer niet hoe kan dat. zei ze dat ze gewend was om mijn meisjes naam te roepen. apart want de vorige keren deed ze het nooit xD

 • Reply
  sam
  20/10/2014 at 12:10

  Oh wat irritant, ik denk nu ook gelijk: ja vraag het dan niet als het niet kan. Balen dat het zo’n rompslomp is

 • Reply
  merel
  20/10/2014 at 11:53

  Nog nooit aan gedacht dat het zo veel moeite kost.. Wat stom zeg! Ik hoop dat het nu in orde is 🙂

 • Reply
  Joyce
  20/10/2014 at 08:26

  Haha ja ik heb er ook zoveel problemen mee.
  En toen mijn ouders gingen scheiden was het nog moeilijker om die naamswijziging weer ongedaan te maken voor mijn moeder.
  Dat is balen hoor, ben je gescheiden, wordt je door de post nog steeds elke keer geconfronteerd met je oude achternaam!

 • Reply
  Bianca
  20/10/2014 at 07:27

  Stom he dat sommige bedrijven en instanties het zo moeilijk maken! Andersom is ook crisis als je bent gescheiden en je wilt je meisjes naam weer terug…ben nu bijna twee jaar verder en nog krijg ik post en telefoontjes met de achternaam van mijn ex…x

  • Reply
   SAS
   20/10/2014 at 10:15

   Och dat lijkt me super irritant. Ik denk dat het bij mij ook (iniedergeval bij de ABN) heel veel proberen gaat opleveren als het weer terug moet haha. Als ik al zie hoeveel moeite het kost hem nu aan te passen.

 • Reply
  Louise
  19/10/2014 at 22:27

  Poeh wat een gedoe! En heel vervelend voor je dat het niet lukt. Ik doe eigenlijk maar wat. Aanvankelijk heb ik bij de gemeente laten registreren: zijn naam-mijn naam. Maar het werd er allemaal wel heel lang op vond ik (niet handig, zoals jij zegt) dus vaak schrijf ik alleen zijn naam op. Correspondentie van ABN gaat inderdaad nog op mijn meisjesnaam, maar dat stoort me niet. In mijn paspoort staat ook nog steeds mijn meisjesnaam (zonder regel dat ik de echtgenote van ben) en dat leverde juist weer heel veel gedoe op tijdens een personeelsreisje naar Engeland, toen het werk zijn naam op mijn ticket had gezet. Oeps… 🙂

 • Reply
  Jorien
  19/10/2014 at 22:08

  Pff irritant zeg, ben je na 2 jaar nog niet klaar met dat gedoe >_<

 • Reply
  Paul
  19/10/2014 at 22:05

  Misschien is het dan toch tijd om over te stappen naar een andere bank? Kun je daar direct starten met een nieuwe naam. En wellicht dat de ABN Amro dan in actie komt, als je duidelijk maakt dat je anders je rekening gaat beëindigen.

 • Reply
  Nicky
  19/10/2014 at 21:23

  inderdaad! Geef die optie dan ook niet als het achteraf niet goed geregeld wordt. Ik heb dit niet maar ik weet precies wat je bedoeld. Ik had het met de achternaam van mijn kinderen, deze moesten van mijn achternaam naar dat van hun vader veranderd worden. We zijn nu ruim 5 jaartjes verder en bij de Abnamro hebben 3 van de 5 de achternaam van hun vader en de ander 2 nog STEEDS mijn achternaam. Na heel vaak erover gebeld en zelf langs te zijn geweest heb ik het maar (voor nu) opgegeven. Maar moet zeggen dat het niet leuk is. Gelukkig bij andere instanties wel goed geregeld.

  • Reply
   SAS
   20/10/2014 at 10:14

   Toch schandalig dat het zo moeilijk moet zijn.. En dan 3 van de 5 lukt wel en de andere 2 niet..

 • Reply
  bymarlayne
  19/10/2014 at 20:49

  Wat vervelend!

 • Reply
  Mama van Jenthe (Kelly)
  19/10/2014 at 19:29

  Lijkt me echt zo vervelend pfff.

 • Reply
  Claudia
  19/10/2014 at 18:42

  Ik kan me wel wat van je gevoel voorstellen. Ze vragen je toch zeker niet voor niks hoe je aangesproken wenst te worden? Belachelijk dat het dan vervolgens een missie moet worden om dat dan ook daadwerkelijk bij alle instanties naar wens geregeld te krijgen. Hopelijk is het nu wel gewoon goed geregeld!

 • Reply
  Infinity
  19/10/2014 at 18:12

  Wat een gedoe allemaal!
  Lijkt me erg frustrerend!

  Liefs,
  Eva

 • Reply
  jackie
  19/10/2014 at 17:31

  Joh, dat had ik niet verwacht dat dat zo lastig kon zijn…
  ik heb gewoon mijn eigen naam, en die houd ik ook maar..

 • Reply
  Roxanne
  19/10/2014 at 17:28

  Wat superirritant zeg. Dit sleept al wel heeeel lang. Wel echt romantisch dat je de naam van je man hebt aangenomen 😀 Ik ben ook echt een sucker voor dat soort dingen hihi.

 • Reply
  Miss Sentinelli
  19/10/2014 at 14:42

  Oei dat lijkt me echt vervelend zeg! Ik hoop niet dat ik daarmee te maken ga krijgen als we getrouwd zijn. Wat wij wel hebben gehad, is op het moment dat wij samen zijn gaan wonen, de post van onze ouders ook ineens bij ons kwam….HE?!?! Zo irritant en je kan echt vaak bellen zodat ze het wel goed bezorgen, maar nee hoor!

 • Reply
  Rosa
  19/10/2014 at 12:22

  Jeetje wat een gedoe zeg! Idd, geef die optie dan niet!

 • Reply
  Lisette
  19/10/2014 at 12:00

  Ik begrijp je frustratie, lijkt me ook echt zo vervelend en je zou inderdaad denken dat het zo moeilijk niet is…

 • Reply
  Nicetobeout
  19/10/2014 at 11:51

  Abn schijft mij nog steeds aan met mejuffrouw 😐

 • Reply
  Mirne
  19/10/2014 at 11:45

  Ik wilde de achternaam van mijn moeder, in plaats van van mijn vader. Maar dat was ook echt een drama om te regelen. Uiteindelijk maar gewoon laten zitten.

 • Reply
  Sarah
  19/10/2014 at 10:39

  Lijkt me echt enorm frustrerend, hopelijk komt alles toch nog in orde!

  Sarah x

 • Reply
  Nesrin
  19/10/2014 at 10:32

  Ook ik heb voor de achternaam van mijn man gekozen. Alleen brieven van de gemeente, belastingdienst e.d. ontvang ik met zijn achternaam. De rest boeit mij niet zo 😉

  • Reply
   SAS
   19/10/2014 at 15:55

   Ik heb alles om laten zetten. Precies de redenen waarom ik bij mijn bank ook zo genoemd wil worden 😉

 • Reply
  Teddy
  19/10/2014 at 10:29

  Pff vervelend dat je daar zoveel moeite voor moet doen en het nog niet echt makkelijk gaat!

 • Reply
  Evelien
  19/10/2014 at 10:29

  Pff wat een gedoe zeg. Je zou denken dat dat niet zoveel rompslomp met zich mee zou hoeven te brengen. Naam wijzigen in het syteem, handtekening en klaar..

 • Reply
  Rianne
  19/10/2014 at 10:25

  In mijn tijd was het ‘pies of keek’. Nooit problemen gehad. Ook niet met het weer ‘terug veranderen naar mijn eigen naam’. Maar dat was nog allemaal in de vorige eeuw. Tegenwoordig is het lastiger met al die computersystemen die elkaar aanvullen en overrullen en soms verkeerde linkjes leggen. Big Brother moet eens wat meer naar zichzelf kijken, denk ik dan.

 • Reply
  Pauline - PSnim
  19/10/2014 at 10:22

  Hier heeft mijn man mijn naam aangenomen haha, dus ik heb nergens last van. Ik geloof dat hier alles wel redelijk goed gaat na de naamsverandering maar ik let er niet echt op moet ik zeggen.
  Ik hoop voor jou dat het goed komt!

 • Reply
  Simone
  19/10/2014 at 10:10

  Echt belachelijk dat dat zoveel tijd en moeite kost om zoiets voor elkaar te krijgen. Hopelijk is het nu, eindelijk, goed geregeld.

 • Reply
  Amy
  19/10/2014 at 10:06

  Jeetje, wat een lastig en bureaucratisch proces. Hoop voor je dat het snel geregeld is. Waar ik wel heel benieuwd naar ben is waarom je deze keuze hebt gemaakt.. Gewoon nieuwsgierig 😀

  • Reply
   SAS
   19/10/2014 at 15:54

   Omdat ik heel erg graag de achternaam van mijn partner wilde hebben. Een dubbele naam vind ik zelf niet echt handig (wat bij sommige instanties altijd moet, dus soms heb ik dit wel) en om mijn eigen naam alleen te houden… Dan hoef ik niet te trouwen vind ik 😉

 • Reply
  Saskia
  19/10/2014 at 09:45

  Ik heb er geen moeite mee gehad. Totaal geen. Liep allemaal vlekkeloos. Ook wel prettig als ik alle rompslomp zo wel eens lees.

 • Reply
  Madelon
  19/10/2014 at 09:31

  Jeetje wat irritant!

 • Reply
  Angelique
  19/10/2014 at 09:15

  Zo dat is inderdaad heel vervelend. Je kiest hier toch niet zomaar voor? Ergens vind ik dat ze zoiets net als met bijv verhuizing moeten doen. Dat het in een databases gaat en dat alle instanties in 1 keer je naam veranderen. Dat de overheid dit zelf aan al die instanties doorgeven. Dit duurt echt te lang!

 • Reply
  Regina
  19/10/2014 at 09:11

  Ik ben er na 20 jaar nog steeds niet vanaf. Bij bijvoorbeeld de bank is het nog steeds ‘meisjesnaam-partnernaam’. Vond dat ook altijd raar, want nu we kinderen hebben ben ik de enige met een afwijkende achternaam. Ik heb hier ook nooit voor gekozen. Ik dacht altijd dat het dan niet anders kon. Maar blijkbaar is er wel een keuze. Hoop dat het uiteindelijk toch goed voor je komt!

 • Reply
  Anneleen
  19/10/2014 at 08:53

  Lijkt me erg frustrerend. Hopelijk komt het snel in orde!

 • Reply
  Marion
  19/10/2014 at 08:43

  Oh mijn god… Ja, ik heb zelf gewerkt met systemen (gemeente en uwv) waar je als medewerker zelf geen aanpassingen kan aanbrengen. Jouw gegevens zijn gekoppeld aan een landelijk systeem. Op basis van jouw bsn (wat altijd aan jouw meisjesnaam gekoppeld blijft!) verschijnen er bepaalde gegevens. Dat is vreselijk irritant, niet alleen voor jou, oom voor de medewerker. Ik heb al zoveel van jouw soort verhalen meegemaakt. Het is te gek voor woorden. Wat je zegt, geef die optie dan niet!!!

 • Reply
  Ann
  19/10/2014 at 08:22

  bij de ING bank ging dit heel simpel en makkelijk en was binnen 1 min geregeld via internet bankieren, de rest is bij mij allemaal automatisch gegaan dit geeft de gemeent zelf door aan instanties.. Je zit echt bij een rot bank haha

 • Reply
  Petra
  19/10/2014 at 08:18

  Bij mij is het ook nog niet geregeld. Komt ook doordat ik mijn handtekening wil veranderen en dus een ander paspoort en rijbewijs moet aanvragen. Toch een klap geld maar ik ben ook een beetje lui 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png