Vooruitblik | Dingen waar ik dit jaar extra naar uitkijk

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Leaves with hugs

2023 is alweer begonnen. Hoewel het met deze vakantie die ik nog heb niet zo voelt 😉 Wel zijn er zeker wat leuke dingen waar ik dit jaar extra naar uitkijk. Ik deel er graag 6 met je. En vraag me af welk naar wel moment jij extra uitkijkt dit jaar…

Zodra onze verbouwing met onze dakkapellen áf is 🏠
Dit jaar staat er een verbouwing weer op het programma, dit keer hemelsbreed 2 dakkapellen. Wablief? Ja dat gaat een hele klus worden. ALLES van zolder maar we krijgen er een hoop ruimte voor terug. We hebben nu al 2 dakkappellen maar niet hemelsbreed en ze worden steeds slechter. Ik kijk er ontzettend naar uit als dat karwei is geklaard en alle spullen weer op zijn plek staan. Dan wordt het genieten boven met thee en een boekje naast mijn mooie boekenkast.

Theemomentjes in de vroege ochtend 🫖
Ik probeer altijd zo vroeg mogelijk op te staan. Een hele opgave als je moeder bent. ‘Mama ik ben al wakker’ en dan gaat daar mijn momentje-voor-mezelf. Wel probeer ik altijd in de ochtend even een rustig thee momentje te hebben. Even zen en even de dag opstarten in alle rust. Soms met Noa aan het ontbijt of als hij langer slaapt toch eventjes alleen. In stilte. Om even te genieten van het starten van de dag. Een blanco vel.

Ik geniet van de losse thee Moonlight white, Red empress & Wild tree purple red. Prachtige namen voor nog lekkerdere theesmaakjes. Het is fijn af en toe nieuwe smaken uit te proberen, af te wisselen en mijn voornemen voor dit jaar is dan ook vaker losse thee te drinken. Zoveel lekkerder, maar wel eventjes wat meer werk. Ik trok dus mijn leuke thee-eieren weer uit de kast, waar ik er meer van had dan ik dacht. Leuk ter afwisseling; een nieuwe thee met een ander thee-ei.

Mijn nieuwe baan 💫
Die nieuwe baan he. Daar heb ik mega veel zin in. Er is nog veel onduidelijk, waar ik dan weer minder blij van kan worden maar zin heb ik zeker. Gezonde spanning voor wat komen gaat de aankomende maanden maar dat het een goede stap is geweest weet ik nu 1000% zeker. Op naar dit mooie avontuur en een nieuwe uitdaging.

Nieuwe mijlpaal van Noa: naar school! En uiteraard zijn 4de verjaardag. 👩‍👦
Spannend maar kijk er wel naar uit voor hem. Noa wordt dit jaar alweer 4 (ik bedoel, waar blijft de tijd – gisteren lag je nog op mijn arm te slapen) en gaat dan uiteraard na de zomervakantie naar school. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe hij het gaat doen. Ook ons ritme gaat weer anders worden dus ik ben erg benieuwd hoe dit allemaal samen gaat komen.

Vrije (mama) dagen 🥰
Deze blijf ik, ondanks mijn nieuwe werk wel houden. Wel in een iets ander jasje maar ik blijf er van genieten. De eerste periode voordat Noa naar school gaat heb ik een dag GEHEEL voor mezelf (halleluja) en een dag & een middag samen met hem. Als hij naar school gaat wordt dit weer anders – alleen de Woensdag middag met hem de rest is hij op school. Ik ben zo dankbaar voor alle mama-dagen die ik in 2022 heb mogen hebben en geniet extra van de aankomende – wetende dat dit minder en minder gaat worden met schoolgaande kids.

Meer momentjes voor mezelf 🙏🏼
Die probeer ik bewuster te plannen door de dag heen. Eventjes mijn mailbox bijwerken. Even dat extra bakkie thee. In de avond even bloggen of/en een boek lezen. Even dat ene momentje voor mezelf. Gewoon even Saskia. Gewoon even offline en uitstaan.

En… waar kijk jij dit jaar (extra) naar uit?

3 reacties op “Vooruitblik | Dingen waar ik dit jaar extra naar uitkijk

  1. Oh, dat gaat weer zo’n even doorbijten (en de chaos en het stof proberen te negeren) en vervolgens genieten proces zijn. Maar nadien gaat jouw boekenplekje boven ongetwijfeld nog mooier en uitnodigender zijn.

    Gezellig van een lekkere beker thee genieten blijft hier ook een geluksmomentje. Ik ben de laatste tijd weer wat meer van mijn verse theesoorten aan het drinken. Gisterenavond genoot ik bijvoorbeeld nog van een beker Haardvuur thee van Javana.

    Oh en ik zei het ongetwijfeld eerder al maar dit jaar kijk ik vooral heel erg uit naar mei vermits ik dan met mijn nicht zes dagen naar Londen ga. Nu maar hopen dat mijn lichaam wat meewerkt zodat we niet non-stop rustmomenten moeten inlassen en ook echt het één en ander kunnen zien en doen. Boekenwinkels, theewinkels, Harry Potter Studio Tour, …

  2. Dat zijn inderdaad allemaal wel dingen om naar uit te kijken, zeg! Echt mijlpalen ook! Best spannend allemaal. Ik kijk niet specifiek uit naar iets. Ik heb ook niks spectaculairs op de planning. Ik kijk naar alles uit en ben van plan om lekker veel te genieten van alles wat op mijn pad komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *