Allereerst wil ik benadrukken hoeveel ik van mijn katten hou. Ja ik hou echt van ze. En 9 van de 10 keer zijn ze ook echt schatten van beesten. Zoals ik ook al in de blogje Wat mijn katten zo leuk maakt schreef. Maar soms he, dan hebben ze van die dingen waar ik m’n neus voor optrek. Of half van moet kokhalzen.

Ik zal dus even van beide katten 1 smerig trekje vertellen. En eentje die ze beide hebben.


Wat echt met stip op nummer 1 staat is het uittrekken van (de omhulsels van) haar nagels. Dat gรฉluid. Arghhhh. Yara zit altijd parmantig in haar mandje en gaat dan beginnen aan het nagels te trekken.. met haar bek. Ik haat dus dat uittrek-geluid-van-nagels. Bah. Als ik er al aan denk.

Photobucket

En Ayla is echt altijd super schrikachtig. Dit was ze al toen we haar net hadden en gelukkig is het een stuk minder. Als je maar een beetje hard de hoek om komt zetten sprint ze al weg. Laag over de grond kruipend. Ze zou echt zo in het leger kunnen, alleen zou ze dan wat zachter moeten rennen.

En wat ze dan beide weer hebben is dat ze als er een vlieg in huis is ze het beest de hele tijd achterna lopen en vangen. Heel handig hoor, want ik heb dus echt geen vliegen in huis voor een lange tijd. Maar wat ze dan ook doen is zo’n dikke vette bromvlieg opeten. Echt smakkend. En dan erna nog je lippen aflikken. Iew. Hier een oud filmpje van Yara die achter de vlieg aanzit. Het opeten heb ik niet gefilmd. Nog een keer ieww.

Maar verder he, zijn ze super lief. Ik zit altijd met Ayla op deze manier te computeren, ik krijg altijd een warm welkom-thuis van beide katten, ze liggen veel bij me, Ayla apporteert propjes en Yara vind het gรฉweldig om met het bed overtrek te spelen (oud filmpje ervan).

Ja het zijn schatten. En daarom vergeef ik hun al hun onsmakelijkheden. Niemand is perfect, ook mijn huisdieren niet. Ik zou niet meer zonder ze kunnen.

Photobucket

0
27 reacties

27 thoughts on “De (smerige) gewoontes van onze katten

 1. Madrina schreef:

  Oh ja, dat trekken aan die nagels, da’s zo vies. Brr, ik krijg daar de kriebels van. Maar voor de rest zijn het idd schatjes!

 2. Femke Blogt schreef:

  Haha, wat een leuke post. Katten zijn stapelgek maar tegelijk kun je niet zonder ze! (als je ze eenmaal hebt ๐Ÿ˜‰ Hoe heb je trouwens al je buttons en leuke graphics gemaakt?

 3. Liann. schreef:

  Hihi, leuk om te lezen!

 4. Elise schreef:

  Dan weet je echt dat je iemand (of het nou je huisdier of je partner is…) leuk vindt ๐Ÿ™‚ als je dat vindt ondanks alle rare/nare gewoontes ^^

 5. Inge schreef:

  Dat nageltrekken… ik heb jaaaaren katten gehad en nooit gezien… tot gisteren. Plots zet de kat van mijn broer zich neer naast mij, en ze begon er mee! Wow, zo trekken man! Ik dacht efkes dat die nagel gewoon ging meekomen, echt zotjes.
  En ja, bromvliegen, de kat van mijn ma loopt er altijd mee rond, zo juist tussen zijn tandjes geklemd, en dan hoor je dat beest nog zoemen, tot er eindelijk een verlossend gekraak is, tja, katjes hรฉ ๐Ÿ™‚

 6. Leoni schreef:

  De vliegen opeten lijkt me wel het minst onsmakelijke. Toch lijkt het me ideaal om geen vliegen in huis te hebben.

  Maar over dat nagels uittrekken heb ik nog nooit gehoord. Vroeger had ik ook een kat maar heb hem dat nog nooit zien doen.

 7. Ingrid schreef:

  Ik wil ook een kat! ๐Ÿ˜‰ (Ja zelfs met smerige gewoontes) ๐Ÿ˜‰

 8. Kelly schreef:

  Oh bah joh hahaha jakkie.

 9. Evey | Style Spy schreef:

  Haha herkenbaar, toen ik nog katten had! Ze zijn nu bij een vriendin gaan wonen en gebleven toen ik op reis was ๐Ÿ™‚

 10. Wanda schreef:

  Heel herkenbaar hoor! Ik heb er ook 2 en ben erg gek op maar soms… pfff… vooral als ze weer op de kattebak hebben gezeten of net haar laten waaien terwijl ik net uitgebreid heb gestofzogen… Ach ja, ondanks dat zijn het wel schatten!

 11. Lnnk schreef:

  Ze zijn zo leuk! Helaas ben ik ook erg allergisch haha

 12. Miranda schreef:

  Haha superleuk stukje! Dat van die nagels lijkt me dus echt griezelig he! Brrrr.

  Xxx

 13. Jess schreef:

  Zo herkenbaar! Wij hebben ook twee katten die regelmatig smerige dingen doen. Met stip op รฉรฉn staat hier toch wel het opeten (en uitkotsen) van muisjes, kikkers en vogels. Het is de natuur maar smakelijk, nou nee…

 14. Debbie Peteri schreef:

  Ik ben opgegroeid met een hond en een opa, die katten helemaal niets vond (en dan druk ik mij nog zachtjes uit) en nu hebben we toch een kat in huis. Onze eigen dikke vrouwelijke Garfield. Absoluut een schat, maar ook deze heeft smerige gewoontes. Zoals zoveel katten, denk ik.
  Kotsen en dan, als ik er niet op tijd bij ben, heerlijk opeten. Voor je neus alles wassen. En dan ook echt alles (!) wassen en daarna je een likje willen geven. Of lekker met die staart omhoog in je gezicht vegen……… Geef mij het opeten van die vliegen maar. Daar kijkt ze alleen maar na. Te lui om er achteraan te gaan…. ๐Ÿ˜‰

 15. Shanti schreef:

  Haha, dat van die vliegen…baaah!

 16. Jorien schreef:

  Haha Ameerah doet dat ook met haar nagels. Juk!

 17. Jolien schreef:

  Haha leuk om te lezen! Ik heb zelf geen huisdieren, maar wil zo graag een katje!

 18. Iris schreef:

  Haha, hoe je met Ayla achter de computer zit, cute! Maar katten zijn ook soms best een beetje vies ja, ik hou zelf helemaal niet zo van katten (kattenallergie). Heb je een nieuwe layout trouwens? Of valt het me nu pas op? Ik vind het ontzettend leuk in ieder geval! Love het mintgroene, mijn lievelingskleur <3

 19. Appelig schreef:

  Ik heb alleen ervaring met een hond. De katten vluchten meestal de tuin uit als ze zien dat ik ze zie. ๐Ÿ˜‰

 20. Elise schreef:

  Nagels uittrekken!?

  1. SAS schreef:

   Ja, dat trekt ze het omhulsel van haar nagels eraf. Een erg vies geluid..

 21. Anouk schreef:

  Hahaha, leuk stukje. Kan er helaas niets van herkennen, huisdieren krijg ik niet ๐Ÿ™

 22. Anke schreef:

  Nagels uittrekken doet die van ons nooit, maar wel recht in je gezicht geeuwen… Niet zo fris… Niezen doet ze dan wel weer heel schattig, hihi ๐Ÿ™‚

 23. Michelle schreef:

  Dat smakkende, krakende geluid van een vlieg die word opgegeten ken ik ook van Simba, net of het een lekker hapje is. Soms heb ik gewoon medelijden met de vlieg ๐Ÿ™

 24. Roos schreef:

  GOSH! Nagels uittrekken?! Dat heb ik echt nog nooit gehoord! Ieuwwww, ik hoop echt dat de mijne dat nooit gaan doen, dat lijkt me idd ook echt walgelijk hahaha. Ik snap je helemaal over die vliegen, gadver. Ik heb er ook 2 en dan zitten ze eerst een uur achter dat beest aan te vangen (en hoop ik dat alles heel blijft in huis) en daarnaa.. Brrrr haha, heel herkenbaar ;)!!

 25. tineke schreef:

  Hahahah zo bekend! Die van ons is nogal.. Dominant EN een bangerd.. IEDEREEN die binnenkomt wordt eerst heeeeeeel dreigend aangekeken, dan uitgebreid gesnuffeld, en vervolgens valt hij echt iedereen die hier binnenkomt aan. Raar beest! (Ook vervelend dat hij onze deuren open kan maken.. Wij hebben onze slaapkamer deur noodgedwongen op slot tegenwoordig, anders is het in het midden van de nacht: HOI BORIS)

 26. Dina schreef:

  Jakkes, dat met die nagels uitbijten doet Mango nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *