4 series die ik al (af)keek in 2023

De laatste tijd gebruik in mijn vrije tijd voor het kijken van toffe series. Zat ik eerst niet aan de buis gekluisterd, nu wel! Zo keek ik onderstaande 4 series voor het eerst (af) en was door allemaal aangenaam verrast. Inmiddels ben ik nu met de paar laatste afleveringen bezig van Lie To Me en dan wordt het opzoek naar een nieuwe serie. Benieuwd welke 4 ik de afgelopen tijd keek? Ik raad ze zeker allemaal aan. Benieuwd geworden? Ik heb de trailers toegevoegd.

Elementary

Eindelijk kon ik hem afkijken! Ik keek Seizoen 6 & 7 van Elementary. Al tijden waren de afleveringen door elkaar, waardoor ik het niet goed achter elkaar kon afkijken na seizoen 5. Gelukkig kon ik via de TV alles opnemen en achter elkaar kijken. Net even anders dan de series die ik gewend ben, maar ik zat er gelijk weer in. Goed acteer werk hoewel ik het laatste seizoen een beetje overbodig vond en niet had gehoeven.

Waar gaat Elementary over? Voormalig Scotland Yard-adviseur Sherlock Holmes gaat na zijn ontslag uit een afkickkliniek aan de slag in het hedendaagse New York. Verslaafdenbegeleider dr. Joan Watson moet hem op het rechte pad houden. Met zijn fenomenale observatievermogen lost Holmes elk moordonderzoek met minimale inspanning en op bizarre wijze op, maar ook Watson blijkt een verdienstelijke detective. Samen vormen ze een onverslaanbaar duo. Opgenomen via TV. (trailer)

The Last Of Us

Gebaseerd op een video game die M. altijd speelde, en ik deels altijd mee keek. Leuk om de remake dus te zien. Niet geheel mijn smaak genre qua serie maar toch vond ik seizoen 1 goed. Goed acteer werk en heb echt wel genoten van de verhaallijn erin. Elke week als we date night hadden keken ik en M. deze serie samen. Nu gaan we over op films.

Waar gaat The Last Of Us over? Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven. Dit seizoen is te zien via HBO (trailer)

Criminal Minds Evolution

Yay voor een seizoen 15 van mijn favoriete serie ever. Dat is toch wel een momentje hoor, dat je eindelijk nieuwe afeveringen kan gaan kijken. Anders dan anders maar super tof bijna geheel de oude cast te zien. Ook tof dat het gewoon een langgerekte aflevering is over het hele seizoen. Ik heb me echt kostelijk vermaakt en zat er weer helemaal in. Het is te zien hoe dit als serie zelf ook in ‘evolution’ heeft doorgemaakt. Seizoen 15 is niet te vergelijken met seizoen 1.

Waar gaat Criminal Minds Evolution over? In 2020 kwam er na vijftien jaar een einde aan de originele misdaadserie Criminal Minds bij CBS. De nieuwe serie draait onder meer om zestien lijken die gevonden worden in een vrachtcontainer en seriemoordenaars die tijdens de pandemie samen zijn gaan werken. Alle 15 seizoenen zijn te zien op Disney+ (trailer)

Lie To Me

Tijd voor een nieuwe serie! Altijd lastig te kiezen en er het beste van te hopen. Ik keek seizoen 1, 2 & 3 van Lie To Me en was zeker positief verrast. Hij stond al tijden op mijn to watch list en ben nu inmiddels met de laatste afleveringen bezig. Net even op een andere manier moordenaars opsporen, love it!

Waar gaat Lie To Me over? Met één oogopslag kan Lightman zien of iemand de waarheid spreekt of juist liegt. Hij bestudeert de meest subtiele lichaamstaal tot in de puntjes en niemand kan iets voor hem verborgen houden. Samen met psychologe dr. Gillian Foster heeft hij een team opgezet dat gespecialiseerd is in het ‘lezen’ van mensen. Deze ‘Lightman Group’ ondersteunt de politie én overheid met het oplossen van de moeilijkste misdaden en het openbaren van iemands grootste geheimen. Voor Cal Lightman heeft zijn bijzondere talent echter ook een schaduwkant. Zelfs zonder het te willen, herkent hij elke leugen. En niet alleen misdadigers liegen, maar ook vrienden en familie. Alle 3 de seizoenen zijn te zien op Disney+ (trailer)

Welke serie kijk jij op dit moment?

3 reacties op “4 series die ik al (af)keek in 2023

  1. ik ben heel benieuwd naar de serie the last of us, we hebben nog geen HBO abbo, maar denk er over om deze te nemen om deze serie te kunnen zien 🙂

  2. Ik was nooit zo’n tv-kijker maar ik kijk tegenwoordig wel films. Ik heb ook series geprobeerd (ik was The missing aan het kijken) maar ik merk dat dat niet zo werkt voor mij. Eén film lukt nu wel. Maar series is lastig. Dan kijk ik drie afleveringen en vergeet vervolgens dat ik iets aan het kijken was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *