Monthly recap | Maart Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel ik een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Deze maand begon uiteraard met mijn eigen verjaardagπŸ₯³ waarbij ik erg ben verwend en heel wat lieve felicitaties kreeg. Ook had ik vele Zondag-dates op de planning met verschillende vriendinnen, had ik een fijne mama ochtend met Noa in Ballorig en begon ik aan een nieuwe serie (Lie To Me) en een nieuw boek van Nora (De Drakentrilogie). Het was een drukke maand op werk en daardoor nam ik extra veel tijd voor mezelf en genoot van mijn gezinnetje. Kijken jullie mee naar deze maand Maart?

Monthly recap | Maart Highlights

+ It’s my birthday! 🎈πŸ₯³
Deze maand begon gezellig met mijn verjaardag! Happy birthday to me. Ik ging gezellig met een vriendinnetje ontbijten, had een dagje vrij en besteedde deze lekker voor mezelf, thuis. Ik kreeg zelfs een lief pakketje van een oude penvriendin uit Letland. Zo lief dat er door iedereen aan me is gedacht.

+ Heel erg bedankt voor alle lieve cadeautjes, felicitaties en kaartjes πŸŽπŸ’ŒπŸŽˆ
Ik ben echt super lief verwend door iedereen zoals ik al aangaf. Ondanks dat we het niet hebben gevierd kreeg ik veel kaartjes in de bus, ging even eten met een lief vriendinnetje, kreeg wat lieve cadeautjes, bloemen en vooral cadeaubonnen die ik zeker goed ga besteden. Ook vierde ik het een aantal keren met verschillende vriendinnen (door te gaan lunchen) en werd enorm verwend.

Nog een extra bedankje voor alle lieve bloggers die me een felicitatie stuurde via Instagram en een speciaal bedankje voor het lieve pakketje die ik kreeg van Liesbet. Dankjewel!❀️ Maar ook mijn vriendinnetje Laura die speciaal uit BelgiΓ« kwam om ‘even’ te lunchen en shoppen voor mijn verjaardag, dankjewel!

🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈

+ Begon ik met kijken van de serie Lie To Me 🀫
Tijd voor een nieuwe serie en inmiddels ben ik bij seizoen 3, het laatste seizoen wat erop staat. Tot nu toe vind ik Lie To Me een erg leuke serie en net even wat anders dan ik gewend ben. Ik kijk het in ieder geval met erg vee plezier, hoewel de ene aflevering beter is dan de ander. Het concept vind ik wel erg tof.

πŸ“Ί Waar gaat Lie To Me over? Met één oogopslag kan Lightman zien of iemand de waarheid spreekt of juist liegt. Hij bestudeert de meest subtiele lichaamstaal tot in de puntjes en niemand kan iets voor hem verborgen houden. Samen met psychologe dr. Gillian Foster heeft hij een team opgezet dat gespecialiseerd is in het ‘lezen’ van mensen. Deze ‘Lightman Group’ ondersteunt de politie Γ©n overheid met het oplossen van de moeilijkste misdaden en het openbaren van iemands grootste geheimen. Voor Cal Lightman heeft zijn bijzondere talent echter ook een schaduwkant. Zelfs zonder het te willen, herkent hij elke leugen. En niet alleen misdadigers liegen, maar ook vrienden en familie. (bron)

+ Genoot ik nog deels van de voorjaarsvakantie (samen met Noa) 🌷
Heerlijk hoor, die week vakantie samen met Noa. We genoten samen en gingen ook een ochtendje naar Ballorig. Hij moe, mama extra moe maar een fijne mama-zoon ochtend was het zeker. Daar kan ik dan echt van genieten hoe blij hij is. Maar ook thuis hebben we ons zeker vermaakt, super fijn dat er even ‘niets hoefde’. Ik kijk al uit naar de volgende vakantie.

+ Had ik heel veel leuke Zondag-dates πŸ₯‚
Ik had deze maand best een volle agenda wat betreft meetings, verjaardagen e.d. Ik had een fijne lunchdate met 2 (oud collega’s)vriendinnen, vierde mijn verjaardag een aantal keren door te lunchen met vriendinnen (bij een Brasserie en Bagels & Beans) & we hadden wat kinderverjaardagen van vrienden. Het was druk maar echt wel met super leuke mensen. Fijn om ze na tijden weer te hebben gezien!

+ Was het een drukke werkmaand πŸ’Ό
Het was druk. Ik viel extra in, had heel wat overleggen in de avond en uiteindelijk was mijn contract rond en wordt hij opgehoogd. Het was even bikkelen waardoor ik geheel offline ben geweest. Ik ben nog steeds ontzettend blij op mijn plek maar sommige werk weken eisen zeker wel zijn tol. Zowel wat collega’s meemaken als kinderen die verwaarloosd worden. Het maakt dat ik wat vaker lekker serie kijk of ook gewoon ‘lekker niks doe’ op een avond om bij te tanken.

+ Tijd nemen voor mezelf 🌷
Ik had extra tijd nodig voor mezelf en deze nam ik dan ook uitgebreid. In mijn pauzes lees ik, voor het naar bed gaan even relaxen en op mijn vrije momentjes kijk ik lekker serie of luister muziek tijdens klusjes in huis. Ik probeer zoveel mogelijk lekker op de laden en vooral offline te zijn. Eerst lukte dit nooit zo goed, maar dit jaar is dit echt makkelijker dan ooit en geniet ik ook echt veel meer van alles.

+ …en nog meer tijd nemen voor mezelf πŸ›‹οΈ
Need to say more? Het was de maand van bijkomen, relaxen en vooral lekker dingen doen waar ik blij van kan worden. Juist in de drukke maanden en met drukke weekenden plan ik extra tijd in voor mezelf. Ze zeggen wel eens: Juist als je er geen tijd voor heb moet je tijd maken om niets te doen. Note to that.

+ Begon ik aan de nieuwe Drakentrilogie van Nora Roberts πŸ‰ #ontwaken
Begonnen met mijn nieuwe voornemen: starten in een nieuw boek. Ondanks dat ik altijd ’terug grijp’ naar boeken die ik altijd heb gelezen heb ik nog zoveel nieuwe boeken staan. Het werd de Drakentrilogie, waarbij ik speciaal deze telkens kers heb gevraagd en heb gewacht tot ik alle 3 de delen in bezit had. Zo kan ik in 1 ruk alles doorlezen. Tot nu toe een fijn boek, niet geheel mijn genre (fantasie) maar tot nu toe leest het zeker lekker weg.

πŸ“– Waar het boek over gaat: Breen Kelly, een middelbareschooldocent Engels uit Philadelphia, heeft hard gestudeerd voor een titel en een carriΓ¨re, waarvan ze niet eens zeker is dat ze die wel wilde. Voor veel zaken in haar leven heeft ze nooit zelf gekozen; ze waren de wens van haar kille en dominante moeder. De warmste jeugdherinneringen zijn aan haar Ierse vader, ook al verliet hij hen lang geleden om nooit meer iets van zich te laten horen. Breen mag van geluk spreken dat ze Marco in haar leven heeft, haar beste vriend sinds de kleuterschool en een constante bron van liefde en steun. Maar zelfs Marco kan Breen niet aanzetten tot de verandering in haar leven waar ze zo wanhopig naar verlangt.

Op een dag is Breen alleen in het huis van haar moeder wanneer een plotselinge windvlaag de papieren op haar moeders bureau uiteenblaast. Terwijl Breen ze opraapt, ontdekt ze dat alle documenten over hÑÑr gaan – het zijn bankafschriften waarop staat dat haar vader haar door de jaren heen geld heeft gestuurd. Nu weet ze het zeker: haar vader heeft haar nooit Γ©cht verlaten. Marco en zij nemen het eerste vliegtuig naar Ierland om op zoek te gaan naar haar familie en afkomst. Hier wacht een geheim op Breen waarvan ze nooit had durven dromen…

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van Maart

Noa 3 jaar en 8 maanden πŸ‘¦πŸ»
Je zou denken dat er niet méér taal zou kunnen komen uit dat kleine mondje, maar uh. Ja is dus het antwoord. Je wordt steeds bijdehanter en soms moeten we ook echt op de rem trappen. Hele discussies en ideeΓ«n komen er dan uit. Slapen overdag doe je al tijden niet meer, maar nu al een tijdje op de opvang ook niet meer. Door alle prikkels ben je soms ’s avonds nog wel eens overstuur. Gelukkig slaap je af en aan wat beter want je hebt toch wel last gehad van hoestbuiten, ziek zijn en eczeem. Je geniet nog steeds van volle teugen van alles en we gaan echt al bijna richting de 4 jaar… Prachtig om te zien hoe jij je eigen ik ontwikkeld. Het moederschap is mooi, maar was deze maand zeker zwaar met weinig slaap. Maar deze glimlach hieronder maakt altijd alles goed.

Quotes van deze maand

‘Ik ben tot mijn hoofd gegroeid’

‘ Waarom moet ik ze aandoen mama?’ Omdat ik het zeg. ‘Ohhh nu begrijp ik het mama.’

‘Hoeveel kilometer is ze geworden? Ik ben 3 kilometer’ (hoeveel jaar met een verjaardag)

‘It’s delicious. Dat betekend dat het lekker is’ (meneer spreek steeds meer & meer Engels en weet dat ook wat hij zegt en legt het MIJ uit)

‘Stop hou op!’ Tegen de zon. Die in zijn ogen scheen.

‘Hebben we al geontbeet?’

Ik tegen Noa: waarom praat je zoveel? ‘Omdat ik zoveel vragen heb’

Tijdens het spelen verbeterd hij telkens zichzelf. ‘Oh dit heb ik niet goed gezegd’

Tijdens het spelen met zijn raket: ‘Systeem controle! Ik heb een oplossing’

Hadden wij samen een fijne voorjaarsvakantie 🌷 gingen we een ochtendje gezellig met zijn 2tjes op mama-dag naar Ballorig πŸ€ΈπŸΌβ€β™‚οΈ was Noa erg fan geworden van de PJ Masks, die hij vaak zag via KinderYouTube πŸ’€ ging hij samen met opa & oma snoepjes halen op de markt 🍭🍬 maakte hij weer heel wat nieuwe puzzels 🧩 waren we met slecht weer lekker veel binnen aan het spelen 🌧️ maakte we ook nog wat rondjes in de sneeuw ❄️ hadden we weer wat rumoerige nachten door verschillende oorzaken 😴 was je weer ontzettend bezig met je Pj Masks en fantasiespel, zo leuk te zien πŸƒ werd het in huis Pasen & versierde we de paastakken samen🐰 ben ik al bezig met je verlanglijstje voor je verjaardag, je kan niet vroeg genoeg beginnen haha 🎁 herontdekte je kleien 🧱 was je weer bezig met Loco en alle moeilijke opdrachten in nieuwe boekjes πŸ“–

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Je kan echt steeds meer zelf en bent de wereld aan het ontdekken. Zelf uit je bed willen (pas als het schaapje wakker is, jeej voor het schaapje *hoera*), zelf willen tandenpoetsen en je kan sinds een aantal weken zelf je rits dicht doen. Wel wat geduld voor nodig voor mama, al die dingen die 10 keer zo lang duren omdat ‘alles zelf willen doen’ maar haast leer je sowieso als snel af als moeder zijnde πŸ˜‰ Ook help je altijd graag met de tafel dekken, vaatwasser uitruimen e.d. Leuk om te zien hoe behulpzaam je altijd bent.

Hoe ontspan jij het liefste? En hoe was jullie maand?

About the Author

admin

6 Comments

Nicky

Zo, dat was zeker een drukke maand! En wat gaat het hard! Noa al bijna vier. Zo leuk om hem van een afstandje op te zien groeien. Hier was maart ook druk. Met werk maar ook met leuke dingen. Ik luister graag muziek om te ontspannen. Of ik lees een boek. En sinds kort kijk ik films! Ik heb eindelijk de rust gevonden om anderhalf uur te blijven zitten. πŸ™‚

Reply
Irene

Oja, Lie to me! Die heb ik ook graag gekeken, alweer een aantal jaar terug. Echt een leuke serie! Moest er in het begin erg aan wennen want ik vond die hoofdrolspeler niet zo tof maar uiteindelijk ging dat over πŸ™‚
Leuk, al dat leuks voor je verjaardag ook ^^

Reply
admin

Blij te lezen dat ik niet de enige ben, had ook even moeite met Cal πŸ˜‰ Maar het was zeker een toffe serie.

Reply
Wanda

Die uitspraken zijn echt zo ontzettend leuk om te lezen! Leuk dat je dat ook zo bijhoudt, want deze tijd gaat natuurlijk heel erg snel. En ja, maart was hier een maandje met leuke dates, maar ook was en is het aftellen naar het voorjaar, ik merk dat ik echt toe ben aan lekker buiten zijn.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Fijn dat je zo verwend bent voor je verjaardag en je het op verschillende manieren toch een beetje gevierd hebt. Het klinkt als een enorm gezellige maand!
Ik ben overigens wel benieuwd naar de Drakentrilogie.

Reply
Simone

Wat een leuk overzicht weer! Je bent lekker verwend met je verjaardag, super leuk. Ik ga het liefste bloggen, diamond painten, simsen of een film/serie kijken om te ontspannen. Hoewel yoga ook een hele goede is, maar thuis doe ik dat eigenlijk niet.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *