Hoe moeilijk het kan zijn je achternaam te willen veranderen

Ik schreef al een keer over het veranderen van mijn achternaam, en waar ik toen tegen aan liep. Nou was er nog 1 ding wat nog op mijn meisjesnaam stond wat veranderd moest worden: onze bank. Toen der tijd had ik een emailtje gestuurd met de vraag hoe het veranderd moest worden. Dit moest persoonlijk worden gedaan dus heb ik het zo lang mogelijk uitgesteld. Tot vorige week..

Ik liep de bank in met de vraag wat ik moest meenemen en hoe dit geregeld moest worden. Ik kreeg daar, tot mijn grote verbazing te horen dat ik moest wachten tot mijn IDkaart was vernieuwd. Say whut?! dat zou dan pas in 2015 zijn, als ik ruim 3 jaar getrouwd ben. Toch stond ze erop dat het dan pas kon aangezien er dan op de achterkant mijn partnersnaam komt te staan. In dezelfde week liep ik nogmaals de bank binnen met dezelfde vraag aan een andere medewerkster. ‘Nee hoor, antwoorden ze. Je kan gewoon langs komen met je trouwboekje en kan het geregeld worden.‘ Een week later stond ik er dus braaf met mijn trouwboekje… En guess what?! Kreeg ik weer het eerste verhaal over die IDkaart. Ik dus het hele verhaal uitgelegd maar er was geen andere mogelijkheid.


Ik besloot dus een email te sturen. Waar ik geen reactie op kreeg. Slechte service. Na een week dus gaan bellen naar het hoofdkantoor met het bovenstaande verhaal. Kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk inderdaad zo was met m’n IDkaart maar ze ging het nog even navragen.

En toen kreeg ik de vraag…. Hou je vast.
‘Maar je gaat niet je IDkaart vóór 2015 veranderen?!’
Nogmaals: Say whut?!
Ik moet dus geld gaan uitgeven om bij m’n bank mijn achternaam aan te passen. Juist.

Ik vertelde haar dus op vriendelijke toon (ik was een en al vriendelijkheid aan de telefoon, applausje voor mezelf) dat ik dit toch echt niet van plan was en het onzin vond. Ze ging even bellen naar de vestigingen en kreeg te horen dat het dus inderdaad gewoon met een trouwboekje kan. Ze heeft met een naam gegeven bij degene die ervan af weet, voordat ik bij HETZELFDE filiaal weer sta waar ik toen was en 2 verschillende verhalen kreeg en voor piet snot sta. Again.

Nou ben ik er afgelopen Donderdag dus geweest…
Aan de balie begon eerst de medewerker weer over mijn IDkaart. Gelukkig had ik een naam gekregen en het bleek dus te zijn van de laatste die me had geholpen. Kopietje van m’n ID en bankpas, een paar naamwijzigingen verder en ik stond binnen 10 minuten weer buiten. Was dat nou zo moeilijk?!

0