Boeken, film/tv & youtube

Recensie: Klem van Simon Beckett

Ik heb het 2de boek uitgelezen dat ik kreeg voor ons 7-jarig samen zijn en waar ik nog wat maandjes op moest wachten. Ik was zo enthousiast toen ik van 2 favoriete schrijvers nieuwe boeken zag liggen. Nadat ik Afgesneden had uitgelezen begon ik dus gelijk aan Klem.

Simon Beckettis een Brits journalist en auteur. Hij begon met de boeken in de David Hunter-reeks, die ik allemaal heb gelezen. Ik ben fan van deze schrijver omdat hij elk gruwelijk detail tot leven laat komen. Je wordt meegezogen in zijn verhalen, ook al zit er aan het begin van de boeken eerst een stuk waarin je echt op gang moet komen. Als je eenmaal hier doorheen hebt gelezen kom je echt in het verhaal en zit er altijd een gruwelijke twist aan het verhaal.

 photo IMG_20141003_175814_zps829e8792.jpg


Waar gaat het boek over

Ergens op het verlaten Franse platteland trapt een Engelsman, Sean, in een wolfsklem. Bewusteloos wordt hij gevonden door Mathilde, die hem meeneemt naar haar afgelegen boerderij. Gelukkig herstelt Sean en daarna gaat hij aan de slag voor Mathildes norse vader, die jaagt en wilde varkens fokt. Dan blijkt dat de vorige klusser spoorloos is verdwenen en dat iedereen in de vreemde familie onrustbarende geheimen met zich meedraagt. Maar ook Sean houdt veel verborgen…

Wat vond ik van het boek

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken: wat een teleurstelling. Dit boek is totaal anders geschreven dan ik van hem gewend ben. Het boek heeft 2 verhaallijnen en springt per hoofdstuk over. Zo heb je een hoofdstuk in het heden en in het verleden van Sean. Dit leest opzich fijn weg en je komt steeds meer achter het verhaal wat zich ervoor afspeelt. Ik vond het jammer dat het boek zo door kabbelde zonder enkele spanning. In een aantal dagen heb ik hem uitgelezen want was toch wel nieuwsgierig. Dit boek was niet van de ‘David Hunter’ reeks misschien dat hij daarom zo erg tegenviel.

Bij het laatste hoofdstuk is er ineens de plot twist en spanning die ik van hem gewend ben. Jammer dat het boek niet eerder, zoals zijn andere boeken je op het puntje van je stoel laat zitten. Ik had meer verwacht van deze briljante schrijver met zijn gruwelijke verhalen en details. Ik raad dus zeker wel zijn andere boeken aan om te lezen, maar deze?

Dit boek is bij boekhandels verkrijgbaar & bij bijvoorbeeld bol.com voor €19,95 en als e-book voor €12,99

Rating: ★★★

0

23 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *