Monthly recap | Januari Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel ik een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

De eerste maand van 2023 was er eentje die veelbewogen was. Het was een maand van afsluiten op mijn werk na 9 jaar, een hele vervelende tandarts afspraak maar ook fijne uitjes, het nieuwe jaar fijn inluiden en veel vakantiedagen & me-time. Kijken jullie mee naar mijn maand?

Monthly recap | Januari Highlights

+ Happy New Year! ✨πŸ₯‚
Het jaar 2023 vierde we dit jaar samen als gezinnetje thuis. Genieten en vooral afsluiten van 2022. Lees hier alles over mijn 2022, het was echt een jaar met ups maar ook zeker wat downs. Ik was dus zeker blij om het af te sluiten en achter me te laten. Zo voelde dit met de jaarwisseling dan ook zeker.

+ Het (verder) vieren van onze fijne vakantie πŸ₯°πŸ’«
We hadden nog wat dagen vakantie in 2023. Heerlijk om nog even verder te genieten, want dat hebben we zeker gedaan! Lees hier het gehele fotoverslag van onze fijne vakantie.

+ Tijd voor mezelf πŸ«–
Ik was deze maand heel erg veel offline. Het was erg veel het afronden van mijn oude baan en had echt even behoefte om wat meer tot mezelf te komen. Ik keek veel series, pakte het lezen weer op en genoot vooral veel met Noa offline. Ik keek uit naar mijn vrije dagen voordat ik start met mijn nieuwe werk en probeer daardoor even wat extra rust in te plannen. Ik had deze maand veel vakantiedagen waardoor dit even extra opladen was.

+ Administratie bijwerken van het 2022 blogjaar #balansopmaken ✍🏼
Iets wat ik niet altijd bij hou, waardoor ik het aan het einde van het jaar altijd allemaal bijwerk. Ik ben bezig geweest al mijn samenwerkingen lijst bij te werken, nieuwe voorwaarden & MediaKit gemaakt voor 2023 en alle pagina’s omgezet naar 2023 op mijn blog. Ook wat blog ideeΓ«n uitgewerkt voor komende maanden.

+ Begon ik met het nieuwe seizoen van Criminal Minds & kijk ik nu het laatste seizoen van Elementary! πŸ“Ί
Yay voor deze fijne series. Mijn favoriete serie Criminal Minds heeft een nieuwe spin off waar ik heerlijk van aan het genieten ben. Heerlijk om weer nieuwe afleveringen kan kijken. Ook bezig met het laatste seizoen van Elementary waar ik na 1 aflevering weer helemaal in zat. Echt genieten met een grote G!

+ Had ik een super gezellig date met vriendinnen 🧁
Ik zag m’n vriendinnetjes weer eens (ex-collega’s) en we hadden een fijne high tea bij het nieuwe huis van 1 van hun. Het was super gezellig even lekker bij te praten & heerlijk genoten van lekkers & thee. Ook ging ik ervoor eventjes shoppen. ALLEEN. Hoewel je geen last hebt van Noa met shoppen was het toch wel even fijn rustig zelf te kunnen neuzen. Ik nam dan ook heel wat meer mee dan van plan πŸ˜‰

+ Het einde van een tijdperk: de laatste dag bij mijn oude werkgever 🧸
Na 9 jaar was het klaar. Mijn laatste dag heb ik als heel erg fijn ervaren, zowel met de kids & ouders als met collega’s die langs kwamen. Het was heel dubbel maar ga er met een positief gevoel weg. Het was Γ©cht klaar voor me en sta niet meer achter heel wat dingen. Tijd voor iets nieuws en positief dus. Ik ben echt mega verwend en nam zelf ook afscheid van de kids met een ‘het was beregezellig’- beertje. Ik kreeg o.a. een theedoos met alle handjes erop van de kinderen, een theepakket, heel wat lieve kaartjes (die nu op onze deur hangen), chocolade en een bon vanuit mijn ex-werkgever. Het zal altijd een beetej bitterzoet gevoel blijven maar ben erg blij met de nieuwe uitdaging die gaat komen!

+ Maar ook nog even extra vakantie voordat ik start bij mijn nieuwe werk πŸ€ΈπŸΌβ€β™‚οΈ
Ik had nog uren over en besloot dus zeker nog wat op te nemen. Even wat rust tussen beide banen in. Ik ben nu dus lekker vrij, het einde van de week ga ik starten. Ik ben me vooral aan het inlezen geweest en heb alle apps en dergelijke geΓ―nstalleerd. Als ik een tijdje werk zal ik zeker een (beveiligde) update geven over hoe het gaat bevallen. Voor nu: even genieten, rust houden (hoever dit kan met een kind die om 05:00 voor je neus staat) en opladen van de afgelopen drukke weken.

+ Was het een geluksmomentje toen het extra tandartsbezoek klaar was 🦷πŸͺ₯
Wat.een.hel. Ik heb er echt van wakker gelegen, dat eerste gaatje dat ik had. Zenuwen en spanningen door een trauma veroorzaakt met het verwijderen van mijn verstandskiezen. Gelukkig kon ik na een belletje eerder terecht. Viel het mee? Mwah. Leuk is het niet maar onze tandarts nam rustig de tijd ervoor en toonde veel begrip wat het wel fijner maakte. Maar dan nog de halve dag met een mond die op half 7 hangt… Man. Echt geen pretje en was dan ook blij dat ik ervan af was en alles weer ‘normaal’ was. Ik ben in ieder geval beter gaan flossen…

+ Hadden we een super fijn tripje naar de IKEA πŸ›’ (en kreeg Noa een vernieuwd speelhoekje)
Noa zijn commode hadden we uiteraard nu hij uit de luiers is niet meer nodig. Tijd om zijn kamer, naast zijn glijbaan/speelblad nog een upgrade te geven! We gingen dus een fijn dagje naar Ikea en kwamen zeer geslaagd terug. Bovenstaande foto is van zijn nieuwe speelbak beneden in onze woonkamer. Zijn oude is verhuist naar boven en is hij ontzettend blij mee. Ik hoor hem dagelijks wel zeggen ‘hoe blij hij wel is met zijn nieuwe speelkamer’ Ik zeg missie geslaagd. Ook oogt het in onze huiskamer nu een stuk rustiger (hoewel ik de handvaten eigenlijk nog wel zwart wil spuiten voor contrast, die kleur hadden ze namelijk helaas niet) Ook namen we de klok die je op de foto ziet mee (want tsja meneer kan dus al klokkijken 😱🫒) en een gym mat mee zodat hij zich lekker kan uitleven in de woonkamer. Ideaal!

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

Het nieuwste nummer van P!NK <3

MOMents van Januari

Noa 3.5 jaar! πŸ‘¦πŸ»
Toch wel weer een hele mijlpaal hoor, we gaan richting de 4! En wat gaat er dan een hoop voor hem veranderen dit jaar met naar school gaan. Hij is er ook al helemaal mee bezig. ‘Ik ga Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag straks naar school!’ Ben benieuwd hoe dat hem gaat bevallen. Ook volgende maand een ander ritme i.v.m. mijn nieuwe werk, meneer is de laatste weken voor zijn doen vroeg wakker en nog steeds moet alles op ZIJN manier. Het is soms een pittige uitdaging om te kijken waarin we onze battles kiezen. Ik ben dan ook een boek met handvaten aan het lezen over ontwikkelingsvoorsprong en hoogstimulatief, gewoon om net even wat meer (be)grip ervoor te krijgen.

Hij speelt steeds meer gezelschapsspelletjes en is nu dus ontzettend bezig met klok kijken. Hij kan de hele en halve uren al onderscheiden en op zijn nieuwe klok ze ook zelf maken. Ik verbaast me soms meer & meer over hem en hoever hij al is met alles.

Quotes van deze maand

Zullen we met de tondeuse al je haartjes eraf halen net als bij papa? ‘Nee, dan heb ik geen haartjes meer en helpt gel niet meer

*dit is dus iets wat ik vaak zeg – hoor mezelf praten.
‘Mama je hebt een keuze. Of je gaat mee naar boven of je blijft beneden.’ Ik blijf beneden.
Dan heb je pech we gaan gewoon naar boven’

Toen we trouwfoto’s aan het kijken waren: ‘Dat zijn jullie. Toen was ik alleen thuis’

Moet ik het voor je meenemen? ‘Nee hoor mama dat regel ik zelf wel’

‘Uit een vulkaan komt lava en dat is heet. Als je er ijs op doet wordt het koud. Dan wordt de vloeibare stof een vaste stof’ (uit een aflevering van Blaze – ik zat hem met open mond aan te kijken)

‘Ik wil ook een keer een vergrootglas. Dan kan ik een mysterie oplossen’

Kaarsvet loopt langs het potje en ik leg Noa uit hoe dat werkt. Noa het kaarsvet loopt dan langs het potje naar beneden. ‘Nee hoor mama dat kan niet. Hij heeft geen benen’

Het stroom was van de tv af. ‘Kijk mama. De tv is uitgestroomd’

‘Bedankt voor je hulp mama. Dat is erg lief van jou’

‘Hij heeft 1 knipoog open en 1 knipoog dicht’

Stak Noa sterretjes aan samen met papa (de dag na oud&nieuw) 🧨 bakte we koekenmannetjes samen en versierde deze 🍴 was het Blaze, Blaze & nog meer Blaze, zowel op tv als met zijn speelgoedπŸ“Ί kwamen Noa zijn lichtjes pantoffels binnen en wat andere zomer items πŸ’‘ waren we heerlijk creatief bezig met tekenen, kleien, (scheerschuim)verven & vingerverf πŸ–ŒοΈ hadden we vaak fijne momentjes samen op de bank πŸ’ž was hij ontzettend bezig met klokkijken. Hij kan dus niet al de halve & hele uren herkennen en ook zelf maken πŸ•°οΈ kreeg Noa een vernieuwde kamer & speelhoek beneden πŸ πŸ› ging Noa voor het eerst (disco)bowlen 🎳 was Noa fan van zijn nieuwe verzwaringsdeken #spon #binnenkort@mijnblog πŸ›οΈ gingen we lekker veel naar buiten en genoot Noa in zijn iELM pak 🌳 was Ayla ineens helemaal gewend aan Noa en zijn ze dikke vriendjes, zo leuk om te zien 🐈 ging Noa weer eens logeren bij opa & oma (2de keer)😴 keek hij voor het eerst de Paw Patrol movie en was er helemaal van in de wolken ☁️ die Paw Patrol film zag ik dus 180 keer πŸΆπŸ• hadden we een playdate in de Bubble Jungel πŸ€ΈπŸΌβ€β™€οΈ blij dat Noa weer een beetje beter was na een dagje koorts & spugen πŸ€’ er kwamen weer wat leuke items voor Noa binnen via Vinted πŸ‘–πŸ‘•

Mijlpalen en/of extra fijne momentjes van deze maand ✨

Extra momentjes samen 🀍 Ik koos voor extra momentjes samen op de bank. Samen tijdens het eten. Het was fijn, vooral met het slechte weer soms even wat meer te keuvelen en knuffelen thuis. Ik geniet echt van dit soort momentjes, wetende dat hij straks het merendeel op school door gaat brengen. Extra fijn dus en extra van aan het genieten.

Mooi te zien hoe erg hij kan genieten van spelen met zijn Blaze speelgoed πŸ€–
Beste aanschaf ooit hoor zijn Blaze speelgoed. Hij kan er ΓΊren mee zoet zijn of ik moet meespelen. Vooral zijn robot Blaze en robot Zeg (die kunnen een robot en een auto worden) zijn favoriet en leven echt voor hem. Beide tweedehands gekocht (Vinted en Marktplaats) Best thing ever.

Wat zijn jou plannen voor aankomende maand? Mijne gaat in het teken staan van mijn nieuwe baan, wat zal maken dat ik geheel offline zal zijn om even aan alles te wennen en vooral mijn plekje opnieuw te vinden✨🌟

About the Author

admin

7 Comments

zwartraafje

Heel veel hartjes voor Noa’s quotes en weetjes. Gelukkig heb je blijkbaar een lieve en begripvolle tandarts maar als je eerder een trauma hebt opgelopen blijven zo’n bezoekjes natuurlijk erg vervelend. Hopelijk ben je er nu een hele tijd van af. Mijn mediakit is al heel lang niet meer aangepast. Ik vergeet het steeds. De foto met jullie voeten is trouwens super leuk. Zo fijn ook dat je zowel van een gezellige high tea met je vriendinnen hebt kunnen genieten als van een mooi afscheid op je vorige werk.

Reply
Giovanna Jansen

Al met al een hele mooie maand zo te zien. Afscheid nemen na 9 jaar is niet niks, fijn dat je even vrij bent tussen je banen in. Heel veel plezier en succes straks in je nieuwe baan!

Reply
Nicky

Goed om even rust te nemen tussen twee banen in! En ik weet zeker dat Noa het naar zijn zin gaat hebben op school. Die uitspraken van hem. Geweldig! Veel succes met je nieuwe baan. En vooral veel werkplezier!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *