Hersenspinsels,  Liefde voor..

#TheBurningHouse

Bij IkBenIrisNiet zag ik een tijdje geleden de blogpost voorbij komen met #TheBurningHouse. Dit project had ik al vaker gezien op Engelse blogs, en het leek me leuk hem ook over te nemen. Dus, welke spullen hoop ik mee te kunnen nemen als ons huisje in de brand zou staan? (personen tellen niet anders had ik uiteraard M. en onze 2 katten meegenomen)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat zou ik meenemen?

 • Ketting: De ketting die ik droeg tijdens onze bruiloft
 • Boekje: Dit is een boekje met alle herinneringen erin van mij en M. (uiteraard mist de letter ‘L’van Love op het boekje)
 • Poëziealbums: Deze 2 boekjes staan belangrijke personen voor me in
 • Ring: Uiteraard zou ik m’n trouwring meenemen (waarschijnlijk heb ik dit al om als mijn huis in de brand staat)
 • USB-stick: Hier staat álles op. (trouw)foto’s, bestanden, back-ups
 • Gedroogde bloem: Een gedroogde bloem van mijn trouwboeket
 • Brief: 1 van de brieven die ik heb gekregen van M. toen we net met elkaar gingen
 • Fotolijst: De gastenboek-fotolijst die in onze gang hangt zou ik onder m’n arm meenemen
 • .

   photo 20140111_1145442_zps92c4487f.jpg
  M’n ketting, trouwring, USB-stick, gedroogde bloem en brief van M.

   photo 20140111_1146032_zpse48f3e9b.jpg
  Mijn 2 poeziëalbums met dierbare mensen die erin hebben geschreven zoals mijn ouders, opa’s/oma’s

   photo 20140111_1146512_zps3b1f65fb.jpg
  Het boekje met al onze herinneringen erin. Bioscoop kaartjes, kaartjes die aan bloemen zaten, foto’s en andere dingen

   photo 20140111_1148522_zpsd3ad1473.jpg
  Onze gastenboek fotolijst: Hier hebben alle belangrijke personen wat liefs opgezet voor onze trouwerij.

  The Burning House Project

  “If your house was burning, what would you take with you? It’s a conflict between what’s practical, valuable and sentimental. What you would take reflects your interests, background and priorities. Think of it as an interview condensed into one question.” Op Tumblr, #TheBurningHouse kan je een kleine selectie zien van wat mensen mee zouden nemen als hun huis in brand zou staan. Toch leuk om te zien welke spullen voor mensen belangrijk zijn.

  En nou komt natuurlijk de vraag waar ik erg benieuwd naar ben:
  Wat zou jij meenemen qua spullen??

  0

  32 reacties

  • Gwen

   Wat leuk om te lezen zeg! Ik heb geen idee eerlijk gezegd, ik hecht de laatste jaren minder aan dingen, heb veel in mijn hoofd zitten ofzo. Maar goed, mijn laptop (dus met foto’s!!!) zou ik wel heel graag meenemen. Ik ben altijd bang dat de bliksem inslaat en we moeten ‘vluchten’, dus als het onweert slaap ik in pyama, en normaal dus in alleen een onderbroekje, omdat ik dan snel de deur uit kan. Doe ik al van kinds af aan, best raar hihi 😉

  • Bianca

   altijd moeilijk zoiets ik zou sowieso de ring die van mijn oma kreeg willen mee nemen, mijn laptop en mijn fotoalbum uit New York

  • Nicky

   Ohhh, ik hoop alleen dat dit nooit zal gebeuren. Maar goed if…
   Ik zou alle fotoalbums meesjouwen en nog veel mee als ik er zo over na denkt. Ik ben van plan om een box te kopen waarin ik alle belangrijke papieren en spulletjes zet zodat mocht er iets gebeuren we dan slechts de box mee hoeven te nemen.

  • Maria Antoinette

   Jeetje, ook een best lastige vraag. Ik ben namelijk echt een gevoelsmens en ik hecht veel waarde aan veel spullen. Pfff. Maar je hebt een mooi lijstje gemaakt.

   Liefs,

   Maria

  • Nicool

   Wat grappig ik heb precies hetzelfde roze poëziealbum, haha! Leuk artikel! Ik zou denk ik als eerste achter de kat aangaan en wat spullen meegrissen en er vanuit gaan dat manlief zelf de deur vind 😉

  • Nicky

   Oei! Wat zou ik het druk hebben! Als eerste de kat. Verder de doos met spullen ‘van vroeger’ onder het bed, mijn knuffels van vroeger en mijn harde schijfje want daar staan al mijn foto’s op. Nu ik er over nadenk, mijn vriendje heeft hetzelfde lijstje!

  • Niesca

   Leuk! ik ga hem binnenkort ook plaatsen haha (neem wel veel van je over sorry 😉 )
   Je hebt hele mooie dingen die je zou willen redden! ik mis alleen je beestjes

  • Michelle

   hihi wat een leuke tag. Snap heel goed dat je juist deze items meeneemt, ik denk dat ik deze tag binnenkort van je overneem. Dus mijn antwoorden houd ik nog ff stil 😉

  • Anke

   Moeilijke vraag! Tja, ik denk toch ook usb/HD/laptop en wat plakboeken van m’n reizen. O ja, en m’n telefoon denk ik ook wel 😉 Pff, misschien zou ik wel van alles uit het raam gaan gooien om het maar te redden ofzo, haha!

  • Jenny

   Mooi lijstje. Heb je ook je hele boeket gedroogd? Ik wel, maar het stinkt wel haha. Ik zou ook mijn externe harde schijf meegritsen, staan alle foto’s op. En de katten natuurlijk.

   • SAS

    Ik heb m’n hele boeket gedroogd en aan mijn beste vriendinnetje gegeven. Zelf wat bloemen eruit gehouden om te drogen 🙂

  • Regina

   Het is nog een behoorlijke lijst! Ik zou (uiteraard na mijn gezin en de dieren) gaan voor de foto’s. En de rest mag lekker branden 🙂

  • Sylvia

   Toch mooi dat uit dit project blijkt dat de dure dingen voornamelijk blijven liggen en mensen gaan voor kleine, persoonlijke maar dus o zo waardevolle spulletjes 🙂

   • SAS

    Ja das logisch, ik zou ook m’n katten + vent meenemen. 😉 Maar ben dan benieuwd welke spullen je zou meenemen als je eventueel wat kan redden 🙂

  • Billy

   oei, ik weet niet of er iéts de moeite is om mijn leven ervoor te wagen… 🙂
   Maar kom, mijn vrouw, cd-collectie en laptopje zou ik als het even kan toch willen redden

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *