MOMlife | Over routine en structuur. Aangezien ik Saskia heet en dit belangrijk vindt

Dit product is ter beschikking gesteld door Succesvolle kinderen

Hallo ik heet Saskia *HALLO SASKIA* en ik hou wel van een beetje routine. Nou heb ik dus ook een zoon die dat trekje van zijn moeder heeft 😉 Noa vind het belangrijk om te weten waar hij aan toe is. Wat we de dag erna gaan doen en wat er van hem wordt verwacht. Mooi om te zien hoe hij er, zelfs op deze leeftijd al bewuster mee bezig is. Iets waar ik dus zeker op in speel bij hem en daarnaast iets wat ik zelf ook fijn vind.

[ Samenwerking My Little RoutineTM Routinebord ] MOMlife | Over routine en hoe ik dit aan Noa (en mezelf) aanbiedt

Zoals jullie weten heb ik een nieuwe baan, waardoor ons ritme is omgegooid. Ik merk dat ik er zelf ook nog steeds aan moet wennen (andere werkdagen, tijden en zo kan ik nog wel even doorgaan) en na de zomervakantie gaat dit weer veranderen. Noa gaat naar school. Van hele oppasdagen bij de oma’s, opvang dag en mama-dagen gaat hij straks naar 5 dagen naar school. Het wordt voor deze mama ook weer opnieuw plannen met het halen & brengen en combineren met werk. Ik kijk er eenerzijds naar uit, omdat Noa er echt wel aan toe is. De andere kant kijk ik niet uit naar weer wennen aan een nieuwe routine.

Nou kwam ik dus het My Little RoutineTM Routinebord tegen en mijn moederhart ging sneller kloppen. Dit zou namelijk ideaal zijn om de structuur en routine op een leuke manier te kunnen toepassen en dat dagelijks.

Even kort over het bord
My Little RoutineTM Routinebord bestaat uit een bord (A3-formaat: 42cm x 30cm), 77 magneten, een whiteboard stift, stickers met letters, de instructies en verschillende bevestigingsmethodes (4 magneten, een ophangkoord, 6 dubbelzijdige kleefpads). Wat me direct opviel was de stevigheid van het bord en de magneten en de goede kwaliteit hiervan. Ook super leuk dat je het bord met naam kan personaliseren.

Wat vond Noa ervan?
Noa was direct enthousiast toen het bord hing en ging aan de slag met de magneetjes. Hij kon alles precies vertellen wat we wanneer gingen doen. Het weghangen ervan heeft hij nog niet gedaan, maar het kijken wat er na elkaar gaat gebeuren wel. Ook papa betrok hij gelijk erbij door te vertellen wat we allemaal gingen doen. Ik vond het mooi om te zien hou enthousiast hij er van werd.

Waar ik dit bord vooral voor wil gaan gebruiken? Straks voor na de basisschool. Het lijkt me een hele verandering voor Noa (en ook zeker voor deze mama) qua routine en ritme dat deze zeker van pas gaat komen. Boven, als Noa gaat slapen hebben we al de houten klok waarbij hij de dag, het weer, de tijd e.d. kan instellen. Beide borden gebruiken we nu al, en het routine bord gebruik ik nu vooral met de bovenstaande magneetjes. Het is fijn deze te kunnen uitbreiden naar eigen inzicht en ook toe te kunnen voegen.

Je hebt een aantal magneetjes met tijden erop, zodat Noa weet ik ga 07:00 naar bed. Ook zijn er verschillende magneetjes voor routine dingen zoals tanden poetsen of naar de wc, maar ook zeker wat leuke magneetjes voor als hij straks naar school gaat. Tas inpakken, brood mee, dat soort dingen. Ook zitten er witte magneetjes in die je kan personaliseren. Deze wil ik gebruiken voor de ‘ Oma middagen’ Omdat gaat het namelijk 2 dagen ophalen op school. Zo is het voor hem duidelijk waar hij na school ook heen gaat.

Voor nu heb ik hem hangen op de koelkast met een koord maar je kan hem dus ook op andere manieren bevestigen of op een andere plek. Noa is altijd al erg zelfstandig geweest en wil altijd graag alles zelf doen of proberen. Dit bord helpt zeker om een routine te creëren voor zowel de ochtend als avond.

Ben jij iemand die waarde hecht aan routine?
(zo ja, op welke manier pas je dit dan toe?)

About the Author

admin

3 Comments

Nicky

Wat een leuk bord! Op school deden ze dat vroeger ook. Zal vast nu niet veel anders zijn. Ik ben ook erg van routine. Niet bewust overigens. Ik merk pas hoezeer ik gehecht ben aan mijn routine als ik boel in de soep loopt.

Reply
Patricia

handig hoor, ik houd van routine en hoewel ik soms denk dat ik als een kip zonder kop rondloop heb ik zo wel mijn routines als ik er goed over nadenk! Als deze in de war komen loopt alles erna ook door de war

Reply
Irene

Ik vind zelf routine wel fijn en onze kleine man heeft er ook baat bij. Ik vind zo’n bord echt super tof! Wil voor mezelf ook zoiets 😛

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *