Het leek me wel gepast om eens een blogje te maken over mijn favoriete tv-serie: Criminal Minds. In deze serie volgen we een groep profilers van de FBI. Er worden moorden opgelost onder leiding van agent Aaron Hotchner en zijn BAU team (Behavioral Analisys Unit). Criminal Minds is anders dan andere misdaad series, aangezien het zich erg richt op de misdadigers zelf en waarom ze zich zo gedragen. Wat ik er zo leuk aan vind is dat elke aflevering weer anders is met een heel ander thema en profiel als moordenaar.

Favoriete afleveringen:
Revelations (seizoen 2)
Cliffhanger (seizoen 5)
The Longest Night (seizoen 6)
Ik ben dan ook super blij met mijn 6 seizoenen op DVD. Nu seizoen 7 & 8 nog en dan hoop ik dat er nog een 9 aankomt (uiteraard). Hou je van misdaad series? Dan raad ik je zeker aan deze serie eens te bekijken.
Het komt op elke Woensdagavond om 20:30 op Veronica.

De cast bestaat uit: (echte naam – CM-naam)
Shemar Moore – Derek Morgan
Thomas Gibson – Aaron β€˜Hotch’ Hotchner
Matthew Gray Gubler – Dr. Spencer Reid
A.J. Cook – Jennifer β€˜JJ’ Jareau
Kirsten Vangsness – Penelope Garcia
Paget Brewster – Emily Prentiss
Joe Mantegna – David Rossi
Mandy Patinkin – Jason Gideon

Kijk jij graag crime-series of juist totaal niet?

0
34 reacties

34 thoughts on “Tv Show: Criminal Minds BAU

 1. Janski schreef:

  Echt een fantastische serie heb nu 7 seizoen op dvd w8 op 8
  En hoop zeker voor seizoen 9 en meer

 2. Olga schreef:

  Ik heb jarenlang CSI gekeken (die eerste serie, niet de spin-offs), maar dat is nu een beetje geminderd. Dan mis je ineens een heleboel delen en dan is het verhaal ook niet leuk meer. En stiekem heb ik het ook te druk met andere dingen, dus ik ben er niet heel erg rouwig om hoor πŸ˜‰

 3. emma schreef:

  ik vind deze serie geweldig!!! Vroegah keek ik altijd csi & bones, maar ook zo’n beetje elke engelse detective die er bestaat (a) En baantjer natuurlijk (crimefan!)
  Ik heb na de verontrustende reacties hierboven gelezen te hebben even wat speurwerk gedaan en volgens de laatste berichten komt er een seizoen 8 van criminal minds πŸ™‚

 4. Patricia schreef:

  Een enorm goede serie zo jammer als het stopt

 5. des schreef:

  ik ben ook vette fan! en wat leuk is: ik heb het net ontdekt, dus ik heb nog veel afleveringen te zien!

 6. Eva schreef:

  Criminal Minds is inderdaad erg goed. Een van de weinige misdaadseries die ik kan kijken zonder al te veel ergernissen πŸ˜‰

 7. Laura schreef:

  Jaaah Criminal minds <3!
  Ik wist helemaal niet dat seizoen 7 het laatste seizoen was.. Stom zeg! πŸ™

 8. Joyce schreef:

  I love Bones!! Echt helemaal geweldig die serie, ben een addict. Verder keek ik altijd CSI maar ik vind het te veel van hetzelfde… Jammer.

 9. Leonie schreef:

  Ik hoor een paar klasgenoten vaak over Criminal Minds maar ik heb het zelf nog nooit gekeken. Dat is altijd met series die zoveel seizoenen tellen :S

 10. Noofs schreef:

  Ik kijk altijd naar die Engelse misdaadmysteries. Lekker tuttig en langzaam. :-))

 11. Ineke schreef:

  Geweldige serie, en ooooh Derek morgen *kwijl*

 12. Indira schreef:

  Ik volg het niet echt, maar ik kijk af en toe eens een aflevering als het op tv is. Ik hou eigenlijk helemaal niet van misdaadseries, maar bij deze blijf ik altijd wel hangen!

 13. Jenny schreef:

  Ik ken de serie alleen van naam. Volg zelf op dit moment Breaking Bad, The walking dead, New Girl en once upon a time.

 14. Jaaaaa, ook mijn favo serie!

 15. Nicole schreef:

  I love CM!! Alleen wist niet dat het stopt!

  1. SAS schreef:

   Volgens mij is seizoen 7 het laatste van CM. Hoewel ik hoop dat ik het verkeerd heb πŸ˜‰
   Hier staat het maar tot seizoen 7: http://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_Minds

 16. Danielle schreef:

  Ik kijk heeeeeeeeeel soms Criminal Minds, maar eigenlijk niet vaak genoeg. Het lijkt mij leuk om gewoon eens vanaf het begin te kijken en dan Γ‘lle afleveringen! Maar eerst moet ik Braking Bad nog afkijken!

 17. Nicole schreef:

  Ja, geweldige serie! Ik keek het echt altijd, maar er was een keer zo’n zieke aflevering dat ik niet meer wilde kijken πŸ˜› Ik kon er eigenlijk niet zo goed tegen, haha.

 18. Saskia schreef:

  Woensdag avond = CM avond πŸ™‚ Heb helaas de serie niet vanaf het begin gezien. Binnenkort eens neuzen op de nieuwsgroepen

 19. Serena schreef:

  Absoluut een van mijn favoriete series!!!

 20. Billy schreef:

  ik hou wel van crimireeksen, maar dan de Engelse
  Ik vind die Amerikaanse, zoals CSI en Criminal Minds, zo overdreven en hi-tech. De verhalen en figuren in bvb. Dalziel and Pascoe, dat ik net op tv zag, zijn veel sterker. Andere van mijn favorieten zijn Midsomer Murders, A touch of Frost en Silent Witness. Ook de Noordeuropese crimi’s Wallander en Varg Veum zijn fantastische reeksen.

 21. Anke schreef:

  Ja, CM! Ik kijk wel meer van dit soort series, al blijf ik er niet voor thuis (wel te lang voor wakker soms, haha). Ik vind de seizoenen met Rossi trouwens wel wat leuker dan die met Gideon, dat vond ik een beetje een chagerijn :p Maar ik ben na seizoen 6 gestopt met kijken, vooral omdat JJ om slechte redenen weg was en toen Emily ook nog (al was dat wel spannend en vond ik haar karakter meer vervangbaar dan JJ’s rol zeg maar). Maar lees net op de wiki dat het toch anders loopt dan ik dacht (gezien ze er in jouw cast lijstje nog tussen stonden moest ik het even opzoeken, haha) en misschien moet ik seizoen 7 toch maar een kans geven πŸ˜‰

 22. Kim schreef:

  Ik kijk het af en toe. Wil eigenlijk vanaf het begin beginnen in plaats van elke keer losse afleveringen!

 23. Dennis schreef:

  Heb de naam vaak genoeg voorbij zien komen en wel es op tv gezien.. Maar nooit echt de moeite genomen om me te verdiepen in de serie. Misschien toch maar eens doen! Volg op het moment nog maar 1 serie (Once Upon A Time). Kan wel weer wat nieuwe series gebruiken πŸ˜€

 24. Lief meisje schreef:

  Deze serie is ook een van de series die ik erg mooi vind om naar te kijken.

 25. Angelique schreef:

  Ik kijk deze serie als ik hem tegen kom, maar ik ga er niet speciaal voor zitten. Het spreekt me wel aan!

 26. Kimberley schreef:

  Ik hou ook van CM! Heerlijk op woensdag. Daarna Flashpoint! Ik probeer het elke woensdag trouw te volgen.

  CSI, Bones e.d. vind ik ook leuke series! Ik hou van series πŸ™‚

 27. Nicole schreef:

  Mijn moeder is echt helemaal dol op crime series. Soms zijn er avonden en komen er 4 achter elkaar aan, haha. Zet haar ervoor, en je hoort haar niet meer!

 28. joten schreef:

  ha Deborah, ik ben verslaafd aan de x-files…
  en ja, het negende seizoen was Chris Carter inderdaad wat overdonderd door zijn eigen succes dat hij geew kant meer uitkon met zijn verhaallijn…
  maar de eerste film vond ik wel goed, die laatste was er een beetje te veel aan!
  de serie “MIllenium” met Lance Henriksen is trouwens ook van hem (de Millenium-groep komt in een van de afleveringen voor)
  fijn weekend!

 29. Naomi schreef:

  Ik volg sowieso niet echt series. Heb vroeger wel CSI gevolgd.

 30. Marrit Postma schreef:

  De soort series die ik kijk zijn volgens mij wel anders. Ik heb Moordvrouw gekeken en de co-assistent en kinderen geen bezwaar. Allemaal Nederlandstalig, dan kan ik alles goed volgen.

 31. Deborah schreef:

  Heerlijk als je zo op kunt gaan in je serie.
  Dat had ik altijd met The X-files… Janken toen het afgelopen was haha.
  Helaas bleven de films die ze uitgebracht hebben een heel stuk achter op de serie. De afleveringen van het laatste seizoen vond ik ook een heel stuk minder dan de eerste paar jaar.

 32. RebelGirl schreef:

  Sorry, ik heb er helemaal niets mee. Houd niet van dit soort series. Zap dan ook altijd gauw weg… =)

 33. joten schreef:

  hΓ©, nog een liefhebber van series, leuk!!!

  http://madddox.wordpress.com/2010/08/25/series/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *