Monthly recap | Juli Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Juli, wat was je fijn. In tegenstelling tot Juni was je een fijne, rustige maand waarin we vele leuke dingen hebben gedaan. Het begon uiteraard met de verjaardag van Noa die 4 werd, gingen we heerlijk op vakantie, startte mijn zomervakantie en genoot ik vooral van het niets hoeven doen. Leuke dates, veel lezen, nergens op letten en lekker in huis alles aanpakken.

+ Begon met de verjaardag van Noa πŸŽˆπŸŽ‚πŸ₯³
Een goed begin is het halve werk πŸ˜‰ Juli begon met Noa zijn uitgebreide verjaardagsweekend en daarna was hij dan ook echt jarig. Zie hier alle foto’s van zijn verjaardagweekend het waren gedenkwaardige dagen en Noa heeft zo ontzettend genoten.

+ Had ik de opruimvibes te pakken 🧹
Ik ruimde ontzettend veel op deze maand. Zowel alle kasten in huis als digitaal, via Vinted veel verkopen en kamer per kamer, kastje voor kastje alles sorteren. Bergingen, voorraadkasten… Niets bleef achter. Gaf een heel fijn en opgeruimd gevoel.

+ Bestelde ik weer wat dingen via Vinted (waaronder deze leuke dingen voor Noa & mijzelf) πŸ‘•
Het was weer een fijne maand voor tweedehands verkopen en aankopen. Noa groeit als kool en had wat nieuwe zomerkleding nodig. Ikzelf kwam ook nog wat fijne dingen tegen en schafte deze aan.

+ En verkocht ook ook weer en hoop #projecteetkamertafel πŸ›οΈ
Ik verkocht ook een hoop via Vinted wat ook super fijn was. Soms ligt het stil, soms verkoop ik heel erg veel. Soms dingen die er net opstaan maar ook van de week ineens dingen die er echt al maanden opstaan. Ik kocht wat spulletjes die nodig waren, de rest ging naar mijn spaarrekening voor #projecteetkamertafel Ik ben van plan na deze vakantie een hoop dingen van Vinted af te halen en weg te doen om ruimte te maken. (Ook met het oog op de komende verbouwing)

+ Waren wij 16 jaar samen ❀️
De dag dat we terug kwamen uit Centerparcs waren wij alweer 16 jaar samen. gevierd door een extra tof cadeautje mee te nemen uit Centerparcs en we aten ’s avonds een lekker taartje om het te vieren. 16 jaar en still going strong. Houvanjou, soms tot achter het behang.

+ Genoot ik ontzettend van mijn serie Perception πŸ“Ί
Ik heb nog een aantal afleveringen te gaan en dan ben ik helaas door mijn seizoenen heen. Een hoogstaande serie? Nee zeker niet. Net even wat anders? Ja dat wel. Even verstand op 0 en kunnen kijken is soms gewoon ontzettend fijn. Hierna moet ik even gaan kijken wat de volgende serie gaat worden. Verder met YOU of toch een ander?

+ Begon voor mij de zomervakantie (samen met Noa)🌞 en had M. ook 2 weekjes
Heerlijk hoor, dat niets hoeven als gezin. Normaliteit sta ik toch de hele dag aan en ben al bezig met de dag erna. Nu hoefde dat niet en dat zorgde eigenlijk de eerste week al gelijk voor rust. Heerlijk! Ook genoten we samen als gezinnetje van 2.5 week samen vakantie, wat begon met onze fijne vakantie. Maar ook erna ontzettend veel leuke dingen samen ondernomen.

+ Hadden wij een fijne vakantie in Centerparcs 🌳πŸͺ΅
Nog zo’n hoogtepunt van deze maand, onze vakantie naar Centerparcs. Wat heb ik daar naar uitgekeken en het voldeed zeker aan verwachting. Bekijk hier ons fotoverslag van deze fijne vakantie

+ Is project eetkamertafel nog steeds aan de gang… πŸ₯„
Jaja, ik ben er nog steeds mee bezig maar het gaat gestaag. Ik zit nu op 1/3 van het bedrag maar hoop beetje bij beetje bij elkaar te sparen. Hopelijk is deze tafel dan tegen die tijd dat ik hem kan kopen niet uitverkocht πŸ˜… #andershuilen Ik leg alle beetjes die ik verdien met Vinted of geld wat ik over hou opzij en hoop toch echt ooit de mooie bovenstaande tafel toe te kunnen voegen aan onze woonkamer. Volgende maand komen in ieder geval onze andere, zelfde kleur salontafeltjes dus ik ben heel erg benieuwd.

+ Genoot ik veel van wandelingen πŸ₯Ύ
Ik was heel erg veel buiten te vinden. Zowel met mijn vriendinnetje als gewoon lekker even alleen met mijn Loops in. Heerlijk om gewoon eventjes eruit te zijn, verstand op 0 en genieten van de natuur. Even aandacht bij het wandelen en genieten van vooral de rust.

+ Begon ik weer heerlijk met lezen πŸ“–
Ik nam boeken mee naar Centerparcs en genoot weer van wat ouderwetse Nora boeken. In de Drakentrilogie ben ik veen tijdelijk gestopt. Niet helemaal mijn ding en wil ik over een tijdje (soms zit ik dan beter in een verhaal) weer oppakken. Voor nu lees ik weer even wat pockets voordat ik ga slapen en pak vooral hierdoor weer goed mijn rust.

+ Genoot ik van een super fijne ochtend met vriendinnen πŸ₯‚
Ik spreek 1 keer in de paar maanden af met vriendinnen, heerlijk om even bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Het was een heerlijke high tea, veel lachen en vooral even een rust momentje voor deze mama.

+ Hadden we veel quality time samen ❀️
We houden altijd op Zaterdag date-night maar dit keer hadden we dit gezellig wat vaker. Samen vakantie is samen genieten, toch? We keken wat vaker films met wat lekkers erbij en genoten vooral van tijd met elkaar.

+ Was ik veel bezig met het huishouden en kreeg veel toffe kleding voor Noa πŸ‘•
Kleine wasjes, grote wasjes. Ik had het idee er bijna elke dag wel mee bezig te zijn sinds we van vakantie af kwamen. Zucht. Er kwam geen einde aan wassen, opvouwen, wegruimen… Daarnaast kreeg ik ook nog wat lieve kleding door van een kennis: echt super lief en blij mee! Ik heb niet zoveel jongens in mijn vriendenkring/familie waar ik kleding van kan overnemen, dus dit was zeker welkom.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van Juli

Noa 4 jaar! πŸ‘¦πŸ»
Onze kleine man werd alweer groot. Het begin van deze maand stond in het teken van zijn verjaardag. Wat heeft hij genoten; en wij door hem. Het was echt 1 groot feest met al onze dierbare en hij heeft het in volle besef meegekregen. Op zijn verjaardag zijn we nog naar de Pannenkoekenboerderij geweest, zijn gekregen trampoline is een feestje elke dag en hij is er echt aan toe om na de zomervakantie naar de bassischool te gaan.

Hoewel Noa alweer helemaal zijn oude zelf is, ben ik zelf nog steeds aan het bijkomen van meneer zijn val. Ik merk dat ik er soms slecht van slaap en sommige foto’s/situaties lastig vind. Tijd heelt alle wonden zeggen ze… Hem zien genieten van alles helpt al een hoop. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle lieve berichtjes ❀️

Quotes van deze maand

‘Mama. Was je erbij op 4 Juli toen ik werd geboren?’ – nee kind ik was lekker op vakantie, joe!

Noa zag foto’s van onze oude wc in ons flatje. We legde hem uit dat we hiervoor ergens anders woonde toen Noa er nog niet was. ‘Waar was ik dan mama? Zat ik nog in je buik?’

Tijdens spel: ‘Ik ben Noa the great!’

Na het trampoline springen: ‘Phoe phoe ik ben wel moe van al dat springen’

Papa ging naar voetbal en kreeg nog even advies: ‘Onthoud goed als iemand hem pakt moet jij hem in het goal schieten. Achter de mensen langs. Heb je goed onthouden wat ik heb gezegd papa?’

‘Foutjes geven niet he?’

‘Misschien hadden ze geen honger omdat ze wat anders hadden gegeten’ (over de eekhoorntjes die er weinig waren op vakantie)

Tijdens het bouwe met zijn LEGO: ‘Ik heb zoveel lol’

Richting vakantie na 2 minuten op weg te zijn: ‘Zijn we er al?’
Richting huis en we rijden nog in het park: ‘Zijn we al bijna thuis?’
#geduld is niet zijn sterkte punt

Noa werd 4 (hieronder uitgebreider verslag) πŸ₯³ helemaal blij met zijn trampoline in de tuin 🦘 kwam er heel veel tweedehands kleding voor hem binnen 🎽 super blij met al zijn gekregen cadeaus en kan uren met LEGO bezig zijn – en sorteerde we zijn LEGO op kleur 🎭 genoot hij van het uit eten gaan op zijn verjaardag: naar de Pannenkoekenboerderij πŸ₯ž had ik met Noa een shopmiddagje voor nieuwe schoenen – hij was een maat gegroeid πŸ‘Ÿ kreeg Noa een nieuwe puffer, wat hem wat meer hielp dan zijn oude 🫁 ontmoette Noa Paw Patrol bij de Zeeman, super spannend maar toch ook wel erg tof 🐢 ging Noa logeren bij opa & omaπŸ›οΈ was meneer naast Spiderman ook groot fan van PokΓ©mon. Hij kent het de hele theme uit zijn hoofd en heeft wat speelgoed ervan (had hij al en ineens weer favoriet + kreeg hij mijn oude PokΓ©mon boekπŸ“–) 🎊 Noa had heel wat leuke playdates met zijn beste vriend van het kinderdagverblijf & zijn nichtje die hij weinig ziet 🎊 speelt hij nog ontzettend veel met zijn gekregen speelgoed voor zijn verjaardag, zoals zijn knikkerbaan 🎲 maakte we samen een kwarktaart 🍰 hadden we een heerlijke ochtend in Ballorig πŸ€ΈπŸΌβ€β™‚οΈ

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Noa 4! πŸŽ‚πŸŽˆπŸ₯³
Ja het was echt fantastisch om hem zo te zien genieten. Het samen versieren van de taart, het oprecht ontzettend blij zijn met alle cadeautjes die hij kreeg, spelen met alle kids die kwamen… Hij was ontzettend trots en blij met de versieringen van Spiderman die we hadden geregeld.. Zo leuk om dit allemaal te zien. En zijn grote cadeau (trampoline in de tuin) is nog steeds een groot succes. Zie hier alle foto’s van zijn verjaardagweekend mocht je deze hebben gemist.

Onze fijne vakantie in Centerparcs😎🌞
Need to say more? Wat was DIT fijn en wat was ik er achteraf aan toe. Gewoon even genieten; offline zijn en Γ©cht even weg. Zonder gaten in hoofden of tanden die eruit vielen… Gewoon even genieten en echt even ZIJN. Door de hectische periode afgelopen tijd merkte ik dat dit me extra goed deed. Ik heb er echt ontzettend van genoten en Noa wil graag weer terug. We hebben veel gezwommen, gelachen, gewandeld, lekker uit eten geweest, ontbeten en vooral veel genoten van elkaars gezelschap. Eekhoorntjes helaas niet kunnen voeren, maar wel een aantal zien eten van onze nootjes. Noa sliep goed (wat ook al 80% genieten maakt), heeft ontzettend veel genoten in het zwembad, in de spelletjeshal, draaimolen en alle speeltuinen.
Bekijk hier ons fotoverslag van deze fijne vakantie.

Uren kunnen LEGO’en πŸƒ & zijn nieuwe lego tafel
Hij kreeg voor zijn verjaardag Spiderman LEGO en kocht op vakantie en van zijn gekregen tegoedkaarten nog meer LEGO. Kind zit nooit stil en kan hier dus letterlijk UREN mee bezig zijn. Het in en uit elkaar halen vind het hij leukste hoewel hij er ook zeker mee speelt. Hij zit via het boekje alles ZELF in elkaar te zetten, ook zijn oude Mario lego voor 6+ bouwt hij via het boekje in elkaar. #trotsemmamahier Echt bizar hoe fijn hij het vind om ermee bezig te zijn. Zijn LEGO collectie is dus nu wat uitgebreid haha.

Omdat hij dit zo leuk vond en een handige papa heeft bouwde deze lieve papa een LEGO tafel voor hem in zijn kamer. Hij kan er heerlijk aan zitten bouwen en geniet er echt oprecht van. Zijn naam staat in de tafel gegraveerd en hij moet nog geverfd worden maar wordt nu al goed gebruikt. Ook kochten we wat opberg bakken en sorteerde we mijn oude LEGO op kleur. Zijn LEGO bouwtafel wordt zo steeds meer af.

11 reacties op “Monthly recap | Juli Highlights

  1. Wat een heerlijk gevoel geeft dat hΓ© om alles netjes te kunnen oprommelen en sorteren. Alleen jammer dat het zoveel energie vraagt waardoor ik het in beetjes moet doen en daardoor het idee heb dat er nooit echt een einde aan komt. πŸ™‚

    Super dat er ook wat zaken werden verkocht die al een tijdje op je Vinted stonden. Ik had het een tijdje terug via tweedehands. Net op het moment dat ik aan het overwegen was om een hele reeks boeken naar de Kringloopwinkel te doen vermits er niet op geboden werd kreeg ik een bod binnen. Zo blij dat ik er uiteindelijk toch nog wat voor kreeg.

    Oh Centerparc … ik ben echt aan het aftellen naar ons volgende verblijf. In december gaan we nog eens terug. Dit keer opnieuw naar Erperheide.

  2. Jeetje wat is je kleine man al groot zeg!!!
    Ben hier dus al even niet meer wezen buurten haha.
    De quotes met uitspraken zijn zo leuk. Over een tijdje weet je het gewoon echt niet meer. Dan is het leuk om ze terug te kunnen lezen.
    Je hebt een mooi overzicht gemaakt van jullie maand. En uiteraard nog gefeliciteerd πŸ’ž

  3. Wat fijn dat Noa weer de oude is, maar kan me zo goed voorstellen dat dat beeld van hem niet zo snel meer van je netvlies verdwijnt. En die eerste uitspraak van Noa is heerlijk, haha #kinderlogica.

  4. Hihi ik ken die uitspraken.

    Mama waarom heeft de auto dorst is hier veel aan de orde πŸ˜‰πŸ€£

    Hoop dat je je tafel kan krijgen

  5. Fijne update om te lezen! Voelt erg positief!
    Die eerste uitspraak van Noa, haha. Wij zaten laatst in de auto en na een minuut vroeg D. ook of we er al bijna waren. En toen ik dan zei dat het nog 20 minuten was, zei hij “nee we zijn er bijna!”. OkΓ© okΓ© :p
    Leuk ook hΓ©, al dat opruimen? Wij hebben de opruimkriebels ook goed te pakken en zijn ook veel aan het verkopen. Ik zou mijn eettafel al kunnen kopen met alles dat weg is, maar we hebben eerst onze spaarrekening terug aangevuld.

  6. Ik vind het altijd zo leuk om jouw maandoverzicht te lezen met alle verhalen over Noa en zijn ontzettende leuke uitspraken! En ja, zeker als gezin kan ik mij voorstellen dat vakantie even een momentje van rust is, even niet dat heen en weer gevlieg, maar vooral even lekker samen tijd doorbrengen. Hopelijk ben je straks in het najaar nog een keertje lekker vrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *