Monthly recap | April Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel ik een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

April was een fijne, maar drukke maand maand. We hadden hele fijne Paasdagen als gezin, ik genoot van veel me-time en nam bewust wat meer tijd voor mezelf. Ik zat wat lekkerder in mijn vel en was wat meer bezig met ontspanning zoeken en vasthouden. Ik genoot van date-nights, shoppen, bezig zijn met Noa zijn 4de verjaardag en was achter de schermen bezig op mijn blog. Kijken jullie mee naar deze veelbewogen maand April?

Monthly recap | April Highlights

+ Heerlijk Paasweekend ๐Ÿฃ
We genoten van een heerlijk Paasweekend met veel leuke dingen op de planning. We hadden een super gezellig ontbijtje met z’n 3e, gingen bij de opa’s & oma’s langs en genoten vooral lekker in de speeltuin & thuis. Ook maakte Noa zijn eerste rit met zijn nieuwe fiets.

+ Paaseieren zoeken ๐Ÿฐ๐Ÿฅš
Vorig jaar de eerste editie en sinds die keer en traditie. We gingen weer paaseieren zoeken in de natuurspeeltuin. Altijd een groot succes en Noa keek er dan ook al weken naar uit. ‘Nog x aantal Maandagen tot ik paaseieren kan gaan zoeken’ hoorde we weken achter elkaar. Ondanks dat het wat bewolkt was, was het wel droog en heeft Noa echt super genoten van het zoeken, het inleveren van zijn plastic paaseieren voor chocolade en zat er al eentje lekker weg te eten. daarna nog lekker gespeeld met zand en vooral water naderhand. Meneer was helemaal doorweekt maar had een ontzettend leuke ochtend.

+ Woensdagen is voor selfcare & skaten ๐Ÿ›ผ
Die dag in de week vrij probeer ik vooral op te laden en echt even dingen voor mezelf te doen. Dit kunnen huishoudelijke klusjes tot serie kijken zijn. Wat ik wel wil doen, elke Woensdag mรฉt droog weer is skaten. Zo maakte ik een aantal ochtend ritten en dit beviel ontzettend goed. Ondanks dat het koud was de rit deed de buitenlucht en het doorkomende zonnetje me zeker goed en startte de dag energieker dan ooit. Een goed voornemen dus om zoveel mogelijk te doen dit jaar. Ik keek verder lekker veel series en films. Ik keek zelfs een kerstfilm ๐Ÿ˜‰ #livingthelife

+ Elke week genieten met datenight ๐Ÿ“ฝ๏ธ
The Last of Us (Lees hier waar het over gaat en wat ik van de serie vond) was afgelopen dat maakte dat we met date-night over gingen op om de week een film beide kiezen. Zo koos ik de nieuwe Minion film en heb er zeker van genoten. Maar ook keken we de nieuwe Batman film, die echt een heel stuk beter was dan ik had verwacht.

+ Was ik heerlijk veel bezig @ mijn blog ๐Ÿ’ป
Ik was weer wat actiever op mijn blog. Zo verscheen er een nieuw lettertype, was ik bezig met nieuwe artikelen en achter de schermen werden sommige dingen verwijderd & opgelost. Ook kwamen er leuke samenwerkingen binnen en won in een leuke winactie. Ik maakte deze maandoverzichten wat gestructureerder en las ook weer heel wat leuke artikelen bij jullie.

+ Keek ik de laatste afleveringen van Lie To Me ๐Ÿ“บ
Ik keek dus de laatste aflevering van Lie To Me (Lees hier waar de serie over gaat en wat ik ervan vond) ZONDER.DAT.IK.HET.WIST. Had ik dus ook al eens met Castle gehad, echt ZO vervelend. Ik dacht ik klik op volgende en kreeg allerlei suggesties. HUH? Ik ben dus nu weer op zoek naar een nieuwe serie.

+ Genoot ik van een fijne shop ochtend samen met Noa ๐Ÿ›๏ธ
Wij gingen heerlijk even samen shoppen. Ik had nog heel wat bonnen en ook Noa had zijn eigen portemonnee meegenomen. Hij kocht een nieuw springtouw en deze mama kocht wat dingen voor haarzelf maar ook 2 hele leuke shirtjes voor Noa. Lekker spelen in de indoor speeltuin en daarna nog een heerlijk middagje thuis gehad. Echt een dag waarvan je kan opladen.

+ Was ik veel bezig met brainstormen voor de 4de verjaardag van Noa ๐Ÿฅณ
Noa zijn 4de verjaardag is alweer inzicht, tijd dus om weer wat voorbereidingen te treffen. Was het een paar weken geleden nog PJ Masks, is het nu geheel Spiderman. Ik ben dus bezig met inspiratie voor zijn taart, bezig met zijn afscheidstraktatie op het kinderdagverblijf, uitnodigingen maken voor zijn 2 feestjes en ook de aankleding is een hele bezigheid. Ik ben dus langzaam aan allerlei dingen aan het inkopen, verzamelen en ideeรซn aan het opdoen. Bovenstaande plaatje wordt het labeltje dat aan zijn traktatie gehangen gaat worden.

Ook ben ik bezig met cadeautjes inslaan, tweedehands. Van ons krijgt hij in de tuin een trampoline (iemand tips waar op te letten & wat een goed merk ik? Tips zijn altijd welkom!) en daarnaast willen we hem nog wat kleine cadeautjes geven. Cadeaupapier is gekocht en er staan dus al wat dingen op hem te wachten.

+ Operatie zolder opruiming 1.0 ๐Ÿ“ฆ
Ik maakte een start aan de opruiming en het inpakken van onze zolder. Deze moet in Oktober (we hebben dus nog even) geheel leeg zijn. Ik heb vooral heel wat weggegooid maar ook alvast wat dingen ingepakt die nu al niet meer nodig zijn. Er staan dus al 8 verhuisdozen en van de week wil ik verder ermee gaan. Een aantal dagen in de Meivakantie hieraan besteden was ideaal.

+ Dates, dates en nog meer dates! ๐Ÿฅ‚
Ik had een aantal leuke dates staan op de planning deze maand. Met een aantal ex collegaatjes eten/lunchen & bijkletsen. Met 2 vriendinnen een Bagel-date bij haar thuis en een shopmiddagje met andere vriendinnen. Super fijn om sommige weer te zien, aangezien het met het drukke leven er soms bij inschiet.

Ook had ik een super fijne date met een lief vriendinnetje (en ex-collegaatje) en haar dochter. We hebben een super fijne ochtend gehad met de kids. Lekker ontbeten, kinderboerderij en park bezocht. De laatste 4 foto’s geven wel weer hoe gezellig het was ondanks het wat slechtere weer.

+ Was het extra druk op werk ๐Ÿ‘œ
Ik ben geheel gewend op werk maar merk wel dat sommige weken er nog inhakken. Vooral als ik extra gesprekken heb, een afscheid van een locatie van de middag (werk nu geheel bij 1 locatie, yay!) en een hoop overleggen heb. Ook werkte ik wat extra (omdat ik Noa zijn eerste schooldag vrij wil zijn) en werkte ik veel met inval. Dat maakt toch dat je het drukker hebt dan anders. Maar ik ben nog steeds ontzettend blij met de keuze en zit helemaal op mijn plek.

+ …maar was het ook het einde van de maand tijd voor de Meivakantie ๐Ÿฅณ
Ik heb nu de vakanties vrij, wat een luxe! Eentje waar ik met volle teugen van geniet. Zo was het dus Meivakantie en genoten we van de Kermis, had ik leuke meetings met wat vriendinnen en begon ook aan operatie zolder opruimen voor de dakkappellen. De 2de week Meivakantie heild ik bewust rustig aangezien Noa een CJG afpsraak heeft waar hij vaccinaties krijgt. Geen idee of hij hiervan ziek gaat worden, meestal heeft hij er geen last van, maar je weet het nooit. Verder veel uitjes op de planning zoals Ballorig, speeltuinen of lekker thuis leuke dingen ondernemen. Zin in! En als deze post online komt heb ik heerlijk nog een weekje ๐Ÿฅฐ

๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต

Luisterde ik veel naar… ๐ŸŽ™๏ธ
De Spiderman muziek die door Noa op repeat staat tel ik even niet mee hoor ๐Ÿ˜‰

MOMents van April

Noa 3 jaar en 9 maanden ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿป
Wat is het leven toch een feestje met jou maar zeker ook een uitdaging. Je bent soms dwars maar kan ook oh zo lief spelen en zijn. Je vermaakt je opperbest met je Spiderman poppetjes en werd dolgelukkig van de kermis en de vrijmarkten waar je dingen kocht. Je kan uren bezig zijn met een boot bouwen van kussens of touwtjes spannen en daar je speelgoed aan hangen. Hele fantasie verhalen komen eruit. Zindelijkheid gaat ineens een stuk beter en na de Meivakantie kunnen we gaan wennen op de basisschool. Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat doen & vinden. Eraan toe ben je zeker wel. Buiten zijn is, ondanks het vervelende weer nog steeds favoriet. In de tuin, in een speeltuin of park. Het maakt je helemaal niet uit zolang je maar lekker (buiten) bezig kan zijn.

Quotes van deze maand

‘Mag ik even mijn thee?’ Noa pakt mijn thee, drinkt hem tot bijna op, laat 1 slokje voor me over en zegt: ‘Ik heb een slokje voor je over gelaten, lief he?’ #wegthee

‘Sorry hoor. Ik had het tegen mijzelf’ *tijdens zijn spel tegen zichzelf

Ik kan niet zo goed knopen leggen. ‘ – Uhh nee dat hoeft ook nog niet kind

‘Krijg je billen in je koek’

That’s not very good.’ – kind praat steeds meer Engels en weet daar ook de betekenis van dusssssss.

‘We gaan kampvuren’ – inclusief de uitleg wat een kampvuur is ๐Ÿ˜…

We hebben Meivakantie. ‘Hebben we Jouwvakantie?’ (mij-jou)

Was het weer lekker-in-de-tuin-speel-weer begin van de maand โ˜€๏ธ wij gingen zoals elk jaar eieren zoeken in de Natuurspeeltuin, weer een dikke hit๐Ÿฅš๐Ÿฐ was Noa erg blij met zijn narcissen, gekregen van oma ๐Ÿ’ maakte Noa zijn eerste echte rit op zijn fiets! *hieronder uitgebreider besproken๐Ÿšฒ hadden we fijne tussendoortjes-momenten. Veel fruit, worst, kaasstengels.. Even een fijne afsluiting van de dag ๐ŸŒฎ maakte ik een begin om inspiratie op te doen voor Noa zijn 4de verjaardag in Juli ๐Ÿฅณ๐ŸŽˆ gingen we gezellig naar de kermis ๐ŸŽก had Noa erg drukke weken (geen mama-dag) en merkte ik dat hij best moe was, dus extra rustmomenten inplannen ๐Ÿงธ praat meneer steeds meer Engels ๐Ÿ—ฃ๏ธ wordt er na de Meivakantie contact met me opgenomen over het eerste wenmoment op school ๐ŸŽ’ was hij helemaal in to LEGO en kreeg hij de oude doos met LEGO van mama ๐Ÿช€ was hij helemaal blij met zijn GEKKO kostuum (van PJ Masks) ๐ŸŽญ sliep hij fijn heel wat nachten door ๐Ÿ˜ด hadden we een fijne Koningsdag, inclusief leuks van de markten ๐Ÿ‘‘ kreeg bij een Spin pak van papa en droeg dit dagen achter elkaar ๐Ÿ•ธ๏ธ๐Ÿ•ท๏ธ hadden we een super fijne date met vriendinnetje en haar dochtertje in het park, kinderboerderij en de speeltuin ๐Ÿชด maakte hij veel leuke creaties samen met papa van LEGO ๐Ÿช€

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand โœจ

Eerste keer met zijn eigen fiets ๐Ÿšฒ
Hoewel we de fiets al een tijdje hebben en een aantal keren hebben geoefend, was dit de eerste keer dat Noa zelf een stukje kon fietsen! Hij vond het erg lastig alles te combineren: trappen, kijken, sturen. Maat uiteindelijk gaat het met oefenen steeds beter en beter, sneller en sneller. Elke week oefenen we een paar keer, en ook bij het ophalen op de opvang nemen we altijd zijn fiets mee. Zijn snelle fiets, zoals hij het zelf noemt. Kleine jongetjes worden groot…

Alles zelluf doen ๐Ÿ”ช
Ik hoef met steeds minder te helpen. Deze jongen kan zelf naar de wc, kan zelf zijn kleding/jas aan doen en zelfs zijn rits vastmaken. Hij heeft sinds kort eigen kindermessen en snijd zelf al zijn groente en fruit. Het is heerlijk te zin hoe blij hij wordt van het zelfstandig zijn en hoe graag hij dingen onderneemt. Daarbij klopt mijn moederhart een beetje hard want… Hij heeft me steeds minder nodig. Het wordt aan de andere kant steeds makkelijker voor mijzelf. Ik kan het alleen maar mooi vinden dat hij op deze leeftijd al zo lekker ondernemend en zelfstandig is. We hebben hem immers zelf opgevoed op deze zelfstandige manier.

Waar ben jij aankomende maand druk mee?

About the Author

admin

5 Comments

Tamara

Wat een leuk overzicht! Remus kreeg van de sint hier een trampoline. Niet echt veel tips, behalve eentje: zorg dat de trampoline groot genoeg is zodat je er samen op kan. Echt leuk!

Reply
Darina Nykl

Wat een gezellige maand, met mooie momenten. En zo fijn dat je nieuwe baan je zo goed bevalt.

Reply
Nicky

Dat was inderdaad een drukke maand, zeg! Maar wel lekker. En wat heerlijk die schoolvakanties vrij…
Ik ben volgende maand druk met mijn nieuwe baan. Mixed emotions….

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *