Ik had nooit gedacht dit zo leuk te gaan vinden maar toch is niets minder waar. iloveit dat skaten. Ik schreef hier een blogje over de aller eerste keer skaten. Heerlijk om in de buitenlucht langs het water te skaten. Een licht windje, geluiden van de natuur om je heen. Ik dacht eigenlijk dat ik het na een aantal keren wel zou hebben gezien maar ik ben blij (op advies van M.) skates te gaan kopen. Hoewel ik ze erg duur vond (en nog steeds vind!) ben ik blij met deze goede aankoop aangezien ik er niet mee ben gestopt.
& dit ben ik ook zeker niet van plan.

 photo PhotoGrid_13746453671162_zps517c4a1a.jpgEn nu nog even een lijstje van leuke dingen en dingen die ik heb geleerd van het skaten:

 • Mijn conditie is nog verder gedaald dan het 0 punt. De eerste keer was ik hélemaal kapot. En M. maar door skaten aangezien hij wel conditie heeft door zijn voetbal. Gelukkig bouw ik het goed op en kost het me elke keer weer steeds minder moeite. Ook ben ik al een keer alleen gegaan (wat ik eigenlijk niet zo snel zou doen) ‘s ochtends vroeg, heerlijk met mijn favoriete muziekjes op.
 • Een gave app voor het skaten is Endomondo. Een app die je route bij houd, de tijd, je snelheid, de caloriën die je verbrand en nog veel en veel meer. Je kan ook een leuke widget op je telefoon plaatsen waar je een overzichtje krijgt van al je gegevens vanaf de eerste dag. Je kan hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo gebruik ik hem ook al ik heel wat ga lopen. Zo krijg je een super leuk overzichtje waarbij je doel steeds duidelijker wordt.
 • photo endomondo_logo_transparent-595x139_zps72fc6200.png

 • Je kan leuke nieuwe sportkleding kopen zodat je er super hip uitziet (en je ook zo voelt).
 • ‘s ochtends om 7 uur gaan skaten is een super idee. Je wordt er wakker van, het maakt je hoofd leeg en je kan in alle rust je concentreren op waar je mee bezig bent.
 • Bruggen zijn eng. Dood eng.. Weet je hoe hard je gaat als je naar beneden gaat?! En dan niet goed kunnen remmen. In mijn hoofd zie ik al allemaal auto’s op me af komen terwijl ik doorrij.. Ahhhhhhh ik kan niet stoppen en ik ga zooooo hard. Ik ga steeds harder… Ahhhhh

 • Ik heb spieren die ik met skaten wel gebruik maar in het dagelijks leven wist ik niet eens dat ik ze had. Echte erge spierpijn heb ik niet gehad maar mijn voeten hebben het wel moeten voor duren. Ik had heel wat blauwe plekken zitten en pijnlijke wreven.
 • Mijn evenwicht en handigheid is niet meer precies wat het vroeger was. Zodoende had ik de eerste keer dan ook volle bescherming aan, ging ik bijna 3x op m’n smoelwerk en knalde ik half tegen een paal aan *au.
 • photo Naamloos_zps364d08e0.png

  Maar leuk, dat is het zeker wel!

  0
  35 reacties

  35 thoughts on “Dingen die ik heb geleerd van het skaten.

  1. Caroline schreef:

   Heerlijk dat skaten!! Gelukkig heb ik geen bruggen in de omgeving.

   Liefs!!

  2. Kelly schreef:

   Heel erg leuk om te lezen! En oefening baart kunst. (:

  3. Lief meisje schreef:

   Oefening baart kunst.

  4. Bo Bea schreef:

   hihih, bruggen kunnen inderdaad heel eng zijn, heel herkenbaar wat je erover schrijft

  5. Ann schreef:

   Paar weken geleden had ik een 10KM route gedaan, ik dacht voordat ik begon dat het wel een fijne route zou zijn, lekker langs de weilanden. Helaas was een rot asfalt weg wat niet zo glad was als dat ik dacht 🙁 kwam echt kapot thuis (ook bijna 3x gevallen….)

  6. Limoentje schreef:

   Leuk! Ik deed het vroeger ook altijd. Lekker over de vlakke wegen op het platteland razen.
   Je ziet er sportief uit!

  7. Bianca schreef:

   ik deed het als kind altijd maar nu durf ik niet meer :$

  8. Inge schreef:

   oooh, ik ga zoooo ook herbeginnen, skaten is echt al super lang geleden!

  9. Marcella schreef:

   Super, erg leuk dat je er zoveel plezier in hebt!! Ik gebruik Runkeeper voor m’n sportieve prestaties, werkt erg stimulerend.

  10. Evi schreef:

   Goed bezig! Ik had 2 jaar geleden ook skates gekocht.. ik dacht namelijk dat ik dit elke dag zou gaan doen haha.

  11. Maxime schreef:

   Knap dat je al om 7 uur ‘s ochtends gaat sporten! Bruggen zijn inderdaad doodeng haha, ik ‘gooi’ mezelf er altijd met een harde gil vanaf.

  12. Swaen schreef:

   Leuk zeg! Ik moet ze ook maar weer eens pakken 🙂
   Liefs, Swaen

  13. Jennn schreef:

   Leuk zeg! Endomondo ken ik idd, goeie app.

  14. Bertine schreef:

   leuk geschreven. ik heb vroeger vaak geskated… maar de laatste tijd eigenlijk niet meer.. toch maar weer eens doen!

  15. Miranda schreef:

   Ipv hardlopen wil ik binnenkort eens kijken of mijn lichaam skeeleren aankan, vroeger deed ik dit heel veel, echt ontzettend lekker maar mijn evenwicht is nu ook niet goed meer dus ben erg benieuwd.

  16. Britt schreef:

   Supergoed van je! Ik wil ook echt gaan skaten, want hardlopen gaat niet (meer) maar de kosten houden me inderdaad tegen. Touwtjespringen schijnt ook goed voor je te zijn…. En dat is een stuk goedkoper. 😉 Nu alleen nog beginnen……

  17. Wanda schreef:

   3 keer keihard gevallen? Pfff… ik heb ooit in een soort van spagaat gelegen en dat deed ontzettend zeer! De laatste jaren doe ik het nooit meer, op de een of andere manier toch een stuk angstiger geworden…

   1. SAS schreef:

    Bijna gevallen gelukkig 😉

  18. Leonie schreef:

   Ik durf ook echt geen brug af! Heb gelukkig een heuveltjesvrijeroute gevonden want ben nog niet zo n held :p

  19. Wendy schreef:

   Lekker hè?! Ik zag van de week weer het bordje staan voor de jaarlijkse skeelertocht hier in de omgeving. Beetje jammer dat mijn zusje waarschijnlijk moet werken die dag. Misschien mijn moeder proberen te strikken en anders heel misschien wel alleen. 🙂 En dan ga ik denk ik voor de 20km.

  20. Leoni schreef:

   Lijkt me heerlijk om ‘s ochtends de deur uit te gaan en te gaan skaten. Die bruggen lijken me daarom ook niks en aangezien ik een keer hard ben gevallen heb ik ze laten verstoffen in de kast. Super dat je zo fanatiek bezig bent!

  21. Cuisine Céline schreef:

   Haha, dat gif’je van rihanna; heel toepasselijk! Bij mij is dat elke keer ik op skates sta, ik raak namelijk bijna vooruit. Echt niets voor mij! Ik heb ook Endomondo voor mijn wandelingen, inderdaad erg leuke app!

  22. Michelle schreef:

   Wat goed dat je het zo leuk vind om te doen!

  23. Bo schreef:

   Goed bezig hoor! Leuk dat er voor skaten gewoon een app bestaat. Echt handig!

  24. Kimberly schreef:

   Bruggen lijken me ook zo eng om vanaf te skaten!

  25. Simone schreef:

   Wow, om 7 uur ‘s ochtends skaten? Dat doe ik je echt niet na!

  26. Marije schreef:

   Wat leuk die app! Knap van je hoor dat je zo fanatiek bent en het zo goed volhoudt!
   Meestal als ik heel fanatiek aan zoiets begin ben ik het na twee weken al weer zat 😉

   1. SAS schreef:

    haha dat is bij mij meestal ook zo maar heb het idee dat ik dit wel ga volhouden!

  27. Bente schreef:

   Wat leuk dat je er zo enthousiast over bent! Ben benieuwd hoe fanatiek je nog gaat worden 😉

  28. Kim schreef:

   Goed dat je hier zo mee bezig bent! 🙂

  29. Lyanne schreef:

   Om zeven uur ‘s ochtends skaten vind ik knap! Lijkt me best zwaar om dan te moeten opstaan haha. Veel plezier met skaten!

  30. Deborah schreef:

   haha leuk stukje heb je er van gemaakt Sas!
   Skaten is goed voor de BBB… Ik heb een periode dagelijks geskate en deed mee met de Friday Night skate in Amsterdam en de wednesday night skate in Rotterdam. Merkte ik ook aan mijn broeken. Die zaten een stuk minder strak. Alleen dat remmen. Daar heb ik ook flink op moeten oefenen.

   Zo’n App is erg leuk. Ik gebruik dit voor hardlopen maar dan zit alle gps in mijn horloge. Dat maakt het net een stukje leuker.

  31. Lois Lorinde schreef:

   Haha, dat met die spieren herken ik. Spierpijn dat ik had de eerste keren haha!

  32. appelig schreef:

   Maar je gaat het dus nog wel even volhouden? 😉

   1. SAS schreef:

    Zeker, een nieuwe hobby gevonden! 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *