Pipo’s op straat

Stel he, je loopt rustig met een vriendin in de stad. Vorige week Vrijdag. En daar ze je ze al: donateur wervers.
Gewapend in het bagger weertje met een paraplu in de hand inclusief big smile komt hij op je af.

‘Wat zijn jullie aan het doen?’
(zo’n loze vraag vraagt om een loos antwoord)

‘Ik ben aan het tennissen. In de regen.’ DUH.

Waarop ik het antwoord krijg: ‘Nee dat is niet waar hoor. Niet zulke grapjes maken. Je hebt vast wel 1 minuutje voor me.’ Waarna hij met z’n parapluutje een heel verhaal aanknoopt en zelfs onderstreept dat hij ons droog houd met z’n paraplu. Alsof we samen met hem onder een paraplu willen staan. Wij moeten vereerd zijn.

Ga toch fietsen.
Iemand anders vervelen met je praatjes.
Dus dat werd snel doorlopen.
Eerst vond ik het altijd moeilijk aangezien ik het toch altijd wel sneu vind. Maar ik heb geleerd steevast NEE of GEEN INTERESSE te zeggen.

Hoe ze die mensen vinden om donateurs te werven: GEEN IDEE. Maar ik vind ze tot nu toe allemaal knap vervelend.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over van die telefoon-verkoop-lui, mensen aan de deur voor stroom of je willen bekeren tot Jezus of iets anders.. ZUCHT.

Geven jullie altijd geld of worden lid ergens van doordat er zo’n pipo ergens mensen staat te werven?

J
PS: En natuurlijk geef ik soms wel geld aan goede doelen. Ook al is het maar een paar euro. Ik heb ook wel een hart.

42 reacties op “Pipo’s op straat

 1. O echt he die mensen in de stad. Als ik ze zie loop ik het liefst een straatje om. Ik ben nu ook steeds gemakkelijker in het ‘nee geen interesse’ zeggen. Vorig jaar was er een meisje (ja echt een meisje) bij mij aan de deur en die was zo ontzettend bij de hand. Ik heb grind in de voortuin en het eerste wat ze zei toe ik de deur opendeed was: u houd iig niet van katten! Ik kijk naar de kamer, zie er 2 heerlijk op de bank liggen en voor ik er erg in had flapte ik eruit; ‘hoe kom je daar nou bij miep! O en geen interesse!’ Om vervolgens de deur in haar gezicht dicht te doen. Ja daag ga iemand anders lastig vallen haha

 2. Ik kijk meestal heel intens naar m’n telefoon, alsof ik heel druk ben, en dan loop ik er snel langs. Werkt meestal wel! En als ze me aanspreken zeg ik meestal dat ik al donateur ben van de Dierenbescherming en dat ik geen interesse heb in andere doelen. Soms vind ik het ook wel sneu, omdat ze ook alleen maar hun werk doen. Van die mensen die bijvoorbeeld de Veronica of kranten abo’s ofzo verkopen vind ik nog vervelender.

 3. Ik kan tegenwoordig ook NEE zeggen eindelijk! Vond het 1 van de moeilijkste dingen soms in het leven. Had precies als jou, zielig vinden.. ach waarom niet en in je hoofd sta je je dood te ergeren. Gelukkig gaat het tegenwoordig goed merk dat ik ouder begin te worden, wat wijzer, meer voor mijzelf kan opkomen. Ongeveer 4/5 jaar geleden toen ik een stuk jonger was heb ik op straat iets getekend waarop ik niet wist dat ik een abbo opeens had op iets wat ik helemaal niet wilde. Nou deze hebben ik echt weten te stop zetten , aangetekend, klacht en al. Had er toen helemaal geen erg in. Maar nu weet ik het alvast als ze weer komen met die irritante zulke rare dingen waar je opeens aan vast zit :O Pas geleden kwam ze ook van we komen Glasvezel aanleggen, eerst helemaal zitten vragen oh ja? en hoe doen jullie dat dan? en laat ik het niet merken dat ik straks ergens aan vast zit of opeens ergen voor moet betalen he??!! Haha zo nu kan ik het wel 😉 gelukkig is het gratis aanleggen, maar alles vraag ik nu eerst maar eens van te voren 😀

 4. Ik vind die mensen op straat altijd enorm onvriendelijk. Ik snap wel dat ze hun werk moeten doen en mensen aanspreken, maar de manier waarop is er soms wel over. Alsof je één of andere terrorist bent omdat je geen tijd hebt bijvoorbeeld.

 5. Echt een hekel aan die mensen!!! (ssry) Nog liever vakken vullen, dan val je tenminste niemand lastig…

 6. Als ze voor goede doelen staan zeg ik altijd dat ik geen goede doelen steun. Als ze dan vragen waarom niet zeg ik dat ik het schandalig vind dat hun directeuren een ton (of zelfs drie ton bij Unicef!) verdienen en ik dat niet ga betalen. Ik steun wel goede doelen, maar nooit die op straat te vinden zijn.
  Mijn zwager heeft trouwens zo’n bijbaan gehad; hij verkocht krantabonnementen in de stad. Als ik die tegenkom zeg ik altijd dat je daar tegenwoordig internet voor hebt! Waarom wachten op een papieren krant (zonde van het milieu) als je het ook met een klik op het internet kan vinden. Daar hebben ze niets op terug 🙂

 7. Weet je wat ik altijd zeg als ze vragen of ik tijd heb of als ze zeggen je hebt wel 1 minuutje:

  Die tijd die ik elke keer besteed aan jullie praatjes en die minuten die ik zogenaamd heb hadden mij gebracht waar ik had moeten zijn. Nu ben ik daar weer later, wat dus betekend dat ik ook weer later thuis ben en dat betekend weer dat ik ga haasten omdat ik om ..:… uur ergens moet zijn. En dat ik haast betekend weer dat ik buiten de deur een gevaar voor andere ga zijn, want ik heb haast en moet ergens op tijd zijn. Die ene man die dan net even niet op let veroorzaakt met mij die haast heeft een ongeluk. Het verkeer ligt stil, de politie moet er bij komen, de sleepwagen moet die auto wegslepen en die arme man is helemaal van slag. En ik? JA ik heb niks maar ben wel te laat op werk. En deze 20 seconde dat ik dit vertel maakt het dat ik die 40 seconden nu verder besteed aan iets anders.

  Meestal haken ze halverwege wel af XD.

  1. Ja precies, hier nog één grrr. Ik neem echt niet op met onbekend nummer. Laatst bleeft ie gene bellen die gaf het niet op was echt kwaad en ja hoor ik wist t over een tijdschrift, weg wezennnnnnnnnnn jijjjjjj!!!

 8. Ik loop er met een grote boog omheen terwijl ik druk in gesprek ben met degene die bij me is 😛 Ik heb 1x zo’n formuliertje ingevuld op straat, voor de cliniclowns. Toen was ik 16, en diezelfde middag heb ik het van mijn ouders af moeten bellen 😛 Deden ze gelukkig niet moeilijk over.

  En hoe ze die pipo’s vinden? Gewoon via vacaturesites… Ik ben genoeg oproepen tegengekomen…

 9. Ik probeer geen oogcontact te maken, dat wil soms ook helpen. En anders zeg ik gewoon dat ik geen interesse heb of al lid ben. Ik geef alleen geld aan collectes aan huis. Maar natuurlijk maar een paar 🙂

 10. Ik heb geloof ik wel een abonoment op de jezus verkopers aan de deur 😉 Nog geen steenvast nee tegen kunnen zeggen. Maar al die mensen op straat daar loop ik straal voorbij 😉

 11. Moet zeggen dat ik ze altijd ontwijk en dat ik dus een heel verhaal vertel waarom ik niet wil zodra ze me dus wel te pakken hebben. Moet daarin nog beter leren NEE te zeggen

 12. Zoooooo herkenbaar. Ze zijn strontvervelend! Ik durf dus geen NEE of GEEN INTERESSE te zeggen en vermijd deze vervelende lui liever. Manlief daarentegen doet het anders. Die geniet namelijk van het volgende: deze vervelende lui hun verhaal laten doen. Manlief doet dan alsof hij heel geïnteresseerd is en dan op het einde zeggen: Nee, dankjewel.

  En ja, hij heeft gelijk; de gezichten die ze dan trekken is inderdaad te grappig. Maar ik vind het super vervelend en sleur hem dus zovaak mogelijk mee de andere kant op, of zeg bij voorbaat: JE HOUDT JE MOND! (haha)

 13. Ooit in de stad wel door drie verschiilende verkopers (of wat dan ook) aangesproken,
  nou dan wordt zelfs vriendelijk nee zeggen moeilijk.
  Aan de deur komen ze hier nog zelden, de bel staat uit
  en bezoek weet dat ze moeten kloppen, das fijn hoor.

  Fijn weekend meid!

  liefs Onzeweg

 14. Ik ben er één keer ingetrapt. Eens maar nooit weer. Gewoon doorlopen en negeren, als ik ergens lid van wil worden regel ik dat zelf wel. 🙂

 15. Ik geef al elke maand geld aan goede doelen. Maar op straat word ik bijna nooit aangesproken, ik heb namelijk goed geoefend met mijn evil look 😛

 16. Ik geef momenteel aan helemaal niets. De directeuren worden er toch alleen maar rijk van.
  Het scheelt misschien dat ik nog thuis woon en dit soort zaken ook niet regel.

  Liefs!!

 17. Hier staan ze altijd om de hoek, dus ik raak er steeds bedrevener in om ze te ontwijken. Zoals hierboven gezegd; grote boog eromheen, geen oogcontact, direct afkappen met een NEE BEDANKT en vooral doorlopen. Maar eh, ze worden wel steeds vervelender.
  Tip voor allen hier: als je gebeld wordt door een privénummer, en je vermoedt dat het een telefonisch verkoper is, laat de telefoon dan zes keer overgaan. De computer die de nummers automatisch belt, hangt namelijk na vijf keer overgaan op. Toen we nog een vaste telefoon hadden, werkte dit super goed.

 18. Ik verzin ook altijd een smoes om van ze af te komen. Maar ze worden steeds vervelender. Gelukkig hebben wij hier niet meer zo veel last van mensen die ons bellen met de telefoon. Bel me niet register werkt echt.

 19. Ik ben donateur voor het kwf en geef 2 euro per maand, het is niet veel maar wel een kleine bijdjrage. Ik vind het eigenlijk juist goed dat mensen dat doen en ik vind het eigenlijk juist onbeschoft om dan er tegen in te gaan. Geen interesse zeggen is een goede oplossing 🙂 dan beledig je de mensen ook niet en heb je er geen last van
  x

  1. Dit is dan inderdaad ook wat ik heb gezegd 🙂
   Geen interesse. Na een aantal keren dit herhaald te hebben begreep hij het eindelijk.

 20. ligt eraan waarvoor het is. heb jaren in de binnenstad van zwolle gewoon en dan kom je ze een paar keer per dag tegen en zo rijk ben ik nu eenmaal niet, maar als het om een paar euro gaat en voor een heus goed doel, mogen we blij zijn dat we kunnen geven. ^^

 21. Zo irritant de mensen, je ziet ze soms al naar je kijken en dan denk je al bij jezelf: shit hij moet mij hebben.
  En ja hoor daar komt ie op je af lopen.
  Ik doe er nooit aan mee, vind ze ook altijd heel slijmerig overkomen.
  Meestal geef ik wel aan collecte aan de deur.

 22. Ik ontwijk ze. Of ik zeg dat ik geen intresse heb. Of ik zeg dat ik de trein moet halen/ een afspraak heb over 3 minuten. Of (laatste redmiddel) ik zeg dat ik al lid ben en elk jaar trouw geld doneer. 😉

 23. Ik loop er altijd met een boog omhoog, mijn vriend maakt ook altijd botte opmerkingen omdat ze altijd zo door blijven zeuren. Als ze met een collectebus zouden staan zouden we wel wat geld geven maar echt lid worden doe ik écht niet.

 24. Ik vertel die mensen altijd dat ik al gekozen heb wie ik steun, en dat dat zo blijft. Dan wens ik ze verder veel succes, en binnen 30 seconden loop ik weer vrolijk weg 🙂

 25. nope, zo’n “pipo’s” loop ik straal voorbij
  en telefoon nemen we nooit aan als het een privénummer is (want die teleseldinges zijn altijd privénrs).
  mijn madam wil wel eens antwoorden aan de deur (is met een videofoon), ik nooit als het geen bekenden zijn, en ik ken maar 6 mensen 🙂 .

 26. Ik word nooit ergens lid van op straat. Ik kan de verkooppraatjes van de (donateur)wervers makkelijk omzeilen, ik ben zelf zo’n ‘pipo’ geweest. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *