Monthly recap | September Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

September was een drukke maand waarin ik extra mijn rust nam. Het was hectisch op werk en vrije tijd was schaars. Ik genoot van het oppakken van lezen, nieuwe series en pakte het bloggen/online leventje weer een beetje op. We begonnen met de zolderverbouwing/leegruimen voor een dakkappelen en wat een werk was dat. Volgende maand zitten ze er *gelukkig* op.
En dan met Noa.. Wat een mijlpalen ineens. School, nieuw ‘grote mensen’ bed en zijn aller eerste zwemles kwam inzicht. *zucht. Kleine jongetjes worden vanzelf groot.

+ Stond in het teken van het vinden van een nieuw ritme ✨
Een nieuw ritme. Weer naar werk en Noa die naar school ging. Het was even aanpassen, vooral voor mij. Noa deed dag 1 al alsof hij er al jaren loopt. Ik moest even schakelen met alles klaar maken voor hem in zijn tas, het sommige dagen brengen & halen.. Het is eventjes wennen maar na een maandje kan ik zeggen dat ik er een beetje inkom. Werken-mama zijn-privΓ©. Het is even balans vinden in alles.

+ Genoten we samen van het mooie weer begin deze maand β˜€οΈπŸ˜Ž
Ondanks het slechte weer het einde van de maand, hadden we zeker wat wat prachtige dagen in het begin. We genoten dan ook door lekker naar een aantal speeltuinen te gaan of lekker te rommelen in de tuin. Meneer vermaakt zich prima met zijn zand & watertafel & zijn nieuwe trampoline.

+ Was weer een maand van selfcare en schreef hier een artikeltje over #spon 🧘🏼
Offline tijd was noodzakelijk en deze had ik dan ook extra. Ik creΓ«erde 4 dagelijkse gewoontes en probeerde vooral de dingen te doen waar ik energie van kreeg en die me blij maken. De dagen leken op elkaar en het was bikkelen, vandaar even extra nood om voor mezelf een pas op de plaats te maken.

+ Nam ik de dagen dat ik vrij was extra tijd voor mezelf 😊
Ik keek wat meer films op mijn vrije dagen. Begon aan The Mentalist en pakte in bed het lezen weer op om te ontspannen. ook was ik ondanks het vele offline zijn toch bezig met mijn blog, achter de schermen en kreeg ik weer wat leuke samenwerkingen in mijn inbox. Allemaal wat later ingepland dan ik wilde, maar soms was het even nodig de laptop dagen lekker uit te laten. Opladen. Ontladen. Om daarna weer wat meer aan te kunnen staan.

+ Was de zolderopruiming van start gegaan πŸ“¦
Kapot.moe. Ik kan geen doos meer zien. We zijn echt behoorlijk bezig geweest voor alle voorbereidingen voor het plaatsen van de nieuwe dakkappelen. Alles is nu zo goed als weg, in dozen ingepakt/uitgezocht en geregeld. Ask we speak worden de schoorstenen weggehakt en de ketel wordt omgezet (paar dagen dus geen warm water) Er begint echt schot in te komen en kan niet wachten tot echt alles echt af is, wat nog wel even gaat duren (de afwerking binnen hopen we eind November/begin December af te hebben) Komt altijd een hoop meer bij kijken dan je denkt.. en wat een zooi kan je hebben. Uiteraard komt er een before & after fotoblog online tegen die tijd. Voorlopig ben ik dus even wat meer offline te vinden met alle voorbereidingen en tijd die hierin gaat zitten.

+ Was ik lekker bezig met mijn layout #NEW πŸ’»
Mijn vorige layout had ik alweer eventjes: sinds Augustus 2020 zelfs. Ik, die normaal om de haverklap van layout veranderde haha (zoals mijn oude garde aan lezers vast nog wel weet). Ik was er blij mee maar wilde toch eens iets anders. TADA. Dit is het resultaat. En hoewel ik hier en daar nog wat aanpassingen wil doen is het in grote lijnen zeker wel hoe ik wil. Ook achter de schermen moeten nog wat dingen worden aangepast (pagina’s en dergelijke) maar dat ga ik na mijn offline tijd doen. Kom je dus dingen tegen die niet kloppen, dat kan! But let me know…

+ Was het wat drukker op werk πŸ‘œ
Het was weer even inkomen met het nieuwe ritme en alles wat op werk speelde. I.v.m. privacy weid ik er hier niet over uit. Ik was dus zoveel mogelijk leuke dingen met de kids aan het doen. Mijn activiteit: Puk aankleden en ook met de oudere kinderen zelf de kleding kleuren en plakken. Erg leuk om te doen!

+ Was ik creatief bezig… πŸ“Ώ
Ook maakte ik, voor een gelegenheid op werk sleutelhangers met naam voor mijn collega’s. Om het toch een beetje te vieren, een nieuwe stap. Ook maakte ik er gelijk een paar voor Noa zijn juffen, aangezien het binnenkort dag van de leerkracht is. Allemaal volgende maand, dus ze liggen te wachten om gegeven te worden.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van September

Noa 4 jaar & 2 maandenπŸ‘¦πŸ»
Dit was een maand van echt groot worden. Naar school. Bijna zijn eerste zwemles. Een groot bed. Je gaat echt als een speer, en nu helemaal met je schooldagen. Je komt met hele verhalen thuis, kent alle liedjes van school uit je hoofd en je hebt het elke dag zo naar zijn zin. Ook het eerste gesprek wat we hadden met je juf was super positief. Het is mooi om te zien hoe je altijd en overal lekker jezelf bent. ❀️

Quotes van deze maand

‘Ik weet bijna alles in het Engels in mijn hoofd’

Een quote die ze op school gebruiken: ‘Er is er 1 die praat zodat het luisteren beter gaat’

‘Ik heb 10 meter bult’

‘Papa en mama. Jullie hebben wel een goede school voor me uitgekozen’ ❀️

Wat is het aller leukste dat je op school hebt gedaan vandaag? ‘Naar huis’

‘Ik hou heel erg van een mysterie’

Ik was gek aan het dansen. ‘Mama. Je bent wel een beetje raar hoor’

‘Wil je mijn beenmouw opstropen?’ (broekspijp) ‘Wil jij mijn broek op pijpen?’

Komt binnen van het buiten spelen: ‘Pfhoe ik heb het zo druk gehad’

Noa kreeg zijn grote bed (hieronder uitgebreider beschreven)πŸ›οΈ had Noa het super naar zijn zin op school πŸ«πŸŽ’ ging het met zindelijkheid weer met stapjes achteruit, helaas *let it go 🚽 gingen we gezellig een ochtendje zwemmen met z’n 3e 🌊kreeg ik via Goedgemerkt super leuke spullen voor Noa op school (hieronder uitgebreider beschreven)πŸ₯ͺ waren we veel in de tuin te vinden met het mooie weer πŸ–οΈ was hij heel erg blij met nieuwe Sonic LEGO πŸ¦” had hij een fijne lunchdate bij mijn vriendinnetje en haar kids πŸ₯ͺ hadden wij het eerste 10 minuten gesprek op school (hieronder uitgebreider beschreven) πŸ«πŸŽ’ kreeg Noa Pluisje mee om te logeren voor een week (de knuffel poes van school) 🐈 haalde ik Noa ziek op van school & was ik blij toen hij weer aan de beterende hand was πŸ‘‚πŸΌ danste we veel samen door de kamer πŸ•ΊπŸΌ

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Noa en zijn grote mensen bed πŸ›οΈπŸ”¨
Groot, groter, grootst. Noa had nog zijn peuterbed en was er eigenlijk uit gegroeid. Tijd dus voor een Γ©cht groot mensen bed. En wat is het dan ineens een grote vent he (maar in dat bed juist weer klein) Dus we kochten nieuw beddengoed en Noa maakte hem samen met papa in elkaar. We richten zijn kamer dus even wat anders in (kast op een andere plek) en hadden hierdoor ook wat meer opbergruimte.

Nieuwe schoolspullen voor Noa πŸ₯€#spon
Zo leuk deze samenwerking. Ik werd er ZO blij van toen deze in mijn inbox verscheen & ik maakte een dansje toen ze daadwerkelijk binnenkwamen. Noa was ook echt heel tevreden ermee en ik maak er nog dagelijks gebruik van voor naar school: zijn broodtrommel (ik gebruik hem voor zijn fruit) en drinkfles. Beide in thema leeuw en beide met naam gepersonaliseerd. Lees hier het gehele artikel.

I.v.m. bewust bloggen is de achternaam van ons niet zichtbaar

Hadden we het eerste gesprek op school over Noa πŸŽ’
I.v.m. bewust bloggen en de privacy gevoelige uithoud ga ik er hier niet over uitweiden. Maar we hadden ons eerste 10 minuten gesprek & deze was positief. Ontzettend herkenbaar van hoe hij ook daadwerkelijk is dus het is fijn te zien dat hij zich zo prettig voelt op school. Mocht je er meer over willen weten of nieuwsgierig zijn kan je me altijd een berichtje sturen.

#Zijn eerste zwemles werd jammer genoeg door ziekte verzet, deze komt dus zeker aanbod in het volgende maand overzicht.πŸŠπŸΌβ€β™€οΈ

We gaan alweer naar Oktober. Het is herfst. πŸ‚πŸ
De laatste maanden van het jaar beginnen alweer.

10 reacties op “Monthly recap | September Highlights

 1. Fijn dat je ondertussen een balans hebt kunnen vinden n dat nieuwe ritme en dat de aanpassing voor Noa zo vlot verliep. Ja hoor, die wisselende lay-outs herinner ik me nog heel goed. Drie jaar dezelfde vormgeving is voor jou echt een uitzondering hΓ©. Zeker omdat je het zo fijn vindt om daar mee aan de slag te gaan.

 2. O wat leuk.
  Hier zijn we ook druk bezig met de zolder. Ik moest volledig mijn kleerkast en ander grief in dozen steken. Ik heb te helft van mijn spullen waar ik toch niet meer naar keek weg gedaan. Hier komt er een trap naar de zolder en dan gaan ze die ombouwen tot een dressing een mijn Bureau, waar ik dan Diy’s maakt en vooral mijn blogs schrijf.

 3. Wat een lekker overzicht! En wat lijken ze inderdaad klein in zo’n groot bed, he? En zwemles…pfffff… ik was zΓ³ blij toen dat klaar was…

 4. Tof overzicht Sas! Ze zijn al groot hΓ© onze jongens en zoals D. soms zegt ‘maar ook nog een beetje klein’.
  Heb voor hem laatst ook dingen besteld bij Goedgemerkt. Leuk dat je een samenwerking had met hen! πŸ™‚
  Jammer dat het zindelijk zijn terug wat minder goed gaat. Als je daarin ondersteuning nodig hebt kan ik je echt super hard Big Little Feelings aanraden!

  1. Ja groot maar toch ook zo klein! <3
   Thanks voor de tip voor de zindelijkheid, ik ga er eens naar kijken hoewel we nu ook medisch even bezig zijn met onderzoeken…

 5. Wat weer een heerlijk overzicht om te lezen! En wat fijn dat Noa het zo naar zijn zin heeft op school en ja, die quotes blijven geweldig leuk om te lezen!

 6. Och ja, voor het eerst naar school. Dan worden ze inderdaad opeens zo veel groter. Ik vind dat nu met groep 3 ook weer een hele sprong. Kind gaat met de dag sneller de woorden lezen. Hoe doen ze dat toch? Op het werk nu lekker bezig met thema ‘Reuzen & Kabouters’. Stiekem wel één van mijn lievelingsthema’s. β™₯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *