Zorg dat elke stap telt met Vívofit

Dit product is ter beschikking gesteld door Garmin

Garmin vívofit. Een concept waar ik nog niet van had gehoord. Aangezien ik nu wat bewuster bezig ben met mijn lichaam leek dit sport attribuut me een uitkomst. Deze activiteitsmeter is erg uitgebreid waardoor je optimaal alles uit het sporten kan halen wat erin zit! Maar niet alleen uit sporten, ook uit de dagelijkse bezigheden. Want hoeveel stappen zet je nou eigenlijk op een gewone dag?

 photo 2014-07-310848001_zps8ea8bc86.jpg

Over de Garmin vívofit

Er zit een stappenteller op, een meting hoeveel calorieën je verbrandt, een stappendoel, het kan je slaapritme bijhouden en het is ook nog eens een horloge! Toen ik hem uit de doos haalde vond ik het design erg mooi en handig in gebruik. Ik heb nog al een dunne pols waardoor ik de meeste bandjes niet om kan. Je krijgt 2 maten banden meegeleverd en beide banden zijn verstelbaar waardoor ze precies passen. Ook kan ik hem gewoon zelf, met 1 hand aan klikken. Je voelt het bandje eigenlijk niet eens als je hem om hebt wat ik ook zeker erg fijn vind in gebruik. Op het handige schermpje kan je alles zien en met 1 druk op de knop doorklikken naar jou status. Het enige wat misschien een verbetering hieraan was geweest is als het schermpje zou oplichten. De levensduur van de batterij is + 1 jaar en is water bestendig, dus ook onder de douche kan ik hem gewoon omhouden. Ook synchroniseert hij alles met Garmin Connect door 1 druk op de knop.

De Garmin vívofit is er in verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor de zwarte variant, dit omdat het dan bij al mijn kledingstukken past en mooi neutraal is.

 photo vivofit_HR_100_zps7f05fc31.jpg

Hoe kan je alles bijhouden?

De vívofit houdt 24 uur per dag en 7 dagen per week alles bij en is gemakkelijk in gebruik. Er zit een knopje op waardoor je als het waren kan scrollen door al je statistieken en deze in een oogopslag ziet. Er zit een USB ANT stick bij die je kunt bevestigen aan je laptop/computer. Het programma (gratis) downloaden, gegevens aanmaken en klaar! Een overzichtelijk overzichtje op de Garmin Connect pagina. Je kan met 1 druk op de knop al je vorderingen zien die je die dag, week of maand hebt gemaakt. Je kan de pagina geheel indelen zoals je zelf wilt zodat alles overzichtelijk en relevant voor jezelf blijft. En je kunt je ook verbinden met andere vivofit gebruikers zodat je ook kunt zien hoe zij het doen.

Tevens kan je hem via bluetooth koppelen aan je telefoon en de app downloaden van Garmin Connectzodat je dit overzichtje ook op je telefoon snel bij de hand hebt. Een hartslag meter kan er eventueel ook op bevestigd worden.

Verschillende functies

De stappenteller houdt nauwkeurig bij hoeveel je hebt gelopen (zowel stappen als in kilometer). Ook past hij automatisch je doel aan naar meer stappen per dag (als je je doel de dag ervoor gehaald hebt, anders wordt het naar beneden bijgesteld) zodat je telkens weer meer uit jezelf haalt en conditie opbouwt. Ook staat er in het schermpje soms een rode balk. Deze komt in beeld als je wat langer stil zit (een uur) en wordt steeds langer naarmate je minder beweegt (ieder kwartier komt er een stukje bij, tot maximaal 2 uur inactiviteit). Zo word je gemotiveerd om weer te gaan bewegen, vooral als je de tijd even uit het oog verliest.

Waar ik nog het meeste benieuwd naar ben is de functie om mijn slaapritme bij te houden. Zoals de meeste (vaste) lezers van mij weten ben ik een slechte slaper en naar mijn idee beweeg ik ontzettend veel in mijn slaap. Super benieuwd ben ik of dit idee ook daadwerkelijk klopt.

De Garmin Vívofit ga ik de aankomende tijd met enthousiasme testen en komen mijn bevindingen in een blogje nog online. Op het eerste gezicht ben ik erg blij met de vívofit en ik weet zeker dat ik, nu al mijn activiteiten makkelijk kunnen worden bijgehouden, zeker gemotiveerd blijf! Ook wil M. hem een keer gaan gebruiken tijdens zijn voetbal om zijn activiteiten te meten.

En hoe houden jullie je (sport)activiteiten bij?

30 reacties op “Zorg dat elke stap telt met Vívofit

 1. Oh, wat toevallig. Ik heb ‘m laatst in mijn handen gehad in de media markt en was eigenlijk best nieuwsgierig naar dit apparaatje. Heb informatie opgezocht op verschillende sites en deze gadget staat in elk geval op mijn verlanglijstje. Ikwil zelf graag gaan voor de versie met hartslagmeter. Maar ben dus ook reuze benieuwd naar jouw ervaring het dit dingetje…

 2. Hij ziet er mooi uit. Maar ik vraag me dus ook af houd je hem echt een jaar om. In mijn ogen zijn dit soort dingen vaak een fase. Ben wel benieuwd naar je slaap patroon.

  1. Ik ben er ook benieuwd naar of ik het een jaartje om hou. Omdat het ook een horloge is denk ik dat ik hem wel heel erg lang om hou.

 3. Mooi apparaatje! Ik hou m’n activiteit bij in de Moves App op mijn telefoon. Ik heb een soortgelijk apparaatje in bestelling, hij moet er nu bijna zijn. Lijkt me onwijs stimulerend! Geinig, dat rode balkje. Dan móet je gewoon weer in beweging!

 4. Ik heb er ergens anders ook al over gelezen en het lijkt mij idd heel handig. Maar ben iemand die niet graag iets continue iets om de polsen draagt, zelfs geen horloge. Is misschien dus niet iets voor mij.

 5. Ja dit wil ik ook nog hebben, had hem al eens voorbij zien komen via een vlog die ik volg, die was rond en vond ik mooi, alleen die zijn hier dus weer niet verkrijgbaar (was Engels).

  Super dat je hem mag testen, ben wel een beetje jaloers haha

 6. Deze dingen zijn altijd super leuk ! vooral om te weten hoeveel je dan verbrand liefs irene

  Link verwijderd

 7. Dit zou ik wel willen gebruiken tijdens mijn werk. Vandaag heb ik ontzettend hard moeten werken en veel gelopen. Ik ben dan wel benieuwd hoeveel stappen en calorieën dat zijn, haha. Handig hoor!

 8. Ziet er leuk hip uit!! ik ben benieuwd naar jou bevindingen als het positief is misschien dat ik er dan ook één ga kopen, handig voor mijn aankomende training(en) voor de kippenloop!

 9. Ik denk het interessant is om te weten of zo voor een dagje of een weekend of juist een werkdag, maar voor de rest .. Nee, ik zie het nut er niet van in om echt iedere dag alles te meten en te registreren. Ik snap trouwens wel dat het voor jou bijvoorbeeld heel interessant is wat jouw slapen betreft. Ik ben ook erg benieuwd of naar je bevindingen daarover!

 10. Wat een handig ding! Die bandjes zijn wel echt helemaal hot op dit moment, zie ze overal voorbijkomen. Wil er ook wel eentje, lijkt me een goede stimulans om veel/meer te bewegen.

 11. Oeh dat is een interessant apparaatje, klinkt erg leuk. Ik gebruik zelf bij het sporten de app runtastic en hou daarbij alles eigenlijk wel mee bij. 🙂

 12. Maandag toen we de Efteling weer afgingen zeiden we nog tegen elkaar we zouden eigenlijk een stappenteller moeten hebben, je loopt zo ontzettend veel op zo’n dag 😉 Sporten doe ik niet dus daar zou ik hem niet voor gebruiken.

 13. Wat een leuke gadget 🙂 .
  Wel spijtig dat het ook niet jouw hartslag bijhoudt. Zou ideaal zijn dan voor mij.

  Ben wel benieuwd naar het resultaat ivm slaapgedrag, want ikzelf ben ook zeer slechte slaper.

 14. Wat een handig ding! Zou wel iets voor mijn vader zijn. Die ga ik in elk geval dit stukje laten zien 🙂

  Ik sport in een fitnesscentrum en ik hou het niet echt bij eigenlijk. Ik zou ook niet goed weten hoe ik dat kan doen als ik verschillende onderdelen pak zeg maar.

 15. Het lijken me leuke hebbedingetjes al vraag ik me af of je dit echt een jaar elke dag om blijft houden. Ben benieuwd naar hoe hij bevalt!
  Voor het hardlopen gebruik ik mijn TomTom hardloop horloge 🙂 heel erg fijn vind ik die!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *