Over het leed wat voetbal heet

Wij hebben dus een zender thuis he, waar je de hele dag voetbal op kan kijken. DE HELE DAG.
Geen bal aan dus (wat een leuk woord grapje Saskia aangezien voetbal met een ‘bal’ is)

Ik heb nooit gesnapt wat er nou zo leuk is aan voetbal. En waarschijnlijk ga ik ook nooit een voetballiefhebster worden. Een beetje met een balletje van de ene kant naar de andere kant van het veld hobbelen om hem in een doeltje te schieten. Nee, niets voor mij.

De ‘OEHS’ en ‘AHHHSS’ vliegen me hier thuis altijd om de oren of er wordt hard gejuicht (en dat je dan zit te bloggen en je dood schrikt van alle kreten uit de kamer) en ‘OEWWWW’ geroepen als het nรฉt mis is. Of heel erg veel mis. Dan doen ze dat namelijk ook.

En hoewel ik er niets aan vind weet ik wel alle spelers (en de meeste posities) van Ajax (m’n man is fanatiek supporter) op te noemen en ik weet ook nog eens wat buitenspel is. Zonder dat lijntje te zien.
Chapeau voor mij!

En? Wat vinden jullie nou van voetbal?

29 reacties op “Over het leed wat voetbal heet

 1. Ik ben zo ontzettend blij met mijn vriend die niet van voetbal houdt (L) hahaha Ik vind voetbal alleen leuk als Nederland moet spelen in een kwart/halve of finale. Als er echt iets op het spel staat.

 2. Gelukkig is er hier niemand thuis die voetbal kijkt, zelfs me pa niet.
  Ik heb het zelfde als jij, beetje naar het balletje kijken. En met die hooligans heb ik er nog minder respect voor.

  Liefs!

 3. Hahaha leuk geschreven!

  Mijn vriend kijkt gelukkig geen voetbal. Vinden er niks aan maar heb er ok geen hekel aan. Alleen als het NL elftal speelt met EK of WK dan kijken wij wel hihi maar we zijn alsnog geen voetballiefhebber.

 4. hahahaha oooh zoo herkenbaar! ik vond voetbal al niks aan maar sinds ik met mijn vriend ga (die dat ook de hele dag kan kijken) heb ik er echt een hekel aan gekregen!

 5. euh, zoals je wel weet wellicht, ben ik voetbalsupporter van een plaatselijke club… ๐Ÿ˜‰
  Het kan er soms heftig aan toe gaan hรฉ…

 6. Ik ben opgegroeid met een paps die een super voetballiefhebber is, dus helaas weet ik ook meer dan genoeg van het spelletje. Zelf heb ik er helemaal niks meer mee, volg ik het ook amper en gelukkig is vriendlief net zo. Doe ons maar formule 1 en motogp!

 7. Voetbal, pfff verschikkelijk vind ik het. Wat nog belachelijker is zijn de verdiensten wat die ballejongens ermee verdienen.

 8. Hahaha die vraag wat ik van voetbal vind zal ik denk ik als รฉรฉn van de weinige vrouwen beantwoorden met: I LOVE FOOTBALL..

  Ik heb ook echt geen idee waar mijn interesse begonnen is, want niemand in huis was vroeger fan van voetbal. Ik moest zelfs mijn broertje meeslepen naar de eerste wedstrijd van Feyenoord, want ik durfte niet alleen haha. Ik volg heel veel voetal, maar als er een leuke film op tv komt en mijn favoriete team (feyenoord of Barca) speelt niet?? Dan kijk ik film hoor ๐Ÿ˜›

  Ik ben dus trouwens ook iemand die graag in het stadion zit, en de oeehs en aahs en alle scheldwoorden (wel de nette niet die vreselijke) hoor je dan ook geregeld van mij haha.

 9. Haha, oh ik heb er net zo’n hekel aan als jij. Ik vind het een stom spelletje. Beetje malloten die achter een bal aan rennen… ieder zijn ding natuurlijk.

  Wel kijk ik, met hoge uitzondering, het EK en WK.

 10. Haha gelukkig is mijn pa niet zo erg. Zelfs de gratis zender deze maand (sport1) valt erg mee. Eredivisie is iets wat mij niet interesseert. Wat je zaterdagavond laat als samenvatting ziet, zie je zondagmiddag weer en avond. Dan weet je het inmiddels wel, pff.

 11. Haha, hier hetzelfde. Ik kijk regelmatig voetbal met manlief. Ik weet bijna alle teams met spelers wel op te noemen. En ik weet ook wat buitenspel is, haha.

 12. Hier is het andersom, tenmisnte geweest..
  Mijn vriend houd helemaal niet van voetbal, en ik was wel fanatiek supporter van W2.
  Dat is al even over….nu geef ik er weinig om om het allemaal bij te houden, maar als het ek of wk is, begint het weer te ‘kriebelen’ en zie ik het liefst elke wedstrijd.
  Maar ik zou er van genieten meid, zolang jouw man lekker voetbal kijkt, kun jij ongestoord verder gaan met bloggen enzo..

 13. Argh voetbal, ik ben er ook totaal niet voor te vinden, en gelukkig mijn man ook niet, dat is weeral veel gekibbel gespaard ๐Ÿ˜€

 14. Thank god is m’n vriend ook geen voetballiefhebber.. Met het ek en wk kan ik het wel tolereren, maar dat is meer voor de gezelligheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *