My furry friends

Als bij een aantal blogs zag ik deze tag voorbij komen: The Furry friend. Over je huisdieren. Nou leek het me leuk hem ook te maken zodat jullie toch iets meer te weten komen over onze huisdiertjes. En en en, natuurlijk leuk vol met foto’s.

Wat zijn de namen van je huisdieren en hoe ben je op deze namen gekomen?
Mijn huisdieren heten Yara & Ayla. Ik heb deze namen via een site die ik tegenkwam op internet met een lijst van kattennamen.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Uhhhh het zijn katten. En hebben denk ik geen ras? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee.

Hoe lang heb je je huisdieren al?
Yara kregen we in 2009 en Ayla in 2011. Ik poste hier al een terugblik met filmpjes toen ze elkaar voor het eerst zagen. Eerst hadden we nog een andere kater (tegelijk met Yara, maandje verschil) gehaald maar deze was doog en liep totaal niet goed tussen Yara en hem. Ook had hij steeds meer de neiging ons te verwonden. Een moeilijke beslissing maar we hebben hem uiteindelijk weggedaan.

 photo Pictures1_zps6e4d34fd.jpg



Hoe kom je aan je huisdieren?
Yara hebben we via marktplaats gevonden en gehaald helemaal in Lelystad. Ik wilde graag een zwarte poes en dit was toen de enige die we konden vinden. na 1 blik op haar was ik gelijk verliefd. Ayla hebben we via een nestje van mijn schoonzus.

Hoe oud zijn je huisdieren?
Reken maar uit. Yara is geboren in 2009 en Ayla in 2011. Er zit zeker wel een leeftijdsverschil tussen onze katten maar Ayla is nog groter gegroeid dan Yara, dus schelen ze nu niet meer zoveel qua grote.

Wat is er zo grappig aan (de persoonlijkheid van) je huisdieren?
Ach hier kan ik een hele pagina aan wijden. Ik heb al eerder wat blogjes geschreven hierover. Yara in het kort: ze houd van wattenstaafjes, klimt met een blikje voer bijna in het aanrecht, vind de propjes van de kinderchocolade het leukste om mee te spelen, ze praat altijd terug en laat weten als ze iets niet leuk vind en haar laatste nieuwe hobby: onze plinten slopen. Heel fijn *zucht.
Ayla in het kort: ze apporteert propjes, is een beetje schrikachtig (wat soms super grappig is), komt vaak achter me liggen als ik achter de laptop zit, heeft een eigen etensbak geclaimd en vind vliegen en andere insecten een heerlijk tussendoortje.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?
Belangrijk. Ik praat met ze, het zijn 2 maatjes van me. Ik zou eerlijk waar niet weten wat ik zonder deze 2 katten zou moeten. Ze zijn in de loop der jaren erg veel voor me gaan betekenen.

 photo IMG_20140509_142834_zpsea8cc89f.jpg

Wat zijn je favoriete herinneringen die je met je huisdieren hebt?
Dat zijn er echt heel erg veel. Maar als ik moet kiezen zou ik bij beide zeggen de ontmoeting toen we ze voor het eerst zagen. Zo klein en zo leuk om te zien dat je dan eigenlijk al een beetje een band hebt met zo’n beestje.

Komen ze vaak bij de dierenarts?
Gelukkig niet. In het begin alleen voor de nodige inentingen en controles. Verder zijn ze beide gesteriliseerd. De laatste trip was zoals jullie weten voor Yara die een bultje had op haar schouder (en er nou eentje heeft op haar andere schouder)

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?
uhhh koosnaampjes. Ik noem ze gewoon Yara en Ayla.

Nu ik dit zit te typen op ons balkonnetje ligt Ayla heerlijk naast me:

 photo ayla2x_zps2a28eca4.jpg

44 reacties op “My furry friends

  1. Ik vind dit altijd zo leuk om bij andere te lezen! Vooral dat stukje over wat grappig is aan je huisdier, prachtig. Veel dingen zijn ook heel herkenbaar, mijn katten zijn ook echt mijn maatjes <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *