Monthly recap | December Highlights

Het laatste overzichtje van 2022. Maar zoals elk jaar pak ik ook dit jaar deze maandelijkse overzichtje weer op. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel ik een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this last month!

+ Vierde we zoals elk jaar Sinterklaas ๐ŸŽ
Samen met mijn ouders vierde we dit jaar gezellig weer Sinterklaas. Met iets lekkers en leuke cadeautjes voor elkaar. Noa werd erg verwend en ikzelf kreeg een mooie theedoos (inclusief thee), chocolade en een toffe zusss mok met een eekhoorntje erop.

+ De maand van toffe samenwerkingen #spon #blog ๐Ÿ–Š๏ธ
Het was de maand waarop ik heel erg veel leuke mailtje kreeg voor mijn blog. Het was kiezen, overdenken en kijken hoe ik alles kon inplannen in deze drukke weken. O.a. mocht ik een verzwaringsdeken reviewen, had een aantal toffe kleden voor in de woonkamer en (nieuwe) kamer van Noa en een kleine tas en thermosfles voor Noa. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Nieuwe artikelen komen snel online.

+ Genoot ik van momentjes voor mezelf ๐Ÿซ–๐Ÿซ
Momentjes voor mezelf waren er steeds meer en genoot ik extra van. Ik maakte er werk van met iets extra lekkers of een fijn theetje.

+ Had ik een leuke date met mijn vriendinnetjes ๐Ÿง๐Ÿฐ
Ik sprak deze maand nog af met mijn liefste vriendinnetjes. Eens ergens anders dan de bagels geprobeerd en we hebben genoten van een lekker stukje taart en thee/chocomelk. Het was fijn even bij te kletsen (er was intussen tijd veel gebeurd) en daarna eventjes kort te shoppen.

+ Was het de maand van het nieuws delen met de ouders op werk ๐Ÿคฑ๐Ÿป
Het was wat deze maand. Mijn ontslag ingediend en uiteraard werden de ouders hiervan op de hoogte gesteld. Ze snappen de keuze maar hebben ontzettend veel waardering uitgesproken wat echt super fijn voelt. Ze vinden het jammer en we gaan er zeker met mijn afscheid een ‘feestje’ van maken.

+… en gesprekken en dergelijke voor mijn nieuwe werk ๐Ÿช‚
Het was van oud en nieuw door elkaar. Ik had nog wat (digitale) gesprekken van mijn nieuwe werk & wat puntjes op de i. Super fijn en heb er echt een mega goed gevoel bij. Ik ben al dingen aan het inslaan voor mijn nieuwe werk. Nieuwe thermosbekers, dopper, notitieboekjes en werkkleding/tas. Om zo weer geheel fris te kunnen starten. Een hoop wat ik gebruikte stond het logo van mijn huidige werk op.

+ Was ik DIY bezig met een kerst ideetje voor bij Noa op de opvang + mijn afscheidstraktatie ๐Ÿช
Zoals ik al zei wil ik er een feestje van maken voor de kinderen dat ik wegga. Ik heb al een ideetje voor de traktatie en ben er hard mee bezig. Deze vakantie ga ik de rest halen en hoop alles klaar te hebben voordat ik weer ga werken.

+ ICE ICE BABY โ„๏ธโ˜ƒ๏ธ
Koud koud baby. Wat een ijzel en sneeuw he? Heel leuk. Minder leuk als je eerst 180 jaar aan het krabben bent op je raam voor je naar werk kan. Gelukkig kwamen de warme tempraturen snel weer tevoorschijn.

+ Kwamen alle kerstcadeautjes binnen ๐ŸŽ
Het was de tijd van cadeautjes bestellen/kopen en inpakken. Er kwam heel wat binnen die we sneaky weglegde zodat Noa het niet doorhad. Dit jaar wat extra veel, aangezien er dus ook een fiets bij zat. Gelukkig niet alles nieuw gekocht maar hij heeft ook genoeg tweedehands cadeautjes gehad. Super leuk om te zien hoe enthousiast hij was met uitpakken en gelijk overal mee wilden spelen. Voor het eerste jaar heeft hij ook zelf zijn verlanglijstje gemaakt.

+ Vierde we heerlijk kerst samen als gezin & met mijn schoonfamilie ๐ŸŽ„๐ŸŽ…๐Ÿป
We hebben echt heerlijke kerstdagen samen gehad. We hebben het thuis als gezinnetje gevierd met lekker eten en cadeautjes. Noa kreeg zijn aller eerste fiets, heel wat Blaze speelgoed en wat spelletjes, ook voor op de Switch. Zelf kreeg ik het nieuwe boek van Nora (eindelijk de trilogie compleet dus daar kan ik in gaan beginnen!), een fijn Ritals pakket, een Bodhi Tree Waterfles en een uitwisbaar notitieboekje.

Ook vierde we het zoals elk jaar bij mijn schoonfamilie. Dit jaar gegourmet en lootjes getrokken met onze naaste familie. M. had mij en ik kreeg mijn nieuwe Treets hittepit & ik wilde al tijden een schoolfotoboek voor Noa zijn foto’s in de gaan plakken. Ook Noa werd verwend met een knikkerbaan en een grote Paw Patrol Dino Rescue playset en nog meer dingen van Paw Patrol / Playmobil.

+ Was het de maand waarop mijn XXL kerstvakantie begon ๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿชฉ
Yay! Vakantie. Ik moest tussendoor nog wel een dagje werken (dus het echte vakantiegevoel blijft een beetje uit) maar verder extra lang lekker vakantie. Echt aan toe na alles stress en dergelijke van afgelopen maanden met werk. Even niks, zoals er op mijn theemok staat.

+ Had ik een fijne kerstborrel @ mijn werk – laatste keer ๐Ÿฅ‚
We hadden een fijne kerstborrel via mijn werk. Voor mij de kans heel wat mensen nog te spreken van andere locaties voor mijn afscheid. Als je al 9 jaar ergens werkt ken je een hoop mensen. Ik heb dan ook iedereen die ik graag wilde spreken gesproken. Bijzonder ook om na al die jaren te zien wie je wel & niet aanspreekt. Het was een super fijne, gezellige kerstmarkt en we mochten zelf ons kerstpakketje samenstellen. Ik koos een prachtige warme sjaal (zo blij mee), een doosje chocolade (altijd goed) en een nieuwe groene kleur dopper (voor mijn nieuwe werk)

+ Kan ik eindelijk starten in de Drank trilogie! ๐Ÿ“–๐Ÿ“š
Ik kreeg eindelijk voor kerst het laatste deel van deze trilogie, Ontvouwen. Speciaal gewacht zodat ik ze allemaal achter elkaar kan lezen. Niet geheel mijn genre maar is wel weer eens iets anders en van Nora.

+ Werd ik erg blij van onze nieuwe foto’s op onze fotowand ๐Ÿ“ธ
I.v.m. bewust bloggen zijn Noa, M. en ik op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Eindelijk, lang op gewacht maar nieuwe foto’s zitten in onze fotowand. Wat een gedoe, aangezien ineens het concept verdwenen was waar ik het heb laten maken. Het zou zo zijn dat je makkelijk de foto’s kon wisselen, maar als ineens het formaat en systeem niet op die manier werkt… Nieuwe lijstjes dus met nieuwe foto’s (gewoon zelf besteld) Het zijn een hoop foto’s van Terschelling geworden (bovenste rij & onderste) en van een fijn tripje die we vaker maken met leuke gekleurde paraplu foto’s (in het midden)

+ Hadden wij een fijn dagje voor onszelf โค๏ธ
Een dagje lekker samen op pad. Heerlijk genieten om eventjes zonder kind rustig te kunnen winkelen ๐Ÿ˜‰ We slaagde ontzettend goed en ik kocht heel wat leuke dingen. Vooral, zoals gewoonlijk voor Noa maar ook zeker voor mezelf. We genoten van een middaglunch en de gehele namiddag keek ik heerlijk series onder een dekentje. Echt eventjes relaxen & samen zijn. Super fijn!

๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽต

Luisterde ik veel naar… ๐ŸŽ™๏ธ

MOMents van December

Noa 3 jaar en 5 maanden ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿป
Het was een erg drukke maand voor meneer met Sinterklaas (waar hij echt niet dol op is), kerst vieren en sommige weken waren wat drukker dan anders. Hierdoor had je het soms lastig. Lastig met dat dingen niet op jou manier gaan. Overprikkeld door sommige volle weken waardoor de avonden tรฉveel voor je waren en je behoorlijk overstuur kon raken. We probeerde je hiermee zo goed als kon te helpen maar sommige dingen horen erbij en moet je zelf ondervinden. Ook merkte ik dat je meer wilde knuffelen en meer nabijheid zocht dan normaliteit. Je bent vooral ontzettend verwend met cadeautjes deze maand en hier heerlijk mee aan het spelen. Je nieuwe Blaze-baan, je dino Paw Patrol playset en je geniet van je Switch spelletjes.

Het is heerlijk vakantie en je wil weer naar Terschelling. Gaan we natuurlijk niet doen ๐Ÿ˜‰ (Brrrrr en tรฉ lang op die boot) Maar het blijkt wel dat je een super fijne vakantie hebt gehad daar afgelopen Augustus. Wel willen we heerlijk deze vakantie gaan zwemmen, speelparadijzen bezoeken en andere leuke dingen ondernemen zoals bijvoorbeeld bowlen. Te weinig dagen en zoveel leuke dingen te doen ๐Ÿ˜‰ Vermaken doe je je gelukkig snel, waardoor een dagje thuis ook heerlijk is.

Quotes van deze maand

Zo jammer. Normaal hou ik deze uitspraken allemaal bij met een app, echter deze gaat per deze maand stoppen! Zo zonde, hoewel ik uiteraard zijn uitspraken blijf bijhouden.

Tijdens een kusje: ‘Ik heb je bijna opgezogen’

Noa? Doe je je shirt uit? ‘Als ik hem uit wil ga ik het zeggen. En nu zeg ik het nog niet’

Noa? Zou je een fiets willen met zijwieltjes? Ja leuk, ik heb nu een fiets met voorwieltjes’ (loopfiets)

Hij vindt nog een stukje speelgoed. ‘Mama je hebt niet goed opgeruimd’

Papa is thuis met migraine. Noa tegen de leidsters bij de opvang: ‘Papa is thuis want hij kan-nie-rennen’

NOTE: Er is dus een aanpassing van de MOMents van de maand. Omdat ik toch best veel deel over Noa en dit met mate wil gaan doen is er een korter overzichtje elke maand van deze momenten. Nรณg bewuster bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Inmiddels zijn alle voorgaande maanden van dit jaar ook aangepast en zal dit de aankomende maanden/jaren de invulling worden van de dagboekjes.

Vierde we Sinterklaas met zijn opa & oma ๐ŸŽ Noa hielp met het opzetten van de kerstboom ๐ŸŽ„ lagen er al verschillende pakjes onder ๐Ÿšจ hadden we een gesprek op zijn nieuwe school ๐Ÿซ๐ŸŽ’ kreeg Noa zijn nieuwe peuterkamer met toffe glijbaan en nieuw kleed #spon ๐Ÿ› genoot hij veel van Blaze op tv en speelde veel met zijn figuurtjes ๐Ÿš— was hij gezellig met zijn opa uit eten bij de MAC een avondje ๐Ÿ” had hij soms wat lastige dagen en was helaas wat overprikkeld ๐Ÿฐ vierde we gezellig kerst samen en samen met mijn schoonfamilie ๐ŸŽ„ kreeg hij een eerste fiets ๐Ÿšฒ genoten we met het koude weer extra buiten (met zijn iELM pak) โ„๏ธ vond Noa het geweldig om op de straat te glijden op het ijs wat er lag ๐Ÿ‚๐Ÿป speelde hij ontzettend veel met zijn nieuwe gekregen speelgoed ๐Ÿงธ hadden we wat leuke shopdates met ons gezinnetje ๐Ÿ›๏ธ nam Noa een traktatie mee voor kerst naar de opvang & voor de juffen ๐Ÿก

Mijlpalen en/of fijne momentjes van deze maand โœจ

Noa zijn vernieuwde kamer was toch wel een hoogtepunt voor hem. Hij wil bijna niet meer beneden spelen ๐Ÿ˜‰ We spelen veel boven en hij vindt het geweldig om heen & weer te glijden. Zelf, maar ook met zijn autootjes.

Het vieren (heel bewust) van sinterklaas & kerst. Leuk om te zien dat hij voor het eerst het allemaal zรณ veel meer bewust mee maakte. Hij maakte zelf zijn wensenlijstje en en genoot volop. Sinterklaas was iets minder, daar wilde hij helaas niets van weten. Hij hoefde geen schoencadeautjes meer en alleen de cadeautjes samen met mijn ouders. Hij had er slecht van geslapen en zodra alles van de sint weg was uit ons huis sliep hij weer prima. Ook vroeg hij elke dag of Sinterklaas al weg was. Alles dus op deze rustigere manier gedaan, volgend jaar weer een nieuwe poging.

Noa zijn aller eerst fiets was natuurlijk ook wel heel tof he. Hij vroeg er al tijden om. HELEMAAL in zijn element met zijn nieuwe fiets. Wel lastig voor hem alle handelingen tegelijk te doen; sturen, trappen, kijken. Dus we zijn flink met hem aan het oefenen.

โœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจโœจ

Het laatste maandoverzichtje van 2022 is een feit. Uiteraard ga ik met veel plezier met deze overzichtjes door in 2023. Ik maak ze met veel plezier en vind het tof op deze manier terug te blikken. Ik wens jullie een prachtig 2023 toe. Met veel liefde, gezondheid, plezier en positiviteit. Op naar een mooi 2023 (blog)jaar!

ยป Lees meer over de affiliate links hier

6 reacties op “Monthly recap | December Highlights

  1. De glimlach op de laatste foto spreekt boekdelen. Wat een fijne speelhoek heeft hij trouwens gekregen. Met Noa naast de pakjes ziet die stapel geschenken er nog indrukwekkender uit.

  2. Wat een lekker overzicht weer! En de eerste fiets! Wauw, wat gaat het hard. Zo leuk om te zien!
    Voor jullie ook een heel fijn 2023 toegewenst!

  3. Ik vind het altijd zo ontzettend leuk om dit soort blogs te lezen en op die manier jullie dagelijkse reilen en zeilen mee te krijgen. Noa wordt echt al groot joh, zijn eerste fiets. Leuk dat hij dingen als Sinterklaas, wensenlijstjes steeds bewuster mee krijgt, ook wel even weer schakelen als ouder zijnde, denk ik, want je moet veel meer rekening houden met wat je zegt in zijn bijzijn, waarschijnlijk? In ieder geval nog de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat het een mooi, gezond en leuk jaar mag gaan worden!

  4. Wat een fijne maand was het voor je. En met een nog mooier vooruitzicht nu, je nieuwe job. Hele fijne jaarwisseling en al het moois voor 2023 gewenst <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *