Boeken, film/tv & youtube,  Liefde voor..

Tv Show: Criminal Minds BAU

Het leek me wel gepast om eens een blogje te maken over mijn favoriete tv-serie: Criminal Minds. In deze serie volgen we een groep profilers van de FBI. Er worden moorden opgelost onder leiding van agent Aaron Hotchner en zijn BAU team (Behavioral Analisys Unit). Criminal Minds is anders dan andere misdaad series, aangezien het zich erg richt op de misdadigers zelf en waarom ze zich zo gedragen. Wat ik er zo leuk aan vind is dat elke aflevering weer anders is met een heel ander thema en profiel als moordenaar.

Favoriete afleveringen:
Revelations (seizoen 2)
Cliffhanger (seizoen 5)
The Longest Night (seizoen 6)
Ik ben dan ook super blij met mijn 6 seizoenen op DVD. Nu seizoen 7 & 8 nog en dan hoop ik dat er nog een 9 aankomt (uiteraard). Hou je van misdaad series? Dan raad ik je zeker aan deze serie eens te bekijken.
Het komt op elke Woensdagavond om 20:30 op Veronica.

De cast bestaat uit: (echte naam – CM-naam)
Shemar Moore – Derek Morgan
Thomas Gibson – Aaron ‘Hotch’ Hotchner
Matthew Gray Gubler – Dr. Spencer Reid
A.J. Cook – Jennifer ‘JJ’ Jareau
Kirsten Vangsness – Penelope Garcia
Paget Brewster – Emily Prentiss
Joe Mantegna – David Rossi
Mandy Patinkin – Jason Gideon

Kijk jij graag crime-series of juist totaal niet?

0

34 reacties

 • Janski

  Echt een fantastische serie heb nu 7 seizoen op dvd w8 op 8
  En hoop zeker voor seizoen 9 en meer

 • Olga

  Ik heb jarenlang CSI gekeken (die eerste serie, niet de spin-offs), maar dat is nu een beetje geminderd. Dan mis je ineens een heleboel delen en dan is het verhaal ook niet leuk meer. En stiekem heb ik het ook te druk met andere dingen, dus ik ben er niet heel erg rouwig om hoor 😉

 • emma

  ik vind deze serie geweldig!!! Vroegah keek ik altijd csi & bones, maar ook zo’n beetje elke engelse detective die er bestaat (a) En baantjer natuurlijk (crimefan!)
  Ik heb na de verontrustende reacties hierboven gelezen te hebben even wat speurwerk gedaan en volgens de laatste berichten komt er een seizoen 8 van criminal minds 🙂

 • Eva

  Criminal Minds is inderdaad erg goed. Een van de weinige misdaadseries die ik kan kijken zonder al te veel ergernissen 😉

 • Joyce

  I love Bones!! Echt helemaal geweldig die serie, ben een addict. Verder keek ik altijd CSI maar ik vind het te veel van hetzelfde… Jammer.

 • Leonie

  Ik hoor een paar klasgenoten vaak over Criminal Minds maar ik heb het zelf nog nooit gekeken. Dat is altijd met series die zoveel seizoenen tellen :S

 • Indira

  Ik volg het niet echt, maar ik kijk af en toe eens een aflevering als het op tv is. Ik hou eigenlijk helemaal niet van misdaadseries, maar bij deze blijf ik altijd wel hangen!

 • Danielle

  Ik kijk heeeeeeeeeel soms Criminal Minds, maar eigenlijk niet vaak genoeg. Het lijkt mij leuk om gewoon eens vanaf het begin te kijken en dan álle afleveringen! Maar eerst moet ik Braking Bad nog afkijken!

 • Nicole

  Ja, geweldige serie! Ik keek het echt altijd, maar er was een keer zo’n zieke aflevering dat ik niet meer wilde kijken 😛 Ik kon er eigenlijk niet zo goed tegen, haha.

 • Saskia

  Woensdag avond = CM avond 🙂 Heb helaas de serie niet vanaf het begin gezien. Binnenkort eens neuzen op de nieuwsgroepen

 • Billy

  ik hou wel van crimireeksen, maar dan de Engelse
  Ik vind die Amerikaanse, zoals CSI en Criminal Minds, zo overdreven en hi-tech. De verhalen en figuren in bvb. Dalziel and Pascoe, dat ik net op tv zag, zijn veel sterker. Andere van mijn favorieten zijn Midsomer Murders, A touch of Frost en Silent Witness. Ook de Noordeuropese crimi’s Wallander en Varg Veum zijn fantastische reeksen.

 • Anke

  Ja, CM! Ik kijk wel meer van dit soort series, al blijf ik er niet voor thuis (wel te lang voor wakker soms, haha). Ik vind de seizoenen met Rossi trouwens wel wat leuker dan die met Gideon, dat vond ik een beetje een chagerijn :p Maar ik ben na seizoen 6 gestopt met kijken, vooral omdat JJ om slechte redenen weg was en toen Emily ook nog (al was dat wel spannend en vond ik haar karakter meer vervangbaar dan JJ’s rol zeg maar). Maar lees net op de wiki dat het toch anders loopt dan ik dacht (gezien ze er in jouw cast lijstje nog tussen stonden moest ik het even opzoeken, haha) en misschien moet ik seizoen 7 toch maar een kans geven 😉

 • Dennis

  Heb de naam vaak genoeg voorbij zien komen en wel es op tv gezien.. Maar nooit echt de moeite genomen om me te verdiepen in de serie. Misschien toch maar eens doen! Volg op het moment nog maar 1 serie (Once Upon A Time). Kan wel weer wat nieuwe series gebruiken 😀

 • Kimberley

  Ik hou ook van CM! Heerlijk op woensdag. Daarna Flashpoint! Ik probeer het elke woensdag trouw te volgen.

  CSI, Bones e.d. vind ik ook leuke series! Ik hou van series 🙂

 • Nicole

  Mijn moeder is echt helemaal dol op crime series. Soms zijn er avonden en komen er 4 achter elkaar aan, haha. Zet haar ervoor, en je hoort haar niet meer!

 • joten

  ha Deborah, ik ben verslaafd aan de x-files…
  en ja, het negende seizoen was Chris Carter inderdaad wat overdonderd door zijn eigen succes dat hij geew kant meer uitkon met zijn verhaallijn…
  maar de eerste film vond ik wel goed, die laatste was er een beetje te veel aan!
  de serie “MIllenium” met Lance Henriksen is trouwens ook van hem (de Millenium-groep komt in een van de afleveringen voor)
  fijn weekend!

 • Marrit Postma

  De soort series die ik kijk zijn volgens mij wel anders. Ik heb Moordvrouw gekeken en de co-assistent en kinderen geen bezwaar. Allemaal Nederlandstalig, dan kan ik alles goed volgen.

 • Deborah

  Heerlijk als je zo op kunt gaan in je serie.
  Dat had ik altijd met The X-files… Janken toen het afgelopen was haha.
  Helaas bleven de films die ze uitgebracht hebben een heel stuk achter op de serie. De afleveringen van het laatste seizoen vond ik ook een heel stuk minder dan de eerste paar jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *