Smoothieplan – Over het inpassen van een gezondere leefstijl

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Puur Figuur & Nutribites

Het inpassen van een gezondere levensstijl. Iets waar ik sinds ik meer met zelfzorg bezig ben, bewuster toepas in mijn dagelijkse routine. Het was even schakelen en aanpassen maar ik ben zeker blij met het resultaat. Iedereen doet het op zijn eigen manier, ik heb gekozen voor een gezondere keuze. Koekje of een appel? Appel. Boterham of smoothie? Dat laatste. Sla ik een koekje over? Nee zeker niet. Ik eet eigenlijk nog wel redelijk alles wat ik wil, met mate. En bewuster. Ik koos voor het Smoothieplan en ik neem jullie graag mee in mijn dagelijkse routine. Want een gezondere levensstijl begint bij jezelf.

Ik heb een aantal weken het smoothieplan uitgeprobeerd en ben dik tevreden. Graag vertel ik jullie meer over wat er precies in staat, hoe ik dit in mijn dagelijkse routine heb ik gepland en wat het mij persoonlijk heeft opgeleverd.

In het Smoothieplan vind je:

  • 30 smoothie ontbijtrecepten
  • 7 detoxsmoothies
  • 7 kindersmoothies
  • 5 toppings voor smoothiebowls
  • 45 recepten voor vaste maaltijden (lunch, diner en tussendoortje)

Het was makkelijk om dit toe te passen in het dagelijks leven. Zodra Noa bezig was met aankleden, blend ik even mijn smoothie om hem vers mee naar werk te kunnen nemen. Soms maak ik hem de avond van te voren, net hoe het uitkomt. Het is super fijn om tussendoor op mijn werk even wat te kunnen eten/drinken aangezien we weinig eetmomenten hebben. In het boek staan meer dan 40 recepten, wat mij heel wat vernieuwde inspiratie gaf. Ik deed namelijk vaak dezelfde fruit en groente soorten in de blender, of maakte een nieuwe die dan niet echt lekker smaakte naderhand. Hierin staan tips en trucs en zelfs kindersmoothies. Heel handig nu Noa zijn tanden mist om hem even wat extra’s te geven ๐Ÿ˜‰

Aangezien ik nog een oude blender had en ik hem nu regelmatig gebruik, begaf hij het een ochtend. Balen en direct een nieuwe besteld. Deze is een stuk fijner, heeft grotere opzetstukken waardoor ik meer smoothie mee kan nemen in een handomdraai. Scheelt me een hoop frustratie in de ochtend, aangezien de andere lastig in elkaar te zetten was.

Er staan ook wat inspiratie pagina’s in voor het avondeten. Echter, waag ik me er niet aan aangezien ik nooit kook ๐Ÿ˜‰ Deze heb ik dus (nog) niet toegepast maar de variatie die ik erin zag lijkt me zeker wel fijn om toe te passen mocht je nieuwe, gezonde gerechten willen proberen. Voor nu ben ik super blij met deze toevoeging op mijn werk. Het geeft me net even een boost in de ochtend om er tegenaan te gaan.

Ter ondersteuning

Na dit val incident met Noa kon ik de relax formule wel goed gebruiken.๐Ÿ˜… Want wat een stress heb ik de laatste tijd gehad. Ik merkte dat deze ondersteuning me even extra balans gaf en wat extra rust. Ik ben dan ook super blij met deze Nutribites. Ook het potje met de nachtrust formule gaf me het extra stukje fijne nachtrust wat ik zocht. Ik slaap tegenwoordig met earloops in en in combinatie met deze ondersteuning heb ik zeker een betere nachtrust. Ik slaap vaster en wordt uitgerust wakker. Voor mij dus zeker een fijne toevoeging en vooral aanvulling op mijn slaappatroon. Ik ben altijd een lichte slaper, wordt vaak wakker en ik merk dat dit zeker heel wat verbeterd is hierdoor. Wel probeer ik er niet tรฉ afhankelijk van te zijn dus er zijn ook nachten dat ik het niet neem.

Wat het mij heeft gebracht? Een stukje gezonder leven in een handomdraai. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn gezonder te leven. Ik gebruik soms diepvries fruit gemixt met verse groente of fruit. Soms ook alles wat ik nog ‘over’ heb van de gehele week blend ik en neem ik mee naar werk.

Maken jullie wel een smoothies? En hoe zorgen jullie voor een gezonde(re) levensstijl?

6 reacties op “Smoothieplan – Over het inpassen van een gezondere leefstijl

  1. Smoothies maak ik niet zo vaak maar nice cream durf ik wel te maken. Wel vooral in de zomer. Een fijne manier om van een gezond ijsje te kunnen genieten vermits er doorgaans enkel bevrozen fruit en een klein beetje melk in zit.

  2. Ik heb wel een blender maar ik maak echt nooit smoothies. Ik eet wel vaker fruit momenteel. Maar dat heb ik sowieso in de zomer. Er is zoveel lekker fruit nu!

  3. Zelf heb ik geen blender, dus zit het maken van een smoothie er niet in. Nu moet ik wel zeggen dat ik vaak als ik gewoon fruit eet wel een voller gevoel heb dan als het in een smoothie is verwerkt, dus ik neem eigenlijk alleen bij uitzondering een smoothie. Wel erg lekker!

  4. Smoothies als ontbijt lijkt mij wel wat eigenlijk. Maar ik heb geen blender. Excuses, i know. Misschien toch maar eens voor mijn verjaardag vragen ๐Ÿ˜Š

  5. Fijn dat het je zo helpt! Die Nutri Bullet is handig hรฉ? We hebben ‘m ook. Het lief maakt er ook vaak milkshakes in, haha. Ik maak ook soms weleens een smoothie, eigenlijk vooral met diepvriesfruit en yoghurt. Ik doe er nooit groenten in, ik houd niet van die smaak :p Ben wel benieuwd wat voor avondeten recepten er dan in staan eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *