Ik heb het 2de boek uitgelezen dat ik kreeg voor ons 7-jarig samen zijn en waar ik nog wat maandjes op moest wachten. Ik was zo enthousiast toen ik van 2 favoriete schrijvers nieuwe boeken zag liggen. Nadat ik Afgesneden had uitgelezen begon ik dus gelijk aan Klem.

Simon Beckettis een Brits journalist en auteur. Hij begon met de boeken in de David Hunter-reeks, die ik allemaal heb gelezen. Ik ben fan van deze schrijver omdat hij elk gruwelijk detail tot leven laat komen. Je wordt meegezogen in zijn verhalen, ook al zit er aan het begin van de boeken eerst een stuk waarin je echt op gang moet komen. Als je eenmaal hier doorheen hebt gelezen kom je echt in het verhaal en zit er altijd een gruwelijke twist aan het verhaal.Waar gaat het boek over

Ergens op het verlaten Franse platteland trapt een Engelsman, Sean, in een wolfsklem. Bewusteloos wordt hij gevonden door Mathilde, die hem meeneemt naar haar afgelegen boerderij. Gelukkig herstelt Sean en daarna gaat hij aan de slag voor Mathildes norse vader, die jaagt en wilde varkens fokt. Dan blijkt dat de vorige klusser spoorloos is verdwenen en dat iedereen in de vreemde familie onrustbarende geheimen met zich meedraagt. Maar ook Sean houdt veel verborgen…

Wat vond ik van het boek

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken: wat een teleurstelling. Dit boek is totaal anders geschreven dan ik van hem gewend ben. Het boek heeft 2 verhaallijnen en springt per hoofdstuk over. Zo heb je een hoofdstuk in het heden en in het verleden van Sean. Dit leest opzich fijn weg en je komt steeds meer achter het verhaal wat zich ervoor afspeelt. Ik vond het jammer dat het boek zo door kabbelde zonder enkele spanning. In een aantal dagen heb ik hem uitgelezen want was toch wel nieuwsgierig. Dit boek was niet van de ‘David Hunter’ reeks misschien dat hij daarom zo erg tegenviel.

Bij het laatste hoofdstuk is er ineens de plot twist en spanning die ik van hem gewend ben. Jammer dat het boek niet eerder, zoals zijn andere boeken je op het puntje van je stoel laat zitten. Ik had meer verwacht van deze briljante schrijver met zijn gruwelijke verhalen en details. Ik raad dus zeker wel zijn andere boeken aan om te lezen, maar deze?

Dit boek is bij boekhandels verkrijgbaar & bij bijvoorbeeld bol.com voor €19,95 en als e-book voor €12,99

Rating: ★★★

0
23 reacties

23 thoughts on “Recensie: Klem van Simon Beckett

 1. Nicky schreef:

  Knap dat je ‘m toch uitgelezen hebt. Dat kan ik niet als ik het geen goed boek vind.

 2. Lies schreef:

  Ik ken de schrijver niet, maar ik snap wel wat je bedoeld, ik heb dat ook wel eens, dan heb je een verschrikkelijk goed boek gelezen, dan wil je meer lezen en dan is het gewoonweg jammer 🙁 .

 3. Beautylisz schreef:

  Jammer dat het boek je zo tegen viel.
  Ik vind je mok echt super leuk! 🙂

 4. Bianca schreef:

  Jammer dat het boek niet is wat je er van verwacht had x

 5. jackie schreef:

  wat jammer dat hij tegenvalt…
  en dan had je er zo lang naar uit gekeken…

 6. Sam schreef:

  Altijd jammer als iets tegenvalt, maar je weet nu in ieder geval wel hoe het was. Nu maar fingers crossed dat zijn volgende boek beter zal zijn!

  Sam

 7. Mandy schreef:

  Wat jammer dat het tegenviel. Dan kijk je zo uit naar het boek om hem te lezen en dan is het niet wat je verwacht. Zonde vind ik dat altijd.

 8. Claudia schreef:

  Ach, wat balen he als je zoveel verwacht van een boek maar hij uiteindelijk zo teleurstelt. Volgende keer beter!

 9. Maroussia schreef:

  Jammer! Als het niet spannend is vind ik een boek snel niks meer aan… zonde

  1. SAS schreef:

   En dat terwijl de rest van de boeken van Beckett wel echt steen goed zijn!

 10. Angelique schreef:

  Jammer dat het tegenviel als je er zo naar uit keek

 11. Lizzy schreef:

  Wat balen dat het boek tegenvalt! Dat is minder om te horen! Het verhaal klinkt wel spannend! Ik had er ook meer van verwacht.

 12. Simone schreef:

  Wat jammer dat het boek je zo tegenviel!

 13. Nicetobeout schreef:

  oh 🙁 Jammer! Leek mij ook wel goed.

 14. Wanda schreef:

  Jammer joh dat het wat tegenviel… ik heb het boek nog op mijn lijst staan maar geen idee wanneer ik er aan toe ga komen…

 15. Amy schreef:

  Wat jammer dat het boek een beetje tegenviel! Ik ken de auteur helemaal niet, maar hopelijk bevalt zijn volgende boek je wat beter!

 16. Marouchka schreef:

  Jammer dat het boek zo tegenviel zeg. Eerlijk gezegd is mij de auteur ook geheel onbekend…
  Zijn zijn andere boeken wel aan te raden?

  1. SAS schreef:

   Jazeker! Al zijn boeken zijn echt aanraders en heb ik met veel plezier (en huiverig) gelezen. Zo jammer dat dit boek dit dan weer niet heeft 🙁

 17. Marlissa schreef:

  Jammer dat het pas bij het laatste hoofdstuk goed werd. Zonde!

 18. Claudia schreef:

  Jammer dat dit boek een beetje tegen viel. Al klinken de boeken die je hebt gelezen te gek!

 19. Rachella schreef:

  Jammer dat het boek zo’n teleurstelling was.

 20. Aukje schreef:

  Wat balen is dat als je fan bent van een schrijver en het boek valt zo tegen.

 21. Nesrin schreef:

  Meh dus. Fijn review dit boek zal dus voor mijn een no go zijn. Prettig geschreven post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *